Skocz do zawartości
IGNORED

Forum - funkcjonalność, sprawy techniczne i organizacyjne

Rekomendowane odpowiedzi

To niesprawiedliwe i daleko idace uproszczenie, jesli o mnie chodzi.

Fakt, życie sprawiedliwe nie jest.

Bo sprawiedliwość powinna byc po naszej stronie :)

Właśnie to zrobiłem.

Tylko admin nie szantażowany prze mnie, że założę swoje forum i/lub zaproszony do Harendy nie reaguje.

Insynuacje kolego , kolejna Wasza bron.

Omowilismy z adminem w Sobieskim nasze uwagi do forum .Otwarcie przedyskutowalismy koncepcje oddzielnego forum co wyklucza szantaz, to byla publiczna dyskusja i idea nie zyskala aprobaty zgromadzonych.

Fakt, życie sprawiedliwe nie jest.

Bo sprawiedliwość powinna byc po naszej stronie :)

Bon mottami nie naprawia sie rzeczywistosci.

Edytowane przez marslo

Konto w trakcie usuwania

@marslo, wybacz, że raz napiszę co mi się wydaje nie wiedząc jakie były fakty. Otóż przypuszczam, że zamknąłeś wątek (mogłeś przecież rozdzielić bany), bo zaplanowałeś przenieść do Saloniku. Pewnie poprosiłeś moderację o wysprzątanie go z wpisów nie na temat i umieszczenie we wnioskowanym miejscu. To się nie powiodło, bo Prezes podzielił zastrzeżenia niezrzeszonych w zamkniętej zakładce userów.

To mi daje podstawę, by stwierdzić, że warto czasem wyrazić swoje zdanie. Daje też optymizm, bo ten głos jest czasem brany pod uwagę. Ogólnie wierzę w rozsądek i dobre intencje ludzi, dlatego zwykle udaje mi się być poza sporem. Nigdy nie dostałem żadnego ostrzeżenia od moderacji, więc słowa niektórych o skupieniu się wokół sprawy trolli są nadużyciem.

@marslo, wybacz, że raz napiszę co mi się wydaje nie wiedząc jakie były fakty. Otóż przypuszczam, że zamknąłeś wątek (mogłeś przecież rozdzielić bany), bo zaplanowałeś przenieść do Saloniku. Pewnie poprosiłeś moderację o wysprzątanie go z wpisów nie na temat i umieszczenie we wnioskowanym miejscu. To się nie powiodło, bo Prezes podzielił zastrzeżenia niezrzeszonych w zamkniętej zakładce userów.

To mi daje podstawę, by stwierdzić, że warto czasem wyrazić swoje zdanie. Daje też optymizm, bo ten głos jest czasem brany pod uwagę. Ogólnie wierzę w rozsądek i dobre intencje ludzi, dlatego zwykle udaje mi się być poza sporem. Nigdy nie dostałem żadnego ostrzeżenia od moderacji, więc słowa niektórych o skupieniu się wokół sprawy trolli są nadużyciem.

Prawda jest inna, a Ty jako kolejna osoba insynuujesz.

Moderator Cir przeniosl moj watek do saloniku bez konsultacji po tym jak go zamknalem ,co uznalem za dobry ruch, bo jechaliscie na mnie jak na lysej kobyle.

Pisalem tam o moich nowych kolumnach.

Wczoraj Cir zapytal, czy moze z powrotem umiescic watek w hiend . Odpowiedzialem , ze w saloniku Avantgardy niewielu interesuja i jesli wysprzata bagno i watek bedzie merytoryczny, niech przenosi.

Jesli trolling wroci, ponownie go zamkne.

NIkogo z Was nie zbanowalem, co Pawel zrobil w odniesieniu do inaczej myslacych.

Mam Ci kolejny raz przytoczyć złotoustych z saloniku,którzy wszystko mogą bo nie jest zabronione? Zdystansuj się i sobie odśwież,z pewnością sobie poradzisz.

Czy chcialbys moze liste 60 osob, ktore sa juz w Saloniku, bo widze ze masz luki w banowaniu i chcialbym Ci pomoc ?

Cos strasznego sie dzieje, salonikowcy nadal pisza w Twoich watkach!

Edytowane przez marslo

Konto w trakcie usuwania

Masz rację oni chcą, żeby teraz salonik był w głównym centrum zainteresowania, bo taki ma cel.

