Skocz do zawartości
IGNORED

Forum - funkcjonalność, sprawy techniczne i organizacyjne

Rekomendowane odpowiedzi

• Administratorzy

Jak sytuacja aktualnie ? 

Walczyłem długo z tym ale jedyna opcja to cofka do poprzedniego buildu. 

Jeżeli ktoś nie chce czekać na naprawę wszystkich bugów polecam motyw Red 2023 jest tam aktualnei wrzucona wersja z przed feralnej aktualizacji.

Naprawia ona między innymi w widoku grid brak tytułów zakładek, breadcrumb oraz kilka mniejszych spraw.

Wszystkie inne motywy są aktualnei w trakcie prac.

ps. Podsyłajcie więcej bugów a będę starał się na bieżąco to poprawiać.

https://www.audiostereo.pl/subskrypcja/

1 hour ago, Espectro said:

Jak sytuacja aktualnie

U mnie na tablecie tez wystąpiły dolegliwosci identyczne jak na telefonie

Przed chwilą zaktualizowałem przeglądarkę i przynajmniej wróciła mozliwosc pisania postów.

Kolumny frontowe: Heco Celan XT701, Wzmacniacz: Yamaha AX900 - pracuje jako końcówka mocy, Amplituner: Marantz SR7010, Transport: Squeezebox Classic, Media player: Zidoo Z1000 Pro, FireTV 4K Max 2Gen, Subwoofer: 2x Velodyne EQ-MAX12, Projektor: JVC DLA-X90R, Kolumny efektowe w konfiguracji 7.2.4: satelity 2×Quadral TSA300 (centralny) 4×Quadral TSA500 (surround) 4×Quadral TSA300 (atmos).

• Administratorzy
Teraz, brewka87 napisał:

U mnie na tablecie tez wystąpiły dolegliwosci identyczne jak na telefonie

Przed chwilą zaktualizowałem przeglądarkę i przynajmniej wróciła mozliwosc pisania postów.

Dziwna sprawa bo o ile faktycznie na głównej tytuły poznikały to dolegliwości takowej jak u Pana nie jestemw  stanie zasymulować. 

1 minute ago, Espectro said:

Dziwna sprawa bo o ile faktycznie na głównej tytuły poznikały to dolegliwości takowej jak u Pana nie jestemw  stanie zasymulować. 

Moze to po prostu niekompatybilnosc nowej wersji strony z przeglądarką. Korzystam z dosc leciwych urządzen aczkolwiek większosc stron działało dotychczas poprawnie na starej przeglądarce włącznie ze stronami banków itp. 

Kolumny frontowe: Heco Celan XT701, Wzmacniacz: Yamaha AX900 - pracuje jako końcówka mocy, Amplituner: Marantz SR7010, Transport: Squeezebox Classic, Media player: Zidoo Z1000 Pro, FireTV 4K Max 2Gen, Subwoofer: 2x Velodyne EQ-MAX12, Projektor: JVC DLA-X90R, Kolumny efektowe w konfiguracji 7.2.4: satelity 2×Quadral TSA300 (centralny) 4×Quadral TSA500 (surround) 4×Quadral TSA300 (atmos).

• Administratorzy
Teraz, brewka87 napisał:

Moze to po prostu niekompatybilnosc nowej wersji strony z przeglądarką. Korzystam z dosc leciwych urządzen aczkolwiek większosc stron działało dotychczas poprawnie na starej przeglądarce włącznie ze stronami banków itp. 

Nie powinno to mieć znaczenia. To ewidentny problem aktualizacji. Zaś co do kwestii braku mozliwości klikania w przycisk (hamburger) to cież ko mi cokolwiek poradzić. 

Moim zdaniem na ten moment jest to problem nie ładowania się skryptów. A to coś pochodnego do urządzenia lub przeglądarki. 

2 minutes ago, Espectro said:

Nie powinno to mieć znaczenia.

