Skocz do zawartości
IGNORED

Starcie Tytanów….najlepsza lampa SE w bi-ampingu z tranzystorami

sly30

Rekomendowane odpowiedzi

Nigdy tez u innych forumowiczow moje monosy nie graly na twarz, obojetne czy to u Macka czy u Artura.

Wojtek podobnie jak Twoje monosy, Amplifon nie gra na twarz ... natomiast jest znaczenie lepsza namacalność dźwięku w stosunku do innych konstrukcji. Taką namacalność do tej pory słyszałem tylko z Ampiego i MPW ... zapewne jeszcze mało słyszałem :)

Złote myśli "Słońca hajenda" ... "Lampa szumi, winyl trzeszczy, Ellipticor nie dla leszczy". 

Stwierdzenie, że coś gra bardziej na twarz niż coś innego nie znaczy, że gra totalnie na twarz. Po prostu muzyk w jednej wersji jest nieco bliżej niż w drugiej.

Stwierdzenie, że coś gra bardziej na twarz niż coś innego nie znaczy, że gra totalnie na twarz. Po prostu muzyk w jednej wersji jest nieco bliżej niż w drugiej.

A u Telefunkena trwaja prace nad tym ;)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Kiedyś lubiłem stadiony za linią tweeterów.Od jakiegoś czasu, wolę poczuć bliżej śpiewające panie.Może pogorszył mi się węch:)

Non stop efekt Stadiumznany w Bum boxach jest po prostu wkurzający i świadczy o tym że system nie potrafi różnicować nagrań.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

W Bułgarii najwidoczniej lubią płyty wydawane przez ECM,bo takiego grania jeszcze nie słyszałem.

Muzykalność,namacalność,obecność instrumentów,ogólne wrażenia,

i z Japonii, i z Bułgarii na 10tkę,ale jakże inaczej jest to podane."

To jak będzie? Zostajesz w Japonii, czy emigrujesz na emeryturę do Bułgarii? Powiem tak: wykonanie i klasa produktów, polityka i polisa firmy - wzorcowe i wzorowe! Zakładając, że za 60kilo$ jest do zdobycia zestaw monosów Spartakusa i preampu Dionysos, to w porównaniu do niektórych wyczynowców hi-endu i tak jest to chyba przyzwoicie skalkulowana cena...'-) Strona internetowa firmy to też jak najbardziej mistrzostwo świata... itd > jestem pod wrażeniem! Filozofia i polisa firmy również jak najbardziej przekonywująca... wszystko na najwyższym poziomie! Wierzę, że głowa może zaboleć od zastanawiania się nad zdobyciem tego setupu; mnie od samego oglądania zdjęć i filmików na YT już nieżle dymi...! Bardzo ciekawi mnie brzmienie firmowego zestawu, a właściwie dwóch brzmień, bo jedno z wilsonami, a drugie z sonusami.

Nie ma co: rzetelna, wyczynowa inżynieryjna robota i special products!

Parker's Mood

Ja tam myślę że oprócz dobrych inżynierów ktoś tam ma dobre uszy i wie co chce osiagnąć.

Pozdro

Muszę przewietrzyć mój system…

Ja tam myślę że oprócz dobrych inżynierów ktoś tam ma dobre uszy i wie co chce osiagnąć.

Isnieje duża ilość fajnych brzmień. O jakości wykonania i wyglądzie samych urządzeń, niestety już tego samego nie można powiedzieć. Spójrz na CJa - brzmią te produkty świetnie, a wyglądają i są zrobione jak shit... a kosztują też majątek!

Pozdr, M

Parker's Mood

Ależ tak jest. Za ta firmą stoją majętne osoby działające w innych branżach, które jako pasję od lat kochają muzykę i dobre sprzęty. Ponieważ nie do końca byli usatysfakcjonowani tym co można było na rynku kupić, postanowili stworzyć własny sprzęt. A przy okazji rozwinęli firmę i od razu zaczęli działać na wysokim poziomie. Było im o tyle łatwiej, że wiedzieli jak ma grać, mieli środki finansowe na rozruszanie takiej firmy i mieli też swoją firmę obróbki aluminium i precyzyjne obrabiarki CNC. To całkiem dobry start.

