Skocz do zawartości
IGNORED

Ksiądz infułat Józef Wójcik, wystosował list otwarty do premiera RP Donalda Tuska.

Jacchusia

Rekomendowane odpowiedzi

Nasi kościelni sybaryci w stylu Głódzia czytając takie rzeczy chyba zaczynają się poważnie niepokoić. No ale akcja "Rozmydlanie" już trwa więc liczą, że jakoś się uda.

Papież o takich jak ty pisał...wiadomo czym smierdzicie.

Każdy z tych przywołanych przez ciebie celebrytów zrobił więcej dla ludzi niż sekta jehowitów, w której bagnie tkwisz, razem wzięta

>bladź

To nie jest wątek poświecony twoim wytryskom umysłowym, jeśli tu piszesz to pisz na temat.

Do kałowania masz Polityke

„Jeśli nie masz co robić, nie rób tego w moim towarzystwie”

[...] ...wiadomo czym smierdzicie.

Hipokryzja i tak śmierdzi bardziej.

Aczkolwiek mając miękką podusię pod d..ą, locum w luksusowym pałacyku i Lexusa na kiwnięcie palcem (vide spaślak ryczan) żaden smród nie razi

A nawet bywa czasem przyjemnie :)

>bladź

To nie jest wątek poświecony twoim wytryskom umysłowym, jeśli tu piszesz to pisz na temat.

Do kałowania masz Polityke

może donos do moderacji poprawi samopoczucie ?

Hipokryzja i tak śmierdzi bardziej.

Aczkolwiek mając miękką podusię pod d..ą, locum w luksusowym pałacyku i Lexusa na kiwnięcie palcem (vide spaślak ryczan) żaden smród nie razi

A nawet bywa czasem przyjemnie :)

Łał! To Rydzyk juz nie ma maybacha? ;p

A co zazdroscisz mu? Skoro to nie przeszkadza tym co dają na tace, to dlaczego tobie jehowito?

To dopiero zakłamanie.

W starych, złych czasach feudalnych, biskupów nosili w lektykach. Dziś kościelne jaśniepaństwo musi mieć luksusy na najwyższym poziomie. Zważywszy, że tyle episkopat ględzi o solidarności społecznej, mogły by się świątobliwe książątka przestawić na skromniejszą komunikację. Aktualny papież będąc jeszcze biskupem jeździł do pracy komunikacją miejską, a o żadnym mieszkaniu w pałacach nawet nie myślał :)

A o przepychu biskupich mieszkań świadczy choćby to - jedno ze skromniejszych - mieszkanko biskupa poznańskiego.

Hipokryzja, jacchooyku, hipokryzja i nic więcej :)

P.S.

Na pałacu flaga watykańska wisi, a polska już nie - biskup wstydzi się polskości, czy uważa się wyłącznie za obywatela watykanu ???????????????

W każdym razie widać dowodnie, czyje interesy liczą się tu najbardziej :)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-446-0-02305000-1370775849_thumb.jpg

post-446-0-64077000-1370775863_thumb.jpg

post-446-0-61135000-1370775989_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

I tu macie problem, po czy przed, z jednym byłym prezydentem nie ma tego problemu. :)))

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

Ten pałac jest siedzibą biskupów od XV w. i dla twojej przyjemności ktoś się ma teraz z niego wyprowadzać?

Bredzisz kociku.

Aktualny papież będąc jeszcze biskupem jeździł do pracy komunikacją miejską, a o żadnym mieszkaniu w pałacach nawet nie myślał :)

A gdzie mieszkał w hotelu robotniczym?;p

No i super że jeździł, fajny gość:) ale czy to ma od razu oznaczac, że wszyscy tak mają robić?

Na pałacu flaga watykańska wisi, a polska już nie - biskup wstydzi się polskości, czy uważa się wyłącznie za obywatela watykanu ???????????????

W każdym razie widać dowodnie, czyje interesy liczą się tu najbardziej :)

a to to już szczyt bredni, tak twoja kocia gadka trąci debilizmem.

No i super że jeździł, fajny gość:) ale czy to ma od razu oznaczac, że wszyscy tak mają robić?

Oczywiścię, ze nie. Tylko niech nie wyciąga rąk po datki od biedniejszych i państwa.

Oczywiścię, ze nie. Tylko niech nie wyciąga rąk po datki od biedniejszych i państwa.

Nie myl majątku KK z prywatnym majątkiem Biskupa.

Datki wiernych nie idą do kieszeni Biskupa.

