Skocz do zawartości
IGNORED

Forum - funkcjonalność, sprawy techniczne i organizacyjne

Rekomendowane odpowiedzi

Czy można przypiąć na dole strony głównej bezpośredni link opatrzony hasztagiem "Regulamin" do poniższych: 48 punktów w 10 paragrafach i 6 rozdziałach? 

/Zwiększy to udział samouków wśród regulaminowych nieuków (jak mniemam)./

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

~Way hay and up she rises early in the morning~("Morskie opowieści")

~Braterstwo narodu buduje się na kiczu~("Nieznośna lekkość bytu" Milan Kundera)

• Administratorzy
18 minut temu, xetras napisał:

Czy można przypiąć na dole strony głównej bezpośredni link opatrzony hasztagiem "Regulamin" do poniższych: 48 punktów w 10 paragrafach i 6 rozdziałach? 

/Zwiększy to udział samouków wśród regulaminowych nieuków (jak mniemam)./

https://www.audiostereo.pl/guidelines/

Regulamin jest na górze pod start.

https://www.audiostereo.pl/subskrypcja/

52 minuty temu, Espectro napisał:

nie jeden chyba wpis a monolog wpisów pod adresem jednej osoby

Jeden [szt.1] wpis z kilkoma mocnymi "komplementami"  w poprzednim życiu . Jeśli uważa Pan , że kłamię , to wyślę na pw .  Mam wysłać , czy sobie odpuścimy stare historie ?

Jak każdy kot przywykłem, że szczekają na mnie psy.

• Administratorzy
2 minuty temu, MV2 napisał:

Jeden [szt.1] wpis z kilkoma mocnymi "komplementami"  w poprzednim życiu . Jeśli uważa Pan , że kłamię , to wyślę na pw .  Mam wysłać , czy sobie odpuścimy stare historie ?

w poprzednim życiu to nie pamietam. 🙂 

30 minut temu, Espectro napisał:

w poprzednim życiu to nie pamietam. 🙂 

To jak ocenisz, który z przedszkolaków zaczął?

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

3 godziny temu, Espectro napisał:

Regulamin jest na górze pod start.

Dzięki.

Zapominam w mobilnej wersji o rozwijalnym menu:

FAQ, Netykieta, Użytkownicy, Administracja, Kalendarz, Regulamin, Regulamin moderacji.

W istocie - jest, co wystarczy.

15 godzin temu, argus napisał:

To się tak rozpowszechniło przez ostatnie lata, że IMO przeciętnie oczytany człowiek rozpozna od razu.

W takim razie sorry za niedopatrzenie.

Pozdrawiam

A.

A cytowanie bez podawania miejsca skąd się cytuje jest prawnie dopuszczalne w prawie autorskim?

Tu - tak, bo to pyskówka na oczytania ale tak w ogóle to niesłychany jest:

brak umiejetności cytowania u przeciętnie oczytanego czyli u Ciebie.

Jak można czytać i nie wiedzieć jak się cytuje? Dla mnie to byłaby ujma.

14 godzin temu, argus napisał:

na Panią prof. Engelking.

Bez wygłupów. Ona tak jak i czcigodny donosiciel Michał Boni (czyli małżonek) jest mianowana i zadysponowana, co ma gadać. Bez związku z polityką. Polecenia nią kierują.

Edytowane przez xetras
Dopisek

~Way hay and up she rises early in the morning~("Morskie opowieści")

~Braterstwo narodu buduje się na kiczu~("Nieznośna lekkość bytu" Milan Kundera)

45 minut temu, xetras napisał:

Bez wygłupów. Ona tak jak i czcigodny donosiciel Michał Boni (czyli małżonek) jest mianowana i zadysponowana, co ma gadać. Bez związku z polityką. Polecenia nią kierują.

Mógłbyś nie wpier... tu swoich głupich politycznych urojeń???

Tobą też kierują, i zapewniam - maja z tego mega polewkę.

