Skocz do zawartości
IGNORED

Gniazdko montażowe GigaWatt G-044 Schuko Duplex

Mart2M

Rekomendowane odpowiedzi

Gigawatt gniazdka ma kiepskie, po wymianie zwykłego gniazdka na gigawata zmienił się tylko kolor gniazdka. Furutecha jak przyniosłem do domu to na drugi dzień zamówiłem drugie a było tańsze od gigawatta. zrezygnowałem z listwy i mam końcówkę i cd wpięte bezpośrednio do ściany.

Koledzy może to ten sam problem znany z kolumn że jak raz na miesiąc dokręcamy gniazda to po miesiącu znów są popuszczone; może kable dokręcić na kropelce raz a dobrze :)

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Jakie konkretne zmiany przynosi wymiana gniazdka, co sie poprawia w dzwieku, tak z ciekawosci pytam, bo tez wydaje mi sie to dosyc dziwnym upgradem

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

=> Zyzio,

Zapewniam Cię, że u mnie muzyka "ponad wszystko" a na pewno ponad sprzęt, a i o kasiurkę dbam i zanim ją wydam to 5 razy się zastanowię ... mówię to jako mieszkaniec Krakowa :)

pozdro

=> bubusia

U mnie po zmianie na Furutech pojawiło się więcej dynamiki i tzw. "mięsiwa".

pozrawiam
Artur

Złote myśli "Słońca hajenda" ... "Lampa szumi, winyl trzeszczy, Ellipticor nie dla leszczy". 

[quote name='intenser' timestamp='1387050645' post='3020426']
akurat Gigawatt to porządna firma , która proponuje uczciwe produkty w więcej niż uczciwej cenie na tle zachodniej konkurencji
[/quote]Na prawdę wierzysz w to co piszesz?

Gość intenser

(Konto usunięte)

[quote name='Chester577' timestamp='1387103202' post='3020816']
Gigawatt gniazdka ma kiepskie, po wymianie zwykłego gniazdka na gigawata zmienił się tylko kolor gniazdka.
[/quote]

cenna uwaga , zatem furutech górą i dobrze skoro nie kosztuje więcej

[quote name='Kyle' timestamp='1387105974' post='3020861']
Na prawdę wierzysz w to co piszesz?
[/quote]

dokładnie tak (co nie przeszkadza napisać piętereko wyżej , że całkiem możliwe jest co pisze kolega, iż gniazdka nie są niczym szczególnym)
porównując u siebie PC 3 EVO z Shunyatą Hydrą 8 II - nie byłem w stanie wskazać lidera

Sprzedawca wie ,że jak cena będzie wysoka to znają się "jelenie" ,którzy to kupią i przy okazji stworzą do tego teorię usprawiedliwiającą wysoką cenę.
A znają sie i tacy którzy usłyszą zmiany w odtwarzanych dzwiekach.

Audio masakra.

[quote name='Morven' timestamp='1387049747' post='3020415']
Witam,

Czy ktoś z szanownych forumowiczów może mi wyjaśnić na czym polega przewaga gniazdka GigaWatta wymienionego w temacie i sprzedawanego w cenie 580 zł:

[url="http://sklep.bestaudio.pl/audio-kino-domowe-hi-fi-high-end-multiroom-sklep-internetowy-best-audio/detail/flypage/1031-gigawatt-schuko-podwojne-gniazdo-podtynkowe-g-044-duplex.html?sef=hfp"]http://sklep.bestaud...ex.html?sef=hfp[/url]

od gniazdka Merten za 158,13 zł:

[url="http://www.elstyl.pl/pokaz,150,podwojne-gniazdo-z-uziemieniem-seria-mstar-ramka-srebrna-satyna.htm"]http://www.elstyl.pl/pokaz,150,podwojne-gniazdo-z-uziemieniem-seria-mstar-ramka-srebrna-satyna.htm[/url]

Jak domniemuję GigaWatt zaimplementował w swoim produkcie jakieś nowatorkie, kosmiczne lub wręcz metafizyczne technologie, które dramatycznie poprawiają brzmienie (np. magiczny wpływ nadruku logo i jego specyficznego kształtu - tzw. "energia kształtu"). Z jakich innych powodów bowiem może wynikać tak duża różnica w cenie? (nie zapominajmy, że sklep "Elstyl" również przecież ma swoją marże i zarabia na produkcie).

