Skocz do zawartości
IGNORED

Wyroby Pana Kuleszy

Gość Gość

Rekomendowane odpowiedzi

To uwierz.

No jakoś nie mogę.

Przeczytałem Twój ostatni post dwa razy... później jeszcze raz powoli... i nadal nic nie rozumiem...

Nie wiem skąd bierzecie wiedzę na temat tego, że mnie kolumny będą 10tzł kosztowały?

One będą mnie kosztowały tylko trochę więcej niż dostałem za Kappy....

Czyli konkretnie ile (jeśli to nie tajemnica) i konkretnie za co (jeśli to nie tajemnica)

Oczywiście Darkulowi za paki płacę o tyle mniej ile mnie stolarz skasuje za skrzynki. To chyba logiczne i jasne.

No nie bardzo, bo z tego co piszesz wynika, że "paki" to komplet głośników luzem i ... coś jeszcze wchodzi w skład zestawu?

A wymiana obecnego systemu dzielonego na aktywny, ośmiokanałowy miała się wiązać z małą dopłatą.

To w końcu miała być w cenie kolumn czy miała się wiązać z małą dopłatą? A ta mała dopłata, to ile konkretnie (jeśli to nie tajemnica)

Ale tak jak się umawialiśmy z Panem Darkiem byłem do tej dopłaty zobowiązany gdyby mi dostarczył system do 7-mego.

Nie zdążył i teraz już nie muszę nic dopłacać.

Rozumiem.

A czy jednak dopłacę i ile to już zależy od tego kiedy u mnie sprzęt zagra i jak.

Jednak nie rozumiem...

Edytowane przez parantulla
Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.
Gość Gosc

(Konto usunięte)

Przecież to proste.

Dopłata do kompletnego systemu miała być, ale też i system miał być do 7-mego.

Nie ma go to i dopłaty być nie musi.

Ale nie wykluczam tego, że jednak z własnej woli coś dopłacę, jeśli wreszcie w tym tygodniu sie doczekam i będę z dźwieku zadowolony. Czego tu nie rozumiesz?

• Moderatorzy

Oczywiście Darkulowi za paki płacę o tyle mniej ile mnie stolarz skasuje za skrzynki.

Skoro sam robisz skrzynki to przynajmniej jeden z elementów tych kolumn będzie trzymał poziom. :D A tak w ogóle to na czym będzie polegała praca Darkula przy kolumnach? Wkręci głośniki i włoży wytłumienie? Jeśli tak to uważaj, bo on chyba kieruje się zasadą - na 6 dziur 5 wkrętów... :D

-----------------

Gość Gosc

(Konto usunięte)

Skoro sam robisz skrzynki to przynajmniej jeden z elementów tych kolumn będzie trzymał poziom. :D A tak w ogóle to na czym będzie polegała praca Darkula przy kolumnach? Wkręci głośniki i włoży wytłumienie? Jeśli tak to uważaj, bo on chyba kieruje się zasadą - na 6 dziur 5 wkrętów... :D

Na wybraniu przetworników, na ich zakupie, na zrobieniu projektu kolumn, na wykonaniu projektu przedwzmacniacza, na wykonaniu projektu końcówki mocy, na wykonaniu przedwzmacniacza i końcówki mocy, i w końcu na złożeniu wszystkiego i zestrojeniu u mnie.

I to też jest odpowiedź na wątpiliwości parantulli.

I też nie szukam u Ciebie zrozumienia mojego postępowania. Masz oczywiście prawo do własnej oceny sytuacji. Po to zamiszczam tu opis mojej przygody z zakupem kolumn Pana Darka żeby każdy sobie sam swoją opinię wyrobił.

Edytowane przez HQ150

Na wybraniu przetworników, na ich zakupie, na zrobieniu projektu kolumn...

To akurat mogłeś zrobić sam w ramach walki z nudą :)

Takich przetworników leżą całe sterty w każdym sklepie "elektronicznym" czy z akcesoriami car audio. Jest też internet.

Projekt kolumn ogranicza się do ustalenia pi razy drzwi objętości, a to masz podane na pudełku głośnika albo na stronie producenta.

No i ciągle migasz się od odpowiedzi ile za tę usługę konstruktor sobie policzył. Wstydzisz się czy to tajemnica handlowa :D

...na wykonaniu projektu przedwzmacniacza, na wykonaniu projektu końcówki mocy, na wykonaniu przedwzmacniacza i końcówki mocy, i w końcu na złożeniu wszystkiego i zestrojeniu u mnie.

I to też jest odpowiedź na wątpiliwości parantulli.

No nie do końca, bo to akurat miałeś mieć w cenie :)

Miałeś mieć, ale nie masz. Miałeś dostać za darmo, ale najprawdopodobniej będziesz musiał dopłacić. Ile? Wiem, tajemnica :)

Oczywiście wiem co mi odpiszesz, że wcale nie musisz, ale obaj wiemy, że i tak to zrobisz, bo? Bo inaczej zobaczysz guzik z pętelką :D

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.
Gość Gosc

(Konto usunięte)

Fajnie jest podyskutować z kimś kto wie od nas samych co zrobimy.

