Skocz do zawartości
IGNORED

Forum - funkcjonalność, sprawy techniczne i organizacyjne

Rekomendowane odpowiedzi

4 minuty temu, Marcinus napisał:

Sympatyzować, to on może z kim tylko chce, nie to jest problemem.

No właśnie. To co jest?

4 minuty temu, Marcinus napisał:

Oj Szymuś, jak zawsze nie rozumiesz, lub nie chcesz rozumieć...

Wprost przeciwnie - doskonale rozumiem, że niczego co może być zarzutem w stosunku do moderatora nie napisaliście.

6 minut temu, Marcinus napisał:

Pozdawiam 🙂

Na wzajem.

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

49 minut temu, Espectro napisał:

To tak nie działa że jedna osoba oskarża po czym zdejmuje się z stanowiska.

To ile tych osób ma być aby ktoś w końcu coś w tej sprawie wymyślił?

„... nie wiem, nie znam się, nie orientuję się, zarobiony jestem!”

Co zrobić, kiedy nadaktywny Moderator Stench nie ma żadnego autorytetu i na ogół  pisze głupstwa? 

Może by go wziąć pod obserwację Administracji?

2 minuty temu, fozzie napisał:

To ile tych osób ma być aby ktoś w końcu coś w tej sprawie wymyślił?

Niech chociaż jeden napisze, co takiego złego Stench jako moderator robi poza tym, że jako user jest za PiS?

1 godzinę temu, papageno napisał:

Korzystając z przywilejów moderatora zarzuca wątki nachalną, niestrawną, obrażającą rozum pisowską propagandą.

A to, to jakieś kuriozum jest. Jak on to robi? Polecony ci do domu wysyła?

Jakie te przywileje wykorzystuje?

„Jeśli nie masz co robić, nie rób tego w moim towarzystwie”

2 godziny temu, jezz napisał:

Dlaczego nie przeszkadzał ci arkadowski ani vlado?

To wyłącznie twoja chora idea.

Poza tym - kolejny raz udowadniasz że jedyne co potrafisz to czepianie się rzeczy nieistotnych ale za to masz wybitny talent do omijania meritum.

Jestem Europejczykiem.

9 minut temu, Jaro_747 napisał:

...masz wybitny talent do omijania meritum.

Jak jest meritum to je przedstaw, bo to że Ty jesteś przeciwko PiS a moderator za, to nieco za mało by go odwołać.

Napisałem co napisałem. Skoro nie zrozumiałeś to trudno, płakał nie będę. I nie pytaj o to samo piąty czy któryś raz bo odpowiedź była za pierwszym. Żegnam.

Jestem Europejczykiem.

1 minutę temu, Jaro_747 napisał:

Skoro nie zrozumiałeś...

Zrozumiałem i to zbyt dobrze.

2 minuty temu, Jaro_747 napisał:

...odpowiedź była za pierwszym.

Czyli uzasadnienia brak. Ok.

To po grzyba zawracasz głowę, marnujesz ludziom czas i zabierasz miejsce?

Aha - to pytanie retoryczne - nie odpowiadaj bo znów swoim zwyczajem urządzisz trzy strony bicia piany o niczym.

Żegnam tym razem ostatecznie.

Jestem Europejczykiem.

6 godzin temu, Jaro_747 napisał:

To wyłącznie twoja chora idea.

Poza tym - kolejny raz udowadniasz że jedyne co potrafisz to czepianie się rzeczy nieistotnych ale za to masz wybitny talent do omijania meritum.

Ty normalnym językiem to chyba już nie umiesz pisać.

A stench, tak jak każdy użytkownik, ma prawo do wyrażania swoich poglądów.

Czy może się mylę?

7 godzin temu, jar1 napisał:

Mnie przeszkadzali.

No i, coś tu postulowałeś?

Z tego co pamiętam, w tamtym czasie, jakiekolwiek wpisy w tym wątku, dotyczącym m.in. moderacji, były traktowane, jako atak na moderację i natychmiast znikały.

To były piękne czasy.

9 godzin temu, Espectro napisał:

Powoli spokojnie. To tak nie działa że jedna osoba oskarża po czym zdejmuje się z stanowiska. 

Miłego wieczoru.

Jedna? Mogę wkleić to, co pisałem Ci na jego temat na PW?

Skąd ten parasol ochronny nad @stench? Facet, korzystając z przywileju, jaki daje mu jego funkcja, wypisuje rzeczy, za które inni karani są punktami.

"Pogardzam wszystkimi i mam wstręt taki do hołoty umysłowej, że rzygam."          Stanisław Ignacy Witkiewicz – Listy do żony (1928-1931)

• Administratorzy
10 godzin temu, Marcinus napisał:

Nie jedna i nie oskarża, tylko stwierdza fakty. Jeśli pamiętasz, to kwestia tego moderatora powraca jak bumerang. Czyli coś jest na rzeczy.

