Skocz do zawartości
IGNORED

Wyroby Pana Kuleszy

Gość Gość

Rekomendowane odpowiedzi

A można spytać co - z przodu - do czego służy w przedwzmacniaczu?

I w jakich punktach częstotliwości jest zrobione cięcie dla głośników?

No i chyba końcówka nie pozwala połączyć się z pre za pomocą wtyków cinch. Jak znam życie, to teraz będzie bieganie za przejściówkami cinch -> xlr. Kto by miał tyle kabli xlr na stanie.

PS. Sprzęt bardzo okazały. I gratulacje za odwagę wejścia na aktywną stronę mocy.

no!

nareszcie

to czekamy na szczegoly...

Oninalem ostatnie dwie strony... Gra to czy nie gra? Serialu czesc dalsza czy jednak happy ending?

Roksan Caspian m2, Epos m12.2,Cambridge Audio Stream Magic 6

Gość Gosc

(Konto usunięte)

No i chyba końcówka nie pozwala połączyć się z pre za pomocą wtyków cinch. Jak znam życie, to teraz będzie bieganie za przejściówkami cinch -> xlr. Kto by miał tyle kabli xlr na stanie.

To konstrukcja w pełni zbalansowana i oczywiście kable są na stanie.

Mało tego dodtakowe kable XLR jakbym chciał po analogu CD słuchać też mam.

Chociaż do tej pory częściej słuchałem z DAC-a Darkula. Zobaczymy jak będzie tym razem.

czy ktoś ma jeszcze jakieś pytania? ;-)

No widzę że Ty masz.

Edytowane przez HQ150
Gość partick

(Konto usunięte)

Pytanie retoryczne - figura stylistyczna i retoryczna; pytanie zadane nie dla uzyskania odpowiedzi, lecz w celu skłonienia odbiorcy do przemyśleń na określony temat, podkreślenia wagi problemu; ewentualnie pytanie, na które odpowiedź jest oczywista.

No dotarło ale to chyba nie on tylko ktoś inny z jego konta zapodał.

Gdybym komuś taką wiązankę zapodał, i faktycznie byłbym mu życzliwy to myślę że na zwykłe przepraszam kultura by mi pozwoliła.

I znów jesteś jak dzieciak, którego w szkole nauczycielka zrugała:-) Nie mam za co przepraszać. Nawet w tym ostrym poście krytykowałem Twoją postawę wobec Drakula, jednoznacznie piętnując Jego postępowanie. Jednak Ty jak dziecko wyczytałeś wyłącznie to, co uszczypnęło Twoje ego. Ten pomysł o dublerze na moim koncie, to również dziecinada. Myślisz, że św. Mikołaj z niego pisuje:-) Nie jestem Twoim wrogiem i szczerze oczekuję pomyślnego dla Ciebie zakończenia tej historii.

Równie szczerze przepraszam za zbyt ostra formę jakiej użyłem w krytyce Twojego postępowania. Nie wiedziałem, że jesteś tak przewrażliwiony na własnym punkcie.

Powodzenia W.

Ps.

Dołączam do próśb o lepsze zdjęcia (również środka) i bezstronne opisy brzmienia. Taka przyziemna ludzka ciekawość.

No to w końcu sie doczekałes! Gratuluje! Ciekawe czy urzadzenie dziala poprawnie. Z zewnątrz przypomina mi trochę Technicsa se-a 800s w takim siermiężnym wydaniu. No ale najważniejsze jak gra...

"To co teraz, ha?"

HQ150, powstrzymywałem się od komentarzy i wpisów w tym wątku, ale teraz skoro masz już sprzęt mogę pogratulować zakońćzenia całej akcji. Mam nadzieję, że będziesz zadowolony z dźwięku.

Być może pamiętasz moją prośbę o uwzględnienie w opisie brzmienia odniesienia do Kappa 8.2i. Bardzom ciekaw jak całościowo zagra Twój zestaw.

Powrót po dłuższej przerwie...

No to teraz kolej na ochy i achy i podsumowanie że " warto był czekać tak długo a nawet jeszcze dłużej bo dźwięk broni się sam " ludzie zaczną walić drzwiami i oknami do darkula. Ciekawy temat marketingowy, przyznaj się ile darkul obiecał odpalić za taka reklamę?

HQ czy Darkul, tak jak pierwotnie to miało być, przyjedzie do Ciebie osobiście na strojenie ?

P.S. Jak będziesz wrzucał jeszcze jakieś fotki daj lepszej jakości, no i odrobinę większe.

to nie czytałeś najnowszego raportu o problemach z wdrażaniem Pendolino w Polsce...?!

swoją drogą, nie wiem jak ciężkim trzeba być frajerem aby zamawiać cokolwiek u gościa, którego firma nie dość że mieści się w prywatnym mieszkaniu, w wieżowcu, to właściciel nawet samochodu nie ma (sic!).

Może nie zależy mu na samochodzie? Znam sporo takich osób a nie są ani głupie ani nieudolne.

Np.Agencja towarzyska.

HQ150 dołączam się do gratulacji z okazji nabycia tego sprzętu.Co nie zmienia faktu ,że jest siermiężny i nawet do kurnika bym go nie wstawił,nawet jakbym posiadał...

Podłączenie takiego smoka do kolumn to nie są proste sprawy

Poza tym - jak kol. HQ zauważył- to tylko radyjko do sypialni i nie ma się czym ekscytować ;-)

A na poważnie- czy system wydał z siebie już jakieś dźwięki ?

