Skocz do zawartości
IGNORED

Forum - funkcjonalność, sprawy techniczne i organizacyjne

Rekomendowane odpowiedzi

Drogi @paltonie!

Skoro już karzesz mnie dwoma punktami za me słowa - uczyń to, "jak księga pisze" i podpisz się, proszę.

Zresztą - wyślij mi to ostrzeżenie raz jeszcze, bo mi się zapodziało. Wiesz - telefon. Nie zawsze człek wdusi dinks, który zamierza.

I nie pisz już w wątkach dotyczących tego przekręta, bo smutek ogarnia.

Miłego, pełnego wrażeń dnia życzę.

Jacek.

Też nie tak.

Tamten temat też został najpierw ukryty na bocznicy. Dopiero moja długotrwała batalia spowodowała, że moderacja przywróciła go na ogólnodostępne forum.

A ja myślę, że został przywrócony dlatego, bo jechałeś w nim kosiarką na najniższym stopniu :)

Gość Gosc

(Konto usunięte)

Palton, właśnie o to chodzi.

Nigdzie w regulaminie nie ma paragrafu mówiącego, że obraźliwe tematy naruszające dobre imię osób trzecich będą ukrywane na bocznicy!

Jak w temacie pojawiają się takie wpisy, to macie przecież regulaminowe narzędzia do karania forumowiczów.

Natomiast opis przygód z zakupem kolumn nie jest obraźliwym wpisem naruszającym kogoś dobre imię czy też przestępstwem! Każdy z forumowiczów MA PRAWO do zamieszczenia swojej opinii na temat zakupionego lub próby zakupienia sprzętu.

A ja myślę, że został przywrócony dlatego, bo jechałeś w nim kosiarką na najniższym stopniu :)

To prawda. Wiem o tym. Takie tematy trzeba moderować z pełną stanowczością.

Mamy regulamin z wpisami które przytoczył przed chwilą Palton. A regulamin to rzecz święta i powinien być przestrzegany.

Więc wpisy mające na celu tylko dokopanie, pokazanie jaki to jestem lepszy, chamskie itd muszą być karane.

Każdą opinię nawet tą najbardziej krytyczną można wyrazić w sposób regulaminowy.

Edytowane przez HQ150

To prawda. Wiem o tym. Takie tematy trzeba moderować z pełną stanowczością.

Mamy regulamin z wpisami które przytoczył przed chwilą Palton. A regulamin to rzecz święta i powinien być przestrzegany.

Więc wpisy mające na celu tylko dokopanie, pokazanie jaki to jestem lepszy, chamskie itd muszą być karane.

Każdą opinię nawet tą najbardziej krytyczną można wyrazić w sposób regulaminowy.

Jeśli karze się użytkowników za wyrażanie poglądów, bo godzą w czyjeś interesy lub nazywa trollowaniem próbę merytorycznej dyskusji i chęć rozmowy na argumenty, to wcale się nie dziwię, że potem rośnie fala docinek. Jest to spirala ciągle nakręcana przez interesiki i kolesiostwo.

Edytowane przez malikali

Wątek miesiąca!

Ponieważ moderatorzy tego forum często powołują się na regulaminy tu obowiązujące,chciałbym zadać pytanie: Jak to jest możliwe, że w edycji grudniowej 2015 konkursu już przyznano nagrodę jeżeli cyt.:

" Zgłoszeń wątków i kandydatów mogą dokonywać Forumowicze pomiędzy 20 a 30 dniem każdego miesiąca na adres [email protected] oraz Moderacja wysyłając wiadomość zatytułowaną "Konkurs na wątek miesiąca". Zasadą jest, że wyróżnienie dla Dyskutantów przyznawane jest za udział w wątku wybranym jako Wątek Miesiąca."

Zgodnie z regulaminem zgłoszenia mogą wpływać jeszcze przez 5 dni, a konkurs w edycji grudniowej jest już rozstrzygnięty.