Na tablecie miałem identyczną wersję Brave co na telefonie. Jak na razie zaktualizowałem tylko na tablecie. Jakby cos to do czasu az zaktualizuję w telefonie to mogę sprawdzac na bieząco czy dziala. Chociaz pewnie niebawem dokonam aktualizacji, bo tel mam zawsze przy sobie, a na forum zaglądam często 😊 bez mozliwosci pisania postów będzie to niewygodne 😉

• Administratorzy
9 minut temu, brewka87 napisał:

Na tablecie miałem identyczną wersję Brave co na telefonie. Jak na razie zaktualizowałem tylko na tablecie. Jakby cos to do czasu az zaktualizuję w telefonie to mogę sprawdzac na bieząco czy dziala. Chociaz pewnie niebawem dokonam aktualizacji, bo tel mam zawsze przy sobie, a na forum zaglądam często 😊 bez mozliwosci pisania postów będzie to niewygodne 😉

Generalnie tak. To co widziałem to naprawiłem i lub przywróciłem do stanu wyjściowego.

To samo na motywie Red jak i na innych. 

Co do braku możliwości klikania to jest to problem skryptów i na to nic nie poradzę bez logów a z telefonu będzie ciężko wywnioskować co to może być.

Jest maszap w interfejsie graficznym strony głównej w mobilnej wersji.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Zresetuję i włączę ponownie - kolaże się czy minęło.

Ukryta Zawartość

~Way hay and up she rises early in the morning~("Morskie opowieści")

~Braterstwo narodu buduje się na kiczu~("Nieznośna lekkość bytu" Milan Kundera)

6 minutes ago, Espectro said:

jest to problem skryptów

Wczesniej pisałem o tym, ze po kliknięciu w pole do wpisania tekstu nie otwiera się edytor. Po jakims czasie przestało się wyswietlac nawet to pole, tzn wyswietla się ale taki wąski pasek ktory w ogole nie reaguje na kliknięcie. 

Na tablecie wygląda to tak

Ukryta Zawartość

A na telefonie ze starszą przeglądarką obecnie jest tak

Screenshot_2023-03-13-17-19-57.thumb.png.d8fe905de318ba119c5d500c69ed277f.png

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

20 minut temu, xetras napisał:

Ukryta Zawartość

Okazało się że przeszło.

Over

Ukryta Zawartość

~Way hay and up she rises early in the morning~("Morskie opowieści")

~Braterstwo narodu buduje się na kiczu~("Nieznośna lekkość bytu" Milan Kundera)

Czy można lekko rozsunąć "nie przeczytaną" od "oznacz jako przeczytana" bo teraz dość blisko jest i łatwo się pomylić.

Ukryta Zawartość

poprzednio było jakoś inaczej.

Ukryta Zawartość

Na stronie głównej, po wciśnięciu funkcji, opcji "Pięć ostatnich tematów" pojawia się coś takiego

Ukryta Zawartość

555.thumb.jpg.3333e897b9d4db9f68f38ecf71131598.jpg

Tak jakby obrazy były jeden na drugim. Klikam na Car Audio i znajduję się w Klubach.

Opera i Edge jest to samo.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

„... nie wiem, nie znam się, nie orientuję się, zarobiony jestem!”

• Administratorzy
15 godzin temu, xetras napisał:

https://photos.app.goo.gl/Ai8M7iYmYkxFpL8E7

poprawione

13 godzin temu, Bogusław_59825 napisał:

Czy można lekko rozsunąć "nie przeczytaną" od "oznacz jako przeczytana" bo teraz dość blisko jest i łatwo się pomylić.

uwaga.thumb.JPG.326fc3313b710fd72aa16870fa5fb978.JPG

poprzednio było jakoś inaczej.

tak pamiętam to na szybko poprawka. 

na color picker motywie jest tak :

image.png

Może to lepsze rozwiązanie ? 

image.png

1 godzinę temu, fozzie napisał:

Na stronie głównej, po wciśnięciu funkcji, opcji "Pięć ostatnich tematów" pojawia się coś takiego

554.thumb.jpg.215d1e29ed8ec3d9230f481a2883b1b1.jpg

555.thumb.jpg.3333e897b9d4db9f68f38ecf71131598.jpg

Tak jakby obrazy były jeden na drugim. Klikam na Car Audio i znajduję się w Klubach.

