Skocz do zawartości
IGNORED

Topowe źródła cyfrowe

LUKASIQ

Rekomendowane odpowiedzi

[quote name='Szymon' timestamp='1387454120' post='3024832']
A jednak było naprawiane, popatrz popatrz. Parę postów wyżej ponoć wycierałem sobie gębę. Stan rzeczy zmienia się jak w kalejdoskopie. Czy nie uważasz za kluczową dla przyszłego nabywcy informację o tak poważnej naprawie? Rozumiem, że sam chciałbyś zakupić samochód zespawany z przystankiem z świecącym lakierem. Przecież jedzie prosto i wygląda ślicznie.
[/quote]

Jeszcze raz powtarzam - nie miałem pojęcia o tej naprawie, inaczej nie wklejałbym zdjęcia, na którym widać, że wymieniony był w nim jeden układ.

Więcej - naprawa, o której wspominasz, musiała być dokonana zanim wysłałem go do regulacji do dCSa z jednego prostego powodu: zdjęcie które wkleiłem, zostało zrobione 2012-09-25 o godzinie 20:29*, a rachunek z dCSa jasno wskazuje, że DAC pojawił się u nich dopiero w grudniu. A więc siłą rzeczy, rzeczona naprawa nie mogła być dokonana w dCSie, skoro jej ślady są już na dwa miesiące wcześniej !Tak jak wcześniej napisałem, DAC pojechał do dCSa na regulację (kalibrację) zegarów i wgranie najnowszego softu. Wrócił po regulacji i działał [u]bezproblemowo[/u].

O tym, że nic więcej (poza regulacją, którą zleciłem) nie było w nim robione, możesz łatwo przekonać się porównując moje zdjęcie (z września, a więc sprzed wizyty w dCSie) oraz twoje (zakładam że zrobione po wizycie w dCSie) - są identyczne.

Wracając do twojego barwnego przykładu z samochodem: gdyby ktoś napisał, że auto jest bezwypadkowe, a okazało się, że miało wypadek - to oczywiście mógłbym mieć o to pretensje.

Moje ogłoszenie było jednak bardzo lakoniczne, i zawierało JEDYNIE fakty o których wiedziałem. Szczęśliwie zachowało mi się w moich archiwalnych ogłoszeniach na hifi.pl, więc mogę je tutaj przytoczyć:

[i]dCS Elgar DAC
Treść: dCS Elgar. Świeżo po kalibracji zegarów w dCSie. W komplecie niebieski flight case.
E-mail: -
Tel: -[/i]

Koniec. Nic o jego historii, wieku, o tym czy był naprawiany (o czym nie miałem pojęcia), w jakim był stanie itd. TYLKO informacje zgodne ze stanem faktycznym, co do których miałem pewność.

Teraz rozumiesz, dlaczego próbujesz sobie wytrzeć kimś gębę, czy mam to jeszcze rozwijać ?

PS. I przestań zamieszczać rachunek z moimi danymi osobowymi, bo wystąpię o czasowego bana dla twojej osoby za łamanie Ustawy o ochronie danych osobowych.

Dane EXIF podają m.in.:

- nazwę aparatu, którym wykonano zdjęcie
- ustawienia aparatu podczas wykonywania zdjęcia (czas naświetlenia, wartość przysłony, ogniskowa obiektywu, czułość ISO czy balans bieli)
- datę wykonania zdjęcia a także późniejszej edycji, wraz z podaniem nazwy programu, w którym zdjęcie został edytowane
- wielkość pliku, rozdzielczość w pikselach
- profil kolorów
- miniaturkę obrazka
- lokalizację zdjęcia w przypadku, gdy korzystamy z przystawki GPS
- informacje o danych autorskich (jeśli aparat ma taką funkcję)

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

[quote name='Elberoth' timestamp='1387458813' post='3024902']
że wymieniony był w nim jeden układ.
[/quote]
Ten jeden układ i cerowane pcb jest najbardziej widoczne, ale zakres napraw(y) był znacznie większy - co też widać.

[quote name='marekzawa' timestamp='1387462303' post='3024972']
Ten jeden układ i cerowane pcb jest najbardziej widoczne, ale zakres napraw(y) był znacznie większy - co też widać.
[/quote]

Bardzo możliwe. Nie jest to mój DAC i nigdy nie był, nie mam pojęcia o jego historii, i nigdy nie twierdziłem, że jest inaczej. Szczerze mówiąc to mało mnie on interesuje - wystawiłem raz rok temu (grzecznościowo) jednozdaniowe ogłoszenie na prośbę znanego sklepu, którym pies z kulawą nogą się nie zainteresował. Teraz widzę, że na całe szczęście.