To jak będzie? Zostajesz w Japonii, czy emigrujesz na emeryturę do Bułgarii?

Kusi ta Bułgaria niemiłosiernie :).

Dobrze,że są wakacje i lato,muzyki słucham wtedy dużo mniej,i w mniej intensywny i "wyczynowy" sposób,więc nie ma pośpiechu.

Do tematu pewnie powrócę na jesieni,albo i nie,kto wie :).

P.S

Tak czy inaczej,zarówno sam preamp (sprawdziłem go dokładnie),w innych zestawieniach,jak i z monoblokami Spartacus,to granie najwyższej próby :).

Herbie Hancock:"Czasami nie wiem,co mam grać - wyznałem."

Miles Davis: "To nic nie graj"

Absolutnie nie zgadzam się, że Jadis gra "na twarz". Przeczytaj jeszcze raz, co SA napisał i odsuń głośniki od tylnej ściany.

Ja przy sześcio metrowej długości pomieszczenia mam front głośników 170 cm od tylnej ściany i mam hektary przestrzeni i dźwięk wybudowuje się daleko za linią głośników.

Tak, źle się wyraziłem. Nie chodzi o to, że gra na twarz tylko przez namacalność plany są nieco bliżej niż pokazują Spartacusy. A przestrzeń jest bardzo duża przy czym z lamp SET przestrzeń jest lepsza, głębsza.

Zapytaj sie kogoś kto zna sie na elektronice niech zajrzy we wnętrze Dionizosa-tego preampa Thraxa za 67500......dla mnie to kpina jest.

Nieustająco pozdrawiam-niepokorny Piotrek piszący zawsze prawdę.

Nie chcecie ze mną gadać-ok............będzie monolog.

W Dionysosie że tak powiem i napiszę jestem taki znalazłem ruskie olejaki,cztery razy czerwona wima w zasilaniu się nie chwalę są LL1685 Lundahle.Jest tez bardzo ładna obudowa .........tylko czy cena 67500 jest dla sprzedającego morowa)..........dla kupującego.chyba zaporowa.

Zobaczycie,pożyjecie co się stanie z firma za pare latek,bo watpię aby została legendą w audio.

Podsumowując będę taki-swoje MPW na gm-70 nazywam od dziś Zeusiaki(zdrobniale)..............natomiast pre(z pilotem) ma nazwę Neptun.

Wiecie co takie Zeusy zrobią ze Spartakusami.............i zaznaczam,ze nie grają na twarz.

Cena jak ktoś zainteresowany to z pre dedykowanym około 30000 USD...........proszę się spieszyć bo po 18-tym bedzie na pewno jeszcze wyższa.

Chyba zebym się mylił-co się mi raczej zdarza dość nieczęsto.

Nie chcecie ze mną gadać-ok............będzie monolog.

W Dionysosie że tak powiem i napiszę jestem taki znalazłem ruskie olejaki,cztery razy czerwona wima w zasilaniu się nie chwalę są LL1685 Lundahle.Jest tez bardzo ładna obudowa .........tylko czy cena 67500 jest dla sprzedającego morowa)..........dla kupującego.chyba zaporowa.

Zobaczycie,pożyjecie co się stanie z firma za pare latek,bo watpię aby została legendą w audio.

Podsumowując będę taki-swoje MPW na gm-70 nazywam od dziś Zeusiaki(zdrobniale)..............natomiast pre(z pilotem) ma nazwę Neptun.

Wiecie co takie Zeusy zrobią ze Spartakusami.............i zaznaczam,ze nie grają na twarz.

Cena jak ktoś zainteresowany to z pre dedykowanym około 30000 USD...........proszę się spieszyć bo po 18-tym bedzie na pewno jeszcze wyższa.

Chyba zebym się mylił-co się mi raczej zdarza dość nieczęsto.

Jizzz ... czy ty masz jakiś kompleks z Twoim sprzętem w roli głównej?

Pozdro

Jizzz ... czy ty masz jakiś kompleks z Twoim sprzętem w roli głównej?

Pozdro

Mam-ponieważ zazdroszczę Ci Twojego bloga,ale tylko jego-bo wypisujesz tam same pierdolety a jesteś poważna mężczyzna-pijasz koniaki.etc.

