Skocz do zawartości
IGNORED

Pani Jolie i Jej decyzja

Bezlitosna Niusia

Rekomendowane odpowiedzi

Mi nie chodzi o to, by potepiąć w czambuł i negować naturalistyczne podejście do ochrony zdrowia. Ma to sens i korzystny wpływ na zdrowie i życie człowieka.

Natomiast wzbudza mój sprzeciw, gdy z tego tworzy się z tego czysto sekciarskie praktyki.

to tak naprawdę o co ci chodzi jar? wiesz?

bo ja się pogubiłem - jestem za a nawet przeciw. Jak ja napiszę to jest ok a jak reart to jestem przeciw bo jego wpisy są "sekciarskie"?

nie obchodzi mnie co na ten temat uważasz i dlaczego. Twoja sprawa. Typoowa moralność Kalego wyłazi z twoich postów.

A na temat - ciekawy link - czasami się przebije jakaś prawda w morzu kłamstw:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

W New England Journal of Medicine ukazał się artykuł, którego autorzy twierdzą, że rutynowe używanie mammografów do badania zdrowych osób, powoduje, iż olbrzymia liczba kobiet jest niepotrzebnie leczona w związku z guzami, które nigdy nie dałyby objawów. Najnowsze badania dolewają oliwy do ognia i tak już rozpalonej debaty na temat sensu szerokiego stosowania profilaktycznych badań mammograficznych.

Szkody z powodu zbyt alarmistycznych diagnoz są prawdopodobnie większe, niż wcześniej sądzono - piszą autorzy artykułu i dodają, że kobiety niepotrzebnie przechodziły chemioterapię, zabiegi chirurgiczne, naświetlanie i leczenie hormonalne. Leczono je ze względu na nieprawidłowości, które nigdy nie wywołałyby objawów chorobowych. Na tej podstawie stwierdzili też, że obserwowany w badanym okresie spadek śmiertelnych przypadków raka piersi nie ma związku z rozpowszechnieniem się badań mammograficznym.

jedna patologia goni drugą psze państwa !

Dla kogoś kto niesie młotek wszystko wygląda jak gwóźdź ! już o tym pisałem.

Dla chirurga niosącego SKLAPEL wszystko wygląda jak czyRAK do wycięcia !

Ile stresów, traumy i szoku doświadczają dziesiątki tysięcy kobiet z powodu czyjeś chciwości i pójścia w zaparte !

to metoda oparta na KŁAMSTWIE od początku. Szacuje się się że dla zysku (niepotrzebne operacje, biopsje, amputacje piersi) około 30% błednych diagnoz dotyczy małych zwapnień które są na obrazie mamograficznym NIEJEDNOZNACZNE ale spirala strachu napędzana przez lekarzy robi swoje więc kobiety w dobrej wierze ochrony zdrowia i życia dają się ciąć bez sensu.

Jeżeli to jest etyczne jar1 - przybierasz pozę mądrali od wszystkiego i wyroczni - baw się dobrze - oby tylko ciebie ani twojej żony czy kogoś bliskiego nie dotknęła tak "pomyłka".

Chirurdzy - było wiele afer - robią NAJDROŻSZE zupełnie zbędne zabiegi po to aby były zwroty z NFZ. To jest kasa panowie i panie - i dopóki się nie otrząśniecie ze swojej dziecinnej naiwności - macie szansę nawet nieświadomie stać się kolejną ofiara systemu "opieki medycznej". Życzę zdrowia.

PS

oficjalne źródła medyczne Lancet, JNM itp oficjalnie piszą że np w USA umiera z powodu interwencji medycznych, błedów lekarzy, procedur, błędnych diagnoz, skutków ubocznych "leków" chemicznych operacji itp - około 200 tysięcy ludzi rocznie !!!!!!

tak więc jest to de facto maszyna do zabijania gorsza niż wojny i kataklizmy. Ile osób zginęło w wojnie w Iraku? A ile z ręki czy skalpela medycyny?

