Skocz do zawartości
IGNORED

Forum - funkcjonalność, sprawy techniczne i organizacyjne

Rekomendowane odpowiedzi

• Administratorzy
26 minut temu, Jacchusia napisał:

co u jakiego moderatora będzie zgłoszeniem bezpodstawnym

Nie jedno a mowa o wartościach sporych. Nadal nie jest normalne zgłaszanie tylu wpisów na raz.

27 minut temu, Jacchusia napisał:

Jednym słowem karze się za byle co, to znajdują się osoby, które to wykorzystują do walki ze swoimi oponentami.

W jaki sposób ? Jeżeli każe się za byle co ? 

https://www.audiostereo.pl/subskrypcja/

2 minuty temu, Espectro napisał:

Nie jedno a mowa o wartościach sporych. Nadal nie jest normalne zgłaszanie tylu wpisów na raz.

Oczywiście. Ja tylko przedstawiłem Panu mechanizm działania, pokazałem jak się to nakręca. Sam w tym biorę udział, bo jest to jakaś metoda na wyjście z tej patologicznej sytuacji. Prędzej czy później ktoś nie wytrzyma i to musi j...ć, a w którą stronę to pójdzie to zobaczymy. Wiem jedno, opresyjne działania przynoszą efekt odwrotny do zamierzonego.

„Jeśli nie masz co robić, nie rób tego w moim towarzystwie”

• Administratorzy
Teraz, Jacchusia napisał:

Oczywiście. Ja tylko przedstawiłem Panu mechanizm działania, pokazałem jak się to nakręca. Sam w tym biorę udział, bo jest to jakaś metoda na wyjście z tej patologicznej sytuacji. Prędzej czy później ktoś nie wytrzyma i to musi j...ć, a w którą stronę to pójdzie to zobaczymy. Wiem jedno, opresyjne działania przynoszą efekt odwrotny do zamierzonego.

No to odpowiedział sobie Pan sam na pytanie. Każdy jest tylko człowiekiem i emocje mogą brać górę.

7 godzin temu, audiostereo.pl napisał:

Wszystkie promocje w jednym miejscu:

A gdzie promocje Audiostereo?

Na przykład konto Premium za pół ceny i jakiś kabelek w gratisie? 🙂

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

• Administratorzy
3 godziny temu, fox733 napisał:

A gdzie promocje Audiostereo?

Na przykład konto Premium za pół ceny i jakiś kabelek w gratisie? 🙂

Jutro będą rozdawane kody na premium jako nagrody pocieszenia za ostatni quiz który się odbył.

23 godziny temu, Espectro napisał:

To jest szansa że moderacja w końcu zacznie karać za bezpodstawne zgłoszenia

To, że moderacja uznaje za bezpodstawne, nie znaczy, że dla danego użytkownika nie ma podstaw do zgłoszenia.

Wydaje mi się, że ostatnio, o tym rozmawialiśmy.

W regulaminie, nie ma mowy, o karach za zgłoszenia.

O tym, jak działa moderacja na forum, można długo dyskutować, pod warunkiem, że nie dostanie się punktów, za udział w takiej dyskusji. I bana w temacie, oczywiście. 

ps. Moderacja, w dalszym ciągu nie odpowiada, na zadawane pytania, zatem, " na zachodzie bez zmian". 

Edytowane przez jezz
  • Administratorzy
20 minut temu, jezz napisał:

To, że moderacja uznaje za bezpodstawne, nie znaczy, że dla danego użytkownika nie ma podstaw do zgłoszenia.

Mowa tu o ilościach zgłoszeń w przeciągu dość krótkiego czasu.

Jeżeli pod każdym zgłoszeniem będzie opis to jak najbardziej jest to zasadne i w pełni poprawne zgłoszenie.

52 minuty temu, Espectro napisał:

Mowa tu o ilościach zgłoszeń w przeciągu dość krótkiego czasu.

Jeżeli pod każdym zgłoszeniem będzie opis to jak najbardziej jest to zasadne i w pełni poprawne zgłoszenie.

Dzięki, za odpowiedź, ale chyba opis nie jest wymogiem koniecznym. Chyba wystarczy zaznaczyć, o co chodzi.

A co z odpowiedziami moderacji, na zadawane pytania?

• Administratorzy
2 minuty temu, jezz napisał:

Dzięki, za odpowiedź, ale chyba opis nie jest wymogiem koniecznym. Chyba wystarczy zaznaczyć, o co chodzi.

Czasami zgłoszony wpis jest długi to i ciezko na siłę się czegoś doszukać. Zalecamy dodanie opisu i małego wskazania co jest nie tak z wpisem.

2 minuty temu, jezz napisał:

A co z odpowiedziami moderacji, na zadawane pytania?

Które ? 

Teraz, Espectro napisał:

Czasami zgłoszony wpis jest długi to i ciezko na siłę się czegoś doszukać. Zalecamy dodanie opisu i małego wskazania co jest nie tak z wpisem.

Ok.

