Skocz do zawartości
IGNORED

PC AUDIO VOODOO STRIKE BACK

rambo54

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Wireless

(Konto usunięte)

...

Recenzje znanych redaktorów ciężko się czyta, jest tam dużo wpisów: o dziwnie nazwanych kablach, dziesiątki płyt znanych wykonawców, opisy sprzęt towarzyszącego z topowymi nazwami, a w końcu jakieś szczątkowe informacje o testowanym sprzęcie z określeniami np. "przyzwoity", "zagrało całkiem dobrze", itd. nie mające punktu odniesienia. Do tego czasem pomijane są niewygodne informacje. Trzeba umieć to odszyfrować.

No właśnie. Problem w tym, że trzeba to odszyfrowywać. I nie każdy to robi. Część popędzi do sklepu i takie ustrojstwo kupi. Nawet jeśli to będzie np. tylko 1% czytających, to i tak jest o co powalczyć. Dlatego właśnie piszę, że to jest prawdziwy problem.

Coś tu taki bezruch .... no, to macie HITA ! :)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) 2m USB za 15 300 ... $

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Wbrew pozorom w HiEnd większość wie że kable USB "nie grają", nie pasuje jednak połączyć sprzętu za wiele tyś. kablem od drukarki. A drogie kable to często dodatek gratis do drogiego zakupu.

...

Ale w innym wątku coś bredzicie o grającym USB Audio Class...

To co gra?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) 2m USB za 15 300 ... $

o ku..wa :D

wysoko poprzeczke postawiles :)))

i4ih.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

PC (Spotify, AIMP4) | ODAC revB+O2 | ADAM A7X | Sennheiser HD600

Oczywiście gra sprzęt bez sterownika. Najlepiej usb-storage.

Czy jeśli pusta ściana promuje ateizm (stanowisko Włoch w sprawie dot. krzyża w szkole) to rozwiązaniem jest tapeta w krzyże?

Dziękuję. Nie mogę powiedzieć tego samego o tobie. Masz poważne problemy z językiem polskim.

Czy jeśli pusta ściana promuje ateizm (stanowisko Włoch w sprawie dot. krzyża w szkole) to rozwiązaniem jest tapeta w krzyże?

o ku..wa :D

wysoko poprzeczke postawiles :)))

Ukryta Zawartość

WYSOKO ? Eeee tam ....

Właśnie wracam z zakupów - kupiłem kilka kabelków :)

41149750093945776034_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Masz na to jakąś lepszą tabliczkę ??? :)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

<br />Ale w innym wątku coś bredzicie o grającym USB Audio Class<br />

Nie należy mylić kabla który składa się z przewodów i 2 wtyczek na końcach, z USB Class bo to jest specyfikacja czyli wykaz parametrów i właściwości jakie powinien spełniać sygnał wysyłany i odbierany.

Co do samego kabla to prawie każdy, jeśli jest zgodny z specyfikacją, będzie spełniał spoją rolę.

Miałem na uwadze tylko że jak się kupi klocki za kilkadziesiąt tysięcy to podłączyć jakimiś brzydkimi drutami nie pasuje, to tak jakbym kupił samochód za 300 tys. i założył felgi stalowe pomalowane czarną farbą bitumiczną, jeździć będzie ale ...

Wracając do kabla, jakiś czas temu wyrzuciłem kabel USB, bo przerywał. Jak się okazało miał styki napylone metalem na plastiku i się zwyczajnie po 2 miesiącach wytarły. Taka wstawka.

Z jednej strony wyciąganie pieniędzy a z drugiej tandeta. Dobrze znaleźć złoty środek, jak dla mnie solidne kable za kilkadziesiąt złotych, np. nieco lepszy Belkin albo te srebrne.

Nie popieram pisania że kabel to 51% dźwięku, Dopalacze za 100 euro, itp.

