Skocz do zawartości
IGNORED

OLED TV - ERA nadeszła !

janunio

Rekomendowane odpowiedzi

Nie narzekaliśmy. Na reklamacje nie było szans. 2 z tych plazm to były 46 cali dla rynku Pro i one pochodziły może 7 lat. Reszta to były plazmy zwykłe, do domowego użytku. Nie uznaliby reklamacji bo były używane intensywnie w firmach. Wiem jakie są przeprawy z serwisami. Ostatnio to przerabiałem. Plazmy kupiliśmy względnie tanio na B2B. 5-6 lat to i tak swoje zrobiły. Jest to jednak pewna lekcja.

Reklamacje dla firm były nawet 5 letnie.

Jak już o tym, nie wiem jak firmowe reklamacje, ale z tymi przedłużanymi trzeba uważać....gdzieś czytałem że nie wszystko uwzględniają a o tym ludzie dowiadują się gdy nie mogą ich wyegzekwować. ;(

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

Te przedłużenia czasu reklamacji tak naprawdę nie obejmują wielu zdarzeń, które potencjalnie mogą uszkodzić sprzęt. I kosztują kupę kasy. Dodatkowo narajają klientele dla banków, na dodatkowe ukryte ubezpieczenia. To powinno być zakazane jako nieuczciwe praktyki rynkowe czy zbiorowe naruszenie interesów konsumentów.

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

Też uważam, że 8K do 60 cali to jak V8-500KM do malucha. Na siłę można ale bez sensu. Natomiast do 85 cali może to mieć sens.

Podobnie ja 3D w 40 calach i troszkę wyżej.... :)

VT Panasa pracuje u mnie codziennie od chyba już 5-6 lat bez najmniejszej awarii. Dwa ST u członków rodziny też bezawaryjnie od kilku lat.

To dla podtrzymania dobrego nastroju dodam że plazma Philipsa u mojego kolegi za zachodnią granicą przepracowała ponad 10 lat i poszła do ludzi jeszcze sprawna z całkiem przyzwoitym obrazem. Kupił LCD.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

Na pewno obecne plazmy nie dożyją czasu wejścia 8K w ludzkich cenach

Primo: nie wiadomo; może tak, może nie.

Secundo: jeżeli nawet tak się wydarzy - kupię sobie nowe FHD z wyższej półki, które wtedy będzie bardzo tanie.

Nie będzie już takich. Już teraz nie ma wyższej półki jako FHD. Za 4 lata nie będzie żadnych modeli FHD, no chyba że jakieś słabej klasy "do kuchni". Ja dziś też używam FHD i na razie nie widzę dla siebie 4K, ale dlatego że szukam dużego. Może coś pojawi się w 2017r.

Ja w przyszłym roku też będę chciał sprzęt zmienić i mam dylemat czy wybrać do salonu projektor czy kupić duży TV coś koło 80' ... Salon jasny więc w grę by wchodził ekran magic-screen ale jak wiadomo jest tylko ramowy - jak ramowy to już TV w salonie odpada ... Pytanie czy projektor do salonu czy duży TV ?

Ale się uśmiałem.. Post Pana Peterka1000 w komentarzach na temat dx900 z hdtv.. Większych głupot nie słyszałem..!!!!:))