PS.

Wyglad typowo "darkulowy" -dość siermiężny .

Kiedy fotki wnętrza ?

Gość Gosc

(Konto usunięte)

Cicho było bo były inne rzeczy na głowie. Pogoda to i ogród się swego domaga.

Nie samym audio człowiek żyje.

Ale sprzęt uruchomiłem. Mam za sobą może trzy-cztery godziny grania ale już powoli wiem w czym rzecz.

Bezsprzecznie rację mają Ci którzy chwalą system aktywny. Czuję się różnicę. Kappy grały żywiołowo ale tu jest rakieta.

Naprawdę żadnego dźwięku nie można przypisać konkretnej kolumnie. Zero przebarwień na basie. A tego po tych niewybrednych przetwornikach bałem się najbardziej.

Nawet może mogłyby ciut bardziej wyjść na przód. Zobaczymy po większej ilość przepracowanych godzin. Faktycznie dźwięk się zmienia. Pierwszy raz to obserwuję. Przedtem byłem zdania że to całe wygrzewanie to trochę lipa. Ale tutaj faktycznie całość się zmienia.

Na ogromny plus w porównaniu z Kappami wypada tutaj średnica. Na płytach słyszę dużo więcej smaczków i zróżnicowań. Dżwięk mimo ogromnego drive-u ma większy spokój. Poszczególne elementy są bardziej czytelne. Góra jest spokojniejsza a chyba mimo to nie mniej szczegółowa.

No ale sporo jeszcze pracy przede mną. To strojenie to duża frajda ale i ciągłe wahania. Jak jest lepiej:-)

Jest też i poważny minus. Czasami po włączeniu nie włącza mi się w końcówce sekcja basowa na prawą kolumnę. Jak włączę drugi raz to wskoczy albo jest głucha.

Podobno coś z przekaźnikami na dwóch końcówkach mocy. Więc chyba jeszcze czekam mnie wysyłka do Darkula żeby to usunął.

Mam nadzijeę że to będzie formalność.

Więcej o dźwięku napiszę jak już zestroję całość ale to będzie musiało chwilę pograć.

Podłączenie takiego smoka do kolumn to nie są proste sprawy

Poza tym - jak kol. HQ zauważył- to tylko radyjko do sypialni i nie ma się czym ekscytować ;-)

A na poważnie- czy system wydał z siebie już jakieś dźwięki ?

PS.

Wyglad typowo "darkulowy" -dość siermiężny .

Kiedy fotki wnętrza ?

Tak, bezwględnie. Poprzednie jego klocki też takie mam.

Kwestia estetyki. Mnie to nie przeszkadza wręcz przeciwnie. Mam też ASR Emittera 1 i on to dopiero urodą nie grzeszy.

Edytowane przez HQ150

HQ powtórzę pytanie, czy przyjazd Darkula celem strojenia jest jeszcze aktualny czy coś się zmieniło ?

Piszesz, że odeślesz sprzęt do poprawki, więc domniemuję, że jednak nie przyjedzie bo przecież mógłby poprawić na miejscu. No, ale może źle myślę.

Ale te słowa:

"Jest też i poważny minus. Czasami po włączeniu nie włącza mi się w końcówce sekcja basowa na prawą kolumnę. Jak włączę drugi raz to wskoczy albo jest głucha.

Podobno coś z przekaźnikami na dwóch końcówkach mocy. Więc chyba jeszcze czekam mnie wysyłka do Darkula żeby to usunął.

Mam nadzijeę że to będzie formalność".

...wskazują, że ten pan przesłał ci spieprzony sprzęt i znów będzie trzeba naprawiać. Jakim cudem ty jeszcze wierzysz temu kolesiowi, który nie dość, że robi fuszerkę, to jeszcze wodzi cię za nos. Stawiam hipotezę: lubisz być wodzony za nos. Inaczej już dawno walnąłbyś pięścią w stół. O ile masz pięść.

>>>. Stawiam hipotezę: lubisz być wodzony za nos.

Niektórzy lubią przygodny seks bez zabezpieczenia ,inni hazard a inni interesy z "Panem Darkiem" .

Każdemu według upodobań .W końcu "otake Polskie walczyliśmy"

>>>No ale sporo jeszcze pracy przede mną. To strojenie to duża frajda ale i ciągłe wahania. Jak jest lepiej:-)

Cieszymy się Twoją radością.Dobrze ze jest dobrze

A ta ZAGRA odpowiada żywotnym interesom całego społeczeństwa i nie jest to ostatnie słowo "Pana Darka"

Edytowane przez ZoltanChivay

Nawiązując do niepełnej sprawności sprzętu, pewnie bardzo szybko to zauważyłeś, więc pomyśl jak się do tego mają słowa Darkula o rzekomym odsłuchiwaniu.

Facet robi i nawet nie słucha, pewnie włączył tylko na chwilę żeby zobaczyć czy działa.

Prorocze słowa:

Ciekawe tylko na czym on to odsłuchał, bo chyba pasywnych kolumn w domu nie ma, tym bardziej podobnych do Twoich.

Ma chłop fantazję.

Mając taką obsuwę i tak już pojechane po sobie powinien ten sprzęt przed wysyłką sprawdzić na 1000%, na wszystkie możliwe sposoby.

Najbardziej żenujący niby konstruktor na tym forum. Ten facet jest naprawdę jakiś niepełno sprytny umysłowo, jak jego niepełno sprawy sprzęt.

Edytowane przez omen
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.