Szpital jest NAJNIEBEZPIECZNIEJSZYM miejscem na świecie - kto tego nie rozumie ryzykuje życie. I nie zmienią tych faktów żadne wasze kpiny. To jest świadomość albo brak życie albo śmierć choroba albo zdrowie. Wybór zależy od poziomu świadomości. Wybór należy do Was.

pozdrawiam!

PS2

oczywiście zacznie się larum - wyjaśniam - byłem w szpitalu wiele razy i korzystam - w przypadku nagłym, w wypadku jest niezastąpiona opieka medycyny i lekarzy - to oczywiste. Korzystałem i będę korzystał. Choć i tu rodzą się koszmarne patologie jak w Łodzi handel zwłokami i zabijanie Pavulonem chorych aby mieć kolejne zwłoki dla firmy pogrzebowej. Trzeba i to wkalkulować - tu akurat nie mamy wyboru za bardzo.

PS3

wynaleziono metodę badania piersi w podczerwieni - bezinwazyjną i bez szkodliwego napromieniowywania które samo w sobie powoduje uaktywnia rozwój raka. Ale ci którzy zarabiają na mammografach nie pozwolą na takie fanaberie. Nieważne że umrą lub zostaną amputowane miliony kobiet - to bezwzględna walka o kasę i pacjent się kompletnie nie liczy, Skala badań przesiewowych do miliony osób za które NFZ zwraca kasę chciwym koncernom. A kobiety ? A co to kogo obchodzi?

Powtarzam - róbta co chceta moi drodzy - każdy swój rozum ma i zrobi jak mu podpowiada.

Ukryta Zawartość

Chcesz nas poprzeziębiać Top 20 ? Ty wiesz , jaka zimna jest posadzka w kościele , litości !

Bozia nie ogrzewa?

Tak mi przyszło do głowy: ciemnota i zabobon, czy tylko głupota? Jak rozstrzygnąć ten dylemat?

Jedno i drugie - i pewnie jeszcze niejedno.

to tak naprawdę o co ci chodzi jar? wiesz?

bo ja się pogubiłem - jestem za a nawet przeciw. Jak ja napiszę to jest ok a jak reart to jestem przeciw bo jego wpisy są "sekciarskie"?

nie obchodzi mnie co na ten temat uważasz i dlaczego. Twoja sprawa. Typoowa moralność Kalego wyłazi z twoich postów.

A na temat - ciekawy link - czasami się przebije jakaś prawda w morzu kłamstw:

Ukryta Zawartość

jedna patologia goni drugą psze państwa !

Dla kogoś kto niesie młotek wszystko wygląda jak gwóźdź ! już o tym pisałem.

Dla chirurga niosącego SKLAPEL wszystko wygląda jak czyRAK do wycięcia !

Ile stresów, traumy i szoku doświadczają dziesiątki tysięcy kobiet z powodu czyjeś chciwości i pójścia w zaparte !

to metoda oparta na KŁAMSTWIE od początku. Szacuje się się że dla zysku (niepotrzebne operacje, biopsje, amputacje piersi) około 30% błednych diagnoz dotyczy małych zwapnień które są na obrazie mamograficznym NIEJEDNOZNACZNE ale spirala strachu napędzana przez lekarzy robi swoje więc kobiety w dobrej wierze ochrony zdrowia i życia dają się ciąć bez sensu.

Jeżeli to jest etyczne jar1 - przybierasz pozę mądrali od wszystkiego i wyroczni - baw się dobrze - oby tylko ciebie ani twojej żony czy kogoś bliskiego nie dotknęła tak "pomyłka".

Chirurdzy - było wiele afer - robią NAJDROŻSZE zupełnie zbędne zabiegi po to aby były zwroty z NFZ. To jest kasa panowie i panie - i dopóki się nie otrząśniecie ze swojej dziecinnej naiwności - macie szansę nawet nieświadomie stać się kolejną ofiara systemu "opieki medycznej". Życzę zdrowia.