Dokładnie tak. Wczoraj po południu był już spokój, nikt o saloniku nawet nie wspominał,

a dzisiaj od rana jest znowu jazda i wszyscy mają się tym szajsem znowu zajmować.

Dokładnie to samo było wczoraj i przedwczoraj zresztą też. Jak tylko zobaczą, że wypadli z kręgu zainteresowania

i ludzie chcą w spokoju pogadać o tym co można tu zmienić, żeby lepiej to wszystko funkcjonowało,

to wezmą przyjdą i ci zasrają cały wątek jakimiś dzikimi żalami i pretensjami o nie wiadomo w sumie co.

Aby tylko judzić i mącić, bo nie potrafi w spokoju usiedzieć na tyłku jeden z drugim, musi jątrzyć.

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.
Gość Paweł Skurzewski

(Konto usunięte)

"Będę pisał gdzie będę chciał i żaden inny użytkownik nie będzie miał na to wpływu,czy mu się to podoba czy nie"

To jest motto założyciela Saloniku,szczyt klasy,no po prostu arbiter elegancji.

to wezmą przyjdą i ci zasrają cały wątek jakimiś dzikimi żalami i pretensjami o nie wiadomo w sumie co.

To jest poziom przeciwnikow idei, aby pisanie o audio wymagalo rekomendacji 3 uznanych uzytkownikow forum.

Czy potrzeba jeszcze jakich argumentow za salonikiem ?

"Będę pisał gdzie będę chciał i żaden inny użytkownik nie będzie miał na to wpływu,czy mu się to podoba czy nie"

To jest motto założyciela Saloniku,szczyt klasy,no po prostu arbiter elegancji.

To jest odpowiedz na oczekiwania hejterow, zeby Ci co pisza w saloniku byli pozbawieni prawa do pisania w innych zakladkach forum.

Niedoczekanie.

Po raz kolejny KLAMIESZ - jestem jednym z 12 uczestnikow spotkania zalozycielskiego.

Dlaczego ich nie krytykujesz tak ostentacyjnie ?

Bo Ci sie nie stawiaja publicznie ?

Edytowane przez marslo

Konto w trakcie usuwania

Mam Ci kolejny raz przytoczyć złotoustych z saloniku,którzy wszystko mogą bo nie jest zabronione? Zdystansuj się i sobie odśwież,z pewnością sobie poradzisz.

OK to Tobie odpowiem na czym polega problemski otóż na tym że nikt nie zapytał Jaśnie Wielmożnego Pana Pawła co też On sądzi o idei założenia czegoś takiego jak Salonik :)

Mnie też nikt nie pytał chociaż już dawno coś mi się o uszy czy raczej oczy obiło.

Tylko że ja po prostu się tam zapisałem a Pan Paweł wpadł w amok :)

Jeżeli uważasz że jestem bezczelny to się nie mylisz i sorków nie przewiduję :)

Edytowane przez jtvt4c

No jak widze, rozwialem wszelkie watpliwosci.

Zapraszam Panow do skladania aplikacji do Saloniku .

Pozdrawiam serdecznie i udaje sie na posilek.

Konto w trakcie usuwania

Gość passer

(Konto usunięte)

.Otwarcie przedyskutowalismy koncepcje oddzielnego forum co wyklucza szantaz, to byla publiczna dyskusja i idea nie zyskala aprobaty zgromadzonych.

Co nie wyjaśnia dlaczego moja inicjatywa nie doczekała się jeszcze żadnej odpowiedzi ze strony admina, czytając posty osób które znają więcej faktów mogłem mieć takie odczucie. Nie założyliście przecież tej zakładki zgodnie z regulaminem.

Oczekuję przeprosin za insynuacje o mojej niskiej wartości intelektualnej, nie znasz mnie.

Wyjaśnienie @marslo stawia w bardzo złym świetle moderatora @cira.

Napisał on, że wzrost liczby postów wynika z większej aktywności userów Saloniku. Tymczasem sam przeniósł temat @marslo nawet bez zapytania go o opinię. Potem spytał @marslo, czy może z powrotem umieścić temat w zakładce Hi-End, gdy była już widoczna decyzja Prezesa, jak należy postąpić.

Nieprawdę usłyszeli forumowicze i @marslo, który nie od początku tu zaglądał.

Tak to zrozumiałem. Jeśli coś opacznie chętnie przyjmę uwagi.