Poniżej wyniki konkursu:

Nagrodzone osoby:

- Maj 2015. Osoba: Kasjel. Wątek: "Magnetofon"

- Czerwiec 2015. Osoba: Diabolik. Wątek: "Śliczne kasety audio, cz.II"

- Lipiec 2015. osoba: Micke 13. Wątek: "Klub miłośników Rotela"

- Sierpień 2015. osoba: Imacman. Wątek: "Budowa panela absorbującego na bazie wełny mineralnej "

- Wrzesień 2015. osoba: G.Mark. Wątek: "Magnetofony - porady serwisowe"

- Październik 2015. osoba: Marek-41. Wątek: "Magnetofony szpulowe."

- Listopad 2015. osoba: Lucky. Wątek: "Linuxowe granie."

- Grudzień 2015. osoba: janunio. Wątek: "OLED TV - ERA nadeszła"

Ciekawi mnie czy jest to wyjątek, czy wszystkie konkursy ogłaszane na @Audiostereo tak się rozstrzyga, tzn. niezgodnie z regulaminem, bo jak mniemam cytat,który zamieściłem powyżej, a skopiowałem ze strony

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) jest regulaminem?

Administrację proszę o wyjaśnienie.

Ponieważ moje zapytanie zostało "zasypane" przez użytkowników forum w wiadomej sprawie, a i pisałem w czasie świątecznym to przypominam się Szanownej Administracji w powyższej sprawie.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

>>Axolotl

Daj spokój, co będziesz strzępić język, przecież do Malinki nigdy nic nie dociera, ON zawsze podpiera się regulaminem a teraz próbuje wybielić swojego kolegę, dobrego kolegę.

Moderator, konstruktor, recenzent i minister rolnictwa - może jeszcze jakieś stanowisko? Wiem! Może u Harpii znajdzie się ciepła posadka - Malinowy Królu, wyślij swoje CV! W Handlu masz już sporo doświadczenia!

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

• Użytkownicy+

gość nie poczuwa się do winy i nie okazuje skruchy powinien dostać nauczkę za swoje nieuczciwe praktyki wobec ludzi , którzy w swojej naiwności pożyczyli mu na krzywy ryj pieniądze i zostali zrobieni w bambuko.

Panie Zenonie.

Bardzo Pana przepraszam za zaistniałą sytuację.

W każdej działalności zdarzają się chwilowe problemy i brak płynności finansowej.

Całkowicie potwierdzam Pańskie racje i ani jeden raz nie powiedziałem Panu, że chcę Pana okraść.

Oczywiście otrzyma Pan swoje pieniądze.

Cała wina jest po mojej stronie.

W poniedziałek będzie miał Pan pieniądze na koncie.

Jeśli ma Pan pomysł na zadośćuczynienie to spełnię sensowne warunki.

Bardzo przepraszam.

Robert, nie o to mi chodziło w moim wpisie z początku tej strony.

Ja nie chcę oceniać kto z kim o co na tym forum walczy.

O to:

Każdemu może zdarzyć się wpadka ( trudne czasy , problemy , może ciężka choroba ) ja to rozumiem ale jak wynikało z treści wątku to nie był wcale odosobniony przypadek tylko sposób na "prowadzenie biznesu" , co jest karygodne !

... czyli o manipulacje, jak widać udaną.

Pozdrawiam

Gość Gosc

(Konto usunięte)

Ponieważ moje zapytanie zostało "zasypane" przez użytkowników forum w wiadomej sprawie, a i pisałem w czasie świątecznym to przypominam się Szanownej Administracji w powyższej sprawie.

Po raz kolejny dołączam się do pytania.

Pytanie też zadałem w ,,temacie miesiąca'' w dziale kino domowe i jak na razie też zero odpowiedzi.

Dostał Malinką w nos :D

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

A czy pan Jureczek dostał rownież punkty karne za obraźliwe wpisy? Jak równość, to równość.

Miał dostać. I podobno to już czas przeszły.

CXN v2 // Roksan K3 // KEF R3

W wątku o Harpii skarżyło się tak na oko z 5 osób. Absolutnie nie wyglądało, że wszystko to było zmyślone. Ja zresztą mam w pamięci jakieś skargi sprzed wielu lat, szukałem wtedy sam kolumn i rozważałem między innymi Harpie. Pamiętam jak sobie wtedy planowałem, że jeślibym miał coś kupić to tylko to co będzie fizycznie przede mną stało. A było to chyba 8 lat temu.

