Skocz do zawartości
IGNORED

StressLess - czyli na czym siedzimy słuchając dżwięków - nasze hi-endowe fotele

Chicago

Rekomendowane odpowiedzi

Byłbym ostrożny z takim sądami, żeby wybierać fotel pokryty materiałami pochłaniającymi fale :)

Wysokość siedzenia czy oparcia - owszem, ale z materiałami bym nie przesadzał.

proponuję prosty eksperyment - zamiast w fotelu gdzie głowa jest przyjemnie oparta i "opatulona" zagłowkiem - usiąść na stołku w tym samym miejscu - prawda że inaczej slychać? albo siedząc np przyłozyć dłonie za uszami - i znów zmiana głosności/charakterystki.. więc chyba jednak rodzaj materiału w okolicahc uszu powinien miec wpływ na to co słyszę i jak słyszę, chyba dobrze by było aby nie było wpływu

No to jest oczywiste o czym mówisz z oparciem głowy. Równie dobrze można by było dyskutować o obrazie w tv jeśli przykryjemy go firanką :)

Chodziło mi o to, że np. mamy dwa identyczne fotele, jeden jest pokryty skórą a drugi np. alcantarą. To jest bez sensu.

Chodziło mi o to, że np. mamy dwa identyczne fotele, jeden jest pokryty skórą a drugi np. alcantarą. To jest bez sensu.

ma to sens większy niż jakikolwiek kabelek

Pod główkę to pewnie bardziej pufa, tylko kwestia po czym nas będzie bardziej boleć głowa; czy po tym na czym zasnęliśmy czy po tym co piliśmy.

Tak bardziej poważnie to jeśli musi być coś pod głowę to coś ażurowego i przezroczystego dla dźwięku dla ciała też korzystne bo latem w upały skóra nie przykleja się do fotela.

Oparcie uszkodzono w transporcie i później wymieniono bez problemu ale fotel full wypas jak za tą cenę no i producent rodzimy czyli popieramy sami siebie :)

Fotel full wypas, ma wiele regulacji, możemy się np. mocno odchylić do tyłu i bujać, szkoda tylko że nie można dokupić takich ażurowych podnóżków chociaż może by zadzwonić to coś wymyślą :) tel 25 758 12 27

Kupić tanio można np. tu:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Za tej klasy fotel np. rodem z USA trzeba zapłacić 4kzł :)

Ukryta Zawartość

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Rafaell, wklej jakieś zdjęcie, na którym będzie coś widać. Zainteresowała mnie ta konstrukcja i nie wiedziałem, że trzeba wydać aż ponad 1kilo$ w US za tego typu fotel?

To musi być już produkt z wyższej półki!

Parker's Mood

Fotele biurowe z wyższej półki w USA to Herman Miller.

Co ciekawe u nas też dostępne ale faktycznie te najlepsze

modele to 4-6 tys.pln.

Ale to nie bardzo nadaje się do słuchania muzyki.

Dokładnie, są świetne wygodne biurowe fotele, ale nadają się jedynie do stołu/biurka, ogólnie do pracy. Z relaksem mają mało wspólnego.

No cóż z tego korzystam, jest wygodniejszy niż skórzane full wypas ludzi z zarządu no i krajowy i tani.

A ten jest "protoplastą ale nie ma np zagłowka jest z USA i kosztuje 4kzł bardzo chetnie używaja go w studiach nagraniowych gdyż podkreśla ich prestiż :)

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Zrobiłem mały research i niewysilając się zajrzałem do sieciowego sklepu Office Depot... i zaniepokoiłem się cenami tych krzeseł, które w/g mnie są mocno przegięte, chociaż prawdę mówiąc, większość z nich jest dostępna za 50% ceny podanej na stronie internetowej. Z drugiej strony krzesło do słuchania muzyki...??? Bardzo awangardowy pomysł...(!)? Najbardziej jednak lubię Stress Less i norweski design, którego oferta jest przebogata na wielu jakościowych poziomach... Polecam!

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Parker's Mood

• 3 lata później...