Ale widzę, że produkcja kolumn to całkiem łatwa sprawa. Dziwię się że ktoś to jeszcze kupuje.

Według tego co piszesz kazdy po obiadku może sobie hi-endy wystrugać.

Fajnie jest podyskutować z kimś kto wie od nas samych co zrobimy.

Prawda? Normalnie mi płacą za wróżenie z fusów, ale dla Ciebie zrobię wyjątek, a co mi tam :)

Ale widzę, że produkcja kolumn to całkiem łatwa sprawa. Dziwię się że ktoś to jeszcze kupuje.

No widzisz, a ja przestałem się dziwić jak mi "prawie" Amati Homage zagrały na poziomie używanych JAMO w tej samej cenie.

Według tego co piszesz kazdy po obiadku może sobie hi-endy wystrugać.

Ano może, a że niektórzy wolą dopłacać za Złoty Dotyk Mistrza i ściemnianie miesiącami, to jest inna sprawa.

HQ150,

Tak się zastanawiam. Miałeś dostać "towar" 7go lutego. Miałeś za to zapłacić - Nie dostałeś.

Teraz masz dostać to samo, jeszcze coś gratis i już bez opłat tylko nie wiadomo kiedy - więc życzę Ci aby to "kiedyś" było jak najszybciej bo coś mi się wydaje, że trochę jeszcze poczekasz.

Bez urazy ale śledząc twoją historię zastanawiam się jak można być tak naiwnym i jeszcze dorabiać do tego ideologię.

pozdrawiam

----------------------------------------------------

Kapitalne są te wpisy HQ - po prostu czaderskie. Koleś czeka i..... nic prócz obietnic kozackiego Megakonstruktora. Hi-end-ymacza (nowa ksywa Darkula). Nakarmiony kitem Megakonstruktora HQ płaci i w praktyce nie wie za co. Super kolumny musi sobie skonstruować sam. Megakonstruktor sprzedaje mu Audio Klang Ersatz. Tragifarsa

Kubełek zimnej wody na głowę?

Ale nie wykluczam tego, że jednak z własnej woli coś dopłacę, jeśli wreszcie w tym tygodniu sie doczekam i będę z dźwieku zadowolony. Czego tu nie rozumiesz?

Ja też nie rozumiem.

Darkul robi elektronikę prawie w rozliczeniu, kolumny to kasa jak zagra i jeśli Ci się spodoba, zależne od obsuwy co jest przecież standardem u zleceniobiorcy. Dobre. To albo mega desperacja, albo próba wyłudzenia. W sumie po wpisach Damiana to raczej z ostatniego zdania usunął był słowo "próba".

I też nie szukam u Ciebie zrozumienia mojego postępowania. Masz oczywiście prawo do własnej oceny sytuacji. Po to zamieszczam tu opis mojej przygody z zakupem kolumn Pana Darka żeby każdy sobie sam swoją opinię wyrobił.

No i w końcu rozumiem. Słowo "przygoda" wszystko wyjaśnia. Nie trza było tak od razu?

Ja naprawdę nie rozumiem co tu jest takiego trudnego do zrozumienia, śledzę wątek od paru dni z dużym zainteresowaniem. HQ150 płaci powiedzmy te około 5kzł za kolumny bez obudów oraz dedykowany do nich przedwzmacniacz i końcówki mocy które będą niezależnie zasilać każdy z przetworników umieszczonych w kolumnach. Pomijając fakt solidności i terminowości konstruktora, nie wydaję się być to jakimś strasznym nadużyciem (przepłacaniem) wszystko zależy od efektu, który ciekawi mnie dużo bardziej niż wynik walki Gołota vs. Saleta ;) Bardzo chętnie bym tego posłuchał (trochę w życiu słyszałem, szczególnie z rodziny Infinity) i porównał ze swoimi doświadczeniami.

Historia, tylko paczki: Dali 3b, 400, Skyline1000, Euphonia MS5, Infinity Kappa 7RS, 8RS, 7.2, 8.1, 8.2, 9.2, 90, SM112, Thiel CS3.6, B&W 801F, Quadral Taurin, Amun, Ascent 650, Martin Logan Mosaic, Onkyo SC-900, THOR Evo 04