,,Witam kolegów . Już dawno nic nie pisałem ale w związku z tym , że przewaliłem nie małą kupkę telewizorków ( i wszystkie topowe w swojej klasie ) , a że teraz mam zamiar kupić coś nowego i szukam miedzy oledem a Panasoniciem dx900 i testuje obydwie technologie to mogę coś nie coś napisać . I jak ktoś tutaj na forum napisał , że większość znawców nie ma w domu tego sprzętu o którym piszą , to ja bazowałem i bazuje zawsze na własnej opinii sprzętu posiadanego w domu i testowanego na własnej skórze . Więc co do kolegi ROMAN 38 , który tak broni technologii plazmowej , posiadałem kuro , vt20 , vt30 ,vt50 ,vt 60 na końcu i prawda jest taka , że o ile krawędziowe telewizory LCD przez słabą czerń nie mogły w żaden sposób konkurować z plazmą , tak obecne Direct LEdy plazme zjadają na śniadanie. Do tego w każdej plaźmie jaką posiadałem po max 2 miesiącach miałem praktycznie nie usuwalny powidok z TVN 24 HD . Powtarzam w każdym od Kuro po VT60 . Do tego każda plazma brzęczała po pół roku że nie dało się w ciszy oglądać bo pierdzenie na jasnych scenach tak wkurzało że całą przyjemność oglądania szlag trafiał . Do tego każda plazma grzała jak piecyk . Jak dodamy kiepską biel plazmy i niestety problemy z idealnym dostrojeniem ruchu , to nie ma co mówić o całej reszcie walorów . Skalibrowane miałem wszystkie jakie miałem . I to prawda że tańszy o wiele telewizor po kalibracji ( może nie z samego dna ale powiedzmy średnia półka ) w normalnych nie extremalnych scenach niczym się nie różni od topowego , to pierwsza moja konkluzja . Ale wracając do tematu to Panasonic DX900 w 65 calach (bo tylko taki rozmiar mnie interesuje ), miażdźy plazme VT60 pod prawie każdym względem ( poza kątami ) ale tylko sadomasochiści oglądają pod kątem , bo ja nigdy . W domu też nie mam kołchozu że ogląda naraz 40 osób , więc śmiać mi się chce jak ktoś stawia telewizor naprzeciwko okien i mówi że ma mały kontrast , lub ogląda pod kątem 25 stopni i marudzi że obraz się odbarwia. Co do Oleda 65 calowego 4k oczywiscie w porównaniu do Panasonica 65DX900 można powiedzieć że OLED jest telewizorem wcale nie lepszym w kwestii ogólnej co do obrazu . W specjalnie spreparowanych scenach pod OLEDA gdzie są idealne przeplatanki małych szczególików białych na czarnym tle , oled pokazuje swoje pazurki ale co z tego jak odwraca się tylko sceneria z dużą ilością bieli i malutkimi kawałeczkami czerni ( zwłaszcza HDR gdzie bierze udział ) i wtedy OLED siada przy Panasie . Co do płynności ruchu to już przepaść na korzyść Panasonica . A jak do tego dodamy że na KAŻYM OLEDZIE TAK SAMO JAK NA PLAŹMIE , powtarzam KAŻDYM są powidoki i to wcale nie mniej zauważalne aniżeli na plazmach i do tego kolorowe powidoki a nie białe duszki , to już tak oled nie wygląda fantastycznie . Podsumowując , plazma na dzień dzisiejszy ze swoją rozdzielczoscią Ful HD i swoimi wadami , to do nowych LCD Direct LED SZMELC . Natomiast pytanie czy OLED czy Panasonic LCD DX900 , to tak : jak chcesz oglądać tylko i wyłącznie materiały z Blu Reya 4K z HDR to brałbym OLEDA . Ale zaraz po seansie wyłączyć i czekać na następny . Natomiast jak chcecie tak jak ja mieć : Obraz nie do rozróżnienia praktycznie w codziennym oglądaniu , sprawdzoną technologię wad i zalet , do tego tak jak ja całymi dniami w tle leci mi TVN 24 HD , a w nocy filmiki jak mam czas , czyli telewizor uniwersalny , a nie taki jak plazma kiedyś co po przełączeniu na tenis ziemny cały czas widziałem logo TVN 24 ( i to samo będzie w oledzie ) to wybór jest jeden . Na placu boju pozostaje jedynie Panasonic 65DX900 . Jeszcze raz powtarzam ,że jak chcemy komuś udowodnić że puścimy na OLEDZIE SPECJALNIE SPREPAROWANY MATERIAŁ KTÓRY WYEXPONUJE ZALETY OLEDA , czyli tańczące sukienki w rózńych kolorach na tle czarnym i zgasimy światło , wtedy tzw opad szczęki . Ale jak już kloca do domu wtaszczymy i podłaczymy NC+ czy Polsat ( gdzie to o materiale 4K nikt nie słyszał i pewno długo nie usłyszy , poza jednym kanałem pokazującym w koło pierdoły z Discovery , o HDR to już nie wspomnę ) to się okaże że OLEDOWE ZALETY SZLAG TRAFI SZYBCIEJ ANIŻELI NAM SIĘ ZDAWAŁO . :) A gadanie że LG pisze że żywotność OLEDA jest na 100000 h obliczona , to niech dadzą gwarancję zero pixeli na OLEDA i 5 letnią gwarancje jak sami wierzą w to co piszą :) . Przepraszam za przydługawego posta ale może komuś się przyda . Tym bardziej że jak pisałem widziałem o czym pisałem na własne oczy .