PS

oficjalne źródła medyczne Lancet, JNM itp oficjalnie piszą że np w USA umiera z powodu interwencji medycznych, błedów lekarzy, procedur, błędnych diagnoz, skutków ubocznych "leków" chemicznych operacji itp - około 200 tysięcy ludzi rocznie !!!!!!

tak więc jest to de facto maszyna do zabijania gorsza niż wojny i kataklizmy. Ile osób zginęło w wojnie w Iraku? A ile z ręki czy skalpela medycyny?

Szpital jest NAJNIEBEZPIECZNIEJSZYM miejscem na świecie - kto tego nie rozumie ryzykuje życie. I nie zmienią tych faktów żadne wasze kpiny. To jest świadomość albo brak życie albo śmierć choroba albo zdrowie. Wybór zależy od poziomu świadomości. Wybór należy do Was.

pozdrawiam!

PS2

oczywiście zacznie się larum - wyjaśniam - byłem w szpitalu wiele razy i korzystam - w przypadku nagłym, w wypadku jest niezastąpiona opieka medycyny i lekarzy - to oczywiste. Korzystałem i będę korzystał. Choć i tu rodzą się koszmarne patologie jak w Łodzi handel zwłokami i zabijanie Pavulonem chorych aby mieć kolejne zwłoki dla firmy pogrzebowej. Trzeba i to wkalkulować - tu akurat nie mamy wyboru za bardzo.

PS3

wynaleziono metodę badania piersi w podczerwieni - bezinwazyjną i bez szkodliwego napromieniowywania które samo w sobie powoduje uaktywnia rozwój raka. Ale ci którzy zarabiają na mammografach nie pozwolą na takie fanaberie. Nieważne że umrą lub zostaną amputowane miliony kobiet - to bezwzględna walka o kasę i pacjent się kompletnie nie liczy, Skala badań przesiewowych do miliony osób za które NFZ zwraca kasę chciwym koncernom. A kobiety ? A co to kogo obchodzi?

Powtarzam - róbta co chceta moi drodzy - każdy swój rozum ma i zrobi jak mu podpowiada.

Reart, to właśnie, jak do tego podchodzisz świadczy o szaleństwie neofity podprowadzanego przez innych szaleńców. Chore i niebezpieczne.

Świat nie dzieli się bardzo prosto i wyraźnie na tych "dobrych" i tych "złych" jak to przedstawiasz. Dobrzy i źli są w każdej opcji podziałowej.

Żadna ideologia ani tysiące wklejek z internetu nie zastapią rozumu.

Ukryta Zawartość

"wiesz ile wody trzeba wypić aby wyrównać (pH fizologicznie ok to 7,45) pH 1 szklanki coca-coli (pH około 3) czy innego świństwa?

32 szklanki wody !!!"

mi wystarczy, jak wytłumaczysz się z tego. Co to za dane z dupy i jak to zostało policzone.

Reart, to właśnie, jak do tego podchodzisz świadczy o szaleństwie neofity podprowadzanego przez innych szaleńców. Chore i niebezpieczne.

Świat nie dzieli się bardzo prosto i wyraźnie na tych "dobrych" i tych "złych" jak to przedstawiasz. Dobrzy i źli są w każdej opcji podziałowej.

No ale jeden z drugim nie widział, jak działają te ziółkowo-głodówkowo-naturalistyczne szamańskie metody na człowieka stosującego je z 5-10 lat. No bo niby skąd. Neofici, co czytają te bajki od roku, najwięcej mają do powiedzenia.

Zresztą wystarczy popatrzeć na cerę zdeklarowanych od wielu lat wegan. Minimum +10 lat im to daje.

z kolei to jak ty podchodzisz ? wygłaszasz jakieś ogólnikowe komunały. Raz jesteś za jak ty coś napiszesz a innym razem przeciw nie wiadomo czemu wklejając bałamutne artykuły dziennikarza z gazety o oszuście. I co jeden czy sto oszustów ma pogrzebać medycynę naturalną????