Czas na podsumowanie,popisaliśmy,ku olbrzymiemu zdziwieniu salonu podaliśmy konkretne rozwiązania,teraz ruch po stronie administracji.

Pytania brzmią:

1.Czy przywrócona zostanie poprzednia,otwarta dla wszystkich i bez jakichkolwiek warunków wstępnych,formuła Audiostereo?

2. Czy równocześnie zostaną podjęte rozmowy właściciela z użytkownikami forum,w sprawach,które są przez nich postulowane?

Myślę,że jesli nie padną konkretne odpowiedzi,trzeba będzie zastanowić co dalej. Jest parę możliwości :-))

Chciałbym zapytać Wszystkich aktywnych w tej dyskusji Użytkowników, Czy te "wnioski" w formie szantażu mam przedstawić Administracji jako wasze wspólne, czy jako twór własny kolegi Pawła?

I jeszcze jedno, czy Wszyscy dołączyliście do aktywnego zwalczania uczestników Saloniku w formie banowania we własnych watkach, czy tylko sam pomysłodawca to czyni?

3 uznanych uzytkownikow forum.

Fiu, fiu, "uznany" :). A kto jest uznawany za takiego "uznawanego użytkownika forum"? Są jakieś z góry określone kryteria, czy tylko wolna amerykanka? Takie kwestie powinny być znane wszystkim, żeby wiedzieć kto jest, a kto nie jest "uznanym". Zatem, czy bycie "uznanym" odnosi się np. do:

a) liczby postów? Jeśli tak, to np. Parantulla, Wuelem, Paweł S. i wielu innych za takich powinno być uznanych z automatu i mogą wzajemnie rekomendować innych;

b) wartości posiadanego sprzętu? Tutaj zapewne(oficjalnie) w czołówce będzie Sly, bo Ci posiadający (nieoficjalnie) naprawdę wypasiony sprzęt nie mają potrzeby z nikim tu obecnym tym faktem się dzielić.

c) znajomości i z innymi "uznanymi", którzy uznają, że inny ktoś jest "uznany"? Tutaj wchodzi w grę oczywiście czyste kolesiostwo, bo wiadomo, że w ocenie niektórych taki dla przykładu Harpia Acoustis jest uznanym użytkownikiem, choć bez walki należnej kaucji nie oddaje :).

Przypadki można mnożyć. Zatem jakie są kryteria, w regulaminie nie widzę? :)

Edytowane przez SVART

Prewencyjne banowanie jest wyrazem braku szacunku. Ban jest za coś konkretnego (wpis) a nie za całokształt czy poglądy. Każdy w nowym temacie powinien zaczynać od czystego konta.

Ja co najwyżej będę o prosił o powstrzymanie się kogoś od wypowiedzi. Ale jak to z prośbą - można zignorować. Wtedy zostaje narzędzie opisane powyżej.

Gość Paweł Skurzewski

(Konto usunięte)

OK to Tobie odpowiem na czym polega problemski otóż na tym że nikt nie zapytał Jaśnie Wielmożnego Pana Pawła co też On sądzi o idei założenia czegoś takiego jak Salonik :)

Mnie też nikt nie pytał chociaż już dawno coś mi się o uszy czy raczej oczy obiło.

Tylko że ja po prostu się tam zapisałem a Pan Paweł wpadł w amok :)

Jeżeli uważasz że jestem bezczelny to się nie mylisz i sorków nie przewiduję :)

Absolutnie nie bezczelny,masz tylko problemy z rozumieniem pisanego. Pretensje miej do nauczycieli. Śmieszy mnie jdynie,że tak,chyba nie przymuszony?wpisujesz się w retorykę przyklejania mi łaty,jesteś kolejny salonowcem bez argumentów,wobec czego zaczynasz z wysokiego C ad personam. Ocenę wystawiasz sobie sam. Nie zaszczycaj mnie wyjaśnieniami,przykro będzie mi to czytać.

I jeszcze jedno, czy Wszyscy dołączyliście do aktywnego zwalczania uczestników Saloniku w formie banowania we własnych watkach, czy tylko sam pomysłodawca to czyni?

Jaki jest cel tego pytania? Czy w moim wątku nie mam prawa banować kogo chcę? Pytasz jako bezstronny moderator, czy obrońca uciśnionych z "salonu"?

Gość Paweł Skurzewski

(Konto usunięte)

Chciałbym zapytać Wszystkich aktywnych w tej dyskusji Użytkowników, Czy te "wnioski" w formie szantażu mam przedstawić Administracji jako wasze wspólne, czy jako twór własny kolegi Pawła?

