Skocz do zawartości
IGNORED

Forum - funkcjonalność, sprawy techniczne i organizacyjne

Rekomendowane odpowiedzi

(najlepszejszy) moderator w historii internetu

Zapomniałem dodać, że również najsuperszy konstruktor le ................. :). No i nie można porównywać....... do ........., to dwa odrębne bieguny. To jak porównywać np. kaucyjny syndykat H.............. A............ do innych firm.

Jedynym powodem dla którego tylu formowaczów przystąpiło do tamtego buntu, była postawa............... i nietykalność tych, których on ochraniał z jednoczesnym tępieniem własnych prywatnych wrogów.

Za tę akcję należą się podziękowania od Administracji do naszego redaktora kochanego :). Swoją drogą, forum wówczas opuściło kilku cenionych kolegów, tzn. chamów czy jak im tam było. Co by nie stało się, przedział ok. 5-10% dziennych (merytorycznych) postów na AS, zawsze coś.

Vladomordzie, za dużo chyba czytasz Pottera. Nie lepiej byłoby po prostu "Vlado Zwany Srogim"? :)

Wniosek formalny:

W związku ze zwiększaniem limitów, proszę dodatkowo o przyznanie poszerzonego limit punktów karanych :) :) :). Co prawda ostatnio nie byłem karany, oczywista sprawa dlaczego, ale nigdy nie wiadomo kiedy KulKról wróci do moderowania i rozpocznie koszenie niewiernych.

Edytowane przez cir
niepotrzebne prowokacje

Kto wywalił jozwę z moderacji? Nawet nie dali mu zasłużonego...

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

może cos zaproponujecie mniej prowokujacego

Można takich userów oznaczyć tylko symbolem, np. gwiazdką, albo trójkącikiem. 'Loaded' jako nazwa też dobrze brzmi, albo ExtraLoaded...

Edytowane przez Chicago

Parker's Mood

super pomysł , moze jakis mały dodatek graficzny do nazwy konta bylby własnie najrozsądniejszym wyjsciem i mało prowokującym

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

No właśnie, dopiero zauważyłem ten podpis. Czy koniecznie muszę mieć pod avatarem "Zasłużeni"? Bo to brzmi trochę jak na nagrobku... ale i zabawnie. ;-) Na najbliższym spotkaniu w KAiM mogą zabić mnie śmiechem... ;-)

Się ciesz, że nie "zaDłużeni".

Cir ma rację: mikroznaczek wystarczy.

Jeśli już taka potrzeba istnieje (???).

Kto wydumał to "zasłużeni", swoją drogą?...

Edytowane przez Bezlitosna Niusia

nie rozumiem Twojej wypowiedzi oraz tego jaki ma ona związek z moją prośbą ...

nie znam historii tego forum, udziałowców, ani "rozgrywek" między nimi,

Ty się zastanów czy gdybyś był na moim miejscu byłbyś w stanie zrozumieć to co sam napisałeś w ramach odpowiedzi na zadane nie Tobie pytanie .....???

Przepraszam, masz rację.

Pomijając nawet moje wybitne IQ, trudno abym wymagał chociażby zrozumienia istoty tzw. wrogiego przejęcia.

Przepraszam. Ok? :)

Czyta, ale różnie z tym bywa. Uwagi są cenne i bierzemy je pod uwagę, ale dostajemy też masę maili, PW i innych i ciężko wszystkim odpisywać.

Dawid, otwórz wątek z ankietą na... dwie osoby - tak abyśmy nie pisali "na Berdyczów".

BTW. A moderatorów z "ery Paltona" i tak trzeba będzie usunąć dla dobra forum.

Tak myślę, że gdzieś to trzeba przeciąć.

Cir był już wtedy osobistym wrogiem Paltona. O tym wiedza admini i my.

Aczkolwiek nie przeszkadzało mu to w kontynuowaniu, a nawet eskalowaniu, patologicznych działań. Nie bierz tego osobiście, ale to nie Ty wymyśliłeś tzw. "atak na moderację i administrację" - mimo, że jesteś z tym kojarzony niesłusznie.

Ale ok, wpisy w naszej dyskusji nie znikają :)

Ja odpuszczam, bo AS i ludzie będący tu są dla mnie ważniejsi niż osobiste animozje, czy stare potyczki.

Zatem wymieniając cira jako powód tamtego buntu, mijasz się z prawda i prowadzisz prywatny atak na jego osobę.

Włodku, Ty mówisz o roku 2014, a ja o 2013 i nie mylmy tego, ok? Jest przyczyna i jest skutek.

PS. Co ma Cir do mnie możesz mi napisać na PW - bo ja nie wiem :(

Pozdrawiam serdecznie i szczerze, dasz adres na PW to kartkę na Święta wyślę.

Romek aka Patrick

"Weterani" zabrzmi lepiej. ;-)

P.S. W sumie i tak dobrze, bo mogło być "przodownik". ;-)

Weterani nie mają, to może faktycznie przodownik?