Interesują zwłaszcza opinie obecnych na forum piewców GigaWatta. Na czym polega wyższość gniazdka GigaWatt G-044 Schuko Duplex nad M-Star Merten?
[/quote]

A no kolego Morven jest taka różnica, że różni się innym wkładem ze dłuższą powierzchnią styków i ramką która w GigaWacie wykonana jest z frezowanego litego, anodowanego aluminium, a tutaj z wytłaczanej cienkiej blaszki. Coś jeszcze kolego chciałbyś wyszydzić kompromitując się przy okazji? Co cię tak boli, że aż musisz na kilku wątkach się żalić? :-)

>no fakt przykład gniazdka wskazuje na niezwykłą wręcz "uczciwość" i ceny zaiste konkurenycjne. Jak więc ocenić działalność takich firm jak Tomanek albo Sonus Oliva? Jeśli GigaWatt jest uczciwy, to zachowując proporcjonalną miarę oceny nie można Tomanka opisywać w kategoriach czysto ludzkich, a należy mu przypisać cechy wręcz anielskie.

Morven,
Tomanek, to rzeźbiarska firma rzeźbiąca pojedyncze krzywe ulepy, bez powtarzalności produktów, bez pracowników, bez certyfikacji CE, bez sieci dilerów którym trzeba oddać dużą marżę itd., itd., itd., itd. Ale to jedno, a drugie u GigaWatta to niezwykła jakość, powtarzalność, wiedza konstrukcyjna i ogromny wpływ na dźwięk. Stąd Tomanek może sobie robić nawet po kosztach, co nie zmienia faktu iż GigaWatt po prostu zmiażdżył, upokorzył listwę Tomanka, Więc różnica Know-How też jest powiedziałbym... bardzo duża ;-) Zobacz sobie różnice w szerokościach ścieżek, jakości elementów, jakości gniazd, szyn obudów i tak dalej.... pomiędzy GigaWattem a resztą..

Czy widzisz te "subtelne" różnice poniżej? ;-) O różnicy w dźwięku nie wspomnę ;-)

I co niby w tej listwie Gigawatta jest lepszego? Bo jak dla mnie to tylko ładniejsze zdjęcie.

Paradox, jak widać albo masz udziały w Gigawacie..;.abo jesteś tzw. "klientem idealnym"

Gość

(Konto usunięte)

[quote name='paradox' timestamp='1387112342' post='3020972']
Czy widzisz te "subtelne" różnice poniżej? ;-)
[/quote]

"Subtelne" i owszem, są, bo to produkty różnych firm, ale czego mają dowodzić i jakie ma przełożenie na brzmienie inny układ ścieżek?

Oj subtelna różnica z grubaśnego kabla przechodzimy na podobno równie grubą ścieżkę drukowaną-czy aby na pewno tego samego przekroju?
To już wolę układ na pająka :)

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

[quote name='Morven' timestamp='1387049747' post='3020415']
Witam,

Czy ktoś z szanownych forumowiczów może mi wyjaśnić na czym polega przewaga gniazdka GigaWatta wymienionego w temacie i sprzedawanego w cenie 580 zł:

http://sklep.bestaud...ex.html?sef=hfp

od gniazdka Merten za 158,13 zł:

http://www.elstyl.pl/pokaz,150,podwojne-gniazdo-z-uziemieniem-seria-mstar-ramka-srebrna-satyna.htm
[/quote]Nazwa marki wskazuje, ze i cena musi być giga.

• Redaktorzy

Morven - a nie lepiej zamiast dywagować na podstawie zdjęć z netu wziąć oba gniazdka do łapy, wypożyczyć/kupić z możliwością zwrotu, albo kupić używkę, żeby w razie czego odsprzedać bez straty, a decyzje na spokojnie podjąć po odsłuchach we własnych 4 kątach i być bogatszym o kolejne doświadczenia? Wybierając dziewczynę/żonę tez się pytałeś kumpli, czy się nada? Przecież to Ty masz usłyszeć / nie usłyszeć różnicę.

Fr@ntz

---------------------------------

"I am an audiophile"

Wszyscy sceptycy powinni skupować gniazdka, szczególnie te budzące u nich największe wątpliwości...niech sobie wszystko policzą...czy im pasuje odpuścić już teraz, czy po odsłuchaniu odpowiedniej ilości gniazdek.

