Skocz do zawartości
IGNORED

Forum - funkcjonalność, sprawy techniczne i organizacyjne

Rekomendowane odpowiedzi

Przyglądam sie tej dyskusji i nie wiem czy wyciągnąłem poprawne wnioski -

Plastik, ja wiem że masz imperatyw i to rozumiem. Ale chyba nie zadasz ode mnie odpowiedzi na to co opublikowałeś?

• Moderatorzy

Plastik, ja wiem że masz imperatyw i to rozumiem. Ale chyba nie zadasz ode mnie odpowiedzi na to co opublikowałeś?

O jaką formę imperatywu Ci chodzi?

Nie, nie żądam, a jedynie proszę o wyprowadzenie mnie z błędu jeżeli popełniłem go gdzieś w mojej dedukcji.

Prośba jest skierowana do każdej osoby obserwującej tą sprawę, czy uczestniczącej w niej.

-----------------

Nie zamawiałem u ciebie analizy psychologicznej. Daruj więc sobie. Jedyne czego się domagam to punktu regulaminu który rzekomo naruszyłem raportując do moderacji.

Adam, na litość boską, i ja i cir i reszta modów, również Admini, potwierdzą, że zasyp panelu moderatorów "wskazaniami" co należy usunąć jako off top z wątku autorskiego, którego nie jesteś założycielem w ilości 54szt, to trolling i spam, uczyniony z premedytacją. Wiem również, z jakich pobudek. Tak to moderator jest władny ocenić czy to rzeczywiście off, czy celowe perfidne działanie zgłaszającego, których na co dzień mamy pod dostatkiem. Każdy, który uzna że wpis kolegi jest nie po jego myśli, zgłasza to jako off. Ty to uczyniłeś z premedytacją w odwecie.

Nie bierz nas za głupców.

<br />Adam, na litość boską, i ja i cir i reszta modów, również Admini, potwierdzą, że zasyp panelu moderatorów "wskazaniami" co należy usunąć jako off top z wątku <br />
Mów za siebie, nie za innych. To po pierwsze. Po drugie, tyle było właśnie wpisów niezgodnych z tematem wątku, więc i tyle zgłoszeń, to po drugie. Chciałem wam ułatwić pracę, a ty namawiasz innych moderatorów żeby mnie za to karali... czemu sam tego nie zrobiłeś?

Nadal nie podałeś punktu regulaminu forum który rzekomo naruszyłem. Należy więc uznać że już mi nie podasz i to ty przekroczyłeś swoje uprawnienia.

<br /> Wiem również, z jakich pobudek. <br />
Nie, tego nie wiesz. I nie dowiesz się bo mnie o to nie zapytałeś, zamiast tego wolałeś imputować mi jakieś niestworzone rzeczy, wplątując w to wszystko ni z gruchy ni z pietruchy również bogu ducha winnnego Szymona. Jednym słowem słowotok, byle odwrócić uwagę od sedna sprawy.
<br />Ty to uczyniłeś z premedytacją w odwecie.<br />
W odwecie za co niby? Bredzisz synu aż czacha dymi.

Nie bierz nas za głupców.

default_laugh.png Już wcześniej pisałem że was nie biorę.

Ja bym tam każdemu radził zacząć u źródeł czyli w wątku Audio Academy.

Zachodzę w głowę jakim trzeba być porąbańcem że z fajnej w sumie rozmowy uczestników klubu na temat pliki versus CDP natworzyć 54 zgłoszenia na panel ??? Tu jest to clue nasze kochane reszta to efekt :)

• Moderatorzy

Ja bym tam każdemu radził zacząć u źródeł czyli w wątku Audio Academy.

Zachodzę w głowę jakim trzeba być porąbańcem że z fajnej w sumie rozmowy uczestników klubu na temat pliki versus CDP natworzyć 54 zgłoszenia na panel ??? Tu jest to clue nasze kochane reszta to efekt :)

Ja tam clue widze w tym, że ponoć moderacja nie kara za zbyt duża ilość zgłoszeń - tak twierdził Vlado, a później sie okazalo że jednak kara (i robi to sam Vlado) jedynie co oficjalnie nie moze tego robić wiec nadużywając swojej władzy moderatorskiej wali punkty na własne widzi-mi-sie czyli Paltonizm w czystej postaci.