Nie należy mylić prawdy z opinią większości

Co to w ogóle jest brzydki kabel? Co z was za panienki? Jak kabel nie jest zdeformowany to każdy jest ładny ;)

W każdym razie jakiś bajerancki oplocik, kolorowe elementy, cynkoska plecioneczka czy inne poładniacze to dalej jest groszowa sprawa i jak solidny kabel kosztuje 30 zeta to taki odpimpowany góra 50% więcej.

Przynajmniej w normalnym świecie ;)

A wczoraj kupowałem baterię do telefonu, a że byłem w sklepie z miliardem elektronicznych pierdułek to mi się przypomniało, że potrzebuję kątową przejśćiówkę HDMI. Mówię więc do sprzedawcy, że taką poproszę, ten poszedł coś pogrzebać na półkach i przynosi ją, daje mi do ręki. Przejściówka jak przejściówka 2 cm blaszki i plastiku, zwykła czarna, nologo. Facet siada za ladą i mówi: 70 złotych poproszę.

Jak parsknąłem smiechem, mówię, lol, sory za kłopot, to odwołujemy akcję :)

Ostatnio podobną przejściówkę, tylko nie kątową kupiłem w carefourze za 18 zł, a na necie są jeszcze taniej, za 50 zł to kupiłem kabel HDMI 7m :)

Także jak widać, takie bajery nawet nie muszą być audiofilskie, żeby zabić ceną ;)

For us, there is no spring. Just the wind that smells fresh before the storm.

Gość StaryM

(Konto usunięte)

Co to w ogóle jest brzydki kabel? Co z was za panienki? Jak kabel nie jest zdeformowany to każdy jest ładny ;)

Tak tak, brzydkich kobiet też nie ma, tylko czasami brakuje wódki. ;)

WYSOKO ? Eeee tam ....

Właśnie wracam z zakupów - kupiłem kilka kabelków :)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Masz na to jakąś lepszą tabliczkę ??? :)

jprdl :D

serio zasmialem sie na glos jak to zobaczylem :)

to juz jest chyba jakis kres glupoty ludzkiej, nie?

ale wogole to bardzo spodobal mi sie twoj thread o audiofilskim kabelku LAN :D

Ukryta Zawartość

w dyskusji udzialu brac nie bede, poniewaz nie jestem dażony sympatia w zakladcce high-end, ale mam przynajmniej fajna i wesola lektorke do kawy, w przerwach miedzy praca ;)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

A co Ty Stary z urodą tych kabli?

Najładniejszy jest żelazkowy...

Nie należy mylić kabla który składa się z przewodów i 2 wtyczek na końcach, z USB Class bo to jest specyfikacja czyli wykaz parametrów i właściwości jakie powinien spełniać sygnał wysyłany i odbierany.

Co do samego kabla to prawie każdy, jeśli jest zgodny z specyfikacją, będzie spełniał spoją rolę.

...

Parametry zapewnia specyfikacja USB.

To po pierwsze.

A kable jak najbardziej chyba grają...

Chyba nie chcesz powiedzieć, że są produkowane dla idiotów...?

A gdyby na nich była napis USB Audio Class 3...?

Gość StaryM

(Konto usunięte)

A co Ty Stary z urodą tych kabli?

Najładniejszy jest żelazkowy...

Kable powinny być ładne i pasować do sprzętu. A takie fajne od żelazka z bawełnianym oplotem to dziś trudno znaleźć.

A Tobie to abonament na Google się skończył ?

Do koloru, do wyboru -

Ukryta Zawartość

Te do prodiża trochę ocieplają górę. :)

Ukryta Zawartość

w dyskusji udzialu brac nie bede, poniewaz nie jestem dażony sympatia w zakladcce high-end, ale mam przynajmniej fajna i wesola lektorke do kawy, w przerwach miedzy praca ;)

Niestety, highendowcy chyba nie zdzierżyli i wątek zniknął :(

A co temu kablu od żelazka daje ten bawełniany oplot, i dlaczego oplot nie zwiększa ceny kabla od żelazka o 4000% jak ma to miejsce z kablami audio? :)

For us, there is no spring. Just the wind that smells fresh before the storm.