Gość intenser

(Konto usunięte)

[quote name='Miroslav1' timestamp='1387141525' post='3021526']
.fajnie wygląda i nic poza tym..
[/quote]

wiesz jak to jest.., przekonałbyś się ile jest warte w momencie powrotu do poprzedniego

[quote name='intenser' timestamp='1387142991' post='3021556']
wiesz jak to jest.., przekonałbyś się ile jest warte w momencie powrotu do poprzedniego
[/quote]Pewnie jakieś pięćset mniej....

z tego co pamiętam Furutech R kosztuje ponad 600zł.....żona jak się dowiedziała ile wydałem na gniazdko i w jakim celu
(poprawa brzmienia) to przez cały dzień miała ubaw:).....,, jak odkurzacz będzie lepiej wciągał to zrobiłeś dobry zakup,, :)

...GigaWatt po prostu zmiażdżył, upokorzył listwę Tomanka, Więc różnica Know-How też jest powiedziałbym... bardzo duża ;-) Zobacz sobie różnice w szerokościach ścieżek, jakości elementów, jakości gniazd, szyn obudów i tak dalej.... pomiędzy GigaWattem a resztą..

...
[/quote]
Jak czytam takie teksty to już mi wystarcza, by omijać szerokim łukiem.... sprzedawcę i przedmiot oferowany. Tak się sprzedaje starego konia pociągowego na wiejskim jarmarku.

A no kolego Morven jest taka różnica, że różni się innym wkładem ze dłuższą powierzchnią styków i ramką która w GigaWacie wykonana jest z frezowanego litego, anodowanego aluminium, a tutaj z wytłaczanej cienkiej blaszki. Coś jeszcze kolego chciałbyś wyszydzić kompromitując się przy okazji? Co cię tak boli, że aż musisz na kilku wątkach się żalić? :-)

>no fakt przykład gniazdka wskazuje na niezwykłą wręcz "uczciwość" i ceny zaiste konkurenycjne. Jak więc ocenić działalność takich firm jak Tomanek albo Sonus Oliva? Jeśli GigaWatt jest uczciwy, to zachowując proporcjonalną miarę oceny nie można Tomanka opisywać w kategoriach czysto ludzkich, a należy mu przypisać cechy wręcz anielskie.

Morven,
Tomanek, to rzeźbiarska firma rzeźbiąca pojedyncze krzywe ulepy, bez powtarzalności produktów, bez pracowników, bez certyfikacji CE, bez sieci dilerów którym trzeba oddać dużą marżę itd., itd., itd., itd. Ale to jedno, a drugie u GigaWatta to niezwykła jakość, powtarzalność, wiedza konstrukcyjna i ogromny wpływ na dźwięk. Stąd Tomanek może sobie robić nawet po kosztach, co nie zmienia faktu iż GigaWatt po prostu zmiażdżył, upokorzył listwę Tomanka, Więc różnica Know-How też jest powiedziałbym... bardzo duża ;-) Zobacz sobie różnice w szerokościach ścieżek, jakości elementów, jakości gniazd, szyn obudów i tak dalej.... pomiędzy GigaWattem a resztą..

Czy widzisz te "subtelne" różnice poniżej? ;-) O różnicy w dźwięku nie wspomnę ;-)
[/quote]

Cudowna antyreklama Giga - wałła -niedługo nawet wyczynowiec nie splunie w kierunku tej firmy tak ją już obrzydziłeś paradox....

[quote name='Miroslav1' timestamp='1387183886' post='3021718']
z tego co pamiętam Furutech R kosztuje ponad 600zł.....żona jak się dowiedziała ile wydałem na gniazdko i w jakim celu
(poprawa brzmienia) to przez cały dzień miała ubaw:).....,, jak odkurzacz będzie lepiej wciągał to zrobiłeś dobry zakup,, :)
[/quote]
Lampka nocna "mocniej" świeci, sprzęt "lepiej" gra to i odkurzać pociągnie "mocniej" ;)

[quote name='Miroslav1' timestamp='1387141525' post='3021526']
mam gniazdko Furutecha.....fajnie wygląda i nic poza tym...
[/quote]
Masz śmieciowy sprzęt lub słuch lub to i to i stąd nie doceniasz nirvany jakiej doznał guru branży audio - niejaki Pacuła po wymianie gniazdka :)