Chłopie gdybyś miał klasę i jakiś dystans do audio i trochę wiedzy to takiej menażerii byś nie skupował............dajesz się kiwać jak Brazylia

Cir dobrze Cie podsumował pchasz się bardzo natrętnie z tym swoim ponadczasowym blogiem wszędzie.

Ogarnij się bo jeszcze masz czas wyjść na ludzi-bo na Zonteku i Twoich wymuszonych kiepskim brzmieniem modyfikacjach świat się nie kończy.

Jestem Tobą po prostu strasznie załamany..............

Czekam na oddanie przez Pana Adrzeja swojego wzm Amplifona w rence jakiegos znanego recenzenta np.W.Paculy,ciekawy jestem jego oceny i recenzji,czy taka mozliwosc istnieje?

Nie sądzę. Pan Andrzej nie potrzebuje promocyjnej recenzji. I tak wszystkie sztuki ma sprzedane. A pewnie nie wiesz, że takie recenzje są kosztowne. Czy w formie wykupionej reklamy, czy w innej ale dystrybutor ponosi nie małe koszty ukazanie się takiej "profesjonalnej" recenzji. I firmy decydują się na to bo przy okazji jest to promocja ich sprzętu i szansa na lepszą sprzedaż. Ale w przypadku tego modelu Amplifona nie ma potrzeby dodatkowej promocji. I tak chętnych jest więcej niż możliwości produkcyjne.

Jeszcze nie slyszalem aby producent nie chcial wiecej zarobic na tym sprzecie ktory produkuje,twoje wypowiedzi w imieniu Pana Adrzeja sa smieszne,potrzeba promocji Amplifona jezeli jest taki dobry jest dalej bardzo potrzebna ,bo twoja nagonka na kupno tego wzm moze nie wystarczyc na dluzszy czas ,bo grono audiofili az tak duze nie jest!Wiem ze W.Pacula ma jeden w roku miesiac gdzie recenzuje najlepsze sprzety polskich producentow i Amplifon mysle dobrze jakby mial taka profesjonalna recenzje,wybacz ale twoje" ach-och" nie jest dla mnie i wielu innych czytajacych realnym wyznacznikiem oceny tego produktu.

Czekam na oddanie przez Pana Adrzeja swojego wzm Amplifona w rence jakiegos znanego recenzenta np.W.Paculy,ciekawy jestem jego oceny i recenzji,czy taka mozliwosc istnieje?

A czego spodziewasz się po takiej recenzji?

I jeszcze w osobie nadredaktora?

Będą jak zwykle achy i ochy i ... nic nie będziesz wiedział.

Najlepiej posłuchać samemu w swoim własnym pokoju we własnym torze. Innej drogi nie ma.

Sly ma rację. Dobry sprzęt nie potrzebuje reklamy bo broni się sam. Największym sukcesem jest gdy klienci szukają sprzetu a nie sprzęt klienta.

Pozdro

Jeszcze nie slyszalem aby producent nie chcial wiecej zarobic na tym sprzecie ktory produkuje,twoje wypowiedzi w imieniu Pana Adrzeja sa smieszne,potrzeba promocji Amplifona jezeli jest taki dobry jest dalej bardzo potrzebna ,bo twoja nagonka na kupno tego wzm moze nie wystarczyc na dluzszy czas ,bo grono audiofili az tak duze nie jest!Wiem ze W.Pacula ma jeden w roku miesiac gdzie recenzuje najlepsze sprzety polskich producentow i Amplifon mysle dobrze jakby mial taka profesjonalna recenzje,wybacz ale twoje" ach-och" nie jest dla mnie i wielu innych czytajacych realnym wyznacznikiem oceny tego produktu.

Ależ oczywiście.Moja ocena jest subiektywna ale ilość zadowolonych użytkowników mówi sama za siebie. Zapewne każdy producent chciałby zarobić więcej i zamiast 27tys.ten wzmacniacz mógłby kosztować 70tys. Tylko rynek u nas jest jaki jest i dobrze, że Pan Andrzej tak nisko wycenił ten sprzęt. Dzięki temu ma taką sprzedaż. Twierdzenie, że robię nagonkę to bzdura. Nie mam w tym żadnego interesu. Docelowo szukam monobloków, a mój Amplifon z założenia od samego początku jest u mnie tylko tymczasowo. Ludzie kupują ten sprzęt i słuchają muzyki, a ty tylko podniecasz się recenzjami, z których połowa albo więcej to tylko marketing i lokowanie produktu.