Bawełniany oplot łagodzi sybilanty, a także dociąża wyższą średnicę. W odpowiednim kolorze potrafi także

poszerzyć scenę i pozwolić na holograficzny wrecz wgląd w drugi i trzeci plan. W połączeniu z konfekcją z

Kryptofinitexu ® następuje zdecydowana poprawa w sprężystości niskiego basu, dodaje także

zwiewnego polotu w wybrzmiewaniu tonów wysokich.

Ostatecznie temat wylądował na bocznicy zamknięty na kłódke.

Widocznie kable lan to bardzo niebezpieczny i zakazany temat :)))

Errata

Z bocznicy temat kabli lan również został przed chwilą usunięty :)))

Cyrk.

Bo o kablach analogowych można sobie pogadać, o USB popieprzyć... a LAN mają w serwerowniach administratorzy AS.

Widocznie zauważyli paranoję...

Nawet LAN Audio Class X nie pomoże...

.. albo widmo upadku wiary w cyfrowe audiovoodoo - czyli polaczenie wi-fi od komputera do routera :)

Cześć,

Przyda się ?

Ukryta Zawartość

Ja używam tylko testowo na kompach DPC Latency Checker

Ukryta Zawartość

Ja używam tylko testowo na kompach DPC Latency Checker

Ciekawe, zainstalowałem na dwu kompach. Na jednym do pracy czerwone słupki kilkadziesiąt tyś. mikrosekund, na drugim do audio z netem czerwone słupki podobnie, ale w trybie pracy do audio bez netu przeważnie w okolicach 30 przy odtwarzaniu flaca. Na wskazania prawie nie ma wpływu obciążenie procesora...rady producenta programu - wyłączenie zbędnych urządzeń mają sens...ja polecam zrezygnować z w pierwszej kolejności z sieci, aby uzyskać tylko zielone słupki...często tak właśnie ludzie radzą, a teraz wiadomo dlaczego ma grać lepiej. Podczas testów nie udało mi się zaobserwować zakłóceń w momentach czerwonych słupków. Na innym kompie kilkaset godzin odtwarzałem z włączoną siecią (bo nie wiedziałem) i też nie było zakłóceń.

Cóż, może przy połączeniu USB dzieje się więcej...przekonam się za jakiś czas. Być może zmiany są do wychwycenia na odpowiednio dobranym kablu USB, czyli drogim kablu...oczywiście nie mam prawa tak mówić, co innego gdybym wypróbował z dziesięć;)

A może ma to związek z jakością kabli USB? Kabel od myszy był naprawdę kiepski, a w drugim kompie grubszy i dłuższy no i gniazda USB nie były złocone...jeśli to w czymś pomoże rozważę zakup jakiegoś droższego kabla do 50 zł albo nawet wymienię HDD na większej pojemności i mniejszym czasie dostępu niż 100 ms ;)

Co komputer to będzie inaczej.

Generalnie ludzie piszą że średnio opóźnienia waha się w okolicach 100ms

Sprawdziłem jeszcze kilka kompów...

-laptop stary pentiumM 40ms również z playerem

-stary AMD64 7 ms, ale ruch myszą i jest 130, z playerem prawie 400

-laptop z AMD 2 rdzeniowy 300-400 ms

Rozumiem, że powyżej 1000ms może się ciąć, więc te kompy i tak dadzą radę. Są spore rozbieżności nie związane z mocą obliczeniową...czy to oznacza, że programik testuję tylko wyjścia USB? Sprawdza w jakich odstępach czasu dane mogą zostać wysłane przez USB, gdzie maksymalne opóźnienie wynosi 1000 ms...tak?

*ms=mikrosekund

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.