Skocz do zawartości
IGNORED

Forum - funkcjonalność, sprawy techniczne i organizacyjne

Rekomendowane odpowiedzi

Tak, Hitler, Stalin, Mao, Kim Ir Sen, też byli wierni swoim poglądom do końca, swojego i swoich ofiar. Wierność swoim ideom jest godna pochwały, gdy stoi za tym uczciwość, życzliwość, tolerancja itd, ale nigdy gdy stoi za tym pogarda, nienawiść, hejt i żenująca głupota.

I kto to mówi?

Edytowane przez patrick.mc

Widze, ze jeden z kolegow ma po prostu jakas salonowa obsesje, moze wynika to z tego, ze bardzo chcialby nalezec, ale za duzo powiedzial, i wiadomo, ze teraz nikt go nie zaakceptuje. :)

W sumie jest to dosyc zabawne, takie walkowanie tematu non stop, szkoda tylko, ze kolega nie dostrzega w tym swojej smiesznosci:)

Oni be, zli, niedobrzy, zawiesic, oznaczyc wszystkich, odhaczyc, zbanowac itd i tp:)

Do u get it man?:)

Edytowane przez bubusia

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

To nie obsesja. To zachowanie niektórych salonowców i sposób w jaki salonik powstał jest przyczyną niechęci.

Mozliwe, ze zachowanie i sposob wywolaly te mala obsesje. Takze zgadzamy sie, prawie:)

Ja mysle, ze Twoj akces do salonu w koncu zakonczylby te obsesje, albo wywolal ponowne:)

Edytowane przez bubusia

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

Nie sądzę. Kolega chętnie by zakneblował paru użytkowników, którzy potrafią pisać konkretnie i rozsądnie. A to bywa bardzo niewygodne dla paru osób z salonowym rodowodem.

Tak, Hitler, Stalin, Mao, Kim Ir Sen, też byli wierni swoim poglądom do końca, swojego i swoich ofiar. Wierność swoim ideom jest godna pochwały, gdy stoi za tym uczciwość, życzliwość, tolerancja itd, ale nigdy gdy stoi za tym pogarda, nienawiść, hejt i żenująca głupota.

O czym ty piszesz?

Gość Paweł Skurzewski

(Konto usunięte)

Twój wpis ma oczywisty charakter przyczynowo-skutkowy,został skopiowany i przesłany mojej kancelarii prawnej. Sam twój wpis zgłaszam jako haniebny i ksenofobiczny. Jeśli Sąd tak zdecyduje,będziesz miał szanse na publiczną rehabilitację.

Powinieneś się poważnie zastanowić nad sobą. Mój wpis dokładnie obrazuje sytuacje, gdy wierność swoim poglądom jest patologią. A co ma wspólnego z ksenofobią to nie mam pojęcia.

Edytowane przez sly30

Też zgłosiłem ten wpis. Bezpodstawne porównania. Kierowane personalnie. Niesopuszczalna forma insynuacji w publicznej dyskusji. Powinna być - na wzór meczów piłki nożnej - czerwona kartka od administracji.

Gość Paweł Skurzewski

(Konto usunięte)

Sprawa jest przekazana prawnikowi,ten pan przekroczył już wszystkie granice!to jest podłe zniesławienie!

Przekazuj. Będzie ciekawie. Też mam parę rzeczy z których ze zwykłego lenistwa nie chciało mi się robić sprawy. Będzie okazja.

Nie widzę też żadnego zniesławienia. Podtrzymuję swoją opinię, że wierność swoim poglądom nie może być uznana za cechę godną pochwały, gdy u jej podłoża leży nienawiść, hejt itd. Przed Sądem teź to powtórzę!

Edytowane przez sly30
Gość Paweł Skurzewski

(Konto usunięte)

sly 30 zachowałeś się poniżej jakiegokolwiek poziomu dyskusji, powtarzam jakiegokolwiek! wydaje ci się, że tak sobie lekko rzuciłeś obrzydliwym porównaniem a teraz całą sytuację zmanipulujesz? no way!zamiast zachować się jak mężczyzna, któremu zdarzył się błąd i po prostu przeprosić, próbujesz mnie zastraszyć???

Proszę bardzo czekam!

Przekazuj. Będzie ciekawie. Też mam parę rzeczy z których ze zwykłego lenistwa nie chciało mi się robić sprawy. Będzie okazja.

Nie widzę też żadnego zniesławienia. Podtrzymuję swoją opinię, że wierność swoim poglądom nie może być uznana za cechę godną pochwały, gdy u jej podłoża leży nienawiść, hejt itd. Przed Sądem teź to powtórzę!