No offence, tak sobie tylko dworuję ;)

Serdeczności, dawaj foty.

Tak czytam i czytam i zastanawiam się,jak długo jeszcze będziemy zajmować się sly30 i jego wesołą kompanią?

A kto to jest czy był sly30?

Poważany .

I tak z nienacka w punkt :)

Twonk jest od bardzo dawna zaangażowanym użytkownikiem, a odpowiednie wyróżnienie On i jemu podobni a również sa na tym forum powinni otrzymać już dawno.

Hłe, hłe... na JoeMonster jest ranga Superbojownik :)

Taki lajf.

Ale z czym chybiłem, to dotyczyć ma wszystkich tych zaangażowanych z wieloletnim stażem i całej reszty.

Inna sprawa. Moim zdaniem wbrew temu, że za największe zło obwinia się grupę audio voodu, to źródło prawdziwych konflktów jest gdzie indziej. Powinno się przyjąć pewien standard jeśli chodzi o krytyczne i szydercze wypowiadanie się o czyimś sprzęcie. Nie należy tego mylić z demaskowaniem innych sprzętów i HIEND czy wolą wyrażania odmiennych opinii. Chamstwo nie może być w najmniejszym stopniu tolerowane. Moderacja powinna natychmiast reagować na wszelkie formy prześmiewczego, zakamuflowanego ataku personalnego na drugiego użytkownika. Często następuje to skrycie, w innym wątku i pod jakąś przykrywką. Moderator powinien takie posty usuwać. Powinno to dotyczyć wszystkich uży.tkowników i być bezwzględnie przestrzegana. Jeśli ma być nowe rozdanie, to jeśli ktoś nie wie gdzie są granice dobrego wychowania i kultury, to Moderator powinien go tego nauczyć. Dlatego tak ważne aby w skład moderacji wchodzili ludzie inteligentni i zdecydowani i nie dawali się łatwo ogrywać wymówkami, a ukryty atak był odpowiednio nagradzany. Jeśli tak Moderacja będzie bezwzględnie tego pilonowała, to z pewnością ta część osób, która obawia się wyrażenia swojej opinii się uaktywni. Powinno to dotyczyć również akcesoriów itp. Widzę, że to w tym kierunku podąża zresztą... :)

Moderator powinien być niewidoczny. Tak jak admin sieciowy :)

A tak na serio, to jakikolwiek "tytuł" będzie zawsze powodem do kpin i zarzewiem niesnasek. Ja tam nie chcę żadnych takich "zaszczytów". Jako "dowartościowanie" wystarczy mi sam większy limit załączników. Skoro musi się to wiązać ze zmianą nazwy pod avatarem, wystarczy np. "Użytkownicy_".

Technicznie musi być. Ja wzorem JoeMonstera proponuję Superbojownik.

Bo Bojownikami są tam wszyscy.

Lub może, Super Audioholik - cholera, to mi się nawet podoba :)

W związku ze zwiększaniem limitów, proszę dodatkowo o przyznanie poszerzonego limit punktów karanych :) :) :).

I to jest słuszna koncepcja. Czy konie mnie słyszą?!

;)

super pomysł , moze jakis mały dodatek graficzny do nazwy konta bylby własnie najrozsądniejszym wyjsciem i mało prowokującym

Proponowałem kiedyś gwiazdki.

Hłe, hłe... na JoeMonster jest ranga Superbojownik :)

Na JoeMonsterze jestem zarejestrowany od 2003 roku i rzeczywiście mam tam status "superbojownika". ;-)

Może być. ;-)

A tak na serio, to jakikolwiek "tytuł" będzie zawsze powodem do kpin i zarzewiem niesnasek. Ja tam nie chcę żadnych takich "zaszczytów". Jako "dowartościowanie" wystarczy mi sam większy limit załączników. Skoro musi się to wiązać ze zmianą nazwy pod avatarem, wystarczy np. "Użytkownicy_".

Może "Użytkownicy+" albo "Użytkownicy." żeby wyglądało bardziej elegancko. Przekaz też jest, w miarę subtelny.

A może każdemu ze stażem pow. 10 lat nadać status Weteran i większe benefity? Urzytkownik+ mogłoby być dla młodszych po uzasadnieniu.

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Ale orta walnąłem

1120816091410082411.jpeg

Harenda

Niedługo przed zamknięciem baru zabrał głos redaktor, i opowiadał nam bardzo wzruszająco o prawach i obowiązkach obywateli moderatorów najwyższej prawdy audiostereo. Długo porównywał je z prawami innych moderatorów pomniejszych for.