-----------------

Ja tam clue widze w tym, że ponoć moderacja nie kara za zbyt duża ilość zgłoszeń - tak twierdził Vlado, a później sie okazalo że jednak kara (i robi to sam Vlado) jedynie co oficjalnie nie moze tego robić wiec nadużywając swojej władzy moderatorskiej wali punkty na własne widzi-mi-sie czyli Paltonizm w czystej postaci.

Najlepiej Tobie idzie umocowanie w pewnej grupie i palenie głupa pomimo faktów które każdy może w klubie AA zobaczyć.

Pokarz mi tam jeden powód 54-krotnego wzmożenia ? Po za chęcią doje..nia konkurencji ?

Potem oczywiście Pan McGyver z wielkim hukiem i łomotem odgrywa Świętą Petronelę Niewinną :)

Czytanie ze zrozumieniem naprawdę nie boli :) Gorzej jak widzę jest z kojarzeniem ?

• Moderatorzy

Najlepiej Tobie idzie umocowanie w pewnej grupie i palenie głupa pomimo faktów które każdy może w klubie AA zobaczyć.

Pokarz mi tam jeden powód 54-krotnego wzmożenia ? Po za chęcią doje..nia konkurencji ?

Potem oczywiście Pan McGyver z wielkim hukiem i łomotem odgrywa Świętą Petronelę Niewinną :)

Czytanie ze zrozumieniem naprawdę nie boli :) Gorzej jak widzę jest z kojarzeniem ?

Akurat ja do klubu AA za częto nie zaglądam więc tych faktów nie zobaczę.

Nie masz nic mądrzejszego do napisania oprócz zarzucania mi palenia głupa, bycie zamontowanym w jakiejś "grupie" i braku umiejętności czytania ze zrozumieniem oraz problemów z kojarzeniem?

-----------------

W klubach, odpowiedzialnymi za prowadzenie wątków są ich gospodarze i to oni decydują co jest off top a co nie. McGiver nie zgłosił do usunięcia offu ze swego klubu tylko wynalazł 54przypadki w Klubie AA :-) A dlaczego aż tyle i dlaczego w tym właśnie klubie??? Przecież wątków klubowych jest w ciul w tej zakładce i off tops w każdym bezliku. Tam swej ciężkiej pracy dla dobra forum McGiver zaniechał???

Złośliwe perfidne zamieszczanie bezzasadnych kilkudziesięciu wpisów na panel moderatorski zawsze będzie karane.

Jeśli jeszcze raz zaatakujesz mnie personalnie, zostaniesz usunięty z tego wątku. Juz spełniłeś swój obowiązek wobec stada, wystarczy tego.

• Moderatorzy

W klubach, odpowiedzialnymi za prowadzenie wątków są ich gospodarze i to oni decydują co jest off top a co nie. McGiver nie zgłosił do usunięcia offu ze swego klubu tylko wynalazł 54przypadki w Klubie AA :-) A dlaczego aż tyle i dlaczego w tym właśnie klubie??? Przecież wątków klubowych jest w ciul w tej zakładce i off tops w każdym bezliku. Tam swej ciężkiej pracy dla dobra forum McGiver zaniechał???

Złośliwe perfidne zamieszczanie bezzasadnych kilkudziesięciu wpisów na panel moderatorski zawsze będzie karane.

Jeśli jeszcze raz zaatakujesz mnie personalnie, zostaniesz usunięty z tego wątku. Juz spełniłeś swój obowiązek wobec stada, wystarczy tego.

O jakim ataku personalnym mówisz???

Przyznawanie punktów wedle własnego widzi-misie jest Paltonizmem. Koniec kropka. Kilka razy byłeś pytany czy kara ludzi za zgłoszenia - skłamałeś, że nie. Gdy w końcu wyszło, że jednak tak - nie widzisz z tym problemu i kolejny raz nie odpowiesz wprost KTÓRY PUNKT REGULAMINU ZABRANIA TEGO - byłeś o to pytany kilka razy i znów cisza.

Jeżeli uważasz że atakiem na moderacje jest każda polemika z Tobą - to brak mi słów. Paltonizm do kwadratu.

Jeżeli uważasz, że ja Cię atakuję tu personalnie - równocześnie imputując mi jakimiś imperatywami, czyli zarzucając mi że ktoś mną steruję lub pisząc do mnie o jakiś obowiązkach względem stada - a co ja jestem jakaś trzoda chlewna?

Ogarnij może słownictwo skończ z tą butą i zastanów się co jest pracą moderatora.