Jedyne co mnie w tym wszystkim irytuje to fakt, że ktoś próbuje podważać moją elementarną uczciwość, przekręcając fakty i wkładając w moje usta słowa, których nigdy nie wypowiedziałem.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

[quote name='Esoteric hifi' timestamp='1387458063' post='3024891']
Rachunek znikł ponieważ zamieściłem go z danymi osobowymi. Jeszcze raz rachunek ale bez danych osobowych:
Jednocześnie proszę o usunięcie zamieszczonej przez ciebie kopii rachunku z forum.

[b][usunięto załącznik - dane osobowe mimo, iż zamazane nadal da się odczytać][/b]
[/quote]

Po przeczytaniu rachunku za naprawę myslę,że są winni ......................to NAPRAWIAJĄCY Z DCS-a.
TYLKO PROSZE BEZ ZŁOSLIWYCH KOMENTARZY.

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

[quote name='Elberoth' timestamp='1387464468' post='3025016']
wystawiłem raz rok temu (grzecznościowo)
[/quote]
Ale z ciebie szlachetny samarytanin.
Prawie jak śp. Matka Teresa z Calcuty.
Aż się wzruszyłem ... ;)

Zgodnie z obietnicą zamieszczam wyjątki z korespondencji dotyczącej serwisowanego DCS'a Elgara:

Hello Jacek,

I assume this relates to when your Elgar was returned by the previous owner a year ago?
I did not do the work myself. We found some components were worn out, consistent with the age of the unit (15 years at that time). These were replaced:
- worn power connectors (this was responsible for the reported fault)
- worn electrolytic capacitors
- worn muting relays
The Ring DAC Board hardware was updated with later modifications.
finally, the unit was manually tested to the original test specification, then sound checked (all inputs, outputs & sample rates) and found to work correctly.

I hope the Elgar is giving you good service.

Best regards,
Martin Reynolds
Technical Support Manager
Data Conversion Systems Ltd,
Registered office: Unit 1, Buckingway Business Park, Anderson Road,
Swavesey, Cambridge CB24 4AE UK.
Tel: +44 (0)1954 233950 Direct: +44 (0)1954 233957 Fax: +44 (0)1954 233951

[quote name='Esoteric hifi' timestamp='1387482379' post='3025306']
Zgodnie z obietnicą zamieszczam wyjątki z korespondencji dotyczącej serwisowanego DCS'a Elgara:

Hello Jacek,

I assume this relates to when your Elgar was returned by the previous owner a year ago?
I did not do the work myself. We found some components were worn out, consistent with the age of the unit (15 years at that time). These were replaced:
- worn power connectors (this was responsible for the reported fault)
- worn electrolytic capacitors
- worn muting relays
The Ring DAC Board hardware was updated with later modifications.
finally, the unit was manually tested to the original test specification, then sound checked (all inputs, outputs & sample rates) and found to work correctly.

I hope the Elgar is giving you good service.

Best regards,
Martin Reynolds
Technical Support Manager
Data Conversion Systems Ltd,
Registered office: Unit 1, Buckingway Business Park, Anderson Road,
Swavesey, Cambridge CB24 4AE UK.
Tel: +44 (0)1954 233950 Direct: +44 (0)1954 233957 Fax: +44 (0)1954 233951
[/quote] Wszystko pięknie ale serwisant wspomina tylko o złączkach, kondensatorach i przekaźnikach. A co się działo na zaznaczonym obszarze pcb?

[quote name='Szymon' timestamp='1387483699' post='3025328']
Wszystko pięknie ale serwisant wspomina tylko o złączkach, kondensatorach i przekaźnikach. A co się działo na zaznaczonym obszarze pcb?
[/quote]Być może jest mowa o tym tutaj: " ...The Ring DAC Board hardware was updated with later modifications...