KK korzysta z przywilejów w taki sam sposób jaki to robią inne związki wyznaniowe, nie ma tutaj żadnych innych przywilejów.

Także przestań bredzić i pomawiać.

Nie myl majątku KK z prywatnym majątkiem Biskupa.

Datki wiernych nie idą do kieszeni Biskupa.

KK korzysta z przywilejów w taki sam sposób jaki to robią inne związki wyznaniowe, nie ma tutaj żadnych innych przywilejów.

Także przestań bredzić i pomawiać.

Jesli to majątek KK, to pochodzi z datków, prawda?

Jeśli to majątek KK, to również wszystkich wiernych. Dlaczego więc tymi limuznynami jeżdżą jedynie funkcjonarikusze KK?

Widziałeś, by kiedykowlwiek ksiądz na mszy dołożył coś ze swoich do tacy?

Pomówieniem to jest właśnie to, że sami funkcjonariusze KK korzystają z luksusów a reszta wiernych może sobie jedynie o takich pomarzyć.

Jak można tolerować i na dodatek bronić takie skyrwysyństwo?

Oj, jak przyjdzie Jezus, to pogoni biczem.... jak kiedyś.

mają z Frankiem problem , ale nie z takich tarapatów bogatsi wychodzili . Choćby najnowsza historia z PRL

Jesli to majątek KK, to pochodzi z datków, prawda?

Jeśli to majątek KK, to również wszystkich wiernych. Dlaczego więc tymi limuznynami jeżdżą jedynie funkcjonarikusze KK?

Widziałeś, by kiedykowlwiek ksiądz na mszy dołożył coś ze swoich do tacy?

Pomówieniem to jest właśnie to, że sami funkcjonariusze KK korzystają z luksusów a reszta wiernych może sobie jedynie o takich pomarzyć.

Jak można tolerować i na dodatek bronić takie skyrwysyństwo?

Oj, jak przyjdzie Jezus, to pogoni biczem.... jak kiedyś.

Płemieł jeździ samochodem za nasza kase to dlaczego ty takim nie jeździsz?

Ksiądz pracuje dla nas 16 godzin na dobę to jest jego wklad, swiatek, piatek i niedziela

"Pomówieniem to jest właśnie to, że sami funkcjonariusze KK korzystają z luksusów a reszta wiernych może sobie jedynie o takich pomarzyć."

to jest demagogia, dobrze wiesz, że przywódcy, hierarchowie, czyli w jakiś sposób 'namaszczone" maja soię lepiej i to nie dotyczy tylko KK, ale wszystkich.

"Jak można tolerować i na dodatek bronić takie skyrwysyństwo?"

To jest twoja ocena, a powiem ci że są gorsi skurwys...y i oni powinni ostatni "rzucać kamieniem"

Ksiądz pracuje dla nas 16 godzin na dobę to jest jego wklad, swiatek, piatek i niedziela

Jak mu nie pasuje to niech zmieni robotę.

Jestem Europejczykiem.

Łał! To Rydzyk juz nie ma maybacha? ;p

A co zazdroscisz mu? Skoro to nie przeszkadza tym co dają na tace, to dlaczego tobie jehowito?

To dopiero zakłamanie.

Ciemny lud wielbi swoich kapłanów.

W starych, złych czasach feudalnych, biskupów nosili w lektykach. Dziś kościelne jaśniepaństwo musi mieć luksusy na najwyższym poziomie

Gdzie ty tu widzisz luksusy???

Biskup ma swoją rezydencję ale przecież nie nalezy ona do biskupa,podobnie jak Castel Gandolfo nie jest prywatną własnością papieża.

Pracują dla bogatej firmy to mają przyzwoite mieszkania służbowe - to źle?

Samochody? No bez jaj proszę! Chevrolet? Pusty śmiech. Terenówka Lexusa, jakich u mnie na osiedlu stoi z dziesięć? W Irlandii pańcie takimi "luksusami" wożą dzieci do przedszkola.

Także ja tu żadnych luksusów ani ostentacji nie widzę. Jakby chłopaki zajechali Bentleyami - to OK. Przegięcie.

Przecież biskup to jak dyrektor oddziału terenowego w zamożnej korporacji - ma na krowie jeździć?

Zresztą osiołek na którym Chrystus wjechał do Jeruzalem, był w czasach biblijnych zapewne odpowiednikiem takiego "terenowego" Chevroleta.

Więc wielkich zmian na przestrzeni dziejów nie widzę.