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

jak odkurzacz będzie lepiej wciągał to zrobiłeś dobry zakup,, :)
[/quote]
Mirek , trzeba było dać te 600 zł żonie a wtedy na pewno by "lepiej wciągało,-a" ;)
Ja też dałem się namówić na owe gniazdko.
Nie powiem , wygląda highendowo.
I to by było wszystko na temat jego wpływu na cokolwiek poza moim portfelem ;)

[quote name='paradox' timestamp='1387193829' post='3021847']
audio73... To dobrze! ;-) im będzie mniej pacanów tobie podobnych jak jar1, tym więcej pozostanie dla normalnych klientów ;-)
[/quote]
Twój język marketingowy i wysiłek intelektuany rozmija się z targetem grupy docelowej.
W ten spsosób, to moższ próbować sprzedawać widły do przewracania gnoju na wiejskim bazarze.

[quote name='jar1' timestamp='1387197944' post='3021912']
Twój język marketingowy i wysiłek intelektuany rozmija się z targetem grupy docelowej.
W ten spsosób, to moższ próbować sprzedawać widły do przewracania gnoju na wiejskim bazarze.
[/quote]
Jak bym cokolwiek sprzedawał to może wziąłbym pod uwagę twoją cenną sugestię. Jednak nie skorzystam z niej i rozczaruję cię, gdyż niczego nie sprzedaję oprócz wzmacniaczy słuchawkowych PARADOX, które czasami jeszcze montuję. Więc przynajmniej mnie i moje wzmacniacze omiń proszę szerokim łukiem, bo spaliłbym się ze wstydu za takiego klienta ;-)

[quote name='jarek&ania' timestamp='1387195668' post='3021879']
Mirek , trzeba było dać te 600 zł żonie a wtedy na pewno by "lepiej wciągało,-a" ;)

[/quote]
Jarek, te cholerne gniazdo sporo mnie kosztowało i nie chodzi tylko o sześć stów[b] :)[/b]
jednego dnia wstawiłem gniazdko i jakieś bezpieczniki...gość który mi to polecił zachwalał pod niebiosa....
żadnych zmian nie usłyszałem....... może jestem głuchy jak pień

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

[quote name='Miroslav1' timestamp='1387205352' post='3022006']
Jarek, te cholerne gniazdo sporo mnie kosztowało i nie chodzi tylko o te sześć stów[b] :)[/b]
jednego dnia wstawiłem gniazdko i jakieś bezpieczniki...gość który mi to polecił zachwalał pod niebiosa....
żadnych zmian nie usłyszałem....... może jestem głuchy jak pień
[/quote]
Kurcze , to chyba byli ci sami ludzie.
U mnie też wstawili bezpiecznik i gniazdko Furutecha.
Czyżby to byli obwożni romowie ? ;)

A tak na marginesie to na prawdę zazdroszczę niektórym "audiofilskiego" słuchu.
Słyszą podkładki, gniazdka , złączki .... tylko co z tego jak dżwięk i tak pewnie dalej jak z dupy więc łudzą się dalej ,że jakieś gadżety potrafią zmienić tą sytuację.
Ja dałem się raz nabrać i nigdy więcej.

Obwożnym sprzedawcom odpustowych gadżetów mówimy stanowcze NIE ;)

[/quote]Wydaje się, że najwłaściwsze podejście mają właśnie ludzie spoza choroby audio. Bo o ile nam zdarza się w amoku błaznować, to osoby spoza prezentują czysto logiczne podejście, kompletniej nie emocjonalne. I właśnie tego brakuje ludziom zaczadzonym audio. Czasem, gdy nasycę się muzyką i mam parę dni przerwy od niej samej i od forum, a potem tu wracam i czytam o bezpiecznikach i innych, widzę jak daleko to u niektórych zaszło. Dopiero z daleka, będąc w pewnym dystansie widać zjadliwość i wpływ choroby na umysł. Na szczęście i bez dystansu nie dałbym się namówić na gniazdko za 6 stów :)

Panowie,

takie tematy były już przerabiane np.: http://audiokable.manifo.com

na marginesie GIGAWATT z tego co mi wiadomo nie produkuje gniazdek, dodaje tylko swoje logo, mam jedno ale poza widocznym logiem Gigawatta
jest jeszcze logo Schneider Electric ;)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.