Skocz do zawartości
IGNORED

Topowe źródła cyfrowe

LUKASIQ

Rekomendowane odpowiedzi

Gość jamówię

(Konto usunięte)

[quote name='Stasiop' timestamp='1387385094' post='3024126']
Z pewnoscia Trinity to bardzo wysoki poziom przetwarzania i z pewnoscia wyzszy anizeli sam Vivaldi DAC ktorego Ty posiadasz.

[/quote]
Opisz kiedy i z czym słuchałeś,jak dokonałeś bezpośredniego porównania, inaczej pozostanie wrażenie,że po prostu kłamiesz.

[quote name='Szymon' timestamp='1387384271' post='3024115']
Nie przypadkowo pisze Pan w wątku LUKASIQa. Poziom nachalności we wciskaniu coraz to nowszego, walcującego wszystkie pozostałe urządzenia badziewia jest zdumiewający.
Żeby być uczciwym jestem umówiony z moim dobrym znajomym z Rosji po Świętach na odsłuch tego "daca cudaka" choć z jego relacji już wiem, że nie ma rewelacji. Na razie jednak wstrzymam się od jednoznacznej oceny.
[/quote]

Oby z tym Trinity nie było tak jak z twoim Vivaldim - który był słaby, wcale nie lepszy od Scarlattiego i ogólnie nie wart swojej ceny ... przynajmniej do momentu, aż go sam nie kupiłeś (mogę wkleić cytat twojego wpisu z forum). Wtedy, jak za dotknięciem czarodziejskiej różdżki, z dzień na dzień, stał się wybitny i dużo lepszy od Scarlattiego. Normalnie czary :)

Zadałem sobie jednak trud odsłuchania wcześniejszej rewelacji czyli MSB i bezpłciowość, szarość i nachalność góry mnie przeraziła! Jak można czegoś takiego słuchać.

Jedynie wysoki rabat moze byc pocieszeniem aczkolwiek ze sprzedażą tego nadprzetwornika jest olbrzymi problem. Współczuję już koledze, który próbuje odzyskać część pieniędzy za 2-miesięczne urządzenia MSB i za 45% wartości nikt tego nie chce.
[url="http://allegro.pl/msb-analog-dac-i-msb-cd-iv-28600-zamiast-58600-i3780512417.html"]http://allegro.pl/msb-analog-dac-i-msb-cd-iv-28600-zamiast-58600-i3780512417.html[/url]
[/quote]

Twoja opinia, do której masz oczywiście prawo (o ile w ogóle jest prawdziwa w kontekście innych twoich rewelacji) i szczęśliwie jest odosobniona. Śledzę opinie na forach anglojęzycznych, zarówno w US, Azji jak i Australii, i tam ludzie maja zgoła inne zdanie o produktach MSB.

Co do linka, którego wkleiłeś to wiedz, że ten człowiek kupił Analog DACa na wyprzedaży w Audio Systemie, za pół ceny (po tym jak dystrybucję przeją Audiofast). Sprzedaje go DROŻEJ niż go kupił - co jest możliwe dlatego, że Audiofast znacząco podniósł ceny. Dlaczego sprzedaje - nie wiem, ale być może ma to związek z chęcią zebrania gotówki na pewne kolumny, które może bardzo okazyjnie kupić - najlepiej zapytaj go osobiście, jest tu na forum jako Antek Muzykant.

Wytłumaczeniem wspaniałości wielkiej nowości Trinity może być olbrzymi rabat obiecany przez właściciela Audiosystemu. Zapomniał Pan o tym drobnym szczególe?[/quote]

Rabat jaki otrzymałem na Trinity był zbliżony do tego jaki otrzymałem na dCSa, i jaki mógłbym otrzymać na większość sprzedawanych w Polsce klocków. Gdy możesz dostać rabat na wszystko - przestaje on być czynnikiem decydującym o zakupie.

Mam nieodparte wrażenie, że po zakupie w ciągu kilku miesięcy owa rewelacja trafi na audiomarkt.[/quote]

Jeżeli znajdę coś lepszego - zapewne tak się stanie. Jednego możesz być pewien - na pewno o tym szczerze napiszę, nie patrząc na to czy już sprzedałem swojego starego DACa, czy nie.

