Skocz do zawartości
IGNORED

Igrzyska w Soczi 2014 - kibicujemy, bojkotujemy?

suluben

Rekomendowane odpowiedzi

Nie kompromituj się, nie wypada, zwłaszcza w sposób jaki to czynisz, depcząc innych, to takie postsowieckie...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

1898181_734451003265925_664477949_n.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gość SlawekR

(Konto usunięte)

Moderacja

Osobnik, jednostka wykazująca oznaki nie przystosowania społecznego, zakłóca swą aktywnością, rzeczową wymianę poglądów i opinii w temacie, w którym się znajdujemy.

Temat, jego brzmienie wprost odnosi się do sytuacji politycznej, gdyż czym innym, jakim innym działaniem można w ogóle określić bojkot czegoś tak znaczącego wymową, znaczeniem, rozmiarem jak Igrzyska Olimpijskie?

....

Skoro Kolega odniósł się do moderacji, to post ten ze zdjęciem Hyuny, na który niestety zareagowaliśmy zbyt późno, miał tylko jeden cel. Wygenerowanie obelżywego języka ze strony współdyskutujących poprzez wyprowadzenie ich z równowagi. To trolling w klasycznej postaci. A trudno to tłumaczyć politycznym podtekstem wątku. Zamysł zresztą się powiódł w całej rozciągłości. Autor udaje się więc na urlop, tak samo jak Ci którzy dali się podpuścić i pojechali bluzgami po bandzie.

Na przyszłość proszę o użycie przycisku raportującego przejawy trollingu, a nie eskalowanie obelżywego języka. Bo to na pewno nie powstrzyma pyskówki i nie przywróci wątku na właściwe tory.

Ło matko! Moderator który nareszcie da odpór kretynskiemy wklejaniu Chuyni przy byle okazji a przeważnie bez żadnej okazji? Cuda niewidziane:-)! Kolejeczka!

Jestem Europejczykiem.

a Justysia ma kosteczkę połamaną, nie będzie medaliku? toż gawiedź będzle rzewnie płakać.a jak fani przyjmą porażkę jaszczembi, co spadną na bule? żałoba narodowa?

Już jedną odpowiedź dostałeś....mam nadzieję że nasza "stalowa dama" też ci odpowie choć dla mnie to szóste wzbudza szacunek.....nawet bez prześwietlenia!

Ps. Brawo Stoch i chłopaki.

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

"Prawdziwy mistrz olimpijski - tak skomentowali rosyjscy dziennikarze zwycięstwo Kamila Stocha na średniej skoczni. 26-latek z Zębu zdeklasował swoich przeciwników zdobywając 278 punktów i tym samym olimpijski medal dla Polski. Komentator państwowej telewizji stwierdził, że kochający skoki Polacy będą świętować ten sukces "do białego rana".

Rewelacyjny, utalentowany, doskonale przygotowany - to tylko niektóre określenia, jakich używali rosyjscy komentatorzy w stosunku do polskiego skoczka." http://sport.wp.pl/kat,1039867,title,Rosjanie-zachwyceni-Stochem,wid,16394382,wiadomosc.html?ticaid=1122d9

Piękne słowa z ust najbliższych wrogów. Najdalsi przyjaciele jeszcze nie dostrzegli triumfu Stocha. Ostatnio mocno zainteresowany polskimi sprawami "The Washington Post" nawet wzmianki o tym nie zamieścił, chociaż zdążył już zmodyfikować tabelę medalową.

I ciekawostka olimpijska:

"PKOl wycenił olimpijskie złoto w konkurencji indywidualnej na 120 tysięcy złotych. Srebrny medalista otrzyma 80 tys., a brązowy na 50 tys. złotych. Identyczne zasady premiowania PKOl ustalił przy okazji letnich igrzysk w Londynie w 2012 roku. Nagrody pochodzą ze środków, które organizacja pozyskała od sponsorów."

"Cztery lata temu przy okazji igrzysk w Vancouver nagrody PKOl były dwukrotnie wyższe: 250 tys. za złoto, 150 za srebro i 100 za brąz. Biało-czerwoni zdobyli wówczas jeden złoty, trzy srebrne i dwa brązowe medale, a organizacja wypłaciła ich zdobywcom w sumie ponad milion złotych."

http://sport.wp.pl/kat,1039839,title,Soczi-120-tys-zlotych-za-zloty-medal,wid,16386819,wiadomosc.html

Stochowi i innym sukcesy przychodzą widocznie łatwo. Kto tam będzie zwracał uwagę na jakieś głupie 15 lat wyrzeczeń i ciężkiej pracy skoczka. PKOL, prezydent i premier jego sukces zdyskontują. A Stoch - on i tak niech się cieszy, że tytuły zdobywa obecnie. Przecież za cztery lata sportowcy mogą nic nie dostać.