[quote name='Esoteric hifi' timestamp='1387483869' post='3025334']
Być może jest mowa o tym tutaj: " ...The Ring DAC Board hardware was updated with later modifications...
[/quote] To raczej wygląda na destrukcję niż aktualizację. MarkN przetłumacz dokładnie co z tej wypowiedzi może jeszcze wynikać. Nie wydaje mi się żeby za 400 funciaków chcieli się babrać z poważnymi naprawami PCB a tym bardziej nie urządziliby takiej rzezi scalaczkom. Wymieniałem kiedyś laser w LaScali czyli sprawa dużo prostsza i kosztowało to wiele więcej. Pytanie jaka jest prawdziwa historia tego urządzenia. Dla Ciebie lepiej będzie jak zwrócisz je właścicielowi bo niejasności zamiast się zmniejszać ciągle się powiększają.

Na razie wiemy na 100%, że dane Elba widnieją na fakturze z naprawy i że o wszystkim wiedział. Chętnych do wglądu w papiery zapraszam na priv.
Wiemy, że sprawa jest śmierdząca bo moderacja i administratorzy Audiostereo za wszelką cenę chcą uciszyć moją osobę i kasują obecne wypowiedzi.

[quote name='Szymon' timestamp='1387484226' post='3025335']
To raczej wygląda na destrukcję niż aktualizację. MarkN przetłumacz dokładnie co z tej wypowiedzi może jeszcze wynikać. Nie wydaje mi się żeby za 400 funciaków chcieli się babrać z poważnymi naprawami PCB a tym bardziej nie urządziliby takiej rzezi scalaczkom. Wymieniałem kiedyś laser w LaScali czyli sprawa dużo prostsza i kosztowało to wiele więcej. Pytanie jaka jest prawdziwa historia tego urządzenia. Dla Ciebie lepiej będzie jak zwrócisz je właścicielowi bo niejasności zamiast się zmniejszać ciągle się powiększają.

Na razie wiemy na 100%, że dane Elba widnieją na fakturze z naprawy i że o wszystkim wiedział. Chętnych do wglądu w papiery zapraszam na priv.
[/quote]Piszę to wszystko tylko po to żeby nie być posądzanym o umyślne sprzedawanie zepsutego urządzenia. Mam mail'a z DCS'a, nie zostałem upoważniony do jego prezentacji na forum, ale może uda się to załatwić. Swoją drogą kim jest MarkN że jest mądrzejszy od firmy która stworzyła to urządzenie. Osobiście ufam bardziej producentowi niż domorosłym specjalistom tego forum.

Proponuję sprawdzić te rzeczy u źródła czyli w DCS'ie a nie polegać na cudzych opiniach.

[quote name='Esoteric hifi' timestamp='1387485060' post='3025353']
Piszę to wszystko tylko po to żeby nie być posądzanym o umyślne sprzedawanie zepsutego urządzenia.
[/quote]
Mleko się już rozlało. Trzeba było takie informacje umieścić wcześniej w Swojej ofercie. Dopiero po moim wpisie zmieniłeś opis Elgara na Swojej stronie. Ten przetwornik nadal nie działa prawidłowo, przerywa i trzeszczy. Takie urządzenia powinny trafiać do kosza albo na półkę jako podpórka do książek a nie do dalszej sprzedaży. Jak trafisz na nerwowego kupującego to mozesz za to oberwać w lampę i będzie niemiło. Rynek audio w Polsce jest bardzo płytki i uczciwosć profesjonalnego sprzedawcy w dłuższej perspektywie czasu się opłaca. Po Polsce krążą podobne "statki kosmiczne" np. klecona Wadia 27Xi. Nie wiem czy obecny właściciel jest uświadomiony jakie padło posiada. Najsmutniejsze jest, że ludzie oceniają później konkretne marki i sprzęty na podstawie odsłuchu takich truchełek.

[quote name='Szymon' timestamp='1387484226' post='3025335']
Wiemy, że sprawa jest śmierdząca bo moderacja i administratorzy Audiostereo za wszelką cenę chcą uciszyć moją osobę i kasują obecne wypowiedzi.
[/quote]

Skąd my to znamy. Z publicznego forum robi się prywatny folwark. Ale to forma tego forum na to pozwala. Tam gdzie użytkowników traktuje się poważnie, zostaje informacja kto i dlaczego usunął jakiegoś posta.

System gra dobrze, albo nie....