Oczywiście po obu stronach są jeszcze ludzie szlachetni jak i podli - jeżeli zrozumiałeś to co piszę w tej kategorii czarno-biało masz całkowitą rację. Tak nie jest ale większość ludzi podchodzi do medycyny tak naiwnie jak pięcioletnie dzieci i dlatego piszę polaryzując wypowiedzi. Ale to mały margines kilka %. Reszta wygląda tak jak piszę. Chyba nie chodziłeś po lekarzach ani nie chorowałeś powaznie jar. Piszesz jak teoretyk.

A brak rozgarnięcia i kompletny brak wiedzy ludzi którzy podziwiają Jolie i dadzą się zaraz pociąć aby koncerny nie umarły z głodu jest mądre, etyczne i hasło

obywatelu - daj się pochlastać swojemu chirurgowi - dzięki temu twój chirurg i prezes koncernu pojedzie sobie na wczasy aby odpocząć po obfitych żniwach naiwnych ludzi którzy mieli plamki zwapnienia a postraszono ich rakiem i poszli pod nóż???

Jeżeli w czym się mylę lub kłamię - proszę o KONKRETY a nie takie ogólnikowe ble ble ble. Ale ty konkretów unikasz jak ognia jar. Czekam więc na konkret. pozdrowienia.

<br />obywatelu - daj się pochlastać swojemu chirurgowi - dzięki temu twój chirurg i prezes koncernu pojedzie sobie na wczasy aby odpocząć po obfitych żniwach naiwnych ludzi <br />

Wyrostki robaczkowe, tętniaki i zawały najlepiej leczyć wcierając choremu żółć ropuchy na cmentarzu przy księżycu w pełni obok otwartego grobu.

"wiesz ile wody trzeba wypić aby wyrównać (pH fizologicznie ok to 7,45) pH 1 szklanki coca-coli (pH około 3) czy innego świństwa?

32 szklanki wody !!!"

Wystarczy 1 pastylka sody kaustycznej :)

z kolei to jak ty podchodzisz ? wygłaszasz jakieś ogólnikowe komunały. Raz jesteś za jak ty coś napiszesz a innym razem przeciw nie wiadomo czemu wklejając bałamutne artykuły dziennikarza z gazety o oszuście. I co jeden czy sto oszustów ma pogrzebać medycynę naturalną????

Oczywiście po obu stronach są jeszcze ludzie szlachetni jak i podli - jeżeli zrozumiałeś to co piszę w tej kategorii czarno-biało masz całkowitą rację. Tak nie jest ale większość ludzi podchodzi do medycyny tak naiwnie jak pięcioletnie dzieci i dlatego piszę polaryzując wypowiedzi. Ale to mały margines kilka %. Reszta wygląda tak jak piszę. Chyba nie chodziłeś po lekarzach ani nie chorowałeś powaznie jar. Piszesz jak teoretyk.

A brak rozgarnięcia i kompletny brak wiedzy ludzi którzy podziwiają Jolie i dadzą się zaraz pociąć aby koncerny nie umarły z głodu jest mądre, etyczne i hasło

obywatelu - daj się pochlastać swojemu chirurgowi - dzięki temu twój chirurg i prezes koncernu pojedzie sobie na wczasy aby odpocząć po obfitych żniwach naiwnych ludzi którzy mieli plamki zwapnienia a postraszono ich rakiem i poszli pod nóż???

Jeżeli w czym się mylę lub kłamię - proszę o KONKRETY a nie takie ogólnikowe ble ble ble. Ale ty konkretów unikasz jak ognia jar. Czekam więc na konkret. pozdrowienia.

Alez to jest bełkot. Mieszasz wszystko ze sobą i wychodzi papka.

Jak ja lubię jak się zbiegnie chmara pacjentów i zacznie bez sensu bronić tych swoich zabiegów rodem ze średniowiecza. Widać że mają tak zatrute organizmy że utracili możliwość logicznego myślenia. Żadne argumenty nie trafiają. Wesołych chemio i radio terapii (!?) w trakcie trzech zdrowasiek życzę.