Odgrzeje kotleta.

Ostatnio miałem okazję przetestować ekornesa model EAGLE i muszę stwierdzi, że jest to świetny, mięciutki, wygodny fotel! Proszę sobie wyobrazić, że przesiedziałem w nim ponad 6 godzin z krótkimi przerwami i nic, ale to nic mnie nie bolało. Posiadam jakiś tam fotel, w którym ciężko wysiedzieć jeden seans filmowy i podczas wstawania 4rech liter nie czujesz. :)

Nic mi teraz nie pozostało, jak zacząć zbierać mamonę na taki fotelik, bo wiadomo, że do tanich nie należą, ale coś za coś.

O, zapomniałem o tym wątku. Historyczny - nawet LUKASIQ udziela tutaj porad.

Parker's Mood

Podejrzewam, że jak ktoś raz spróbuje Stresslessa, to zostaje z tą firmą

do końca życia i jeden dzień dłużej. :D

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Podejrzewam, że jak ktoś raz spróbuje Stresslessa, to zostaje z tą firmą

do końca życia i jeden dzień dłużej. :D

Ukryta Zawartość

Mój ma ekskluzywniejsze wywinięcia przy bocznych szwach, ale jest bardzo podobny (ten sam stelaż) i ciemnozielony. I muszę powiedzieć, że jeśli nawet bywalcy moich progów nie zachwycają się dźwiękiem - niestety, ten proceder jest dość częsty ;-), to przynajmniej zawsze mile wspominają ten fotel. ;-)

J.

Ukryta Zawartość

Ja tam preferuję napój z beczek po sherry.

Jacku, na audio moze się i nie znamy ale na tym i owszem :).

Muszę przewietrzyć mój system…

Gość

(Konto usunięte)

Moje siedzisko audiofilskie niewątpliwie:) Tylko 2,5 tys. Można nawet wygodnie spać, co niestety zdarza mi się często. Usypianie to mój poważny problem podczas słuchania. Po prostu latka lecą nieubłaganie.

Ukryta Zawartość

post-18481-0-71425400-1478761301_thumb.jpg

post-18481-0-74431100-1478761354_thumb.jpg

Cud mniemany. Zdjęcia się nie poprzekręcały:)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Moje siedzisko audiofilskie niewątpliwie:) Tylko 2,5 tys. Można nawet wygodnie spać, co niestety zdarza mi się często. Usypianie to mój poważny problem podczas słuchania. Po prostu latka lecą nieubłaganie.

Ukryta Zawartość

post-18481-0-71425400-1478761301_thumb.jpg

post-18481-0-74431100-1478761354_thumb.jpg

Cud mniemany. Zdjęcia się nie poprzekręcały:)

Sam luksus...intrygujące czarne COŚ pośrodku to wysokiej klasy ustrój akustyczny?;-)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

intrygujące czarne COŚ pośrodku to wysokiej klasy ustrój akustyczny?;-)

To audiofilska podkładka pod plecki z lekkim wygięciem. Bez niej wokale som gorsze niewątpliwie:)

Osobiście używam modelu z masażem. Idealny po ciężkiej pracy i na uciążliwych gości.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jestem zwolenników długich, nieprzerywanych odsłuchów...... ....i jestem do tego przygotowany! ;-b

Muzyka jest tak wciągająca.... ;)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

"To co teraz, ha?"

b785cc3555a2.jpg

Głupota – niedostatek rozumu przejawiający się brakiem bystrości, nieumiejętnością rozpoznawania istoty rzeczy, związków przyczynowo-skutkowych, przewidywania i kojarzenia. Charakteryzuje się pychą, śmiałością, podejrzliwością, niskim lub nieistniejącym samokrytycyzmem, niezdolnością do zdziwienia, dążnością do ekspansji.

Jestem zwolenników długich, nieprzerywanych odsłuchów...... ....i jestem do tego przygotowany! ;-b

Muzyka jest tak wciągająca.... ;)

Tylko, żeby do środka nie wciągnęła. :D

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.