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) tu post z grudnia ubiegłego roku, tu piszę zupełnie co innego.. Czyli ma te vt60 czy chciałby mieć? ::)))) bo wyżej pisał że mial,, chłop siedzi kupę lat na tamtym forum cytat,,

Więc jak ktoś się zachwyca czernią na modelu 8500 czy 7500 to tylko dlatego że nie ma pojęcia jaka powinna ona być ale mniejsza. Kalibracja owszem coś poprawi ale nie ma szans aby na tyle żeby to zniwelować . Jednym słowem co rok to gorsze TV . Taka prawda . Więc zanim się ktoś będzie podniecał że jego TV świeci jak powinien , to po prostu trzeba mieć do czego porównać . Dzisiaj jak bym mógł kupić plazme Panasonica 65 VT serii 60 nie zastanawiałbym się ani minuty . Zamiatała ona te telewizory Samsunga jak szmaty . Więc reasumując to albo kupie Oleda 55 calowego ( ale to malizna ) albo do kwietnia ten model 9500 stanieje do ceny 13000 zł i wtedy jego łyknę . Bo na pewno nie dam za niedopracowanego Oleda 65 calowego UHD 30000 zł .

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

A co głupiego napisał? Które dokładnie fragmenty Twoim zdaniem są głupie?

Dokładnie to,,

Powtarzam w każdym od Kuro po VT60 . Do tego każda plazma brzęczała po pół roku że nie dało się w ciszy oglądać bo pierdzenie na jasnych scenach tak wkurzało że całą przyjemność oglądania szlag trafiał . Do tego każda plazma grzała jak piecyk . Jak dodamy kiepską biel plazmy i niestety problemy z idealnym dostrojeniem ruchu , to nie ma co mówić o całej reszcie walorów

Nie wiem czy tak ma każda ale na pewno Panas VT25 nie miał bieli, dość mocno się grzał i czasem miał dziwne problemy z ruchem na ekranie. Dziwne bo one pojawiały się okazjonalnie, nie zawsze jak w starych LCD. W sumie muszę się zgodzić z tym co ten gość napisał.

A co głupiego napisał? Które dokładnie fragmenty Twoim zdaniem są głupie?

Jakim trzeba być skończonym idiotą, aby wiedząc o rzekomych ewidentnych wadach sprzętu, z uporem maniaka kupować po sobie bardzo drogie kolejne modele ?

posiadałem kuro , vt20 , vt30 ,vt50 ,vt 60 na końcu i prawda jest taka

Czy jeszcze coś trzeba napisać o wiarygodności tego człowieka?

>Darulok

Durz prawdy napisałeś.

Aleprawda jest taka. Plazma nigdy nie była dedykowana do tvn24 oglądanego na okółko. To aberracja.

ejjj ejj mam nadzieje że zrozumiales mojego posta wyzej,że ja tylko przytoczyłem czyjeś głupoty z którymi się calkowicie nie zgadzam!!!

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) HFR i HLG HDR od lg brakuje jeszcze tylko nazwy ,,PGR,, i bedzie git:)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Widzę, że dyskusja zażarta. Nigdy tu nie zaglądałem, bo obraz nie bardzo mnie interesuje. Ciekawi mnie za to jedno. Co też takiego Panowie oglądacie na tych ekranach?

Bo niestety repertuar jest w większości tragiczny. Same produkcje a la gra o tron, jakieś strzelanki, gonitwy itd. Coś na co szkoda czasu, bo każdego normalnego człowieka przyprawia o mdłości.

Oczywiście, że HFR (100/120 klatek przy rejestracji) to najważniejsza zmiana (obok HDR) na którą czekam. Matryce OLED są do takich materiałów najlepsze, bo mają czas odświeżania na poziomie 0,01 sek.

Panas pokazał meblościankę z transparentnym TV OLED.

OLED ma niesamowity potencjał.