Ciekawe co będzie jak w sądzie przedstawione zostanie parę twoich wpisów i Sąd sobie je porówna np. z wyrazem "hejt" (coż to za wyrażenie), często przez ciebie używanym.

Edytowane przez bum1234

A jakiego koloru moi drodzy macie wiaderka i łopatki? Ja mam żółte, a koparkę mam zieloną.

Parker's Mood

A ja jako forumowa kasandra odsyłam do własnego postu nr 7526 z poprzedniej strony.

I znowu dam sobie spokój z pisaniem...

Nie myśl. Jeśli już pomyślałeś, to nie mów. Jeśli już powiedziałeś, to nie pisz. Jeśli już napisałeś, to nie podpisuj. Jeśli podpisałeś, to się nie dziw!

Zamiast wydawać pieniądze na prawników, dajcie je potrzebującym, np. biednym dzieciom.

Odpuśćcie te bzdurne wyniszczanie się na forum

Sly został ukarany karą regulaminową za obraźliwy wpis. Z powodu przekroczenia 10ciu pkt nie może odpowiadać na Wasze wpisy. Proszę zatem zakończyć odnoszenie się do niego personalnie.

Kara ta wyczerpuje restrykcje spowodowane jego wypowiedzią. Odniósł się on do postawy bezwarunkowego trwania przy swoim poglądzie i nic poza tym. Wpis ze względu na użyte porównania był, niezręczny i obraźliwy, za co otrzymał karę regulaminową.

Gość Paweł Skurzewski

(Konto usunięte)

Sly został ukarany karą regulaminową za obraźliwy wpis. Z powodu przekroczenia 10ciu pkt nie może odpowiadać na Wasze wpisy. Proszę zatem zakończyć odnoszenie się do niego personalnie.

Kara ta wyczerpuje restrykcje spowodowane jego wypowiedzią. Odniósł się on do postawy bezwarunkowego trwania przy swoim poglądzie i nic poza tym. Wpis ze względu na użyte porównania był, niezręczny i obraźliwy, za co otrzymał karę regulaminową.

Maiłbym prośbę,wierzę że sly30 potrafi się zreflektować i po prostu przeprosić,gdym tak było,proszę aby mu to umożliwiono w tym wątku.

Panie Vlado proszę się wypowiedzić o tzw. ataku personalnym na Pana/administrację i całą moderację. Czy uważa Pan na poważnie, że było to AŻ takim naruszeniem nietykalności?

Z mojej stron takie zachowanie moderacji jest co najmniej kuriozalne.

Aby była jasność załączam swój wpis, który został skasowany.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Koobal

Słucham tylko muzyki.

Panie Koobal, zaatakował Pan mnie w czasie wykonywania funkcji moderatoskich w sprawie, która Pana w żaden sposób nie dotyczyła. Pański wpis odebrałem jako agresywny i nieupoważniony. Otrzymał Pan słuszną karę administracyjna za atak na moderatora.

Zna Pan formę odwoławczą obowiązującą w NASZYM forum.

W żaden sposób nie jestem zainteresowany Pana subiektywnym zdaniem o karze jaką udzieliłem koledze @kenijczyk, ani czy mój awatar się Panu mniej podoba, oraz tym, czy zachowanie moderacji się Panu wydaje (I to jest prawidłowe określenie) kuriozalnym.

EOT.

• Moderatorzy

Otrzymał Pan słuszną karę

się Panu wydaje

moderator ma słuszność, użytkownikom się wydaje

Edytowane przez plastik1989

-----------------

"Panie Koobal, zaatakował Pan mnie w czasie wykonywania funkcji moderatoskich" i jeszcze proszę napisać, że z za węgła i w ciemnej ulicy :). Proszę więcej dystansu do siebie.

"Otrzymał Pan słuszną karę administracyjna za atak na moderatora." - grzeczność w dyskusji nakazuje napisać "moim zdaniem".

Nie zaatakowałem Pana, tylko wyraziłem swój pogląd na temat publicznej kary (forum jest publiczne i mam prawo wyrażać swoje poglądy). Niezależnie czy to się Panu podoba czy też nie.

Procedury odwoławczej niestety nie znam, gdyż na tym forum jest od dziesięciu lat i do tej pory nie potrzebowałem z niej korzystać (teraz też nie zamierzam).

Edytowane przez Koobal

Słucham tylko muzyki.

Nie zaatakowałem Pana, tylko wyraziłem swój pogląd na temat publicznej kary (forum jest publiczne i mam prawo wyrażać swoje poglądy). Niezależnie czy to się Panu podoba czy też nie.

I znów raczy się Pan mylić.