I miłego obcinania. Toporem, tasakiem - jak kto lubi.

Już medycyna dla swoich barbarzyńskich metod zaoferuje odpowiednie narzędzie. Albo truciznę.

Jak widać na chamstwo i głupotę tomusia nic nie pomoże. Nawet lewatywa z kawy.

nie rozumiesz. On po prostu jest na wyższym poziomie. Aplikuj kawkę w pupę i też się tam dostaniesz ;)

Bozia nie ogrzewa?

Nie mówiłeś o " Bozi " lecz o leżeniu plackiem .

Tak mi przyszło do głowy: ciemnota i zabobon, czy tylko głupota? Jak rozstrzygnąć ten dylemat?

To zależy , do którego Klubu na tym forum trafimy ?

Piotr

Naprawdę nie ogrzewa? Kiepska jakaś ta Bozia. Leżą tacy plackiem w zimnych kościołach i dostają wilka, a przedwieczny kicha na nich.

To nie tak , przedwiecznego nie dopuszczają do centralnego ogrzewania ,bozia nie ma nic do gadania , zresztą on/ona też się przeziębił(a) !

Piotr

Odzywki na poziomie pięcioletniego rozwydrzonego gówniarza. Tak trzymaj tomuś ale uważaj!

Jak rodzice przeczytają te twoje pierdoły to oberwiesz pasem na gołą d...

Jestem Europejczykiem.

Psze Państwa - naiwnych nie sieją sami się rodzą a okazja czyni chirurga jak mawia mądrość ludowa :-)

czyli chlastanie piersi na prawo i lewo - a ja się pytam ilu panów Pateronów działa w Polsce?

i która z Pań ma pewność że nie została ofiarą pan Patersona?

wszystkim którzy będą stali przed decyzją własną lub bliskiej osoby - przyznam że to ekstremalna patologia - niemniej trzeba to brać pod uwagę co kryje się za pięknymi słówkami, ślicznymi gabinetami i propagandą - macie duże szansę dać się pociąć przez panów Rzeźników ... cytuję za Angorą:

Ukryta Zawartość

RZEŹNIK

Ponad 1000 kobiet z rozpoznaniem raka piersi zoperował brytyjski chirurg Ian Paterson. Co najmniej 450 z nich okaleczył zupełnie niepotrzebnie. Nigdy nie miały złośliwego nowotworu.

Kiedy listonosz przyniósł pismo ze szpitala, w którym proszono o jak najszybsze stawienie się w placówce, Jane Seymour wpadła w rozpacz. Kilka lat temu wycięto jej guzki w obu piersiach. Jedną trzecią prawej piersi usunięto. List był jasnym sygnałem, że rak powrócił. Ze strachem wpatrywała się w twarz konsultanta medycznego. To, co mówił, było tak niesamowite, że w pierwszej chwili nie zrozumiała, o co chodzi. Pracownik szpitala opowiadał, że po tym jak odkryto „pewne nieprawidłowości" w pracy chirurga Iana Patersona, specjalna komisja prześledziła historię jej choroby, przeanalizowała ponownie wszystkie badania i orzekła, że Jane... nigdy nie miała raka. W jej piersiach były tylko łagodne zmiany, które nie wymagały operacji.