To jest ostatnie wolne miejsce na forum na Twoją reklamę...

Panowie, myślę że w przyszłości niestety będą następni poszkodowani przez Mr Harpika ... bo admin i moderatorzy chronią jego interesik ... ten typ nie zmieni się (tak było wiele lat temu, jest teraz, i raczej będzie ... przetrzymywanie kaucji, temat Witowa, itp.) ... palton dzięki za banika w wątku o HA, jesteś zuch nad zuchy :(

Złote myśli "Słońca hajenda" ... "Lampa szumi, winyl trzeszczy, Ellipticor nie dla leszczy". 

I co sie dziwisz banowi. Przecież wszyscy wiedza, SITE i redaktor palton stoją ponad wszystko na straży i ochrony Harpia Acoustics, czego dowodem jest np. watek Zenka i podobne sprawy (bany cichaczem, wycinanie postów, płaszcz ochronny dla Pana Jureczka i nierówne traktowanie).

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Testerze platonie, to dales jak na uczciwego i prawego moderatora te punkty Twojemu przyjacielowi Jureczkowi, czy nie? Innych karzesz, a Jureczka nie? To nie pierwszy i nie ostatni jego wybryk, atak.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Panie paltonie, proponuje przytoczyć rownież cytaty Pana Harpia o tym , że swoich klientów ma za nic i to forum nic go nie obchodzi, bo on teraz cały świat będzie podbijał ze swoimi kolumnami. Tak, to są te wpisy które pod osłoną nocy nagle, cichaczem zostały usunięte. Przychylam się też do pytania kolegów czy został w jakiś sposób za to "ukarany"?

Tak, ukarany został, może pisać na forum :)

Jakoś mi takie równanie wyszło:

MANIA PRZEŚLADOWCZA

Mania prześladowcza - chorobliwy stan psychiczny polegający na nieustannym dopatrywaniu i obawianiu się grożących niebezpieczeństw i działań urojonych wrogów.

+

MEGALOMANIA

Megalomania - przesadne przekonanie o swojej wartości, skłonność do przeceniania własnych możliwości, znaczenia, osiąganych sukcesów; mania wielkości. Megalomania charakteryzuje się nadmuchanym poczuciem własnej wartości oraz przeszacowaniem swoich uprawnień i przekonań.

=

<br />Tak grubo szytej akcji nakręconej przez kilku nienawistników, jeszcze do tej pory na forum nie widziałem. Co ciekawe, akcja miała uderzyć we mnie, Jurek jako mój znajomy oberwał rykoszetem...<br />
  • Moderatorzy

Jakoś mi takie równanie wyszło:

MANIA PRZEŚLADOWCZA

Mania prześladowcza - chorobliwy stan psychiczny polegający na nieustannym dopatrywaniu i obawianiu się grożących niebezpieczeństw i działań urojonych wrogów.

+

MEGALOMANIA

Megalomania - przesadne przekonanie o swojej wartości, skłonność do przeceniania własnych możliwości, znaczenia, osiąganych sukcesów; mania wielkości. Megalomania charakteryzuje się nadmuchanym poczuciem własnej wartości oraz przeszacowaniem swoich uprawnień i przekonań.

=

Grynio, po Twoim wpisie widać ze jestes kolejnym zmanipulowanym przez trolli użytkownikiem. Jutro okaże się ze jestes klonem, a pojutrze wpisy zaczną znikać...

-----------------

Ja myślę, że można to podsumować taką krótką sceną z filmu "Co mi zrobisz jak mnie złapiesz" Barei - chyba najlepszy jego film :)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez neomammut

• Użytkownicy+

Grynio, po Twoim wpisie widać ze jestes kolejnym zmanipulowanym przez trolli użytkownikiem. Jutro okaże się ze jestes klonem, a pojutrze wpisy zaczną znikać...