Zresztą jak zazdrościsz to idź do seminarium, Kościół cierpi na brak powołań.

Będziesz mądry to Cię poślą do Rzymu, zrobisz karierę... wykażesz się potem przez kilkanaście lat, zrobią Cię biskupem pomocniczym a potem ordynariuszem.

I już masz Chevroleta!

Jeśli chodzi o mnie, to znam szybsze metody zarobienia na takie auto. Bez dziesięcioleci ciężkiej pracy i poświęceń.

Ale droga do seminarium wolna, jak ktoś lubi Chevrolety.

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Sek w tym ze sami daja. Jak ludzie sie daja doic to ich sprawa. Ja złotówki nigdy nie dam. Problem natomiast bedzie jak bedzie nakaz odpisywania 0.5% kościołowi z podatku wbrew kogos woli.

?👈

Problem natomiast bedzie jak bedzie nakaz odpisywania 0.5% kościołowi z podatku wbrew kogos woli

Jak w Reichu - nie 0,5% a 1% i nie Kościołowi a dowolnej wspólnocie religijnej do której należysz.

A jak nie należysz to nie płacisz.

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Sek w tym ze sami daja. Jak ludzie sie daja doic to ich sprawa. Ja złotówki nigdy nie dam. Problem natomiast bedzie jak bedzie nakaz odpisywania 0.5% kościołowi z podatku wbrew kogos woli.

Ludzie niech sobie dają ale swoje. Najwięcej daja politycy i to nie swojego tylko naszego, wspólnego. Tak dokladniej to nie dają tylko handlują z Kościołem. Oni dają nasz majątek a Kościół poparcie, w sumie też nasze.

Tak dlugo jak ludzie będą pozwalać na taki handel politycy i Kościół będą robić ze sobą interesy naszym kosztem.

Jestem Europejczykiem.

Oni dają nasz majątek a Kościół poparcie...

A może coś konkretnie....

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

A może coś konkretnie....

A ty z kosmosu czy skąd?

Pisałem o tym tyle razy że już mi się ostatnio znudziło a ty jak dziecko które właśnie się obudziło. Nie rób sobie jaj Maju.

Jestem Europejczykiem.

Jak mu nie pasuje to niech zmieni robotę.

Ty znowu myslisz i mówisz za kogoś. Wiesz jak się to nazywa? Insynuacja.

A ty z kosmosu czy skąd?

Pisałem o tym tyle razy że już mi się ostatnio znudziło a ty jak dziecko które właśnie się obudziło. Nie rób sobie jaj Maju.

to, że pisałeś nie oznacza, że masz rację.

To raczej nie mozliwe, musisz się zdeklarować. Katolik, protestant, prawosławny, sekciarz jehowita ,albo nie wierzacy.

Ludzie niech sobie dają ale swoje. Najwięcej daja politycy i to nie swojego tylko naszego, wspólnego. Tak dokladniej to nie dają tylko handlują z Kościołem. Oni dają nasz majątek a Kościół poparcie, w sumie też nasze.

Twoje nie, bo ty do KK nie należysz.

Pisałem o tym tyle razy że już mi się ostatnio znudziło...

Jakoś nie zauważyłem, dlatego chciałem poznać szczegóły.

Biedny jacuś cuś nerwowy ostatnio. Pomysły sie biedakowi kończą a Franciszek ciągle coś nowego wymyśla. To znaczy starego, ale nasze czarne spaślaki nie chcą o tym pamiętać.

Jednym słowem kupa śmiechu.

Jakoś nie zauważyłem, dlatego chciałem poznać szczegóły.

Jak się juz wyśmieję to coś podrzucę. Oczywiście jacuś klamie pisząc, że to nie moje. Moje też jezuicki krętaczu.

Jestem Europejczykiem.

Ukryta Zawartość

Przypomina się końcówka "Drogówki" i "wypadek" fizjoterapeuty p. Tomka (polskiej ofiary MILAB) opisywany przez Janusza Zagórskiego.

Straszne, szczęściem im się nie udało tym razem.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Przypomina się końcówka "Drogówki" i "wypadek" fizjoterapeuty p. Tomka (polskiej ofiary MILAB) opisywany przez Janusza Zagórskiego.

Straszne, szczęściem im się nie udało tym razem.

Domyślam się, że to aluzja do kościelnej mafii homoseksualistów o której wiele pisał i mówił.

Ukryta Zawartość

Jestem Europejczykiem.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.