Szantażu,zwalczania?litości. Chyba wczorajszy dzień przespałeś,skoro nie zauważyłeś,że wielu userów przedstawiało pomysł na uzdrowienie tego miejsca. Oczywiście ,że pozostaje wiele możliwości,jedną z nich jest opuszczenie tego miejsca. Ujęcie słowa wnioski w cudzysłów,świadczy moim zdaniem, o Twojej pogardzie wobec zmian,które moim zdaniem wymaga to miejsce,czy może się mylę?

Gość Paweł Skurzewski

(Konto usunięte)

Jaki jest cel tego pytania? Czy w moim wątku nie mam prawa banować kogo chcę? Pytasz jako bezstronny moderator, czy obrońca uciśnionych z "salonu"?

Co nie jest zabronione,jest dozwolone,tak brzmi motto Ojca Założyciela Saloniku.

Gość papageno

(Konto usunięte)

Ujęcie słowa wnioski w cudzysłów,świadczy moim zdaniem, o Twojej pogardzie wobec zmian,które moim zdaniem wymaga to miejsce,czy może się mylę

Sedno sprawy. Najsedniejsze.

Wezwanie i stosowanie banowania za przynależność do jakiejś zakładki, wątku, klubu, nie jest tym samym. Jest oficjalnym wypowiedzeniem zwalczania określonych użytkowników z powodu nienawiści do nich.

Nie jestem obrońcą Saloniku, ani jego uczestników. Za projektem wypowiadam się jako moderator za wprowadzoną przez Administrację zmianą na forum.

Gość Paweł Skurzewski

(Konto usunięte)

Wezwanie i stosowanie banowania za przynależność do jakiejś zakładki, wątku, klubu, nie jest tym samym. Jest oficjalnym wypowiedzeniem zwalczania określonych użytkowników z powodu nienawiści do nich.

Nie jestem obrońcą Saloniku, ani jego uczestników. Za projektem wypowiadam się jako moderator za wprowadzoną przez Administrację zmianą na forum.

Nigdzie nie znajdziesz nienawiści w moich postach,co Ty mi insynuujesz?!

Może przytoczymy tu cytaty magnepana,sly30, czy marslo,które zieją pogardą pod moim adresem. Chcecie teraz po tym wszystkim obrócić kota ogonem?

Nigdzie nie znajdziesz nienawiści w moich postach,co Ty mi insynuujesz?!

Może przytoczymy tu cytaty magnepana,sly30, czy marslo,które zieją pogardą pod moim adresem. Chcecie teraz po tym wszystkim obrócić kota ogonem?

No a jak?

Na końcu i tak musi się okazać, że to wszystko nasza wina i powstanie saloniku jest tylko tego naturalną konsekwencją.

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.

Klapki na oczy i widzimy tylko jeden kierunek. Niby piszesz, że jesteś bezstronny, a chyba nie ma Twojego postu, w którym by nie było widać, w którą stronę patrzysz...

Przekręcasz, drwisz, piszesz że forumowicze o wszystko winią moderatorów...

Dopiero zobaczyłem...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Piękny Stefan
Gość Paweł Skurzewski

(Konto usunięte)

Z szacunku dla Piotra Starego Audiofila,zawieszam wszystkie spory dotyczące Saloniku. Odwieszam też wszystkie bany,pełna abolicja. Są rzeczy ważniejsze,Piotrek był bardzo ważnym userem...

ja wciąż mam przedziwne skojarzenia - lepsi i lepsiejsi

tylko - kto dzielił?

i po co?

z niczym wam się te metody nie kojarzą? :)

bo ja już powoli nie mam ochoty ani na czytanie, ani na komentowanie tego co czytam

Nie myśl. Jeśli już pomyślałeś, to nie mów. Jeśli już powiedziałeś, to nie pisz. Jeśli już napisałeś, to nie podpisuj. Jeśli podpisałeś, to się nie dziw!

Gość Paweł Skurzewski

(Konto usunięte)

ja wciąż mam przedziwne skojarzenia - lepsi i lepsiejsi

tylko - kto dzielił?

i po co?

z niczym wam się te metody nie kojarzą? :)

bo ja już powoli nie mam ochoty ani na czytanie, ani na komentowanie tego co czytam

Zostawmy to choć na parę dni...

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.