P.S.

Sam karałeś forumowiczów za przekręcanie nicków - sam więc nie przekręcaj ich (Mcgiver).

P.S.2

Sam bardzo nerwowo reagowałeś na wszelkie reklamy tzw. "spam forum". Bardzo Cię proszę, zmień swoją stopkę więc, bo nie wiem po co wyciągać ten temat na wierzch ciągle i epatować wzajemną wrogością - skoro większość z nich zostawiła te forum w spokoju, temat już jest chyba zamknięty.

P.S.3

Jeżeli w wątkach klubowych założyciel pilnuje porządku i nie wolno korzystać z przycisku "zgłoś" dlaczego ten przycisk jest dostępny tam dla każdego i słowem w regulaminie nie ma wzmianki o tym, że w klubach się nie raportuje??

Edytowane przez plastik1989

-----------------

Akurat ja do klubu AA za częto nie zaglądam więc tych faktów nie zobaczę.

Nie masz nic mądrzejszego do napisania oprócz zarzucania mi palenia głupa, bycie zamontowanym w jakiejś "grupie" i braku umiejętności czytania ze zrozumieniem oraz problemów z kojarzeniem?

Słuchaj tak samo jak większość z "zapartym tchem" śledzę tą aferę. Jak się już co nieco wyjaśniło to poprostu sobie poszedłem klubu Audio Academy poczytać w czym rzecz.

Tylko tyle i aż tyle. Więc pytam jeszcze raz podaj mi powody inne niż chęć dojb...nia konkurencji wysłania przez McGyvera 54 zgłoszeń na panel ???

Sami klubowicze szeroko roździawili usta na wieść że są jakieś zgłoszenia na panel i ni z tego ni z owego pojawia się Moderacja.

Zgłoszenia w ilości 54 (SIC!) można i należy śmiało uznać za zaśmiecanie Forum. Inaczej rzecz ujmując spamowaniem.Na dodatek te zgłoszenia nie obejmowały rzeczywistego problemu, a jedynie swego rodzaju "odwet" w temacie klubowym. I to podlega pod Regulamin tak samo.

Na dodatek o czym mało może kto się interesuje - moderator ma prawo ostrzec użytkownika poza konkretnymi przypisanymi punktami przyjmując, że ostrzeżenie wynika z powodu "inne" i pozostaje moderacji takie ostrzeżenie jedynie uzasadnić (nie zawsze o zasadności takiej kary musi być informowany forumowicz wprost).

A raportowanie w ilości 54 pozycji dla chęci odwetu nie ma nic wspólnego z chęcią pomocy moderacji. To kolejna zagrywka.

W temacie klubowym WSZYSCY akceptowali offtop, natomiast McGyver'a zagrywka miała na celu coś innego, o czym wszyscy wiedzą.

Propozycję mam następującą - w przypadku klubowych tematów gdy komuś nie pasuje offtop i nie widzi sensu udzielania się tam, gdzie dosłownie wszyscy jak jeden mąż piszą ze sobą z poszanowaniem siebie i swoich opinii - niech opuści takie miejsce.

Zgłoszenie jest czymś cennym, ale nie zgłoszenia będące zwykłym zaśmiecaniem - inaczej nie można nazwać takiej ilości raportów! Dodatkowo jak wynikało z przeprowadzonej rozmowy - WSZYSCY od założyciela po nawet właściciela marki - akceptowali taki stan rzezy i nikomu nie przeszkadzało rozwijanie klubowego tematu do rzeczy pobocznych.

No może nie wszyscy się z takim stanem rzeczy zgadzali - okazało się, że w formie małego (odwetu?) komuś przyszła ochota na zaśmiecanie i zarzucanie swoimi raportami moderacji.

Punkty ostrzeżenia są zasadne. Dalsza dyskusja widzę zaczyna się przeradzać po raz kolejny w zwykłą pyskówkę z moderacją. I po raz kolejny wojna obejmuje te same strony pełne "wzajemnego poszanowania".

Proponuję skończyć z pyskówką i zająć sie rzeczywistymi tematami i zagadnieniami poruszanymi na Forum.

#IRespect Music  SORRY! NIE TRAWIĘ AGROMUZYKI.

• Moderatorzy

Słuchaj tak samo jak większość z "zapartym tchem" śledzę tą aferę. Jak się już co nieco wyjaśniło to poprostu sobie poszedłem klubu Audio Academy poczytać w czym rzecz.