2-3 lata i ledy będą jedynie w segmencie dla ubogich.

Mamy też wysyp nowych firm (na matrycach LGD).

Widzę, że dyskusja zażarta. Nigdy tu nie zaglądałem, bo obraz nie bardzo mnie interesuje. Ciekawi mnie za to jedno. Co też takiego Panowie oglądacie na tych ekranach?

Bo niestety repertuar jest w większości tragiczny. Same produkcje a la gra o tron, jakieś strzelanki, gonitwy itd. Coś na co szkoda czasu, bo każdego normalnego człowieka przyprawia o mdłości.

Nigdy tu nie zaglądałeś ale jak już zajrzałeś to zaczynasz obrażać.... pamiętaj że są gusta i guściki co dla jednych nic nie warte dla innych zajefajne. ... to że Ty nie trawisz filmów lekkich , efekciarskich ,nic nie wnoszących ,z wartką akcją to nie znaczy że jesteś normalny ;) ....

Co też takiego Panowie oglądacie na tych ekranach?

Oglądam dużo koncertów z płyt programów typu Discovery, N.G, ale często wieczorem obejrzę po raz n-ty jakiegoś amerykańskiego produkcyjniaka. Mózg też wymaga wyluzowania ;-). Ostatnio jednak łapię się na tym że TV w salonie jest prawie nieużywany bo jak tam przebywam to głównie słucham muzyki (radio internetowe i płyty lub pliki). Do 19 jest u mnie zakaz oglądania TV. Po 19 co kto lubi.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Ja znowu zwykłej tv nie oglądam wogóle, czasem jakiś film na HBO lub canal +, i liga mistrzów lub US Open w tej chwili. Ostatnio wkrecilismy się z żoną w seriale zagraniczne.. Penny dreadful, roots(korzenie), gra o tron, homeland.. Zawsze podchodziłem do seriali sceptycznie, ale teraz zmieniam zdanie że warto. Fajna odskocznia od codzienności..

House of Cards. Wszystkie serie. Film kręcony w 4K jak nie w 8K. Czołówka ze wstępem muzycznie i dżwiękowo niesamowita, nie do pobicia. Choćby dlatego warto mieć fajny TV i sprzęt audio :-) Dla tego jednego serialiku.

Zawsze podchodziłem do seriali sceptycznie, ale teraz zmieniam zdanie że warto. Fajna odskocznia od codzienności..

Ale tylko seriale komediowe to ta odskocznia, chociaż większość scenariuszy ma mocne powiązania z rzeczywistością tylko że tą rzeczywistość mocno się przejaskrawia.

House of Cards. Wszystkie serie. Film kręcony w 4K jak nie w 8K. Czołówka ze wstępem muzycznie i dżwiękowo niesamowita, nie do pobicia. Choćby dlatego warto mieć fajny TV i sprzęt audio :-) Dla tego jednego serialiku.

Bez przesady, dla serialu ?

Koncerty to jest to. Zwłaszcza te starannie zrealizowane na BD.

Bez przesady, dla serialu ?

Koncerty to jest to. Zwłaszcza te starannie zrealizowane na BD.

Ja telewizję uważam wyłącznie dla filmów, koncerty, nawet najlepsze na BD ? Zdecydowanie wolę na żywo.

A serial był niezły, nie znam lepszego.

Ja telewizję uważam wyłącznie dla filmów, koncerty, nawet najlepsze na BD ? Zdecydowanie wolę na żywo.

Rozumiem że możesz oglądać te najlepsze na żywo ? Zazdroszczę. Nie mam takiej możliwości, nawet jak któryś odbywa się w Polsce. To znaczy mam możliwość tylko mocno ograniczoną (nie chodzi o finanse).

Gość A&T

(Konto usunięte)

Tak to jest jak o dobtych TV nie można podyskutować. :-)

Dziś prawdziwych telewizorów już nie ma.

Z tego co jest moim zdaniem możemy się spodziewać nieznacznego poprawienia topowych tv LG i Panasa. Moim zdaniem przyszłość leży gdzie indziej.

Dziś prawdziwych telewizorów już nie ma.

Bez przesady.

Moim zdaniem przyszłość leży gdzie indziej.

Gdzie ?

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.