1 minutę temu, Espectro napisał:

Które ? 

W zgłoszeniu.

2 godziny temu, jezz napisał:

W zgłoszeniu

Pytanie w zgłoszeniu? To taki strzał w powietrze, bo pytasz w sumie nie wiadomo kogo, bo nie wiadomo kto będzie rozpatrywał zgłoszenie.

• Administratorzy
7 minut temu, Jacchusia napisał:

Pytanie w zgłoszeniu? To taki strzał w powietrze, bo pytasz w sumie nie wiadomo kogo, bo nie wiadomo kto będzie rozpatrywał zgłoszenie.

A ma to jakieś znaczenie ? czy pyta się o pogodę czy o podanie informacji ?

2 godziny temu, Jacchusia napisał:

To  nie powinno mieć znaczenia. 

2 godziny temu, Espectro napisał:

No właśnie. Doczytałem. Pełna zgoda.

10 godzin temu, Espectro napisał:

Zależy czego pytanie dotyczy, to fakt. Z drugiej strony skoro mu nie odpowiadają to jednak trochę racji w tym jest.

23 minuty temu, Jacchusia napisał:

skoro mu nie odpowiadają to jednak trochę racji w tym jest.

Nie, nie ma. Zgłoszenia jak sama nazwa wskazuje służą do zgłaszania. A nie do konwersacji. Nie ma technicznej możliwości by moderator udzielił użytkownikowi odpowiedzi na zgłoszenie. 
Do kontaktu z administracją służy formularz kontaktowy. 
Gwoździe wbija się młotkiem, a śruby wkręca się śrubokrętem. Jeżeli robicie odwrotnie, to nie dziwcie się że to nie działa.

23 minuty temu, McGyver napisał:

Jeżeli robicie odwrotnie

Drugi raz proszę, żeby nie mówić do mnie per wy. Żeby było śmieszniej twierdzę dokładnie to samo.

11 godzin temu, Jacchusia napisał:

Wiec to nie ma sensu i dlatego tego nigdy nie zrobiłem.

W dniu 25.11.2021 o 07:30, Espectro napisał:

To jest szansa że moderacja w końcu zacznie karać za bezpodstawne zgłoszenia. Ilości hurtowe to nie sposób na blokowanie kogoś w temacie a zwykły trolling.

Każdy raz na czas coś palnie upierdliwego i dopóki nie przesadzi, to jest ok. Ale jeśli na 20 wpisów ktoś 20 razy odpowiada jakimiś pozbawionymi zawartości merytorycznej durnymi zaczepkami to jest zwykłym trolem, nawet jeśli żaden z wpisów rozpatrywany z osobna nie wystarcza na ostrzeżenie. Chyba, że moderacja pozwala, aby jakiś trol kogoś zaczepiał i pozwoli też aby mu na te 20 zaczepek raz a dobrze odpowiedzieć. A bywały i takie trole, co potrafiły wejść na mój profil, prawdopodobnie sprawdzić wykaz moich ostatnich wpisów i w przeciągu kilku minut zaśmiecić kilka wątków podobnymi durnymi zaczepkami, nie pisząc przy tym ani słowa na temat. Bywa i tak, że dyskusja zmienia się w pyskówkę, bo na merytoryczną wypowiedź kilku etatowych troli odpowiada kilkoma z pozoru nieszkodliwymi wpisami.

A tak przy okazji: jest sobie user, który systematycznie zaśmieca większość wątków na Bocznicy niezwiązanyni z tematem wklejkami politycznyni wymierzonyni w nielubuaną przez niego partię polityczną. Dlaczego pomino zgłoszeń na to pozwalacie? Dlaczego pomino zgłoszeń pozwoliliście aby "dyskusja na luzie" przekształciła się w popolityczną pyskówkę?

Dochodzi do tego fakt, że zwykły user nie jest osobą rozpatrującą zgodność wpisu z Regulaminem, a tylko pokazującą moderacji wpisy, w których zachodzi podejrzenie niezgodności z Regulaminem. Sam Regulamin nie określa też jednoznacznie gdzie leży granica, której przekroczyć nie wolno. Nie ma więc nic nadzwyczajnego w tym, że zgłoszenie wpisu zostanie ptzez moderatota uznane za bezpodstawne.

Zgłaszać czy się bać konsekwencji zgłaszania? Świat staje na głowie.

-----

@Espectro Jest 4 w nocy, na Forum 20 userów, a dodanie posta trwa... nie sprawdziłem jak długo, ale stanowczo za długo, jakieś 20 sekund. Edycja 3 sekundy.

Edytowane przez szymon1977

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

10 godzin temu, McGyver napisał:

Nie, nie ma. Zgłoszenia jak sama nazwa wskazuje służą do zgłaszania. A nie do konwersacji. Nie ma technicznej możliwości by moderator udzielił użytkownikowi odpowiedzi na zgłoszenie. 
Do kontaktu z administracją służy formularz kontaktowy. 
Gwoździe wbija się młotkiem, a śruby wkręca się śrubokrętem. Jeżeli robicie odwrotnie, to nie dziwcie się że to nie działa.