Tylko tyle i aż tyle. Więc pytam jeszcze raz podaj mi powody inne niż chęć dojb...nia konkurencji wysłania przez McGyvera 54 zgłoszeń na panel ???

Sami klubowicze szeroko roździawili usta na wieść że są jakieś zgłoszenia na panel i ni z tego ni z owego pojawia się Moderacja.

Nie wiem co i po co zgłaszał tam mcgyver - możliwe, że robił to bezpodstawnie albo wdał się w jakąś zaczepkę. Bardzo możliwe, że jego zgłoszenie były nieuzasadnione - nie zamierzam tutaj Go bronić w tej sprawie, ani też ganić bo nie znam szczegółów (ani nie chcę znać).

Dla mnie problem leży w czymś innym - dlaczego jakikolwiek moderator może działać na zasadzie własnego widzimisie - czyli w stylu Paltona?

Dlaczego pytany wprost o przyczynę ukarania kłamie, że nie karała za to?

Pytam ponieważ ja jakieś 3 miesiące temu miałem podobną sytuację - wysłałem ok 50 zgłoszeń do do moderacji i jakoś skończył się bez awantury... Wyglądało to mniej więcej tak: jeden z użytkowników zgłosił że przekręciłem jego nicka (oprócz nicka miał kilka cyfr np. uzytkownik1234 a ja pisałem do niego per użytkownik14). Dostałem za to punkta - nie był to dla mnie wielki problem bo miałem czyste konto, ale dla zasady zwróciłem się do moderatora, oponując, że taki praktyki uważam za przesadzone. W odpowiedzi jaką otrzymałem był sugestia, że jeżeli mnie też tak ktoś traktuję to również mogę to zgłosić.

A więc zgłosiłem posty tego użytkownika w których zwracał się do mnie z przekręconym nickiem tj. plastic1989 czy plastik bez 1989. Zgłosiłem posty tylko tego jednego użytkownika i jednego moderatora z przestrzeni tylko dwóch tygodni - i też uzbierało się 50 zgłoszeń!

Tyle, że wtedy sprawa skończyła się inaczej - moderator zaapelował do mnie byśmy wrzucili na luz, a sami widząc że problem ten jest powszechny i rzadko kiedy złośliwy stwierdzili, ze nie będą zbyt rygorystycznie podchodzić do trzymania się nicków... Od tamtej pory ani ja ani drugi użytkownik nie mieliśmy żadnej przepychanki, ani ja ani drugi użytkownik nie mieliśmy pretensji do moderacji i temat nie wyszedł nigdzie publicznie.

Rożnica była zasadnicza - sprawą nie zajmował się VLADO.

Gdyby On to roztrząsał skończyło by się na 100 punktach, banach kłótniach i atakach na moderację. A rolą moderatora jest WYGASZAĆ konflikty, a nie doprowadzać do ich eskalacji jak dzieje się 90% przypadków gdy wchodzi tam Vlado i na dzień dobry wjeżdża z tekstem "jeszcze jeden post i ban w temacie" jesteś członkiem "stada" kto tobą rządzi itd. itd.

No sorry ale patrząc na tą sprawę byłem obojętny, kilka prostych pytań które padły Vlado zbywał i kończyły się atakiem na moderację, wtedy ja napisałem posta i już w pierwszej odpowiedzi otrzymałem straszenie banem i średnio przyjemne inwektywy... Dokładnie jak za czasów paltona.

-----------------

Po raz kolejny widać jak rewolucja zjada swoje dzieci a miało być tak wspaniale inaczej .

Wyszło jak wyszło czyli zamienił stryjek siekierkę na kijek. To nie jest tak że ja bronię Vlado ja tylko staram się dociec jakaż to była przyczyna tego 54 krotnego wzmożenia. To że była jakaś merytoryczna raczej nie wchodzi w grę. Więc jaka była ta przyczyna ?

Ano ta przyczyna zawiera się w takim powiedzeniu "nie miała baba kłopotu to kupiła sobie świnkę" :)

Każdy kto jest tu wystarczająco długo wie o co chodzi.

Czy z "zapartym tchem"? Z rozbawieniem - i owszem:-)

Mam podobnego typa w okolicy, w której mieszkam: mordę drze w permanencji do wszystkich, zaczepia, marudzi - że psy sr**ą.