Dla dobra pacjenta

Problemy doktora Patersona zaczęły się w ubiegłym roku, kiedy odkryto, że swoje liczne operacje przeprowadza bez respektowania obowiązujących procedur medycznych. W Wielkiej Brytanii obowiązuje zasada, że po rozpoznaniu złośliwego nowotworu usuwa się całą pierś wraz z węzłami chłonnymi, minimalizując tym ryzyko nawrotu choroby. Paterson zaś wycinał tylko fragment piersi, mówiąc pacjentkom, że działa dla ich dobra. Przyszła operacja odtworzenia gruczołu, wyjaśniał chirurg, będzie wówczas mniej skomplikowana, a w niektórych przypadkach zabieg rekonstrukcji może być nawet w ogóle niepotrzebny. Te niebezpieczne eksperymenty Patersona wyszły najpierw na jaw w prywatnej sieci szpitali West Midlands w pobliżu Birmingham, gdzie chirurg pracował do roku 1998. Sto pięćdziesiąt pacjentek tej kliniki musiało przejść ponowne badania. Istniało bowiem duże prawdopodobieństwo, że pozostawione tkanki zostały zaatakowane przez tak zwany nowotwór cykliczny. W 1998 roku Paterson zmienił miejsce zatrudnienia i rozpoczął pracę jednocześnie w szpitalu państwowym i dwóch prywatnych klinikach. Tam również stosował swoje kontrowersyjne metody. Po skandalu objawionym w West Midlands brytyjska Naczelna Rada Medyczna zarządziła badania 573 pacjentek operowanych przez Patersona w latach 1998 – 2011. Chirurg twierdził, że to niepotrzebne, bo przestał robić swoje „oszczędzające zabiegi" już w roku 2007. Lecz do szpitali zaczęły zgłaszać się kobiety operowane znacznie później również tą metodą. Jedną z nich była 53-letnia Claire Mullan. W 2009 roku za wycięcie guzków zapłaciła 8 tys. funtów. Kiedy obudziła się po operacji, przyszedł do niej Ian Paterson i z dumą oznajmił, że „zostawił jej dekolt". Ze względów estetycznych. Była zadowolona, że ocaliła duży fragment piersi. Dwa lata później jej mąż przeczytał w lokalnej gazecie artykuł o dochodzeniu w sprawie Patersona. Claire musiała poddać się zabiegowi ponownie. Tym razem straciła cały „dekolt".

Uroczy człowiek

Naczelna Rada Medyczna wzięła pod lupę wszystkie materiały dokumentujące pracę Patersona. Nie odsunięto go jednak od praktyki lekarskiej. Uznano, że to, co robił, było tylko naruszeniem procedur. W międzyczasie do wszystkich czterech szpitali zgłaszało się coraz więcej kobiet. Poddawały się powtórnym badaniom, a komisje szczegółowo analizowały wyniki. Te obecne i te historyczne. Okazało się, że u wielu pacjentek coś się nie zgadza. Zarówno dokumenty archiwalne, jak i nowe testy odsłaniały potworną prawdę – co najmniej 450 kobietom Ian Paterson okaleczył zupełnie zdrowe piersi. – On był bardzo uroczym człowiekiem – wspomina Jane Seymour. – Wierzyłam mu i ufałam jego radom. Sześć lat temu chirurg rozpoznał u niej stan przedrakowy. Nie zrobił biopsji, żeby potwierdzić diagnozę, a Jane mu uwierzyła. – Powiedziano mi w sposób niebudzący wątpliwości, że bez operacji dostanę raka piersi. Byłam przerażona i, oczywiście, zgodziłam się na zabieg. Chirurg wyciął guzka wraz z częścią piersi. Później jeszcze jedna operacja, bo rana źle się goiła. Jane wpadła w depresję. – Nie mogłam znieść, jak mąż mnie dotykał, nie pozwalałam nawet na siebie patrzeć. Więc odszedł do innej. W ubiegłym roku Jane miała trzeci zabieg, gdy Naczelna Rada Medyczna zaleciła usunięcie całości gruczołu. Rozwiodła się z mężem. Przez sześć lat żyła pod presją choroby, pełna obrzydzenia do swojego ciała, w ciągłym lęku, że nowotwór może powrócić. Miesiąc temu dowiedziała się, że operacje byłyniepotrzebne. – Ja po prostu siedziałam oniemiała. Byłam absolutnie wściekła, wszystko, co przeszłam, nigdy nie powinno mieć miejsca.