Mirek,

Popakuj trochę, to ci ulży:)

Z jednej strony masz rację, ze przydałaby się niezależna opinia.

Z drugiej, podobno najlepsza jest własna, u siebie:)

Co do przewartościowanych achów Sly, to byłbym ostrożny, bo Sly raczej do bajkopisarzy nie należy.

Nie wiem jak inni, osobiście te cechę, poczytuje Sly na plus.

Ps. Coś tam kiedyś pisał o Absolucie, więc jesli lubi, to ma drugie +:)

... recenzjami, z których połowa albo więcej to tylko marketing i lokowanie produktu.

A nie 90% ???

Pozdro

Pewnie masz rację. Taki jest świat. Sam też chętnie czytam i nawet lubię poczytać opinie W.P. ale patrzę na to jednak przez pryzmat pewnych zależności rynkowych.

Pewnie masz rację. Taki jest świat. Sam też chętnie czytam i nawet lubię poczytać opinie W.P. ale patrzę na to jednak przez pryzmat pewnych zależności rynkowych.

Widzę Sly Tobie też się udzieliło zboczenie zawodowe ;)

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Ależ oczywiście.Moja ocena jest subiektywna ale ilość zadowolonych użytkowników mówi sama za siebie. Zapewne każdy producent chciałby zarobić więcej i zamiast 27tys.ten wzmacniacz mógłby kosztować 70tys. Tylko rynek u nas jest jaki jest i dobrze, że Pan Andrzej tak nisko wycenił ten sprzęt. Dzięki temu ma taką sprzedaż. Twierdzenie, że robię nagonkę to bzdura. Nie mam w tym żadnego interesu. Docelowo szukam monobloków, a mój Amplifon z założenia od samego początku jest u mnie tylko tymczasowo. Ludzie kupują ten sprzęt i słuchają muzyki, a ty tylko podniecasz się recenzjami, z których połowa albo więcej to tylko marketing i lokowanie produktu.

pamietam wzm ten mial kosztowac miedzy 15tys-18tys cena wzrosla do 27,5tys i wielu audiofili nie stac na kupno teraz tego Amplifona,piszac ze ten wzm powinien kosztowac 70tys to dalsza twoja nagonka na zapisywanie sie na ten wzm! bo niby zabraknie go lub wzrosnie jego cena jest absurdem wysanym z palca,to co piszesz jest niezdrowe tak samo jak naciagane recenzje za pieniadze,niczym twoje wypowiedzi nie roznia sie od niektorych recenzentow.Rynek potrzebuje recenzji wiarygodnej,bo jak jest tak wspanialy Amplifon jak piszesz to powinien obronic sie u W.Paculy bez placenia mu!prawda! nie kazdy ma mozliwosci posluchania go w swoim domu, bo nie kazdy mieszka w Polsce!

Gość passer

(Konto usunięte)

Największym sukcesem jest gdy klienci szukają sprzetu a nie sprzęt klienta

... a do tego potrzebna jest efektywna reklama. Bo jak klienci będą wiedzieli czego szukać? :)

... a do tego potrzebna jest efektywna reklama. Bo jak klienci będą wiedzieli czego szukać? :)

Nie, wtedy działa tzw. marketing szeptany.

Po to sa takie fora jak to. Tylko tutaj trzeba by było zdjąć wszystkie reklamy, sponsorów i wywalić całą branżę. A wtedy portal się nie utrzyma. Taki świat.

Tak to działało znakomicie w erze gdy nie było jeszcze internetu.

A szczególnie u nas za komuny gdy nie było dostępu do żadnych informacji.

A teraz wszędzie mamy gównianą, marketingową papkę.

Pozdro

Gość cybant

(Konto usunięte)

Mirku,

Bez wykupionej drogiej reklamy , nie będzie mowy o rzetelnej recenzji.