Proszę sobie nie żartować, że nie ma możliwości odpowiedzi.

Na szczęście administracja działa inaczej niż pan i nie ma problemu z normalną konwersacją.

Ale dobrze, wszelkie pytania, będę od razu kierował także do administracji. 

• Administratorzy
8 godzin temu, szymon1977 napisał:

Jest 4 w nocy, na Forum 20 userów, a dodanie posta trwa... nie sprawdziłem jak długo, ale stanowczo za długo, jakieś 20 sekund. Edycja 3 sekundy.

W nocy to bardziej możliwe niż w ciągu dnia. W nocy przeprowadzane są przenoszenia starych tematów do archiwum, konserwacja, sprawdzanie wpisów czy nie ma błędów i ew poprawy, drobne aktualizacje na bazie danych.

Po drugie przy kliknięciu "Dodaj odpowiedź" system sprawdza czy aktualnie wyswietlany ostatni wpis jest tym ostatnim oraz jeżeli nie jest to wczytuje do momentu ostatniego a następnie kolejkuje dodanie wpisu.

Po trzecie w nocy ok tych godzin przeprowadzane są kopie oraz restarty poszczególnych modułów przez co częsciej można trafić na 502 lub inne. 

Po czwarte jeżeli używa się oprogramowania blokującego reklamy to niestety forum będzie mulić i to nie z naszej winy gdyż wiele skryptów choćby animacji wczytywania wpisu takowe potrafią blokować i system musi chwilę pomyśleć przed użyciem innej metody dodawania wpisu. 

Gdyby czas ładowania wzrastał proszę napisać. Sporo nowości było wprowadzanych to i problemów także mogło się natworzyć

ps. zastosowałem małą poprawkę.

Dzięki za wiadomość.

Godzinę temu, Espectro napisał:

W nocy to bardziej możliwe niż w ciągu dnia.

Ok, Ty się znasz a nie ja.

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

Permanentny zakaz pisania w temacie. Co to za metody? Dlaczego nie ma informacji od moderatora za co taki ban? To jakaś masakra co się tu wyprawia.

• Administratorzy
15 minut temu, pataus napisał:

Permanentny zakaz pisania w temacie. Co to za metody? Dlaczego nie ma informacji od moderatora za co taki ban? To jakaś masakra co się tu wyprawia.

Chyba trolling w temacie. Odpowiedz dam jutro po sprawdzeniu.

A taki "double applause" to już można przyklepać oficjalnie? Od kiedy?

😃

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Bezlitosna Niusia

cóż zapewne  rzadko sie to spotyka wsród forumowiczów  ale jak widac 747 może 2 razy na godzine

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

Z wątku Polityka wkleiłem link do artykułu podającego informację, że czołowy austriacki antyszczepionkowiec, który oczywiście zgodnie z własną ideologią i prowadzoną krucjatą się nie zaszczepił - właśnie zmarł na Covid. Opatrzyłem to własnym komentarzem: "jednego idioty mniej". Z dodatkowym wyjaśnieniem, że nie sposób żałować kogoś, kto ma coś na własną prośbę. 

Za co "zarobiłem" 1 punkt w powodu "niewłaściwego zachowania". Absolutnie nie chodzi mi o ten punkt, to drobiazg. Ale powoli dochodzimy to paranoi. Punkty dostaje się na oślep na znanej z historii pewnego kraju zasadzie "dajcie mi człowieka - paragraf na niego znajdę". Można odnieść wrażenie że Moderacja kieruje się osobistymi sympatiami i antypatiami, starając się aby ci drudzy zawsze mieli coś na koncie. Rozumiem, że nie możemy się tu na Forum nawzajem obrażać. Ale kogo tu obraziłem? Osobę trzecią. Uczestnicy życia publicznego podlegają publicznej ocenie, tu mamy ten przypadek. Jeśli działalność kogoś uważam za idiotyzm to chyba można to wyartykułować? Na Forum zaczyna szaleć cenzura i strach coś napisać. Do czego zmierzamy? Do ugrzecznionych "dyskusji" na zasadzie ciuciu-muciu?

3 minuty temu, Bobcat napisał:

jednego idioty mniej". Z dodatkowym wyjaśnieniem, że nie sposób żałować kogoś, kto ma coś na własną prośbę. 

Za co "zarobiłem" 1 punkt w powodu "niewłaściwego zachowania"

Czy wyzywanie ludzi od idiotów jest chwalebne?

Gość

(Konto usunięte)
5 minut temu, Bobcat napisał:

Opatrzyłem to własnym komentarzem: "jednego idioty mniej". Z dodatkowym wyjaśnieniem, że nie sposób żałować kogoś, kto ma coś na własną prośbę. 

nie sposob zrozumieć ,że cieszysz sie z czyjejś śmierci

i chyba nie chciałbys by o tobie ktos tak napisał

poza tym o zmarłych mozna mowic dobrze albo wcale 🙂

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.