Na delikatną wzmiankę, że psa nie posiadam i też mi to bruździ w estetyce - wniebogłosy wrzeszczy, że to też moja wina.

Ot, taki osiedlowy idiota.

Ma zbyt wiele wolnego czasu, jako i niektórzy na tym Forum.

Proponuję takich pieniaczy (wiem - biznesiki drobniutkie) przemilczeć i olać.

A i zbanować do cna nie zawadzi dla dobra nas wszystkich.

Na wieki wieków.

PS - a gdy już się chcecie, Panowie na udeptaną ziemię wyzywać - idźcie na priv.

I za rok. Bo zemsta na zimno - dopiero jest smakowita!:-)

Pozdro. Jacek.

Edytowane przez Bezlitosna Niusia
  • Moderatorzy

Po raz kolejny widać jak rewolucja zjada swoje dzieci a miało być tak wspaniale inaczej .

Wyszło jak wyszło czyli zamienił stryjek siekierkę na kijek. To nie jest tak że ja bronię Vlado ja tylko staram się dociec jakaż to była przyczyna tego 54 krotnego wzmożenia. To że była jakaś merytoryczna raczej nie wchodzi w grę. Więc jaka była ta przyczyna ?

Ano ta przyczyna zawiera się w takim powiedzeniu "nie miała baba kłopotu to kupiła sobie świnkę" :)

Każdy kto jest tu wystarczająco długo wie o co chodzi.

Ja jestem na tym form 5 lat dłużej niż Ty, a nie wiem o co chodzi...

-----------------

Na to, to już ja nie mogę poradzić :)

Czy z "zapartym tchem"? Z rozbawieniem - i owszem:-)

Mam podobnego typa w okolicy, w której mieszkam: mordę drze w permanencji do wszystkich, zaczepia, marudzi - że psy sr**ą.

Na delikatną wzmiankę, że psa nie posiadam i też mi to bruździ w estetyce - wniebogłosy wrzeszczy, że to też moja wina.

Ot, taki osiedlowy idiota.

Ma zbyt wiele wolnego czasu, jako i niektórzy na tym Forum.

Proponuję takich pieniaczy (wiem - biznesiki drobniutkie) przemilczeć i olać.

A i zbanować do cna nie zawadzi dla dobra nas wszystkich.

Na wieki wieków.

PS - a gdy już się chcecie, Panowie na udeptaną ziemię wyzywać - idźcie na priv.

I za rok. Bo zemsta na zimno - dopiero jest smakowita!:-)

Pozdro. Jacek.

Niusiu to ja nie napisałem z zapartym tchem tylko z "zapartym tchem" !!!

Co do reszty to Amem pasuje chyba ?

PS:

Na PW brak niestety publiczności :(

A ja mam dłuższego...

Dajcie spokój, bo pomyślą o Was, żeście jak dzieci...

Zresztą, słusznie. Jak dzieci.

A- tak! Publiczności brak! Toteż wywlekają pierdoły, niesnaski i nienawiść do każdego, kto się nie zgadza z ichnim rozumieniem.

Tak majo. I - nie popuszczajo.

Edytowane przez Bezlitosna Niusia
  • Moderatorzy

A ja mam dłuższego...

Dajcie spokój, bo pomyślą o Was, żeście jak dzieci...

Zresztą, słusznie. Jak dzieci.

Niusia - przeczytaj mój post i post do którego się on odnosi. Tu nie chodzi o przechwałki (bo i zresztą czym - jakby długość bycia tu o czymś świadczyła...) tylko o to, że On twierdził, że z jakimś tam stażem coś tam można zrozumieć, a ja nie rozumiem pomio tego ze staż mam znacznie dłuższy...

-----------------

Pacz. Miałem odpowiedź dla typa, który po raz kolejny pyta o to, jaki gramofon kupić i czemu właśnie ten?:-)

Ta "odpowiedź" to - o k**wa!

Też Ci tak odpowiem.

Za moich młodych, studenckich lat, gdy ów z innym o NIC się tarabanili, mówiono: "rozmazywanie gówna po ścianie".

Dajcie se spokój, co?

Dla mnie problem leży w czymś innym - dlaczego jakikolwiek moderator może działać na zasadzie własnego widzimisie - czyli w stylu Paltona?

Dlaczego pytany wprost o przyczynę ukarania kłamie, że nie karała za to?