Edytowane przez Jaro_747

Jestem Europejczykiem.

6 godzin temu, szymon1977 napisał:

Zgłaszam swoją kandydaturę, idealnie spełniam Twoje wymagania.

Najlepszy moderator jest jak infrastruktura - działa sprawnie, ale niewidocznie i dopóki tak jest nikt o niej nawet nie wspomina.

Ty jesteś pieniaczem-misjonarzem ciągnącym w nieskończoność dyskusje o niczym, czyli dokładną odwrotnością dobrego moderatora.

Jestem Europejczykiem.

5 godzin temu, Jaro_747 napisał:

Mógłbyś nie wpier... tu swoich głupich politycznych urojeń???

Tobą też kierują, i zapewniam - maja z tego mega polewkę.

5 godzin temu, Jaro_747 napisał:

Najlepszy moderator jest jak infrastruktura - działa sprawnie, ale niewidocznie i dopóki tak jest nikt o niej nawet nie wspomina.

Ty jesteś pieniaczem-misjonarzem ciągnącym w nieskończoność dyskusje o niczym, czyli dokładną odwrotnością dobrego moderatora.

Ty chyba nie umiesz napisać posta bez obrażania kogoś ???

10 hours ago, szymon1977 said:

Czasem da się przedstawić dowody prawdy czy racji, ale przed publicznym nazwaniem kogoś "kłamcą" czy "głupcem" powstrzymuje kultura osobista lub Moderacja, Regulamin i Netykieta. A kolegom uzurpującym sobie prawo do używania takich określeń chyba umknęło, że oponenci też by je zyskali.

No piekło zamarzło.... Nawiększy pieniacz ignorant, manipulator, kilka lat temu był regularnym trollem, na moderatora?!

Te wszystkie przymiotniki które wyżej wypisałeś, regularnie używałeś przeciwko każdemu, kto nie jeździł Pasateoł....

11 godzin temu, Espectro napisał:

na jakiej podstawie to Pan stwierdził ? 🙂 jest Pan wszechwiedzący ? 

jesli pisze prawdeto nie pomawia - zwykła logika w zdaniu

kazdy pisze na własne ryzyko takie teksty jesli uwaza ze druga strona pisze kłamstwa

kazdy kłamca zgłosi druga strone do moderacji ze jest pomawiany przez nią

w ten sposób rózne fejkowe hity i ich autorzy bezkarnie krąża po sieci

niestety moderacja przykłada sie do tego

6 godzin temu, Jaro_747 napisał:

kazdy moderator który daje sie wciagac w dyskusje z trollami ma same problemy bo wciagaja go w swój swiat

moderator troll dyskutujacy z trollami to najwyzsze wcielenie moderacji

jeden taki nadal krąży po forach mimo wieku  🙂

Edytowane przez cir

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

38 minut temu, hi_aro napisał:

...używałeś przeciwko każdemu...

Właśnie dałeś mi powód bym oba użył teraz, ale niektórzy dorastają a niektórzy jak widać nie.

-----

@Espectro od pewnego czasu mam pewien problem z Androidem (wersja mobilna strony): pisząc post wstawię cytat lub nick, to nie jestem w stanie go usunąć, kiedyś kasowałem go jak zwykłą literkę. Coś zmieniliście czy to kwestia innej komórki?

• Administratorzy
22 minuty temu, szymon1977 napisał:

Właśnie dałeś mi powód bym oba użył teraz, ale niektórzy dorastają a niektórzy jak widać nie.

-----

@Espectro od pewnego czasu mam pewien problem z Androidem (wersja mobilna strony): pisząc post wstawię cytat lub nick, to nie jestem w stanie go usunąć, kiedyś kasowałem go jak zwykłą literkę. Coś zmieniliście czy to kwestia innej komórki?

Nie zauważyłem takowego problemu. Ale raczej telefon nie ma znaczenia. Bo to edytor definiuje sposób dodawanai i formę.