Zwróć uwagę , że praktycznie każdy recenzowany przez Pacułę prodkutk ma wykupioną również reklamę lub pojawia się u niego w systemie... patrz Acrolink...:))

Inna sprawa , że dystrybutorzy ( np. Eter ) zrobią wszystko , żeby to takiej recenzji nie dopuścić...bo byłaby miazga np. z Ayona...

pamietam wzm ten mial kosztowac miedzy 15tys-18tys cena wzrosla do 27,5tys i wielu audiofili nie stac na kupno teraz tego Amplifona,piszac ze ten wzm powinien kosztowac 70tys to dalsza twoja nagonka na zapisywanie sie na ten wzm! bo niby zabraknie go lub wzrosnie jego cena jest absurdem wysanym z palca,to co piszesz jest niezdrowe tak samo jak naciagane recenzje za pieniadze,niczym twoje wypowiedzi nie roznia sie od niektorych recenzentow.Rynek potrzebuje recenzji wiarygodnej,bo jak jest tak wspanialy Amplifon jak piszesz to powinien obronic sie u W.Paculy bez placenia mu!prawda! nie kazdy ma mozliwosci posluchania go w swoim domu, bo nie kazdy mieszka w Polsce!

Nie masz pojęcia o czym piszesz! Nowy Amplifon jest wykonany lepiej niź lampowe sprzęty za ponad 100 tys.zł a gra nie gorzej niż lampowe legendy za nawet 300 tys. Taka jest prawda. Zresztą wiedzą to ci, którzy ten wzmacniacz posiadają. Dlaczego więc miałby kosztować 18 tys. ? Dlatego, że ty masz takie "widzi mi się"? Zawsze kogoś na coś nie stać. Taki jest świat. Ciebie jakoś stać na mieszkanie w Londynie i na Mercedesa. Innych nie stać.

Poza tym jesteś naiwny jak dziecko. Co tobie da opis Pana Pacuły? Może napisać tam cuda. Od dawna podniecasz się tylko recenzjami i opisami. Zacznij wreszcie słuchać. Poza tym nie masz pojęcia o funkcjonowaniu rynku audio i o kwestiach recenzji. Portale i gazetki audio nie działają tak jak sądzisz. Wezmą sprzęt na recenzje jeśli zamówisz reklamy za sporo kasy. Za darmo nic nie ma. Wydoroślej chłopie!

Gość cybant

(Konto usunięte)

.Rynek potrzebuje recenzji wiarygodnej,bo jak jest tak wspanialy Amplifon jak piszesz to powinien obronic sie u W.Paculy bez placenia mu!prawda! nie kazdy ma mozliwosci posluchania go w swoim domu, bo nie kazdy mieszka w Polsce!

Tylko Pacuła nie weźmie go testów bez płacenia za reklamę...w HF...

Mirek zejdź na ziemię!!!!!

Nie masz pojęcia o czym piszesz! Nowy Amplifon jest wykonany lepiej niź lampowe sprzęty za ponad 100 tys.zł a gra nie gorzej niż lampowe legendy za nawet 300 tys. Taka jest prawda. Zresztą wiedzą to ci, którzy ten wzmacniacz posiadają. Dlaczego więc miałby kosztować 18 tys. ? Dlatego, że ty masz takie "widzi mi się"? Zawsze kogoś na coś nie stać. Taki jest świat. Ciebie jakoś stać na mieszkanie w Londynie i na Mercedesa. Innych nie stać.

Poza tym jesteś naiwny jak dziecko. Co tobie da opis Pana Pacuły? Może napisać tam cuda. Od dawna podniecasz się tylko recenzjami i opisami. Zacznij wreszcie słuchać. Poza tym nie masz pojęcia o funkcjonowaniu rynku audio i o kwestiach recenzji. Portale i gazetki audio nie działają tak jak sądzisz. Wezmą sprzęt na recenzje jeśli zamówisz reklamy za sporo kasy. Za darmo nic nie ma. Wydoroślej chłopie!

no juz do 300tys doszedl !! podkreciles ladnie kurek!mysle ze jak Pan Andrzej ma tak duze dochody z Amplifona(taka duza sprzedaz)to stac bedzie go na zaplacenie za recenzje i odpowiednia reklame, prawda!niech zacznie sprzedawac na zachodzie,takie wstawki twoje" zacznij sluchac,nie masz pojecia" to dla dzieci,jeszcze majtek nie wiedziales jak zakladac jak ja juz odsluchiwalem sprzety kolego!

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.