Osobiście w to jednak wątpię (po przesłuchaniu wszystkich topowych źródeł, skończyły mi się pomysły na to co choćby hipotetycznie mogło by być lepsze).

[quote name='jarek&ania' timestamp='1387385431' post='3024129']
Twoje manipulacje rzeczywistością sa na prawdę zadziwiające.
Jestem ciekawy czy ktokolwiek jeszcze z użytkowników tego forum jest na tyle tępy aby w to bezgranicznie wierzyć ?

Co do sprzedaży czegokolwiek to po pierwsze ilość potencjalnych klientów jest zależna od ceny i też kraju , w którym sprzedaje się taki czy inny sprzęt.
Jeżeli twój znajomy usiłuje w PRL-u sprzedać tak drogie urządzenie i nie poszedł za twoją radą sprzedaży w USA i Europie Zach. to świadczy tylko o tym ,że albo jest totalnym laikiem w tej branży albo po prostu jest najzwyczajniej głupi.
A skoro nie sprzedaje tego nigdzie indziej tylko w Polsce i to przez twoje ręce to sukcesów mu nie wróże.
Szkoda naiwnego gościa.
Bo kto o zdrowych zmysłach próbuje sprzedać Bentleya w Laponii?
[/quote]

Mylisz się. Ten DAC jest wystawiony zarówno w PL, jak i na Audio Markcie.

Rozumiem że audio to bardzo osobiste hobby, i ludzie stają się nerwowi gdy ktoś pisze na temat posiadanych przez nich klocków - ale na Boga, jakiś poziom kultury obowiązuje.

[quote name='jamówię' timestamp='1387386350' post='3024146']
Opisz kiedy i z czym słuchałeś,jak dokonałeś bezpośredniego porównania, inaczej pozostanie wrażenie,że po prostu kłamiesz.
[/quote]

Kłamie to zbyt ostre słowo. Z pewnością natomiast wyciąga nieuprawnione wnioski.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

[quote name='Elberoth' timestamp='1387387872' post='3024157']
Co do linka, którego wkleiłeś to wiedz, że ten człowiek kupił Analog DACa na wyprzedaży w Audio Systemie, za pół ceny (po tym jak dystrybucję przeją Audiofast). Sprzedaje go DROŻEJ niż go kupił - co jest możliwe dlatego, że Audiofast znacząco podniósł ceny. Dlaczego sprzedaje - nie wiem, ale być może ma to związek z chęcią zebrania gotówki na pewne kolumny, które może bardzo okazyjnie kupić - najlepiej zapytaj go osobiście, jest tu na forum jako Antek Muzykant.
[/quote]

Kolega Antek Muzykant zapewne bardzo się ucieszy, że tak otwarcie opowiada się o tym co robi, ile płaci i co zamierza.

Co do sprzedaży C-8 to kolega Elb się tym zajmuje ale nie zamieścił chyba ogłoszenia na Audio Markt. Dlaczego? Sam kolega pisał, że u nas nie ma rynku i to jest prawda.
Polska jest za biedna na tak drogi sprzęt.

Wszystkie te przepychanki słowne sa bez sensu gdyż już wiadomo co najlepiej odtwarza pliki na świecie. Taką informację oczywiście można znaleźć na tym forum. Wniosek? Kolega Elberoth ostro przepłacił... nawet po uwzględnieniu rabatu...czasami poranne przelewy są przekleństwem..., lepiej poczekać do obiadu bowiem info o tym co jest najlepsze na świecie ukazało się dopiero dziś o 13:13... i jak tu nie wierzyć w pechową 13!

http://www.audiostereo.pl/hifiman-hm-901-najlepszy-na-swiecie-odtwarzacz-plikow-cyfrowych_107990.html

Elberoth
Bez urazy ale ilez to razy byles juz w audiofilskim niebie. Skoro nawet odsluch Krella s300 czy Vdh First byl przezyciem dla ciebie. To jak musi teraz grac u ciebie - nawet nie moge sobie tego wyobrazić. Zmieniasz ciagle cos w systemie doznajac nirvany. Za chwile Trinoty też zostanie zjedzone przez wieksza rybę. Wiarygodności nie dodaje fakt ze akurat Magico sa swietne gdy je ma Audio System podobnie Kable Tary. MSB, teraz trinity. Zakladam ze to akurat zbieg okoliczności ale spróbuj sam obiektywnie przeanalizować o czym jak i kiedy piszesz . wówczas może zrozumiesz skąd irytacja wielu osob twoimi wpisami.