No to żeś trafił suuuper. Grynio to zbanowany forumowicz, warunkowo przywrócony na forum. Warunkiem tym było pisanie w zakładkach tematycznych, przestrzeganie regulaminu i nie komentowanie pracy moderacji (standardowe warunki administracji podczas dawania drugiej szansy, np. stary audiofil może potwierdzić). Czego się spodziewać po takiej osobie... ? Że dotrzyma słowa? Oczywiście rozumiem, że na lajkujących każdy wpis dowalający moderacji, nie robi to żadnego wrażenia. Ba, pewnie będzie to nobilitacją, do tego sprowadziło się forum. O klonach też możecie sobie co nieco porozmawiać... Tak więc nie pisz proszę, że to może być ktoś zmanipulowany przez trolla.

Pomimo sympatii i antypatii warto myśleć samodzielnie, a nie płynąć z głównym nurtem.

<br /> Grynio to zbanowany forumowicz, warunkowo przywrócony na forum. Warunkiem tym było pisanie w zakładkach tematycznych, przestrzeganie regulaminu i nie komentowanie pracy moderacji<br />

Jednak moje równanie jest prawdziwe, niestety.

Już bardziej się nie pogrążaj tymi swoimi rojeniami i po prostu nie pisz na tym forum.

Palton, jakbyś miał zasady (a nie instrukcje od admina i skomlenie od Herzyka) to byś wiedział, że jak twój koleś wisi kasę jakiemuś klientowi i w drodze desperacji ten człowiek opisuje to na forum, dla ostrzeżenia innych i odzyskaniu kasy, to ty powinieneś stać z boku, bo jesteś moderatorem i nie wolno wtedy tobie pomagać / przenosić / moderować / skasować posty które stawiają Herzyka w złym świetle. Jakbyś nie wsadził swoich lepkich łap w wątek Zenka, to dawno nasze niezadowolenie pokazywane w wątku by osłabło i się skończyło. A tak ty i administracja ukrywając wałki HA dolaliście oliwy do ognia. Ty i admini przyczyniacie się do tego, że w przyszłości Herzyk "wystwi" następnego klienta.

Złote myśli "Słońca hajenda" ... "Lampa szumi, winyl trzeszczy, Ellipticor nie dla leszczy". 

Gość

(Konto usunięte)

Hejt rządzi. Można zwracać się chamsko, będąc anonimowym pomawiać. Tkwiąc w tym, nie zauważasz Jacku, że patologia rozszerza się coraz bardziej. Prawda zostaje zmanipulowana przez trolli, którzy chcą narzucić innym swoje standardy.

Co ciekawe, akcja miała uderzyć we mnie, Jurek jako mój znajomy oberwał rykoszetem...

ja piernicze, sam juz nie wiem śmiać sie czy płakać:)

Robert zejdź na ziemie, czytasz to co sam piszesz?

może powinienes wziąć przyklad z Włodka i rozgraniczać to co piszesz jako moderator od swoich prywatnych poglądów...

nikogo nie musisz przekonywać do samodzielnego myslenia , bo każdy z nas potrafi wyciągac wnioski, a że w sprawie HA kontra Zenek są inne niz Twoje to chyba widac gołym okiem:)

To ,ze raptem robisz z siebie ofiarę i męczennika jest juz groteską.

Nie znam podobnego przypadku na tym forum , by pokazanie nieuczciwości kogos z branży doprowadziło do tak osobistego zaangażowania moderatora.

Zaczynasz prowadzic prywatna wojne z użytkownikami , ale jedynym orężem jest Twój zielony kolor, i poza nim nie masz innych argumentów.

Ta akcja nie przynosi Ci splendoru, wręcz przeciwnie i dlatego jest to tak smutne

Hmmm, bo moderować też trza umieć :)

Warunkiem tym było pisanie w zakładkach tematycznych, przestrzeganie regulaminu i nie komentowanie pracy moderacji (standardowe warunki administracji podczas dawania drugiej szansy, np. stary audiofil może potwierdzić).

O ile warunek przestrzegania regulaminu mogę zrozumieć, tak nakazanie komuś gdzie i co ma pisać to gruba przesada.

Warunkiem tym było pisanie w zakładkach tematycznych, przestrzeganie regulaminu i nie komentowanie pracy moderacji.

śmiechu warte, jacy "mądrzy" ludzie sterują portalem - prawie jak Auschwitz.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.