Za każdym razem tak jest gdy moderator udzieli sie gdzieś w temacie i to nie tylko na tematy polityczne czy też inne.

A przede wszystkim gdy chodzi o odmienne zdanie w kwestii audio. 

Dlatego tez sprawę trzeba przebadać i wywnioskować dlaczego owa osoba może mieć żal do konkretnego moderatora.

57 minut temu, d-t-x napisał:

Jedna? Mogę wkleić to, co pisałem Ci na jego temat na PW?

Skąd ten parasol ochronny nad @stench? Facet, korzystając z przywileju, jaki daje mu jego funkcja, wypisuje rzeczy, za które inni karani są punktami.

Z pw nie.

Parasola nie ma. Poczytam i skonsultuje ostatnie wpisy moderatora.

Zastrzegam także iż sprawy będą prowadzone na pw a nie tutaj w temacie. Jeżeli macie jeszcze jakies zastrzeżenia i sposoby (pomysły) poprawy to chętnie poczytam.

Pozdrawiam.

https://www.audiostereo.pl/subskrypcja/

59 minut temu, d-t-x napisał:

...korzystając z przywileju, jaki daje mu jego funkcja, wypisuje rzeczy, za które inni karani są punktami.

W końcu coś. Podasz przykłady? Jak będą przekonujące to się do wniosku dołączę.

4 minuty temu, Espectro napisał:

Zastrzegam także iż sprawy będą prowadzone na pw a nie tutaj w temacie

To proponuję zmianę tytułu wątku i usunięcie z niego słów "sprawy moderacyjne".

Tak jak pisałem, były tu czasy, że jakiekolwiek wpisy o moderacji, były atakiem na moderacje.

Dalej są takie próby oceny ale nasilenie jest mniejsze.

• Administratorzy
1 minutę temu, jezz napisał:

Tak jak pisałem, były tu czasy, że jakiekolwiek wpisy o moderacji, były atakiem na moderacje.

Występowały wulgaryzmy często w 95% wpisów pod adresem moderacji. A to nie miejsce do tego.

Pisać można ale to nie miejsce do publicznego obrzucania błotem moderacji.

Jeżeli piszą o problemach użytkownicy z moderatorem to i sprawie przygląda sie wtedy administracja.

Zaś sam ten temat jak było ustalane i proszone wielokrotnie moderuję administracja.

17 minut temu, Espectro napisał:

Występowały wulgaryzmy często w 95% wpisów pod adresem moderacji. A to nie miejsce do tego.

Nie jest prawdą to, co piszesz, przykro mi.

• Administratorzy
11 minut temu, jezz napisał:

Nie jest prawdą to, co piszesz, przykro mi.

Za moich czasów. Niestety większość takich wpisów. Z nudów dla podkręcenia rozmowy wystarczyło wskazać tego złego byłego moderatora i temat się rozkręcał. 

Może i racja bo bywały takie sytuacje choć niewiele. I to nie tak dawno temu. 

Ja stosowałem jedynie ukrywanie wpisów i ban na temat jeżeli występował trolling i brak wpisów na temat.

13 godzin temu, szymon1977 napisał:

Po co 3 pozytywne lajki? Z resztą... nieważne, nie zrozumiałem po co 2, więc 3 tym bardziej nie pojmę.

Uśmiech jest neutralny i stosowany będzie raczej na bocznicy przy memach itd. W merytorycznych tematach like wystarczy i dziękuje. Wrr i Brrr albo Bleeee nie będzie. 🙂 

26 minut temu, Espectro napisał:

Ja stosowałem jedynie ukrywanie wpisów i ban na temat jeżeli występował trolling i brak wpisów na temat.

No comments.

56 minut temu, jezz napisał:

Tak jak pisałem, były tu czasy, że jakiekolwiek wpisy o moderacji, były atakiem na moderacje

Coś się zmieniło?

• Administratorzy
8 minut temu, szymon1977 napisał:

No comments.

Godzinę temu, jezz napisał:

Temat o wszystkim i niczym już jest i to nie jest ten. 

7 minut temu, Espectro napisał:

Rozumiem, że wpisy o moderacji raczej kierować do tematu o niczym?

• Administratorzy
Teraz, jezz napisał:

Piszę cały czas w temacie dyskusji, ale w sumie...

Do widzenia.

NIe rozumiem po co ten spam. Nic nie wnoszący do aktualnej sprawy ani do tematu. Specjalnie napisałem notatkę aby nei generować nowych wpisów a tu widze nadal ten sam tryb....