"Aktualnie nie możesz dodawać odpowiedzi w tym temacie ( "....Jadis i88 vs Krell FBI....lampa czy tranzystor?"  oraz "Klub Scan speak") . Masz permanentną blokadę pisania w tym temacie"

[quote name='sly30' timestamp='1387388946' post='3024181']
Co do sprzedaży C-8 to kolega Elb się tym zajmuje ale nie zamieścił chyba ogłoszenia na Audio Markt. Dlaczego? Sam kolega pisał, że u nas nie ma rynku i to jest prawda.
Polska jest za biedna na tak drogi sprzęt.
[/quote]

Ogłoszenie wisiało na AudioMarkt przez 2 miesiące (niedawno się skończyło). Nie dawałem tylko na Audiogonie, bo był tam akurat wystawiony inny egzemplarz za zaledwie $12k - a więc sporo mniej niż właściciel chce uzyskać za swój. Właśnie widzę, że już nie ma jednak tego ogłoszenia, więc za kilka dni, jak znajdę chwilę, to i tam wystawię. W PL zazwyczaj nic nie wystawiam, bo to strata czasu, ale jak po miesiącu nie miałem ani jednego zapytania z AudioMarkt, to wystawiłem i tu, w akcie desperacji.

[quote name='babatular' timestamp='1387389586' post='3024192']
Elberoth
Bez urazy ale ilez to razy byles juz w audiofilskim niebie. Skoro nawet odsluch Krella s300 czy Vdh First byl przezyciem dla ciebie. To jak musi teraz grac u ciebie - nawet nie moge sobie tego wyobrazić. Zmieniasz ciagle cos w systemie doznajac nirvany. Za chwile Trinoty też zostanie zjedzone przez wieksza rybę. Wiarygodności nie dodaje fakt ze akurat Magico sa swietne gdy je ma Audio System podobnie Kable Tary. MSB, teraz trinity. Zakladam ze to akurat zbieg okoliczności ale spróbuj sam obiektywnie przeanalizować o czym jak i kiedy piszesz . wówczas może zrozumiesz skąd irytacja wielu osob twoimi wpisami.
[/quote]

Może na początek zobacz ile osób kupiło rzeczy które polecałem - począwszy od najpopularniejszych jak The First (wówczas w ofercie HiFi Sound Studio z Nieporętu) i Arcam rDAC (Audio Center) - potem przeczytaj opinie tych osób, skonfrontuj to z tym co ja napisałem, a może dopiero potem zgłaszaj swoje zastrzeżenia.

Jakimś dziwnym trafem, opinie osób które kupiły polecane przeze mnie rzeczy, są diametralnie różne, niż opinie osób które ich nie kupiły, nie słuchały, ale wszędzie wietrzą szwindel.

A kable to mam Shunyaty (zasilające i IC) oraz Audio Quest WEL (IC) praz Diamond USB - z oferty audiofast i Audio Klan. Tarę miałem wcześniej - idealnie pasowała do Wilsonów. Do Magico nie pasuje, dlatego znalazłem coś innego.

W salonie mam jeszcze cały system Primare (dystrybucja Voice), który właśnie zmieniam na Maca (dystrybucja HiFi Club) oraz kolumny Def Tech (dystrybucja Rafko). A pisząc to słucham kolumn Scandyna Micropod (dystrybucja Horn). O wszystkich tych klockach pisałem na forum.

PS. Istnieje taka opcja na forum jak ignoruj - zawsze możesz mnie odhaczyć.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Mylisz się. Ten DAC jest wystawiony zarówno w PL, jak i na Audio Markcie.

