Skocz do zawartości
IGNORED

OLED TV - ERA nadeszła !

janunio

Rekomendowane odpowiedzi

Tak czy inaczej czekam na lepszą cenę JS9500. Na razie za drogi.Na OLED jeszcze nie czas. Może za 3-4 lata. Zobaczymy co będzie po IFA. Plazmy, nawet najlepszej za darmo nie wezmę.

Jak dla mnie OLED to produkt kontrowersyjny.

Owszem po kalibracji jest lepszy od LCD ale moim zdaniem zdecydowanie mu bliżej do plastyki topowych LCD niż do dawnych plazm.

Niestety ma wadę plazm - możliwość wypalenia i niestety nie ma zalety plazm - ceny ...

Miało być cudowne połączenie zalet PDP i LCD przy jednoczesnym braku wad jednych i drugich. Czyli wyszło jak zawsze.

Plazmy, nawet najlepszej za darmo nie wezmę.

Też tak kiedyś twierdziłem. Potem wypadało wejść pod stół i psim głosem odszczekać.

Tak czy inaczej czekam na lepszą cenę JS9500. Na razie za drogi.Na OLED jeszcze nie czas. Może za 3-4 lata. Zobaczymy co będzie po IFA.

a po cholerę ci oled? przecież już masz swojego "oleda" (jakby ten led się zepsuł to byś się pojszczał w gacie ze złości)

ale moim zdaniem zdecydowanie mu bliżej do plastyki topowych LCD niż do dawnych plazm.

o080.gif Usmarkałem się. LED i plastyka obrazu e055.gif

Na razie za drogi.Na OLED jeszcze nie czas. Może za 3-4 lata.

Po co kupować coś co będzie gorsze od ideału jakim jest LED? Logiki brak.

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

Jesteś prawdziwym ignorantem sittek.

Żyjesz przeszłością. Nie widzisz jaki postęp się dokonał w LCD. A może nie chcesz tego zobaczyć.

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

Jesteś prawdziwym ignorantem sittek.

Żyjesz przeszłością. Nie widzisz jaki postęp się dokonał w LCD. A może nie chcesz tego zobaczyć.

Te zachowania plazmowcow co niektórych sa mocno zastanawiajace. To tylko telewizor więc po co to traktować jak osmy cod świata albo jak jakiegoś bozka.

chwilowy brak działalności w audio.

US AMAZON właśnie wprowadził modele 9100(HD) i 9200.

Wcześniej oczekiwany flat 9500.

Wygląda, że mamy pełną ofertę 2015 na amazonie.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Co oni zrobią jak sie zepsuje i nie będzie nuz sie dalo naprawić. Miejmy nadzieje że nie najgorsze a więc bez targania na własne życie sobie poradzą z ta trauma.

To tylko telewizor więc po co to traktować jak osmy cod świata albo jak jakiegoś bozka.

Dla prawdziwego plazmowca plazma to fetysz

Co oni zrobią jak sie zepsuje i nie będzie nuz sie dalo naprawić

plazma (panasa oczywiście) jest urządzeniem doskonałym - nie zepsuje się.

Te zachowania plazmowcow co niektórych sa mocno zastanawiajace. To tylko telewizor więc po co to traktować jak osmy cod świata albo jak jakiegoś bozka.

Też tego nie rozumiem. Przypomina mi to gadki polskich Januszów i ich fanatyczną miłość do starych Golfów, Passatów, Kadetów i 20 letnich BMW, które to oczywiście bez problemu objeżdżają każde Porsche, Ferrari, Merca AMG czy nowe Audi S5... :-)

Nie zastanawia Waszmościów że nawet posiadacze nowych Mercedesów z rozrzewnieniem wyrażają się o starym modelu "Beczka", wskazując go jako przykład jakości, solidności i niezawodności których w aktualnych modelach już nie uświadczysz za żadną cenę?

Znam te teksty ze strony taksówkarzy. Ale ze strony użytkowników nowych Mercedesów, a znam ich wielu, to jeszcze tego nie słyszałem. Problem w tym, że taksówkarze nie mają pojęcia jakie są nowe Mercedesy. Znają je tylko z wyglądu, mijając na ulicach. Poza tym ich kryteria oceny nie są obiektywne, Ważne dla nich jest, żeby były dostępne tanie podróbki części oraz możliwość naprawy samochodu samemu lub u Pana Kazia w garażu. Nowe samochody nie dają takich możliwości i np bez komputera serwisowego z najnowszym oprogramowaniem ani rusz.

Co do jakości to jest to bzdura. Każda firma miewa wpadki, ale porównanie jakości np nowej S-klasy czy E-klasy z poprzednikami z lat 90-tych to przepaść. Tamte to złomy w porównaniu z tymi nowymi. Poza tym dziś samochody mają inne standardy wyposażenia, więcej elektroniki, więcej bajerów. To trudno porównywać tak łeb w łeb. Tak czy inaczej te nowe biją na łeb te stare pod każdym względem. Komfort, spalanie, osiągi, bezpieczeństwo, droga hamowania itd.

o mnie zapomniałeś

To fakt zapomniałem, ale siebie też nie wymieniłem. ;-)

Tylko czemu w ostatnim roku produkcji plazm to zt60/VT60 był telewizorem referencyjnym a nie żaden led.

Referencje plazmy dostawały od portali które teraz je dają OLED-om. Niektórzy "wrogowie" OLED podejrzewają, że te portale biorą za te referencje wziątki od producenta. W przypadku referencji plazm ci krytykanci OLED (fani plazm) nie mieli takich wątpliwości a może producenci plazm też opłacali te referencje ? Upadek jedynie słusznej technologii może wskazywać na takie działanie. Konsumenci w większości nie dali się oszukać.

