Skocz do zawartości
IGNORED

Starcie Tytanów….najlepsza lampa SE w bi-ampingu z tranzystorami

sly30

Rekomendowane odpowiedzi

By nie było nie na temat nie słuchałem końcówek Amplifona ale myślę, że to musi być naprawdę niezłe "granko" jak tacy forumowicze mogący wybrac wiele innych sprzętów się na to decyduje.

Ayon Spirit III i Octave RE 290

Link do recki Ayona:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Octavę opisywałem dla Magazynu HFiM, poniżej interesująca Cię część testu:

Bardzo mnie ta barwność KT150 zaciekawiła. Mógłby Kolega powiedzieć z którymi NOS-ami z rodziny 6550/KT88 Kolega robił porównania ???

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Wy tu gadu gadu a ja mam na odsłuchu najlepsze monobloki lampowe na świecie w wersji SE czyli Special Edytion. Trafa mają grubszy drut a blachy to permalojka sprowadzana z Japonii. Dzięki tym blachom mam odczepy na 2 Ohmy. O szczegółach nie będę więcej pisał. Gra zjawiskowo.

6df41c396b757d6aca0347b31ca307bc.jpg

Ampli jest dobry i co w związku z tym mu można zarzucić? :)

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

• 3 miesiące później...
  • 2 tygodnie później...
  • 1 miesiąc później...

Wytrawni audiofile wiedzą co dobre...bo tylko to co najlepsze jest wystarczając dobre.... :-))

Byle by się nie zgrillował :)

Herbie Hancock:"Czasami nie wiem,co mam grać - wyznałem."

Miles Davis: "To nic nie graj"

Gość Diogenes

(Konto usunięte)

Wytrawni audiofile wiedzą co dobre...bo tylko to co najlepsze jest wystarczając dobre.... :-))

Ty to jest kot?

Wyglada jak fantastycznie ;)))

Co to za rasa ?

Moje trzy to typowe dachowce .

I jak Aurender gra?

Ciagnie z Nasa?

Konto w trakcie usuwania

Ty to jest kot?

Wyglada jak fantastycznie ;)))

Co to za rasa ?

Moje trzy to typowe dachowce .

Dachowca też mamy. A ten to Święty Birmański. Ma szafirowe oczy.

Gość Diogenes

(Konto usunięte)

Dachowca też mamy. A ten to Święty Birmański. Ma szafirowe oczy.

Piękny, nawet Żonie nie pokaże , bo będzie czwarty ....

Ładny kociak.

Miałem kiedyś syjamskiego , straszna przylepa i łasuch na pieszczoty ;)

Niestety przegrał walkę z rakiem ;(

Sly świetnie się prezentują kot i Twoje monosy.:) Jeśeli wykonanie jest na tak wysokim poziomie tych monosów jak SET42 to muszą się one w realu obłędnie prezentować.

Gość Diogenes

(Konto usunięte)

Ładny kociak.

Miałem kiedyś syjamskiego , straszna przylepa i łasuch na pieszczoty ;)

Niestety przegrał walkę z rakiem ;(

A idź u mnie jak jakiś zwierzak umiera to żałoba gorzej jak po człowieku ...

Brakło Ci na jeden tweak na Amplifonie to kotkiem go widzę zastępujesz ;)

Wlasnie miałem pisać, ze kociak tak spokojnie leży bo jedno "kółko" połknąl ;)

Ładnie to wyglada !

----------------------------------------------------

Fakt, zaanektował sobie i łapki takim wygrzanym dogrzewa :)

Masz świra sly30, ale lubię i cenię Twojego świra, choć czasami, wręcz muszę się zirytować...

Parker's Mood

Najważniejsza jest miłość!! Choć brzmi to banalnie to tak myślę. Do rodziny, do kobiety, do zwierzaków.

Potem do muzyki. Ale w sumie chodzi o to samo uczucie. Śmierć ukochanego zwierzaka to mega dramat. To jest członek rodziny. A potem są hobby, pasje i zamiłowania.

