Skocz do zawartości
IGNORED

zakładka High End - wniosek formalny

akrool

Rekomendowane odpowiedzi

Nie sądzę żeby był to dobry pomysł.Są osoby mające przeciętny sprzęt a planujący kupić sobie coś lepszego.

I wiem, że chętnie czytają różne wątki.

Z mojej strony proponuję aby korzystanie z zakładki high - end było po prostu płatne.

Oddzieliło by się wtedy tych wszystkich plebejuszy od prawdziwych wyznawców (i posiadaczy) dobrego sprzętu.

Mówiąc krótko: nie masz kasy aby tutaj wejść to nie mów, że masz z hi - endem coś do czynienia - wracaj do zakładki stereo - tam jest twoje miejsce!

To akurat nie wydaje mi sie najszczęśliwszym pomysłem... Ńie chodzi o budowanie fosy, albo zamkniętego kręgu ludzi wybranych, którzy znają hasło "fidelio" (to przykład z pewnego filmy Kubricka).

Bardziej chodzi o to, żeby trochę nadać sens pojawiającym sie tematom. Przykład z dzisiaj na przykład - wątek z Hi Fi

"Poszukuję pdf-ów katalogów sprzętu HI-FI z lat 80 i 90.

Szczególnie zależy mi na katalogach Pioneer-a z połowy lat 80"

...

Bo Pioneer z lat 80-tych był jak wiadomo najlepszy, toż to ówczesny hi-end;-)

"Skąpski idzie na ambasadora, wysiada, rozumiesz? A jak on poleci, to poleci Korszul, poleci też Broński i zgadnij kto po nich poleci? Po nich polecę ja! To znaczy ja bym poleciał, gdyby nie Kazik i to dozorostwo."

Byłem lepszy, miałem Zodiaka plus M9010 Kasprzaka:)

"Skąpski idzie na ambasadora, wysiada, rozumiesz? A jak on poleci, to poleci Korszul, poleci też Broński i zgadnij kto po nich poleci? Po nich polecę ja! To znaczy ja bym poleciał, gdyby nie Kazik i to dozorostwo."

Każdy może przeglądać dowolne zakładki.

Ale wpisy powinny mniej więcej trzymać się pewnego zakresu.

Jeśli ktoś zamierza zainteresować się lepszym sprzętem to zawsze może poczytać

w zakładce High End.

Gość partick

(Konto usunięte)

sly, stać Cię na 70 zł. rocznie? stać.

to po cholerę dziadować o utworzenie darmowej zakładki dla elyty...

ludzie kupują kolorowe gazetki audio? kupują. kupują i nie płaczą.

to i zapłacą za dostęp do zakładki Hi-End - tak ja to widzę.

Jak to nazwa potrafi człowiekowi zaleźć za skórę ;-))

Czyżby potrzeba dowartościowania się?

To też, ale zdaje mi się, że główna przyczyna leży w zwyczajnym, pospolitym snobizmie.

Pisanie w zakładce hi-end to taki dowód przynależności do swego rodzaju arystokracji. Szkoda tylko, że tej świeżo upieczonej arystokracji słoma z butów wystaje, a poziom może budzić jedynie uśmiech pełen wyrozumiałości i politowania.

@bum,dorabiasz jakieś socjologiczne teorie do prostej rzeczy.Ciebie pewne sprawy nie dotyczą,innych nie interesują Twoje problemy w audio.To naturalny podział,aby było przejrzyściej.

Nie wiem też jekie są Twoje doświadczenia życiowe,moje mówią,że niezależnie od pochodzenia,statusu materialnego,wykształcenia,w każdej z grup,nazwijmy je społecznymi,zawartość idiotów jest mniej więcej podobna.

Sprawą zupełnie innego gatunku natomiast jest to,że pewnym grupom w niektórych płaszczyznach ciężko znaleźć wspólny mianownik,a to w prostej drodze prowadzi do nieporozumień.Jednym zależy aby było ich mniej...innym,widać,nie do końca.

l'enfant sauvage

Z mojej str

ony proponuję aby korzystanie z zakładki high - end było po prostu płatne.

W sumie czemu nie :))).

Ale tylko dla tych co chcą coś napisać :). Trolle nie zapłacą i będzie porządeczek :)))

Można to zrobić tak, że w tej zakładce przed naciśnięciem "Napisz" zrobić żądanie płatności SMS za 2zł. Trolle jak się zdecydują to chociaż na utrzymanie forum będzie. :)))).

Szukaj swojego dźwięku ale... nie wciskaj na siłę go innym :)))

W przypadku opłaty 2zł za wpis gwarantuję natychmiastowy koniec forum ;-) zero wpisów ;-)

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

Ale wątpię aby i tych co ich stać znalazło się wielu na płatną zakładkę :). I w sumie pewnie będzie martwa albo niemal nieżywa.

W przypadku opłaty 2zł za wpis gwarantuję natychmiastowy koniec forum ;-) zero wpisów ;-)

Pisałem tylko o zakładce Hi-End :). Reszta zakładek po staremu.

Zresztą myślę że troll czy zwykły gawędziarz nawet za 50gr. już odczuje ścianę przed nałogowym pisaniem o niczym :).

A zwykłe stereo z Hi Endu.....pamietaj, najpierw było stereo, potem hajend :)

Ciekawe czy przyjęła by się zakładka mono? :)))

To z mono wzięło się stereo :)

A tak mało wiemy o dobrym mono!