[quote name='Szymon' timestamp='1387485627' post='3025362']
Mleko się już rozlało. Trzeba było takie informacje umieścić wcześniej w Swojej ofercie. Dopiero po moim wpisie zmieniłeś opis Elgara na Swojej stronie. Ten przetwornik nadal nie działa prawidłowo, przerywa i trzeszczy. Takie urządzenia powinny trafiać do kosza albo na półkę jako podpórka do książek a nie do dalszej sprzedaży. Jak trafisz na nerwowego kupującego to mozesz za to oberwać w lampę i będzie niemiło. Rynek audio w Polsce jest bardzo płytki i uczciwosć profesjonalnego sprzedawcy w dłuższej perspektywie czasu się opłaca. Po Polsce krążą podobne "statki kosmiczne" np. klecona Wadia 27Xi. Nie wiem czy obecny właściciel jest uświadomiony jakie padło posiada. Najsmutniejsze jest, że ludzie oceniają później konkretne marki i sprzęty na podstawie odsłuchu takich truchełek.
[/quote]Nie zamierzam sprzedawać uszkodzonego urządzenia bo się to po prostu nie opłaca. Udzielam gwarancji a klient na ogół wypożycza urządzenie przed zakupem na 7 dni a więc może się z nim dobrze zapoznać.

[quote name='barmanekm' timestamp='1387486333' post='3025378']
Skąd my to znamy. Z publicznego forum robi się prywatny folwark. Ale to forma tego forum na to pozwala. Tam gdzie użytkowników traktuje się poważnie, zostaje informacja kto i dlaczego usunął jakiegoś posta.
[/quote] Przykre ale bardzo PRAWDZIWE.

[quote name='Esoteric hifi' timestamp='1387486596' post='3025380']
Nie zamierzam sprzedawać uszkodzonego urządzenia bo się to po prostu nie opłaca. Udzielam gwarancji a klient na ogół wypożycza urządzenie przed zakupem na 7 dni a więc może się z nim dobrze zapoznać.
[/quote]To żadna łaska, klient ma 2 lata na zwrot jak się zorientuje, że sprzedający delikatnie mówiąc minął się z prawdą. Obowiązkiem profesjonalnego sprzedawcy jest znajomość stanu sprzedawanego sprzętu, klient nie musi nic na ten temat wiedzieć.

[quote name='YunnanTEA' timestamp='1387486787' post='3025384']
Jest na to rada. Szymon pisze cokolwiek dokładnie o 22;00 a my to od razu zapisujemy w swoich pamięciach.

Szymon, tylko nie nawal.

Wiem, wiem dziecinada.
[/quote]Jak trafisz na cwaniaczka, który Cię oskubie to zobaczymy jak będziesz śpiewał. Już autor obecnego wątku nieźle nauczył ekonomii kilka owieczek, które dostały małpiego rozumu i pożyczyły mu pieniądze.
Pomogłem wielu osobom wyegzekwować swoje prawa po zakupie grzebanych i "przefarbowanych" sprzętów. Nie zauważyłem, żeby z tego powodu było im do śmiechu.

[quote name='Szymon' timestamp='1387487166' post='3025386']

To żadna łaska, klient ma 2 lata na zwrot jak się zorientuje, że sprzedający delikatnie mówiąc minął się z prawdą. Obowiązkiem profesjonalnego sprzedawcy jest znajomość stanu sprzedawanego sprzętu, klient nie musi nic na ten temat wiedzieć.

Jak trafisz na cwaniaczka, który Cię oskubie to zobaczymy jak będziesz śpiewał. Już autor obecnego wątku nieźle nauczył ekonomii kilka owieczek, które dostały małpiego rozumu.
[/quote]

O mały figiel mój kuzyn by nabył to urzadzenie.
A co sie dzieje jak nie wie klient i jednocześnie sprzedający-bo nie był użytkownikiem ,a tylko jest posrednikiem??
Gdzie jest właściciel tego sprzęta??

Wiele złych rzeczy się dzieje na tym świecie, ale na forum to branża walczy z branżą, widać za dobrze się im dzieje....

Wątek Lukasiqa-widma żyje "drugim życiem", szkoda tylko, że mało konkretów, a dużo rozgrywek

pozdrawiam fanów "nowinek technicznych" ;-)

[quote name='Szymon' timestamp='1387487166' post='3025386']
Pomogłem wielu osobom wyegzekwować swoje prawa po zakupie grzebanych i "przefarbowanych" sprzętów. Nie zauważyłem, żeby z tego powodu było im do śmiechu.
[/quote]
I to się liczy. W każdym razie szacunek za walkę i wyśledzenie tego co ma być cacy a nie jest!