Właśnie atakuje mnie Pan po raz kolejny w agresywny i niegrzeczny sposób. Do tego nie odróżnia Pan wypowiadania swych poglądów w tematyce Forum, od ataków personalnych na moderację.

Pomogę zrozumieć.

Jeśli nie zgadza się pan z otrzymaną karą regulaminową, jedynym sposobem odwołania jest zgłoszenie na PW do moedaratora, lub do Administracji Forum. Otwarte atakowanie moderatorów w watkach, jest regulaminowo karane jako atak odwetowy za otrzymane ostrzeżenie.

Co w tej chwili właśnie Pana spotyka.

• Moderatorzy

I znów raczy się Pan mylić.

Właśnie atakuje mnie Pan po raz kolejny w agresywny i niegrzeczny sposób.

Nie jestem wstanie przeanalizować wpisu koobla nr7562 pod względem "ataku na moderację" - do tego potrzeba wybitnych zdolności moderacyjnych i doświadczenia którego nie posiadam.

Natomiast analizując ten wpis pod względem "agresywności" i "niegrzeczności" nie jestem w stanie dopatrzeć się tego w/w poście.. Jak dla mnie jest to merytoryczna odpowiedź na zarzucany czyn, napisana z zachowaniem oficjalnej i grzecznej formy.

Ale skoro mylę się w tej kwestii, to mam pomysł jak usprawnić forum i uniknąć takich "agresywnych" i "niegrzecznych" ataków na przyszłość: niech moderator Vlado przeredaguje ten tekst by był grzeczny i nieagresywny, a następnie przypnie oba jego warianty, jako dobry post i dobry przykład złego - wtedy każdy będzie wiedział jak się pisze posty bez naruszenia regulaminu.

-----------------

Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

Otwarte atakowanie moderatorów w watkach, jest regulaminowo karane jako atak odwetowy za otrzymane ostrzeżenie.

Vlado, ochłoń trochę. Zawsze ceniłem Twoje zdroworozsądkowe i wyważone podejście do wielu problemów, tak jak choćby sprawy Harpii. Mam wrażenie, że tym razem trochę przesadziłeś z oceną faktów i intencji piszącego. Co do formy wpisu Koobala też nie można mieć zastrzeżeń. Nie popadajmy w paranoję, nikt nie jest nieomylny i nie można każdego kto ma inny pogląd na różne kwestie (w tym dotyczące moderacji) traktować maczugą. Liczę na pewną refleksję z Twojej strony. Pozdrawiam.

Edytowane przez tomkly

Ale skoro mylę się w tej kwestii, to mam pomysł jak usprawnić forum i uniknąć takich "agresywnych" i "niegrzecznych" ataków na przyszłość: niech moderator Vlado przeredaguje ten tekst by był grzeczny i nieagresywny, a następnie przypnie oba jego warianty, jako dobry post i dobry przykład złego - wtedy każdy będzie wiedział jak się pisze posty bez naruszenia regulaminu.

Niewątpliwie.

Wpierw odpowiedz mi, czy znasz całość zajścia z kolegą @kenijczyk i karą jaka nałożyłem na Niego? Pan @Koobal raczył mnie w tej sprawie zrugać i wyrazić swój pogląd o pracy moderacji w wątku za co otrzymał karę za atak na moderację. Przybył wiec do tego wątku aby nadal usprawniać prace moderatorów wyrażając tutaj swe opinie o niej za co znów otrzymał karę za atak odwetowy za otrzymaną karę.

Teraz jak widzę Ty angażujesz się bardzo osobiście w usprawnianie działań moderacyjnych według oczywiście Twoich własnych przemyśleń. I wybrałeś sobie ten właśnie przypadek z Panem @Koobal, za doskonały do tych celów.

Napiszę ci uczciwie, że największe szanse masz na podzielenie nieszczęścia jakie spotkało Twoim zdaniem tak żarliwie bronionego kolegi.

Odpisałem z sympatii do Ciebie, ale więcej o moich decyzjach modelatorskich dyskutował nie będę.

Drogę odwoławczą od nich znacie.

Vlado, ochłoń trochę. Zawsze ceniłem Twoje zdroworozsądkowe i wyważone podejście do wielu problemów, tak jak choćby sprawy Harpii. Mam wrażenie, że tym razem trochę przesadziłeś z oceną faktów i intencji piszącego. Co do formy wpisu Koobala też nie można mieć zastrzeżeń. Nie popadajmy w paranoję, nikt nie jest nieomylny i nie można każdego kto ma inny pogląd na różne kwestie (w tym dotyczące moderacji) traktować maczugą. Liczę na pewną refleksję z Twojej strony. Pozdrawiam.

Mimo wątpliwości, serdecznie życzę byś się nie przeliczył.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.