Szukaj swojego dźwięku ale... nie wciskaj na siłę go innym :)))

Gość rydz

(Konto usunięte)
<br />Z kolegą rydz też sobie przegadaliśmy pewne fundamentalne kwestie w międzyczasie, więc też UNBAN <br />

Króciutko postaram się napisać.

Tak,omówiliśmy sobie z akroolem właśnie pewne fundamentalne kwestie,wie jakie.

Teraz co do zakładki High-End,moje odwiedziny w tej zakładce ,średnia raz na dwa miesiące,więc jestem jak najbardziej za!!!!

Raczej nie chcemy mono ... to tak jakby fani motoryzacji dyskutowali o silnikach dwusuwowych w samochodach...

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

Jeśli wyszłoby stąd 30 osób które czasem coś piszą a zostałyby trolle to forum mocno podupadnie.

Wtedy i czytających będzie coraz mniej.

Na początek krótkie wyjaśnienie - kalafiorem mi wisi ilość, nazewnictwo czy dostęp do poszczególnych zakładek,

ale fakty są takie, że piszących regularnie w bywszej zakładce Hi-End spokojnie można zliczyć na palcach jednej ręki.

Z czego może 2 osoby mają czasami coś konkretnego do powiedzenia, a cała reszta tylko pachnie i nabija liczniki

wpisami w stylu "ciekawe jak by wypadło porównanie tego i owego, bo gdzieś coś kiedyś czytałem, że podobno..."

Nie żebym był złośliwy czy szukał zaczepki, ale moim zdaniem Hi-End była najnudniejszą zakładką na całym audiostereo.pl

To tyle, dziękuję za uwagę.

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.

Raczej nie chcemy mono ... to tak jakby fani motoryzacji dyskutowali o silnikach dwusuwowych w samochodach...

No nie.

Mono też bywa... lepsze niż stereo:) A silniki Wankla to gdzie?

Żeby nie było - jestem za zakładką!

Ale nijak nie da się jej obwarowywać. Ani też, skutecznie bronić przez "szarpiącymi nogawki":(

Wpis za bycie klubowiczem lub 2 zł? Budzi wątpliwości.

I tak zostanie jak dotychczas...

"Measurements can provide a measure of insight, but are no substitute for human judgment. Why are we looking to reduce a subjective experience to objective criteria anyway? The subtleties of music and audio reproduction are for those who appreciate it. Differentiation by numbers is for those who do not".--Nelson Pass

My tu gadu-gadu a moderacji ani widu ani słychu ... ślepi (znaczy głusi choć jako audiofile to chyba nie powinni być głusi, prawda ?) na głos ludu czy co ?

A może warto by rozważyć założenie swojego forum high end i tam się przenieść?

Jeśli morderacji nie zależy na naszych wnioskach to mogą się nas pozbyć ze stratą dla forum.

Nie będzie ruchu (wejść na stronę), nie będzie reklamodawców ... wiec jednak strata ...

To nic nie da. Bum pierwszy zapłaci aby wszystkich denerwować :)

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Z mojej strony proponuję aby korzystanie z zakładki high - end było po prostu płatne.

Oddzieliło by się wtedy tych wszystkich plebejuszy od prawdziwych wyznawców (i posiadaczy) dobrego sprzętu.

Mówiąc krótko: nie masz kasy aby tutaj wejść to nie mów, że masz z hi - endem coś do czynienia - wracaj do zakładki stereo - tam jest twoje miejsce!

O. I wkoncu mamy jakas sensowna klasyfikacje. Ewentulanie zeby nie placic za dostep mozna to zrobic mniej ordynarnie. Poprostu kazdy bedzie musial wyslac swojego PITa z rocznym dochodem. I jezeli bedzie ponizej iluś tam tysiecy zł. - NIE WCHODZISZ! Pulap mozna juz ustalic z moderacja. Palton wszystko zalatwi.

?👈

Opublikowano · Ukryte przez cir, 6 Czerwca 2013 - Brak powodu
Ukryte przez cir, 6 Czerwca 2013 - Brak powodu

Proste, wlasciciele bardzo drogich kabli i sprzetow beda mieli darmowe wejscie (musza pokazac rachunki ze swoich hajendowych zakupow) a taka biedna gawiedz jak ja, czy tam Bum, czy StaryM plus inni uposledzeni, beda sie musieli obejsc smakiem. No bo jak tu pisac o hajendzie, jak sie w domu filmy na Berylu oglada i jezdzi Zaporozcem do pracy za tysiaca. Wlasciciel po pokazaniu rachunkow za sprzet, dostanie haslo. Bedzie musial zeskanowac takze twarz lub zblizyc oko do kamery. Takie zabezpieczenie jest niezbedne, bo jakis bumowy biedak podrobi rachunki i znowu bedzie syfil w eksluzywnym temacie kabli. W ten oto sposob eksluzywna zakladka stanie sie oaza audiofilskiej elity a zapachy bezdomnego buma zostana za grubymi drzwiami skarbca wiedzy tajemnej, tylko dla narodowej elity.

Jestes brudna, biedna menda

wnet wypieprzaj z bram haj-enda!!

U bram wrot tych stoi stroz

podejdz blizej, wyjmie noz.

Gdy poczuje zapach Sony

to zostaniesz wypieprzony

czy Denona, lub Marantza

ale z ciebie biedna franca!!

Tak wiec zabierz dupe w troki

nim zostana z ciebie zwloki

Na nas madrych nie ma bata

z ciebie tylko biedna szmata

....wroc gdy kupisz se Shunyata!!

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.