Coś szatańskiego

Lumpektomia – zabieg usunięcia guzka wraz z otaczającą go tkanką kosztuje w prywatnej klinice od 2 do 6 tys. funtów. Do tego dochodzą koszty wizyt lekarskich, mammografii, USG i innych badań. Jane mówi, że doktor Paterson, już po zabiegu, zachęcał ją do następnych konsultacji i dodatkowych badań i prześwietleń. Trzydziestodwuletnia Marie Bailey jest jedną z najmłodszych ofiar Patersona. W 2007 roku lekarz uznał, że ma chorobę Pageta, rzadką postać raka śródnaskórkowego w brodawce sutka. Zrobiono jej biopsję w znieczuleniu ogólnym, a kiedy się obudziła, Paterson powiedział smutno, że wyniki są złe. – Byłam przerażona, bo choroba Pageta jest bardzo agresywna. Myślałam, że umrę. Na szczęście nie zdecydowała się od razu na operację. Czekała na dodatkowe badania. Po dwóch tygodniach odetchnęła z ulgą. Rak okazał się zwykłą egzemą. U Gemmy znaleziono guza w 2009 roku tuż przed Bożym Narodzeniem. Była wtedy samotną matką. Wielu członków jej rodziny zmarło na nowotwory. Nie była więc zdziwiona, że i ją to spotyka. Ktoś polecił jej Patersona jako znakomitego lekarza. – Powiedział mi, że prześwietlenie wykazało coś złowieszczego w mojej piersi i trzeba to wyciąć. On ciągle używał słowa „szatański". Gemma zgodziła się bez wahania. Nie była świadoma, że powinna domagać się biopsji. Tydzień po operacji Paterson orzekł, że jest „bardzo szczęśliwą młodą kobietą", bo nowotwór zniknął. – Pamiętam, jak wychodząc z gabinetu, powiedziałam mojemu przyjacielowi, że już wszystko w porządku. Staliśmy na parkingu, przytulaliśmy się i płakaliśmy. A teraz płaczę ze złości, bo wcale nie potrzebowałam operacji. Gemma nie umie pogodzić się ze swoim wyglądem, z piersią pokiereszowaną bliznami. – Wyszłam za mąż we wrześniu, mąż nigdy nie widział moich blizn. Gemma chciałaby je zlikwidować, ale to kosztuje 6 tysięcy funtów. Nie ma żadnych oszczędności, a stawka jej ubezpieczenia zdrowotnego bardzo wzrosła. Po rozpoznaniu raka i operacji u Patersona dla firmy ubezpieczeniowej jest klientem wysokiego ryzyka. Przestała więc opłacać polisę, nie stać jej.

29 października Naczelna Rada Medyczna zawiesiła Iana Patersona. Dwóch jego pacjentów odkryło następne „błędy". Chirurg fałszował dokumenty. We wnioskach do firm ubezpieczeniowych wpisywał nieprawidłowe kody zabiegów. Podawał symbole droższych procedur niż te, które faktycznie przeprowadzał. Rada Medyczna skierowała sprawę do policji. Jeśli zarzuty się potwierdzą, chirurgowi grozi zakaz wykonywania zawodu i sprawa karna za fałszerstwo. Szef jednej z najbardziej znanych brytyjskich firm adwokackich od 16 lat zajmujący się sprawami uchybień lekarskich nazywa Patersona zbójeckim chirurgiem. – To największa sprawa, z jaką miałem do czynienia (...). Błędy zdarzają się w każdym środowisku medycznym, ktoś źle odczyta zdjęcie rentgenowskie, nie rozpozna objawów raka jelita... Ale ta sprawa jest inna.

EWA WESOŁOWSKA "ANGORA" nr 46/18.11.12

a ja prywatnie uważam że 99% operacji piersi czy amputacji są tak samo bezpodstawne jak powyższe i dzieje się to w realu podobnie - strach albo czułe słówka - dla dobra - a potem witajcie w horrorze klasy C - taksańska masakra skalpelem mechanicznym - na własne życzenie. Ale jak sobie pościelesz tak się wyśpisz powiada mądrość ludowa i ma sporo racji.

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.