[quote name='wit-told' timestamp='1387487679' post='3025402']
branża walczy z branżą, widać za dobrze się im dzieje....
[/quote]
Na tym polega kapitalizm - walka pomiędzy sobą - na tym tylko klient korzysta...wolisz jak branża zawrze porozumienie i będziesz miał KARTEL? Mamy ich pełno w Polsce...

[quote name='grynio' timestamp='1387488407' post='3025412']
Że też Szymon tobie się chce naprawiać ten padły światek? Palgo sześć, i tak wykasuje i zbanuje,[b]The Show Must Go On na poddaszu, nocą...[/b]
[/quote] Dla mnie jedna wdzięczna za pomoc osoba jest więcej warta niż 1000 malkontentów i krętaczy. Wiele rzeczy jest na tym forum karykaturą normalności np. banowanie Starego Audiofila i jego wpisy kontrolowane przez kilkanaście miesięcy. Znaczy wróg publiczny nr.1 ? Zabił kogoś, zgwałcił niewiniątko, nic z tych rzeczy PRAWDA W OCZY KOLE i tego boją się najbardziej. Światek audio jest malutki i żadna kanalia się nie ukryje. Wielki brat czuwa :)

Jesteście solidarni to dawać kolejki, pokażcie że w jedności SIŁA!

Że też Szymon tobie się chce naprawiać ten padły światek? Palgo sześć, i tak wykasuje i zbanuje,[b]The Show Must Go On na poddaszu, nocą...[/b]
[/quote]
Póki będzie choć jeden sprawiedliwy to Sodoma i Gomora nie zostanie zniszczona...będzie zawsze nadzieja, że się w bagnie coś poprawi...
Fajnie, że to forum ma kogoś kto nie boi się...

Świata się nie zmieni choć warto zawsze coś zrobić żeby walczyć z cwaniactwem.Każda taka inicjatywa obnażająca chore mechanizmy powinna być odbierana pozytywnie!!! A nóż ktoś dzięki temu ustrzeże się przed wtopą. Poza tym takie afery pomagają odróżnić uczciwych audiofanów, którzy czasem sprzedają coś z własnych sprzętów od cwaniaków i handlarzy!!

jak widze jedyne usuniete tu posty to wzajemne obrzucanie się epitetami jak zwykle Stasiop kontra reszta swiata plus usuniete/wyedytowane posty z danymi osobowymi Elberotha co zrobili sami autorzy tych postów
gwarantuje że nikogo z moderacji ten watek osobiście nie interesuje i nikt wpisów z istotnymi info nie usuwał - po wszystkim zostaje ślad
wpisy starego audiofila jesli tylko nie zawieraja zwyczajowych ataków personalnych sa zatwierdzane w wątku co widać

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

[quote name='cir' timestamp='1387494918' post='3025498']
wpisy starego audiofila jesli tylko nie zawieraja zwyczajowych ataków personalnych sa zatwierdzane w wątku co widać
[/quote]

Czy pisanie o kimś prawdy to sa ataki personalne?
Ale tych moich zwyczajowych w/g moderacji ataków personalnych nie widać-kwalifikacja czynu jest zazwyczaj błędna.

Widać jak różnie jest pojmowana zasada elementarnej uczciwości przez rózne osoby.
SŁOWA PRAWDY POWINNY MIEĆ JEDEN KIERUNEK A EWOLUJE TO W DWUBIEGUNOWOŚCI-BO MAMY WIELU KLAKIERÓW.

prawde mozna pisać ile tylko chcesz , wystarczy w trakcie pisania prawdy styl ograniczyc do faktów bez zwyczajowej porcji stałych epitetów
watek niestety dryfuje na bocznice -zamienił sie w kolejny służacy jedynie do awantur

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

• Użytkownicy+

[/quote]

Mi się chce naprawiać ten światek audiofilski, jednak coraz mniej... Chciałbym, żeby temat np. "Topowe źródła cyfrowe", był pozbawiony wpisów takich jak powyżej cytowany. Wydaje się to takie proste... mamy wątek i wpisy na temat. Ależ NIE! Przecież, można napisać cokolwiek, najlepiej napluć bez dowodu i przyczyny na innego forumowicza, lub moderację. Oczywiście, usunięcie takiego wpisu uznać za zamach na wolność słowa, a przeniesienie off topowej dyskusji na bocznicę - za manipulację.