I zrozumieliśmy, że tam są nie prawa, lecz całkowite bezprawie, terror swobody wypowiedzi i ograniczenie wolności cięcia. Tylko my, szczęśliwi supermoderatorzy, cieszymy się swobodą, o jakiej nawet pojęcia nie mają moderatorzy burżuazyjnych for. W pewnej chwili redaktor zwrócił się do sali i spytał:

– Kto mi powie, jaki jest obowiązek młodego moderatora AS?

Z sali ktoś powiedział głośno z irlandzkim akcentem:

– Bić wrogów audiostereo w każdym czasie i w każdym miejscu!

– Słusznie! – potwierdził jego słowa redaktor.

Rozległy się oklaski i brawa.

– A kto mi powie, jaki jest obowiązek dobrego forumowicza?

– Być wiernym towarzyszowi redaktorowi oraz portalowi i posłusznie wykonywać ich rozkazy! –

krzyknął z głębi sali jakiś ortodoks.

– Słusznie! – potwierdził redaktor.

Znów rozległy się oklaski i brawa.

– A kto mi powie – rzekł dalej redaktor – jaki jest główny obowiązek starego moderatora?

Na sali milczeli, bo niełatwo zgadnąć albo zrozumieć. Przecież obowiązków tych jest

niemało. A tu trzeba krótko odpowiedzieć w taki sposób, żeby do łagru "branża" nie

trafić. Ale po dłuższym milczeniu całej sali odezwał się Josefow Josefowicz:

– Zacisnąć zęby i wklejać dowcipy na bocznicy.

Na sali milczenie. A Josefow czka i pyta lejtnanta Pustołowa:

– Dobrze mu powiedziałem?... Co?...

Na szczęście nie wszyscy go słyszeli i nie wszyscy zrozumieli, co powiedział. Bo to można

by i za kpiny kontrmoderacyjne uznać.Nawet major Franconow już nim się zainteresował i

spytał lejtnanta:

– Kto to taki?

– Pijany sponsor pokoju audiostereo – powiedziałem. Ucieszył się ze święta i wolności, więc upił

się i coś tam mamrocze.

Zacząłem ja od Josefowa odsuwać się, żeby nie za podejrzano mnie, że go znam. Czy można

wiedzieć, kto jego słowa słyszał i jak je zrozumiał? Na szczęście mówca znów zabrał głos i

sprawę sam wyjaśnił:

– Prawdziwy starszy moderator musi być zawsze gotów (w tym miejscu Josefow pewnie coś bardzo

paskudnego powiedział, bo wszyscy zaczęli od niego odsuwać się) brać przykład z naszych młodszych bolszewickich braci!

Cała sala długo oklaskiwała redaktora. Ja też waliłem w dłonie z całych sił. A jednocześnie

boczkiem, boczkiem, ku wyjściu kierowałem się, aby jak najprędzej znaleźć się dalej od Josefowa.

Jak już brak lejtnanta to można mnie odblokować?

Wszędzie:)

Może jednak zamiast tego krzyżyka lepiej dać napis "plus"?

Przyznam, że lekko się zatrwożyłem widząc ten krzyżyk przy Twoim awatarze :-(

Tfuu, tfuu! Paskudne skojarzenie!

Jedynie szczęśliwych i w pełnym zdrowiu lat życia, życzę ci jak zawsze.

Włodek.

Użytkownicy+

Pomalowałbym użytkownika i plusa na jakiś inny kolor, bo faktycznie krzyżyk w czarnym kolorze to raczej kojarzy się z garniturem i lakierkami w stanie spoczynku. Może na różowo? Albo na niebiesko?

Edytowane przez Chicago

Parker's Mood

Kto to śpiewał?, bom zabocył..

"Masz u mnie plus,

Plus jakiego nie miał nikt u nikogo..."

Wassermann+

Doktor?:)

Brawo. Wygrał Pan wycieczkę do Lichenia!:)

Proszę wziąć z sobą walkmana, bo mam kasetę z pieśnią Sipińskiej "Zapomniałam twoich oczu".

Zapomniałam Twoje oczy.

Jutro ktoś się napatoczy...

La, Ła,laaaaa...

Ech... Piękne teksty były...

Edytowane przez Bezlitosna Niusia
Tak czytam i czytam i zastanawiam się,jak długo jeszcze będziemy zajmować się sly30 i jego wesołą kompanią?

3f6048687e33e68090e35bfb43805488.jpg

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Już prawie widziałem światełko w tunelu, @rochu deklarował równouprawnienie, @vlado konsekwencję w egzekwowaniu regulaminu i walkę ze "wzmacniaczami", "naganiaczami". Nic się nie zmienia, zgłaszałam ciągłą komfabulację i niszczenie polskiej marki na panel i NIC.

Nie szanowny user @szymon1 vel @szymon vel .......... obiecywał "skruchę i poprawę", ale pomimo wyssanych z palca obietnic, pomimo zmiany świńskiego awatara, nie może się powstrzymać od swoich fobii. Ile można to znosić!!!!!!!!!

(-)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Vlado vel Vladomord
wpis obrazliwy
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.