Rozumiem że audio to bardzo osobiste hobby, i ludzie stają się nerwowi gdy ktoś pisze na temat posiadanych przez nich klocków - ale na Boga, jakiś poziom kultury obowiązuje.
[/quote]
Nie wiem jak audio może być osobistym hobby?
Dla mnie jest jednym z kilku innych.
A sprzęty to tylko przedmioty jak np. samochody i nie rozumiem jak w tym może być coś osobistego?

Ja też chciałbym nie wiele stracić na odsprzedaży a najlepiej zarobić ale jak sam wiesz trudno to osiągnąć.
Jak coś się sprzedaje to trzeba dać racjonalną cenę i na pewno znajdzie się kupiec.
To chyba oczywiste ,że w obecnym czasie i wysypie różnych urządzeń na giełdach ceny są niestety niskie.
Ja jakoś nigdy nie miałem problemów z odsprzedażą czegokolwiek w tym takiego zabytku jakim dla niektórych jest odtwarzacz płyt CD.
Ostatnio sprzedałem kabel AC Siltecha , który poleciał do Chin i sprzedał się b.szybko.
Warunek - RACJONALNA cena odsprzedaży.
To chyba jest oczywiste.
I nie ma to absolutnie nic wspólnego z jakąkolwiek marką.
No może z wyjątkiem MSB. On w miarę lat powinien być droższy , jak dobre wino ;)

P.S.

Ale to wszystko nic.
NASZE DZIEWCZYNY W PIŁCE RĘCZNEJ SĄ W PÓŁFINALE !!!!!!!!!

Tu sam sobie wyjaśniłeś sedno problemu.

[quote name='Elberoth' timestamp='1387390608' post='3024201']
Nie dawałem tylko na Audiogonie, bo był tam akurat wystawiony inny egzemplarz za zaledwie $12k - a więc sporo mniej niż właściciel chce uzyskać za swój.
[/quote]

To hobby przypomina mi ostatnio zbieranie autobusów tylko zajezdnia jakaś taka mała.

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

[quote name='Miroslav1' timestamp='1387392382' post='3024243']
zbieranie kapsli,żołnierzyków z ołowiu czy naklejek z kaczorem Donaldem to jest dopiero osobiste hobby:)
[/quote]

Nie sądzę, aby krytyczna uwaga pod adresem naklejek z Kaczorem Donaldem była w stanie skłonić właściciela do tak emocjonalnej reakcji, jak uwaga o posiadanym sprzęcie audiofila.

Zobacz jak wybuchli jarek&ania oraz Szymon.

[quote name='jarek&ania' timestamp='1387392200' post='3024216']
NASZE DZIEWCZYNY W PIŁCE RĘCZNEJ SĄ W PÓŁFINALE !!!!!!!!!
[/quote]
Komentarze na francuskich portalach - bezcenne :)

Konto w trakcie usuwania

Oby z tym Trinity nie było tak jak z twoim Vivaldim - który był słaby, wcale nie lepszy od Scarlattiego i ogólnie nie wart swojej ceny ... przynajmniej do momentu, aż go sam nie kupiłeś (mogę wkleić cytat twojego wpisu z forum). Wtedy, jak za dotknięciem czarodziejskiej różdżki, z dzień na dzień, stał się wybitny i dużo lepszy od Scarlattiego. Normalnie czary :)

[/quote]

Poproszę abyś jednak odszukał moje opisy o walcowaniu i miażdżeniu Scarlattiego przez Vivaldiego bo ja przypominam sobie różnice na poziomie 10-15% i to tylko dlatego, że porównywałem teraz po usb a wcześniej po dual aes gdzie różnice były jeszcze mniejsze.

Cytat z moich wcześniejszych wypowiedzi:

„Wcześniej porównywałem po dual aes a teraz posłuchałem po usb. Różnica nie jest wielka ale na korzyść Vivaldiego. Niestety żeby było trochę lepiej trzeba wydać sporo więcej”

„Tak się nakręciliście że napiszę Wam nowy Vivaldi Dac to mniejsza różnica niż z elgara do scarlattiego.”

Przypomnę Ci, że byłem właścicielem pierwszego DCSa jak Ty słuchałeś na wypasie technicsa.