W sprzecie tej klasy z tego co wiem nie dokonuje sie takich tandetnych napraw. Wymienia sie cala wadliwa plytke na nowa od producenta. No chyba ze naprawa nie byla dokonana w firmowym serwisie.

[quote name='palton' timestamp='1387497409' post='3025527']
Mi się chce naprawiać ten światek audiofilski, jednak coraz mniej... Chciałbym, żeby temat np. "Topowe źródła cyfrowe", był pozbawiony wpisów takich jak powyżej cytowany. Wydaje się to takie proste... mamy wątek i wpisy na temat. Ależ NIE! Przecież, można napisać cokolwiek, najlepiej napluć bez dowodu i przyczyny na innego forumowicza, lub moderację. Oczywiście, usunięcie takiego wpisu uznać za zamach na wolność słowa, a przeniesienie off topowej dyskusji na bocznicę - za manipulację.
[/quote]

WSZYSTKICH PROSZĘ O CHWILĘ UWAGI I POWSTRZYMANIE SIĘ OD PZEPYCHANEK oraz odniesienie do poniższego. StasioP i jamówię Was też o to proszę.

Panowie moderatorzy i administratorzy zróbcie jeden wyjątek i wyjaśnijmy tą kwestię raz na zawsze.

Kto personalnie opowiada za kilkunastomiesięczne blokowanie konta i moderację wpisów Starego Audiofila? Co na to Pan Dawid Skrzypczak.
Jaka część wpisów Piotra trafia do kosza bez podania przyczyny. Ponoć nawet ogłoszenia ma moderowane! Czy użytkownik, którego profil odwiedzano ponad 218 tysięcy razy jest trollem jak go nazywacie czy niewygodnym rozmówcom znającym wiele interesujących tematów i piszącym tak bardzo BOLESNĄ PRAWDĘ.
Ponoć Macie system punktowy i odgórne kary dla użytkowników. Ile to punktów uzbierał Stary Audiofil, że stał się persona non grata. Jak pożyczał Wam kable i sprzęty do pokoju DIY to był kolegą a teraz już niepotrzebny to WON! Banując takich użytkowników sami kręcicie na Siebie bata, bo forum przekształca się w reklamową papkę dla bezmózgowców. Jak widać po kolejkach przy moim ostatnim wpisie siła ludzi myślących jest nadal olbrzymia a zamykanie ust na siłę tylko pogarsza sprawę. Dziwne, że po moim ostatnim wpisie nagle puściliście tyle wypowiedzi Piotrka na raz. Kolejny CUD, jak znikający rachunek z DCSa gdzie nawet zamazane dane Elba nadal drażniły i trzeba było zamieść temat pod dywanik. Jak coś idzie nie po myśli to bach wątek na bocznice, później nocne wycinanki, zmiany treści postów i robienie dobrze wąskiej grupce uprzywilejowanych forumowiczów (każdy wie o kogo chodzi) a w ostateczności jak kompletnie brakuje argumentów USUNIĘCIE WATKU.
Dlaczego posty obrażające Starego Audiofila wiszą tygodniami a obrażające "świętą krówkę" znikają w kilkanaście minut. Kolejny cud czy jednak wybiórczość i kumoterstwo.

Sądząc po popularności SA przyczynił się w największym stopniu do zwiększenia ruchu na forum a oto chyba w komercyjnej działalności chodzi właścicielowi portalu. Kto chciałby czytać wątki gdzie występują tylko marionetki i poklepywacze. Ludzie chcą prawdy i rzetelnej wiedzy a nie ukrytych reklam i wciskania zdezelowanego badziewia.

Sposobem na uzdrowienie może być wprowadzenie przycisku OCENZUROWANO. Treść taka nie byłaby widoczna podczas zwykłego przeglądania wątków a jedynie po naciśnięciu w/w przycisku pojawiał by się usunięty przez moderację post. Każdy użytkownik mógłby sobie sam wyrobić zdanie czy wpis był usunięty słusznie czy nie.

Nie chcę mi się wprost wierzyć, że Ty Robercie i Cir aż tak bardzo nienawidzicie Piotrka, żeby robić mu takie świństwo. Dla mnie taka cenzura jest mocno nieetyczna i wpływa bardzo negatywnie na odbiór tego portalu przez czytających, znających temat.

Proszę nie traktować mojej wypowiedzi jako atak na kogokolwiek, musiałem po prostu napisać to czego boją się wyrazić inni użytkownicy.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.