Usmarkałem się. LED i plastyka obrazu

Śmiech to zdrowie, ale zmarszczki się od niego robią ;-).

Po co kupować coś co będzie gorsze od ideału jakim jest LED?

W zasadzie możesz mieć rację. Lepsza będzie tylko czerń. Z resztą parametrów już nie nie jest tak różowo np. z tym nieszczęsnym białym. Niemniej ci co widzieli OLED-a 4k w akcji na wystawie opowiadają o uderzającej o klatę szczęce. Z wrażenia oczywiście.

A może nie chcesz tego zobaczyć.

Stawiam że nie chce choć trochę go rozumiem bo dobre LCD-ki to nie jest zjawisko powszechne i w sklepach trudno je zobaczyć. Nawet jak są to chodzą na nastawach sklepowych bardzo efektownych choć psujących pierwsze wrażenie. Nastawy domowe w sklepie wyglądają tragicznie na tle innych TV z nastawą sklepową.

To tylko telewizor więc po co to traktować jak osmy cod świata albo jak jakiegoś bozka.

Też od dawna jestem takiego zdania. Związek emocjonalny z TV może dziwnie wyglądać ;-).

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

Mój ostatni Merc to CLK 320 z 2003r. Pośmigałem nim 5 lat, zrobiłem 110tys.i w zasadzie zero awarii poza czujnikiem ABS, zamkiem w drzwiach i pękniętą plastikową rurką do zbiornika płynu spryskiwacza.Kolega ma E320 i SL500 i zero awarii. Ale już mój inny kumpel kupił u nas waloną E klasę w dieslu i miał problemy z pompowtryskiwaczami. Silniki diesla i nasze paliwo to chyba marny układ. A może samochód był mocno grzebany bo na pewno bity. Tak, że tą awaryjność to nie jest to takie oczywiste.

Jak masz samochód nie bity, od nowości lub pierwszego właściciela i w benzynie to zero problemów.

Gość Gosc

(Konto usunięte)

Te 110 tkm o których piszesz, to żaden wyznacznik bezawaryjności. I piszesz o modelu sprzed 12 lat.

Jak obecnym nowym modelem zrobisz bezawaryjnie 500tkm to pogadamy. A takie właśnie i nawet dużo większe przebiegi robiły te stare. I to nawet bez grzebania w zawieszeniu.

W dniu 31.08.2015 o 09:53, gość napisał:

Te 110 tkm o których piszesz, to żaden wyznacznik bezawaryjności. I piszesz o modelu sprzed 12 lat.

Jak obecnym nowym modelem zrobisz bezawaryjnie 500tkm to pogadamy. A takie właśnie i nawet dużo większe przebiegi robiły te stare. I to nawet bez grzebania w zawieszeniu.

Tutaj racja tez byłem za starymi przy pierwszym moim aucie oplu astrze bo smigala i smigala i dosłownie nic nie chcialo sie zepsuć tykko tankowac i jeździć. Ale po przejściu na nowoczesne auta jednak zmieniłem zdanie komfort i jakość jazdy nie do porównania. I tylko na razie jedna awaria komputera. Ale ja wyznaje zasadę kupować drozsze ale zadbane od pierwszego właściciela.

Plazme bym porownal do starszego tv a led/oled do najnowszych aut.

Sadzicie nieźle ...

Wątek o OLED TV zaraz osiągnie 5 000 wpisów,

Jestem dumny z siebie, że taki najbardziej expresyjny wątek założyłem.

Piszta dalej ...

Te głupoty ...

Z ciekawości, dlaczego z alternatyw nikt nie wymienia tu ubiegłorocznego Philipsa 9809? Według

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) to bardzo solidna pozycja, jeśli ktoś jeszcze się boi wkraczać w świat OLEDa. Mam wrażenie, że wypada lepiej w porównaniu do Samsunga JS9500 (chociażby w kwestii czerni, kontrastu).

Ukryta Zawartość

Może jakiś zbiorowy OLED-protest !!!

Produkowane TV w Polsce nie są oferowane w Polsce !!!

Mija nas całkowicie generacja 4K z flagowym

9600.

Nic na temat podaży w RP OLED dla ubogich 9100 ani 4K 9200.

Że o wymarzonej serii FLAT 9500 nie wspomnę.

No kto będzie liczył martwe pixele i dysharmonię kolorystyczną w narożach ?

Wieje nudą na forum, AV na którym nikt nie ma OLED TV a tylko wypisują się głównie posiadacze plazm 42 cale.

SAMSUNG natychmiast dowiózł do polskich marketów SUHD 9500 - 8000.

LG nie zauważa Polskiego rynku.

PEŁNY PROTEST !!!

sky, odpowiadam na post 4188.

Na jednej fotce widziałem że masz i zapewne miałeś dużo klocków audio.

Ja też trochę miałem no i słuchałem też niemało różności.

Jakież było moje zdziwienie po latach "gonienia króliczka" wedle "norm" audiofilskich gdy usłyszałem starego Krella oraz CD... (zgadnij jakiego) starego plastykowego Philipsa na TDA1541A (szczena na podłodze) dodam że napędy owych CD również zasługują na uznanie swoją jakością pracy, długowiecznością np. CDM1. Na nowe modele CD wobec powyższego można nasikać.

wypisują się głównie posiadacze plazm 42 cale.

No właśnie. Jak (słusznie) zauważyłeś: POSIADACZE. A więc codzienni użytkownicy. A nie (z całym szacunkiem: jak Ty) teoretycy-gawędziarze, którzy OLED-owe obiekty swojej (z konieczności: platonicznej) miłości znają wyłącznie z opowiadań, lektury pism i Internetu, oraz sporadycznych oględzin w jakimś markecie.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.