Masz świra sly30, ale lubię i cenię Twojego świra, choć czasami, wręcz muszę się zirytować...

Tak, jestem świrem i co mam poradzić... :-) Ale w Chicago z innymi świrami też nieźle się dogadywałem, może właśnie dlatego. To było tym razem tylko kilka dni, ale spotkamy się, pewnie już w Polsce.

Sly świetnie się prezentują kot i Twoje monosy.:) Jeśeli wykonanie jest na tak wysokim poziomie tych monosów jak SET42 to muszą się one w realu obłędnie prezentować.

Wykonanie jest perfekcyjne.

To tak się teraz wygrzewa klocki? :)

Ale koty muszą być dwa! A do preampa dobry jest pies... :-)

Tak, jestem świrem i co mam poradzić... :-)

I całe szczęście, że nim jesteś i broń boże nic nie zmieniaj. Bądż takim, jakim jesteś.

Parker's Mood

sly30 co to za lampy?

Kolumny: Monitor Audio PL500II oraz Franco Serblin Accordo Essence ::: Wzmacniacz: VTL MB 185 Series 2 Monoblock ::: PRE: Lamm LL2.1 :: DAC: DIY by Pan Waldemar + Audiobyte Black Dragon ::: IC: Audioquest SKY DBS 72V, Van Den Hul The D-102 III XLR Głośnikowe: Transparent Audio Reference 2x4m, Coaxial: Apogee Wyde Eye + WBT Nextgen 0110Cu::: Zasilające: Shunyata Sidewinder + 4x Wireworld Aurora 7.2, Ekran: Adeo Velvet 135" Projektor:JVC X7900/RS540 4K::: Amplituner:Onkyo TX-RZ50 + NAD M25 + NAD C352 Kolumny Dolby Atmos 7.4.2: Monitor Audio PL500II (front) ,Franco Serblin Accordo Essence (boki) Focal Chorus 806(tył, sufit), Monitor Audio PLC3500II (centralny), 4x SW800V (Subwoofer)

Tak, przygrzej sobie kolumienkę będzoesz miał lepszą średnicę, bo marsjanie są w tym zakresie bardzo kiepscy.

Bum... ,,|,

sly30 co to za lampy?

Monobloki Amplifon SET 140.

Resztę toru zdradzisz? Bardzo ładnie wyglądają te monobloki.

Kolumny: Monitor Audio PL500II oraz Franco Serblin Accordo Essence ::: Wzmacniacz: VTL MB 185 Series 2 Monoblock ::: PRE: Lamm LL2.1 :: DAC: DIY by Pan Waldemar + Audiobyte Black Dragon ::: IC: Audioquest SKY DBS 72V, Van Den Hul The D-102 III XLR Głośnikowe: Transparent Audio Reference 2x4m, Coaxial: Apogee Wyde Eye + WBT Nextgen 0110Cu::: Zasilające: Shunyata Sidewinder + 4x Wireworld Aurora 7.2, Ekran: Adeo Velvet 135" Projektor:JVC X7900/RS540 4K::: Amplituner:Onkyo TX-RZ50 + NAD M25 + NAD C352 Kolumny Dolby Atmos 7.4.2: Monitor Audio PL500II (front) ,Franco Serblin Accordo Essence (boki) Focal Chorus 806(tył, sufit), Monitor Audio PLC3500II (centralny), 4x SW800V (Subwoofer)

Monobloki Amplifon SET 140.

Już się wygrzały, ile to godzin; napisz jak Ci to gra i czym to zapiąłeś te "deski" pod spodem to do czego, nie wystarczą dostarczone przez Amplifona podstawki? No i napisz dla czego Amplifona używasz do smażenia tych placków na nim ;)

Resztę toru zdradzisz? Bardzo ładnie wyglądają te monobloki.

DAC Gryphon Kalliope, pre Accuphase C-3800, do CD Metronome Calypso, do plików Linn Akurate DS i Aurender N10, Grande Utopie III EM, zasilanie Enerr.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.