,,Adam Małysz przyznał w rozmowie z PAP, że oddałby cztery medale olimpijskie - trzy srebrne i brązowy, za jeden złoty. Podkreślił także, że w niedzielnym konkursie skoków narciarskich nikt nie był w stanie zagrozić Kamilowi Stochowi w walce o złoto.,,

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

""Skokami na odległość 105,5 i 103,5 metra 'dziedzic' Adama Małysza koronował się na narodowego bohatera. Polski mistrz świata z 2013 roku z Predazzo imponował mocą, techniką i 'feelingiem'. Wykonywał też bezbłędne telemarki" - chwalą naszego mistrza austriaccy żurnaliści." http://sport.wp.pl/kat,1039867,title,Austriacy-Stoch-skakal-w-swojej-wlasnej-lidze,wid,16394718,wiadomosc.html

Wielu z nas zachwyca się teraz skokami Mistrza Kamila Stocha, tak samo, jak wcześniej skokami Mistrza Adama Małysza.

Przy tej okazji zapomina się o wielkiej pracy, jaka wykonał dla dobra polskich skoków Apoloniusz Tajner.

Przeszłości nikt nie zmieni, dla ludzi, którzy posiadają wystarczającą wrażliwość, widok w studio telewizyjnym Adama Małysza, był znaczącym przeżyciem,

Powinieneś sprawdzić majty...po obejrzeniu Małysza.Dzisiaj obowiązuje hasło"Odszedł mistrz witamy nowego"Życie płynie dalej

a osiągnięcia Małysza nikt o zdrowych zmysłach nie kwestionuje.NATOMIAST na sporcie się nie znasz,na wielu innych sprawach też a wyjątkiem jest PIS i Wielki Strateg.Tutaj szacun,znasz się.Nie czujesz się osamotniony w tej tezie o podaniu na tacy mistrzostwa Stocha?

Twój idol też uważa Stocha za wielkiego skoczka.

Przy okazji oglądania tej olimpiady w TVP...

W niedzielę od godziny 17,25 miały być wedle programu, aż do skoków, transmitowane saneczki mężczyzn. Punktualnie o tej godzinie załączyłem ten kanał i czekam.

Na razie jakiś malec wyraził życzenie, że w przyszłości też będzie skakać, potem Magda zjadła ulgix, potem dowiedziałem się o możliwości zakupu auta z kratą, jeszcze potem, że mogę na specjalnej stronie w internecie sprawdzić czy mam (?) zakwasy... i tak przez 15 minut. Ok. Ale potem pojawiła się plansza z Igrzysk a po niej... ten sam blok reklamowy co wcześniej.

I tak przez 15 minut.

Wreszcie, studio i Kurzajewski. Kurzajewski i zaproszeni goście. Bla, bla, bla przez dwadzieścia minut.

W tym czasie odbywały się zjadzy saneczkarskie i seria próbna skoków. Panowie nic tylko swoje bla, bla, bla. Następnie (!!!) blok reklamowy, ten już wcześniej dwa razy poznany, poznana plansza z Igrzysk, plansza (ta już nowa) zapowiadająca Wiadomości o 20,40, po czym... wyskoczył Ziemiec i zaprosił widzów na 20,40 na Wiadomości... Mało kiedy mi się to zdarza, ale zdarzyło. Zacząłem kląć, bo puścili znowu (znany już na pamięć) następny blok reklamowy. I w końcu "saneczki". Zobaczyłem transmisję 3 (słownie: trzech!) zjazdów i (kjhhkbhkhbldkj - brzydkie słowo) znowu Kurzajewski i spółka. Po następnych kilkunastu minutach jeszcze 1 (słownie: jeden) zjazd, tym razem Polaka... i koniec. Po krótkim bla, bla ,bla dwa bloki reklamowe i nastała godzina 18,30, o której zaczęły się skoki. Przez blisko godzinę zobaczyłem 8 minut saneczkarstwa!

Czyli co jest w TV najważniejsze? Bloki reklamowe i pitolenie o niczym (Kurzajewskiemu trzeba w końcu za coś zapłacić). Do tego obowiązkowy abonament z pistoletem przystawionym do głowy i mamy receptę na sukces- oczywiście telewizji polskiej. Wyniki zawsze można sprawdzić sobie w necie.

Telewizja tym samym wskazuje gdzie ma sportowców, którzy nie rokują nadziei na medale. Czas antenowy został wykupiony dla skoczków i Justyny. Reszta to tło o którym co najwyżej można sobie tylko popitolić.

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Igrzyska stają się coraz mniej ciekawe i coraz bardziej rozwleczone. Nie wiem po cóż dodaje się coraz to nowe konkurencje - np. drużynowe łyżwiarstwo figurowe. Kiedyś było rozgraniczenie na dyscypliny olimpijskie i nie. Teraz jest groch z kapustą. Niedługo olimpijskie będzie plucie na odległość i obawiam się, że będzie miało największą oglądalność.