2 godziny temu, Espectro napisał:

Za każdym razem tak jest gdy moderator udzieli sie gdzieś w temacie i to nie tylko na tematy polityczne czy też inne.

A przede wszystkim gdy chodzi o odmienne zdanie w kwestii audio. 

Dlatego tez sprawę trzeba przebadać i wywnioskować dlaczego owa osoba może mieć żal do konkretnego moderatora.

Bo zamiast rozpatrzyć zgłoszone zdarzenie, może się udać na podstawie zdarzeń innych zgłaszającemu przybić "obraźliwe wpisy pod adresem moderacji z powodu otrzymanej restrykcji" (piszę z pamięci), albo zgłoszenie zamieść pod dywan usuwając pod pretekstem trolingu... sory, ale każdy za swoje czyny odpowiada, i nawet jeśli Kalemu ukraść krowę, to kali nie zyskuja prawa do kradzieży krów, nawet jeśli Kali jest królem dżungli.

48 minut temu, Espectro napisał:

Więc masz komentarz i teraz z nim żyj.

Edytowane przez szymon1977

• Administratorzy
1 minutę temu, szymon1977 napisał:

albo zgłoszenie zamieść pod dywan usuwając pod pretekstem trolingu... sory, ale każdy za swoje czyny odpowiada, i nawet jeśli Kalemu ukraść krowę, to kali nie zyskuja prawa do kradzieży krów, nawet jeśli Kali jest królem dżungli.

Każde ukrycie wpisu i każde działanie moderatorów jest wodoczne na liście. Jednocześnie także wpisy ukryte w tematach administracji są podświetlane na czerwono i dodany jest opis dlaczego co i po co oraz czy otrzymał za to ostrzeżęnie czy też nie dany użytkownik. Nie da się przeoczyć takowych. Jeżeli moderator w ocenia administracji popełnił błąd to wpis się odkrywa i usuwa bana lub punkty. Z doświadczenia wynika jednak iz czasami łatwiej jest przeciwdziałać zamieszkom w temacie niż je potem sprzątać. 

Wydaje mi się że za moich czasów tutaj od bardzo dawna nie było tu takowych akcji o których piszecie. A jeżeli były to rozmowa przeprowadzona została i z użytkownikiem i z moderatorem. Dlatego też ustalone zostało już jakiś czas temu iż w tym temacie moderuje Administracja zaś każde użycie narzędzi moderatorskich mają zgłaszać na chacie wspólnym i opisywać dlaczego tak się zrobiło. Aby nie było potem oskarżeń że w tym temacie nei można nic napisać. 
Jeżeli wpis został przeoczony to prosze wskazać przynajmniej date takowego zaniechania a postaram sie znaleźć i wyjaśnić. Każdy jest tylko człowiekiem.

Który już raz męczymy ten temat i kolejny raz pisze to samo bo nic się nie zmieniło. Tak jak z kablami non stop choć widzę poprawę w tej kwestii i jestem bardzo zadowolony z tego powodu.

23 minuty temu, Espectro napisał:

Wydaje mi się że za moich czasów tutaj od bardzo dawna nie było tu takowych akcji o których piszecie.

Były, a wiesz o tym z priv. Ale to nie miejsce ani czas, żeby drugi raz rozpatrywać bzdurę, która zakończyła się bana dla mnie na miesiąc. A błąd moderatota jak widniał w tym wątku - tak widnieje. Na szczęście nie zauważyłem, żeby ten błąd nadal w praktyce popełniał.

Edytowane przez szymon1977

27 minut temu, Espectro napisał:

Który już raz męczymy ten temat i kolejny raz pisze to samo bo nic się nie zmieniło. Tak jak z kablami non stop choć widzę poprawę w tej kwestii i jestem bardzo zadowolony z tego powodu.

Zakaz prezentowania "niewłaściwych" poglądów działa, no i w jednym z wątków od problemów z basem, doszliśmy do brzmienia śrubek zaciskających kabel w bananie. Super!

• Administratorzy
14 minut temu, szymon1977 napisał:

Zakaz prezentowania "niewłaściwych" poglądów działa, no i w jednym z wątków od problemów z basem, doszliśmy do brzmienia śrubek zaciskających kabel w bananie. Super!

Może i sam w sobie jest fajny ale gdy chce się przeczytać o jednym a temat tak mocno zbacza to też nei dobrze. 
(Dobrze że wyszukiwarka jest dobra i potrafi wszystko)

• Moderatorzy
38 minut temu, Espectro napisał:

(Dobrze że wyszukiwarka jest dobra i potrafi wszystko)

Którą wyszukiwarkę masz na myśli?

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.