Opera i Edge jest to samo.

popsute kluby już naprawione . dzięki za podesłanie 

• Administratorzy
Teraz, Bogusław_59825 napisał:

Sprawdziłem motyw color picker i nie sadze by ikony były ułatwieniem.

Po najechaniu jest tekst. Oraz znacząco zwiększa nam pole. Nie ma problemu każdy używa tego motywu który mu się podoba.

No, jeśli celem jest zwiększenie pola to co innego .... nie mogę cofnąć poprzedniego widoku jak było poprzednio, ale zaczerpnę z sąsiedniego forum na tym samym silniku ..  startowy - poczatkowy

Ukryta Zawartość

i końcowy ...

002.thumb.JPG.49b5c00604481ed41109154a1bce8647.JPG

i wszystko jasne i czytelne, jedno klikniecie załatwiała sprawę, zresztą obecnie tylko jeden motyw ma ikony (które nic nie znaczą bez zatrzymania kursora w tym miejscu) i niechaj tak zostanie, ale pozostałe moze warto poprawić/rozdzielić.

No i ostatnie z mojej strony ..... ta mała strzałka powrotu na "górę", coraz więcej stron korzysta z tego udoskonalenia, bo to duże ułatwienie jest.

0003.thumb.JPG.c191174db2f5a64ccdfdbf1675e3c7f5.JPG006.JPG.f4b480d4d1e920fefae5b1eb1cf287d7.JPG

No dobra .. koniec, bo tylko zaśmiecam sobie skrzynkę zdjęciami.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Administratorzy
14 minut temu, Bogusław_59825 napisał:

No i ostatnie z mojej strony ..... ta mała strzałka powrotu na "górę", coraz więcej stron korzysta z tego udoskonalenia, bo to duże ułatwienie jest.

to do zrobienia jest.

Co do reszty to kwestia graficzna i projektowa. Jeżeli będziemy ściągać wszystko od innych to słabo to będzie wyglądało.

Choć fakt trzeba by przebudować trochę aktualne widoki. Z tym pomysłem miał przychodzić motyw color picker. 

ok powrót na górę dodany 

image.png

2 godziny temu, Espectro napisał:

ok powrót na górę dodany 

Ukryta Zawartość

Dziękować.

Ukryta Zawartość

Temat "Rak Nowotwór - Alternatywne Metody i Próby Leczenia" jako skrajnie szkodliwy do natychmiastowego zamknięcia. 

A nie lepiej po prostu nie czytać i nie wchodzić do wątku jak się nie podoba...??? Co złego tam się dzieje, że aż tak bardzo cię swędzi doopsko z tego powodu, drogi userze jeden z drugim...???

Parker's Mood

3 minutes ago, Chicago said:

A nie lepiej po prostu nie czytać i nie wchodzić do wątku jak się nie podoba...??? Co złego tam się dzieje, że aż tak bardzo cię swędzi doopsko z tego powodu, drogi userze jeden z drugim...???

Nie znam tego tematu ale popieram przedmówcę.

Jak widać częsci społeczeństwa marzy się cenzura 😉 Chcieliby dyktowac co jest dobre, a co złe. O czym można rozmawiac, a o czym nie wolno...

@MV2 jako kolejny cenzor 😂

13 minut temu, brewka87 napisał:

@MV2 jako kolejny cenzor 😂

Nie , Panie brewka87 . Wydaje mi się , że wontecek "Plandemia i śmiercionki" był tak merytoryczny i skuteczny , że nic go nie przebije .