10 godzin temu, szymon1977 napisał:

To jak ocenisz, który z przedszkolaków zaczął?

moderacja ma kwity na wszystko i na każdego 🙂 

11 godzin temu, szymon1977 napisał:

Czasem da się przedstawić dowody prawdy czy racji, ale przed publicznym nazwaniem kogoś "kłamcą" czy "głupcem" powstrzymuje kultura osobista lub Moderacja, Regulamin i Netykieta. A kolegom uzurpującym sobie prawo do używania takich określeń chyba umknęło, że oponenci też by je zyskali.

pewnie zę sie da ale pisząc "ty złudzeniu" pomawia się go tak naprawdę i nie podaje powodów oraz racji. 

Podobnie w innych kwestiach. 

Mówię o formie prawnej której nie da się ominąć i trzeba utrzymywać poprawność takich wpisów. 

(tylko gdy pokrzywdzony zgłosi takowy wpis) 

1 minute ago, Espectro said:

moderacja ma kwity na wszystko i na każdego 🙂

Kwoli wyjaśnienia, na samych siebie i poprzednich moderatorów również? Czy te akurat dane "znikają"....

• Administratorzy
5 minut temu, hi_aro napisał:

Kwoli wyjaśnienia, na samych siebie i poprzednich moderatorów również? Czy te akurat dane "znikają"....

też. A o jakie kwity chodzi ? 

ps. to w formie żartu było.

13 minut temu, Espectro napisał:

Nie zauważyłem takowego problemu. Ale raczej telefon nie ma znaczenia. Bo to edytor definiuje sposób dodawanai i formę.

Czyli winna nowa komórka - dzięki.

• Administratorzy
3 minuty temu, szymon1977 napisał:

Czyli winna nowa komórka - dzięki.

Ja swoje a Pan swoje. :0 

19 godzin temu, argus napisał:

Z dużym prawdopodobieństwem można jednak zakładać, że w samej Warszawie szmalcowników były tysiące.

W tak ważnej sprawie dużego prawdopodobieństwa nie powinno być tylko wiedza historyczna i konkretne liczby. Nawet jeśli przyjąć tą liczbę za prawdziwą to warszawiaków było ok. 1,3 mln, 1% z tej liczby to 1300 osób, więc? To narodowy proceder? Rzucasz kalumnie w pozostałe 99% - tego nie widzisz? Zwyczajne świnie znajdą się w każdym narodzie, ale robienie z tego cechy narodowej to jeszcze większe świństwo niż samo szmalcownictwo...

16 godzin temu, cir napisał:

jesli to prawda to nie ma pomówienia

W tym sęk, że trzeba tą wiedzę jak i dowody posiadać, w przeciwnym razie to pomówienie. Przekonanie to za mało.

„Jeśli nie masz co robić, nie rób tego w moim towarzystwie”

4 minuty temu, Jacchusia napisał:

Zwyczajne świnie znajdą się w każdym narodzie, ale robienie z tego cechy narodowej to jeszcze większe świństwo niż samo szmalcownictwo...

Świenta racya Jacchusia . Ważne , że ci szmalcownicy , to nie byli Katolicy .

Edytowane przez MV2

4 minuty temu, MV2 napisał:

Świenta racya Jacchusia . Ważne , że ci szmalcownicy , to nie byli Katolicy .

A katolicy to nie Polacy, czy Polacy to nie katolicy? Bo w innym przypadku po co ten podział? Czepialstwo, ale to dobrze, bo jeszcze niedawno byłby tylko uśmieszek, a tak proszę, rozmawiamy.

16 minut temu, Jacchusia napisał:

A katolicy to nie Polacy, czy Polacy to nie katolicy? Bo w innym przypadku po co ten podział? Czepialstwo, ale to dobrze, bo jeszcze niedawno byłby tylko uśmieszek, a tak proszę, rozmawiamy.

Pan Prezes Jarosław Kaczyński stwierdził , że Polak , to przede wszystkim Katolik . Z nim sobie pogadaj .