Witam,tak czytam ten wątek i mam ubaw.Wszyscy wiedzą lepiej a słuchał tego HQ i paru moich znajomych.Jeszcze raz zapraszam ,może ktoś ma ochotę posłuchać dźwieku DAC Zagra,wzmak i kolumny.Moje "straszne kolumny" z wystającym Peyiyngiem,grają świetnie.Myślę,że pare osób by się bardzo zdziwiło.Zbliżona konstrukcja paneraia wyprowadziła z domu Bowersy 704.Moje u HQ były w pewnych aspektach lepsze od Kapp 8.2i.Teraz po wygrzaniu jest jeszcze ciekawiej i dzisiaj juz mogą spokojnie stanąc w szranki z pakami dużo droższymi.Każdy tu czepia sie Peyiyinga i twierdzi ,że to nie ma prawa grać.Reszta przetworników to monacor dt 105 i Visaton bg 20.Mnie wygląd nie przeszkadza.,wręcz przeciwnie.Nie wiem czy ludzie rozumią,ale pomijajac wygląd mówimy o poważnym dźwięku.Razem,to jest pomysł Darka na dźwięk.Mnie spasował,niedługo podnoszę wzmak do IV .Słyszałem u HQ.Dobre granie.Jak zacząłem rozmowę o kolumnach z Darkulem,nie mogłem uwierzyć w przetwornik basowy peiying.Nie wiem jak darkul na to wpadł,ale bas z tego cuda jest świetny,jest szybki konturowy,ma fajna barwę.Ma sztywna membranę i bas ma ani krzty zmulenia.To po prostu gra.Vistaon bg 20 to szerokopsamowiec.Przekaz średnicy jest obszerny,z poczatku było aż nadto.Teraz złagodniał,doszlo fajnego basu.Jest świetne granie.nie bede tu nikogo przekonywał i pisał ,że to coś wciąga czy coś takiego.Mój kumpel już wykonuje kolumny na tych samych przetwornikach.Szczerze zapraszam na odsłuch,moge nawet podjechać ,na razie to nic w okolicy nie zagrało lepiej.Ja miałem wczesniej zestaw Roksan Caspian i Acoustic Energy neo 4 v2 i pożniej Aelite 3.Zestaw Zagry gra o niebo lepiej w każdym aspekcie.

A po co słuchać? Co dźwięk ma do nabijania klientów w bambuko i nierzetelności jego sprzedawcy?

Sprzętu grającego dobrze jest wystarczająco duzo za taką a nawet mniejszą i mniejszą kasę. I mozna go mieć od reki, z gwarancją. Więcej, mozna go potem nawet odsprzedać. Po cholerę iść jak koń pod górkę i jeszcze się tym chwalić wszem i wobec.

Allegro jest już dużo pewniejszym biznesem.

zgodnie z umową oczywiście zabieram Twojego focusa.

Ma zabrać Fokusa marki " Ford " i dać Mondeo marki " Ford " ? Czy tylko zabrać i nie dawać Mondeo ?

A tak w ogóle to darkul ma dać mu samolot, bo to taka tradycja jest, od początku audio.

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Gość Gosc

(Konto usunięte)

Ja naprawdę nie rozumiem co tu jest takiego trudnego do zrozumienia, śledzę wątek od paru dni z dużym zainteresowaniem. HQ150 płaci powiedzmy te około 5kzł za kolumny bez obudów oraz dedykowany do nich przedwzmacniacz i końcówki mocy które będą niezależnie zasilać każdy z przetworników umieszczonych w kolumnach.

Nie. To co zapłacę stolarzowi odliczam od uzgodnionej ceny systemu.

• Moderatorzy

To ja bym te skrzynki zamówił wypasione - za np. 6k. I darkul musiałby dopłacać.

Patrząc na jego solidność oraz sposób bycia, to na pewno by wypłacił... :)

-----------------

zakupem kolumn Pana Darka żeby każdy sobie sam swoją opinię wyrobił.

To jest akurat prawda - większość ma już znakomicie wyrobioną opinię o Panadarkowych przekrętach. Z zapartym tchem śledzę wątek i - daję słowo - życzę Ci , HQ150 - posłuchania czegoś w końcu innego (czy lepszego , to się dopiero okaże za X tygodni) , niż radyjko w kuchni. Powiedz mi tylko jedno : czy naprawdę nie chcesz , nie potrafisz , nie umiesz , boisz się (niepotrzebne skreślić) - walnąć pięścią w stół u tego typa ??? Przecież rżnie Cię na potęgę... Zresztą - innych , jak czytam - też. Cierpliwości , zdrowia i długiego życia w nadziei życzę najuprzejmiej - Jacek.
Gość Gosc

(Konto usunięte)

Wieczorem mam mieć zdjęcia obudów przed malowaniem. Ja mam jeszcze drugi system gdzie mam ASR Emittera z Infinity RSIIIb, więc nie jestem na radyjko w kuchni skazany. I chyba stąd też zbyt duża moja pobłażliwość dla nieterminowości Pana Darka. Obecny czas oczekiwania to faktycznie dramat.

Będzie pan zadowolony :)

A dźwięk się sam obroni ! Póki co - niech pan posłucha radyjka a ja dobiorę kable :) Super , ten Kulesza !!! :)) Jeszcze jedno - ile Pan , Panie HQ150 - płaci za obietnicę posiadania zdjęć obudów przed malowaniem ? Jest jakiś upust ? Edytowane przez Bezlitosna Niusia
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.