Jak zwykle próbujesz nieudolnie manipulować ale większa część użytkowników forum już się na to nie łapie. Nie wiem co daje Ci wklejenie tego bełkotu i niby uczciwych testów przeprowadzonych przez Nadredaktorów z drugiego końca globu. Przecież każdy zdaje Sobie sprawę jak się w obecnych czasach promuje urządzenia.

Odpowiedz lepiej na moje pytanie o konfigurację testową oraz okablowanie.
Z jakimi systemami lampowymi porównywałeś Swoją topową konfigurację?

Na koniec koleżeńska rada jak robisz zdjęcia sprzętu w Audiosystemie to nie kładź się na gołej podłodze tylko weź kocyk bo wilka złapiesz.

Jak wystawiasz na sprzedaż szrot DCS Elgar po nieudolnych naprawach z pająkami w środku to przynajmniej napisz o nim prawdę. Obecnie ten grzebak jest w ofercie Tomasza Esoterica i On próbuje ten „cukierek” z kalibracją zegarów opchnąć naiwniakom. Mam jedynie nadzieję, że nie wiedziałeś o grzebaniu w tej padaczce i była to nieświadoma próba sprzedaży kukułczego jaja.

Gość masza1968

(Konto usunięte)

Będę się trzymał ściany jak pijany i twierdził, że sprzęt jest tylko marnym narzędziem do słuchania muzyki. Marnym bo nie ma takiego, który da namiastkę żywych instrumentów.
Niektórym jednak muzyka służy do słuchania transportów, daców itp... tylko wtedy to już nie hobby tylko biznes co na tym forum już chyba wszyscy doskonale wiedzą :)

Jak widać po "+" jest tu jeszcze trochę świeżyzny łykającej ochy i achy jak młode pelikany do skrojenia :)

[quote name='masza1968' timestamp='1387394355' post='3024275']
Będę się trzymał ściany jak pijany i twierdził, że sprzęt jest tylko marnym narzędziem do słuchania muzyki. Marnym bo nie ma takiego, który da namiastkę żywych instrumentów.
Niektórym jednak muzyka służy do słuchania transportów, daców itp... tylko wtedy to już nie hobby tylko biznes co na tym forum już chyba wszyscy doskonale wiedzą :)

Jak widać po "+" jest tu jeszcze trochę świeżyzny łykającej ochy i achy jak młode pelikany do skrojenia :)
[/quote]
Głupich nie sieją, sami się rodzą...

Gość masza1968

(Konto usunięte)

[quote name='Szymon' timestamp='1387394721' post='3024284']
Głupich nie sieją, sami się rodzą...
[/quote]
Szymon, to niech płaczą i płacą.
Mi tam takich nie szkoda :)

[quote name='Elberoth' timestamp='1387394196' post='3024270']
Zobacz jak wybuchli jarek&ania oraz Szymon.
[/quote]
nie wiem jak Szymon ale Jarek ma najlepsze poczucie humoru na forum i nawet jak jest wkurwiony to nie wybucha
życzę wszystkim takiego luzu.....drażliwość a nawet nad drażliwość jest największą przyczyną awantur
Jarek wybacz mi ten cukier

[quote name='Miroslav1' timestamp='1387395090' post='3024293']
nie wiem jak Szymon ale Jarek ma najlepsze poczucie humoru na forum i nawet jak jest wkurwiony to nie wybucha
życzę wszystkim takiego luzu.....drażliwość a nawet nad drażliwość jest największą przyczyną awantur
Jarek wybacz mi ten cukier
[/quote] My jesteśmy spokojne chłopaki i mamy dystans do audio :)
Adaś zapewne zaraz zakupi Trinity i robi sobie przedpole do dalszej odsprzedaży. To jego standardowe działanie.

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

[quote name='Elberoth' timestamp='1387394196' post='3024270']
Zobacz jak wybuchli jarek&ania
[/quote]
Faktycznie wybuchłem prawie jak kapiszon.