2 minuty temu, MV2 napisał:

Pan Prezes Jarosław Kaczyński stwierdził , że Polak , to przede wszystkim Katolik . Z nim sobie pogadaj .

Czy ty nie masz wrażenia, ze trollujesz? Jaki to ma związek z tym o czym rozmawiamy c, czyli szmalcownictwem podczas okupacji?

40 minut temu, Jacchusia napisał:

Czepialstwo, ale to dobrze, bo jeszcze niedawno byłby tylko uśmieszek, a tak proszę, rozmawiamy.

Od takiej "rozmowy" (czyli czepialstwo i prywata, w skrócie pyskówka) osobiście wolałem uśmieszki: teraz odpowiedzieć coś trzeba, bo inaczej motłoch z braku reakcji zwycięstwo winszować będzie. A biorąc pod uwagę co pomimo zgłoszeń moderacja potrafi zostawić, to wychodzi tak jak wychodzi. Prym wiodą userzy, którym wpisy na temat i zgodne z Regulaminem zdarzają się chyba tylko przez przypadek.

14 godzin temu, soundchaser napisał:

to co Tobie wydaje się kłamstwem dla kogoś innego jest prawdą. I na odwrót.

Niestety bywa jeszcze gorzej, bo czasem by dotrzeć do sedna prawdy trzeba przebić się przez misternie tworzone, piętrowe kłamstwo....czasem takie kłamstwo tak wsiąka w ludzką świadomość, że nie sposób tego wyplenić a na każdego który próbuje patrzy się jak na wariata.   🙂

13 godzin temu, Espectro napisał:

Na temat albo lecą punkty za trolling w temacie. 

Pisanie o prawdzie jest na temat?
Pytam bo nie jestem na bieżąco w temacie.   

Niepotrzebnie chyba pytam, drążę.
Jak za dużo tu się prawdy pisze to znak że za chwilę temat będzie zamknięty.....pa       🙂

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

• Administratorzy
2 minuty temu, Maju napisał:

Pisanie o prawdzie jest na temat?
Pytam bo nie jestem na bieżąco w temacie.   

Wpis 13 godzin temu....

7 minut temu, Maju napisał:

Niestety bywa jeszcze gorzej, bo czasem by dotrzeć do sedna prawdy trzeba przebić się przez misternie tworzone, piętrowe kłamstwo....czasem takie kłamstwo tak wsiąka w ludzką świadomość, że nie sposób tego wyplenić a na każdego który próbuje patrzy się jak na wariata.   🙂

A jak się do tej prawdy przebijesz i ją ujawniasz, to jesteś foliarzem, płaskoziemcem i zwolennikiem teorii spiskowej. 😉

Przepraszam za wpis nie na temat.

"Dobrze przedszkolaku...Ty za to jesteś miszczem w ping-ponga" To soundchaser do Zbiga.

A to "rada" Niepokornego dla soundchasera:

"Wywal toto w kibel i POrządnie spłucz co by nie wypłynęło"

Co na to Pan Espectro?

4 minuty temu, arturp napisał:

Bo szanowny oszust czuje się obrażony

I jest pod ewidentną ochroną.

2 godziny temu, Jacchusia napisał:

W tym sęk, że trzeba tą wiedzę jak i dowody posiadać, w przeciwnym razie to pomówienie. Przekonanie to za mało.

skoro ktos pisze to zakładam ze wie co pisze i bierze odpowiedzialnosc wiec nie pisz mi kocopołów

5 minut temu, papageno napisał:

I jest pod ewidentną ochroną.

moderacji

Godzinę temu, Maju napisał:

Niestety bywa jeszcze gorzej, bo czasem by dotrzeć do sedna prawdy trzeba przebić się przez misternie tworzone, piętrowe kłamstwo....czasem takie kłamstwo tak wsiąka w ludzką świadomość, że nie sposób tego wyplenić a na każdego który próbuje patrzy się jak na wariata.

a to rozumiem ze dotyczy tkzw dogmatów

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.