Otrzymujesz karę regulaminową za kłamliwe ataki na moderatora. Ja nie ukarałem @McGivera! Nigdy nie ukarałem nikogo za zgodne z regulaminem zgłoszenia na panel moderatorski!

A rolą moderatora jest WYGASZAĆ konflikty, a nie doprowadzać do ich eskalacji jak dzieje się 90% przypadków gdy wchodzi tam Vlado

Tak zgadza się. Moderator powinien wygaszać konflikty. Konflikty pomiędzy użytkownikami. To co ty wciąż uprawiasz na naszym forum, to wszczynanie konfliktów z MODERACJĄ! A użytkownik forum ma z niego korzystać w sposób przewidziany regulaminem, czyli udzielać się w wątkach merytorycznych. Tylko na naszym forum było przyzwolenie na plucie na moderacje i administracje forum na łamach wątków. Tego nie ma nigdzie i tutaj również nie będzie.

Zegnam w tym wątku.

A ja? A mnie? Znowu nic????

To ci cholerne chforum... Człek sie opisze, opuerdoli kogo trza, powie co o innych myśli - a nawet punkta mu nie dadzo...

Przesrane...

Gość papageno

(Konto usunięte)

Ale skąd ta fazowość bełkotania?

A ja mam dłuższego...

Ale cieńszego ;) Długi, cienki na kształt glisty i nie kwapił się do PIS-dy.

P.S. Vlado! Czy Ty kłamiesz na forum?

Że co? Że nie dość jasno się wyrażam? Czyżby jakiś relatywizm u Ciebie zagościł? Szkoda by było.

To trudne pytanie papciu. Perfidnie z premedytacja nie kłamię. Jednak mam świadomość, że jak każdy człowiek mogę podlegać ułudzie i moje postrzeganie rzeczywistości może być przekłamane. Wówczas kiedy forsując to co uważam za prawdę mogę się mylić, co w efekcie da wynik wyrażania kłamstwa.

Inny przypadek to kiedy w ferworze dyskusji sięgam pamięcią wstecz, wówczas jak to z pamięcią, która płata różne figle i dostosowuje się do pamiętania tak, jak sami chcemy pamiętać a nie dokładnie tak jak było. Wówczas również to co sam uważam za prawdę, dla ludzi mających w pamięci to samo zdarzenie a pamiętających je inaczej, mogę jawić się kłamcą. I takich nieświadomych kłamstw dopuszcza się każdy człowiek, w tym oczywiście i ja.

Gość papageno

(Konto usunięte)

Nieświadome kłamstwo? Oj, bo rozpęta się wielowątkowa dyskusja, z której - jak zwykle - nie da się wyciągnąć żadnych konkretnych wskazówek jak postępować. Zatem anuluję pytanie.

Chciałem poinformować, iż wczoraj złożyłem wniosek o zdjęcie ze mnie uprawnień moderatora.

Dlatego też chciałbym podziękować Dawidowi Skrzypczakowi za okazaną pomoc i zaufanie.

Dziękuję pozostałym kolegom Moderatorom za naukę i solidarność we współpracy.

I w końcu podziękowania dla wszystkich, którzy obdarzyli mnie sympatią i ciepłym słowem.

Jednocześnie przepraszam tych z Was, dla których byłem może zbyt surowy, oschły lub nie okazałem wystarczającej uwagi na problem, z którym się do mnie zwrócili.

Mam nadzieję, że czas zatrze te złe wspomnienia i znowu kojarzyć się będę z grubym, krnąbrnym kocurem ; )

Bardzo proszę o niekomentowanie mojego postu.

"Audiophiles are dying off and not being replaced."  - z pewnego wątku na hifikabin.me.uk

Jednocześnie przepraszam tych z Was, dla których byłem może zbyt surowy, oschły lub nie okazałem wystarczającej uwagi na problem, z którym się do mnie zwrócili.

Mam nadzieję, że czas zatrze te złe wspomnienia i znowu kojarzyć się będę z grubym, krnąbrnym kocurem ; )

Bardzo proszę o niekomentowanie mojego postu.

Rochu......nie posłucham prośby o niekomentowanie...

nie znamy się prywatnie ale jako moderator mam o Tobie jak najlepsze zdanie

pewnie domyślasz się dlaczego....może dla Ciebie jest to drobnica ale ja takie sprawy pamiętam ;-)

wiele serdeczności życzę i mam nadzieję że zmienisz zdanie

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.