Ja już napisałem wcześniej (może nie doczytałeś ?) o tym ,że nie sprzęt a jego cena , za którą jest oferowany na rynku wtórnym decyduje o powodzeniu w jego sprzedaży.
To chyba elementarz handlu ale jak widać nie dla wszystkich.
Nie rozumiem co w tym jest dziwnego dla ciebie ,że twój znajomy chce więcej za konkretne urządzenie niż jego realna wartość odsprzedaży?
Myślisz ,że to dlatego bo jest to akurat Metronome?
Spróbuj sprzedać cokolwiek innego ponad jego realną wartość rynkową. A tym bardziej w USA gdzie jak wiadomo sprzęt jest dużo tańszy niż w Europie.
Jeżeli nie rozumiesz tak oczywistych i mało skomplikowanych zależności to bardzo mi przykro.
Jaśniej już nie mogę wytłumaczyć.

P.S.

A propos wybuchania .
Chyba nie chcesz abym przytoczył twoje wypowiedzi na temat kolumn i dac-ów.
Myślę ,że nie trzeba bo wszyscy dobrze pamiętają twoje popisy na forum.
Moje "wybuchy" to tylko subtelne pierdnięcie przy tym.

Gość masza1968

(Konto usunięte)

[quote name='Szymon' timestamp='1387395433' post='3024301']
Adaś zapewne zaraz zakupi Trinity
[/quote]
Nie kupi tylko kupił (przynajmniej tak napisał).
I nie kupił tylko zainwestował. To taka lokata krótkoterminowa :)

[quote name='Szymon' timestamp='1387395433' post='3024301']
My jesteśmy spokojne chłopaki i mamy dystans do audio :)

[/quote]
takie podejście do sprawy jest najzdrowsze....ja teraz sobie golnę jednego dla spokojności

[quote name='Miroslav1' timestamp='1387396155' post='3024315']
takie podejście do sprawy jest najzdrowsze....ja teraz sobie golnę jednego dla spokojności
[/quote]Masz się napij i za mnie bo gardło mnie drze jak jasna cholera :)

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

[quote name='Miroslav1' timestamp='1387396155' post='3024315']
[/quote]
Tylko nie spij się na smutno ;)

[img]http://emoty.blox.pl/resource/drinkguin.gif[/img]

[quote name='Szymon' timestamp='1387394323' post='3024274']
Jak wystawiasz na sprzedaż szrot DCS Elgar po nieudolnych naprawach z pająkami w środku to przynajmniej napisz o nim prawdę. Obecnie ten grzebak jest w ofercie Tomasza Esoterica i On próbuje ten „cukierek” z kalibracją zegarów opchnąć naiwniakom. Mam jedynie nadzieję, że nie wiedziałeś o grzebaniu w tej padaczce i była to nieświadoma próba sprzedaży kukułczego jaja.
[/quote]

To jest ten Elgar?
http://esoteric-hifi.com/3287-dcs-elgar-nowy-softwer-wersja-2-12d.html

[quote name='moreno1973' timestamp='1387397225' post='3024337']

To jest ten Elgar?
http://esoteric-hifi.com/3287-dcs-elgar-nowy-softwer-wersja-2-12d.html
[/quote] Tak

[quote name='jarek&ania' timestamp='1387395741' post='3024304']
Faktycznie wybuchłem prawie jak kapiszon.[/quote]

Masz widzę krótką pamięć, więc może dla ułatwienia przypomnę:

[quote name='jarek&ania' timestamp='1387385431' post='3024129']
Twoje manipulacje rzeczywistością sa na prawdę zadziwiające.
Jestem ciekawy czy ktokolwiek jeszcze z użytkowników tego forum jest na tyle tępy aby w to bezgranicznie wierzyć ?
[/quote]

I proszę nie próbuj teraz zręcznie obracać kota ogonem, że chodziło ci o to że cena była zbyt wysoka ... To co chciałeś przekazać, zawarłeś w 2-pierwszych zdaniach swojego wpisu przytoczonych powyżej.

Przyznam się szczerze, że nawet nie próbuję wnikać 'co poeta miał na myśli'. Ale że są to zdania jednoznacznie obraźliwe i mające charakter insynuacji, jest dla mnie jasne.

Jak również to, że były odpowiedzią na moje stwierdzenie, że znajomy nie może sprzedać Metronome C-8 (którego ty także posiadasz) od kilku miesięcy.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.