P.s . Proszę zapytać Administrację , komu przeszkadzał n.p. taki temat :

Edytowane przez MV2

Jak każdy kot przywykłem, że szczekają na mnie psy.

2 minutes ago, MV2 said:

Nie , Panie brewka87 . Wydaje mi się , że wontecek "Plandemia i śmiercionki" był tak merytoryczny i skuteczny , że nic go nie przebije .

Panie @MV2 mozesz się nie zgadzac z czyims stanowiskiem w jakiejs sprawie i ja to szanuję ale po prostu nie popieram zapędów cenzorskich takich jakie zaprezentował @kurtisblow.

Czyli albo ktos pisze tak jak ja chcę albo nalezy natychmiast zamknąc wątek! 😂

2 hours ago, kurtisblow said:

do natychmiastowego zamknięcia. 

SPRAWA ORGANIZACYJNA W ZAKŁADCE "STEREO".

Czy można podpiąć jeden z tematów ("Subwoofer w stereo" lub podobny) na stałe?

Sprawa wciąż wraca, średnio raz na dwa tygodnie ktoś zakłada wątek o tym lub z tego obszaru. Odpowiada się na te same pytania.

Brakuje bazy wiedzy w jednym miejscu - to dobry sposób, aby to zmienić.

PROSZĘ O PODPIĘCIE KTÓREGOŚ Z TEMATÓW - O SUBWOOFERACH - NA STAŁE (w zakładce "Stereo").

• Moderatorzy
13 minut temu, Wuelem napisał:

SPRAWA ORGANIZACYJNA W ZAKŁADCE "STEREO".

Czy można podpiąć jeden z tematów ("Subwoofer w stereo" lub podobny) na stałe?

Sprawa wciąż wraca, średnio raz na dwa tygodnie ktoś zakłada wątek o tym lub z tego obszaru. Odpowiada się na te same pytania.

Brakuje bazy wiedzy w jednym miejscu - to dobry sposób, aby to zmienić.

PROSZĘ O PODPIĘCIE KTÓREGOŚ Z TEMATÓW - O SUBWOOFERACH - NA STAŁE (w zakładce "Stereo").

Zrób "zgłoś", który temat byś chciał aby był podpięty.

Zgłoszenie zrobiłem.
Wybrałem temat, gdzie już jest kilka stron wpisów i temat najbardziej pasuje. Choć proszę o jego drobną korektę i uzupełnienie. W całości będzie wyglądał tak:

"Jaki SUBWOOFER do stereo - temat zbiorczy"

Mam nadzieję, że Społeczności i subofilom rozwiązanie przypadnie do gustu.
Dziękuję.

• Moderatorzy
36 minut temu, Wuelem napisał:

Zgłoszenie zrobiłem.
Wybrałem temat, gdzie już jest kilka stron wpisów i temat najbardziej pasuje. Choć proszę o jego drobną korektę i uzupełnienie. W całości będzie wyglądał tak:

"Jaki SUBWOOFER do stereo - temat zbiorczy"

Mam nadzieję, że Społeczności i subofilom rozwiązanie przypadnie do gustu.
Dziękuję.

Zrobione.

• Moderatorzy
1 godzinę temu, Marcinus napisał:

Zrobione.

Trzeba poprosić @Espectro , że jeśli można to żeby do tematu  zrobić odnośnik z KD.

" Mądry głupiemu ustępuje więc głupota triumfuje"

Do Moderatorów i Administratora  .

Proszę o podjęcie stosownych działań . Chodzi o wątek ,,Medialny homoseksualizm " .

...there is no spoon...

• Administratorzy
13 godzin temu, stench napisał:

Trzeba poprosić @Espectro , że jeśli można to żeby do tematu  zrobić odnośnik z KD.

zwykłe przekierwanie ? między działami ? czy cos źle zrozumiałem ?

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.