Większość naszych sportowców trafiła na Igrzyska jak zwykle przez pomyłkę - bo albo nie trafili z forma, albo organizatorzy źle przygotowali areny walki sportowej, albo nie zadbali o możliwość ugoszczenia rodziny zawodnika.

Do tego skandaliczne w tym roku relacjonowanie zawodów w TVP. Szczególnie denerwujące są komentarze poszczególnych konkurencji. Tego bełkotu nie da się słuchać. Chyba w niedzielę oglądałem zjazd mężczyzn - no i pani z panem przed mikrofonem, na silę jedno przez drugie, chcieli na siłę udowodnić, że są ważniejsi od zawodników. Wczoraj próbowałem oglądać łyżwiarstwo figurowe. No nie dało się. Sprawozdawca posługiwał się jakąś dziwna polszczyzną, do tego... Normalnie szkoda pisać dalej. To po prostu zabija radość oglądania sportu.

W zamierzchłych czasach też zdarzały się wpadki. Przerywano transmisję z zawodów w łyżwiarstwie figurowym, aby poinformować o miękkim lądowaniu "Łunochoda" na Księżycu, czy komentator w czasie meczu piłkarskiego informował: "Proszę państwa właśnie na stadionem przeleciał samolot, ale piłkarze nie zwrócili na to uwagi i grają dalej", czy też przez jedna tercję nazywał hokeistów ZSRR Czechosłowakami... Jednak to, co teraz prezentują telewizyjni fachowcy, woła o pomstę bogów urzędujących na Olimpie albo przynajmniej kierownictwa telewizji.

Bóg i wzmacniacz lampowy:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Wypowiedział się negatywnie o Justynie Kowalczyk Robert Korzeniowski: http://eurosport.onet.pl/soczi-2014/biegi-narciarskie/robert-korzeniowski-krytycznie-ocenil-zachowanie-kowalczyk/0634k

Kiedyś wybitny sportowiec, teraz...

Nawet komentatorzy sportowi podeszli do tej wypowiedzi sceptycznie.

Owszem, cieszyłem się jak Korzeniowski zdobywał medale... ale...

Reprezentował dyscyplinę niszową. Spośród 100 chodziarzy świata zawsze można łatwiej wygrać niż spośród milionów biegaczy narciarskich...

Oszukiwał; sędziowie wielokrotnie ściągali go z trasy za podbieganie...

To "astmatyk"...

W życiu prywatnym niezła szuja porzucająca małżonkę...

Jako szef sportu w TV, kompromitacja...

Taki człowiek nie ma prawa do moralnej oceny innych ludzi!

W szczególności jednej z wybitniejszych postaci sportu Justyny Kowalczyk.

:-)

Korzeniowski siedzi w kieszeni TVP i to normalne że będzie gadał na Justynę. Teraz on nie jest sportowcem a jedynie biznesmenem dlatego ma inne priorytety.

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Kamil dzisiaj potłukł się na sesji treningowej.

Gdzie to wyczytałeś? Piszą, że to "Rosyjski skoczek Michaił Maksimoczkin miał poważny upadek podczas pierwszego środowego treningu na dużej skoczni. Reprezentant gospodarzy został zniesiony na noszach.". http://sport.wp.pl/kat,1039867,title,Powazny-upadek-Maksimoczkina-na-treningu,wid,16403026,wiadomosc.html

Trąbią na TVN24 - ponoć nic groźnego na obecną chwilę ale jednak.

Kamil poleżał i zszedł o własnych siłach, jest "tylko" poobijany, rękę miał na temblaku i kulał..

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

shane63 dnia 09.02.2014 - 15:00 napisał

a Justysia ma kosteczkę połamaną, nie będzie medaliku? toż gawiedź będzle rzewnie płakać.a jak fani przyjmą porażkę jaszczembi, co spadną na bule? żałoba narodowa?"

Już jedną odpowiedź dostałeś....mam nadzieję że nasza "stalowa dama" też ci odpowie choć dla mnie to szóste wzbudza szacunek.....nawet bez prześwietlenia!

Ps. Brawo Stoch i chłopaki.

Jak łatwo shane63 wyjść na idiotę jak "zadziera się" z naszą Justyną!

Brawo Justyna i dziewczyny.

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

Zrobiła to, zrobiła!

"Skąpski idzie na ambasadora, wysiada, rozumiesz? A jak on poleci, to poleci Korszul, poleci też Broński i zgadnij kto po nich poleci? Po nich polecę ja! To znaczy ja bym poleciał, gdyby nie Kazik i to dozorostwo."

Gość Gość

(Konto usunięte)

To mi zaczyna wyglądać na paraolimpiadę.

Norweskie astmatyczki nie dały radę Polce ze złamaną nogą! Oby jeszcze Stoch z przetrąconą reką dał rade.

A poważnie to BRAWO JUSTYNA !!!

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.