Skocz do zawartości
IGNORED

Forum - funkcjonalność, sprawy techniczne i organizacyjne

Rekomendowane odpowiedzi

Jak ma być spokój, to zlikwidujcie bocznicę. A jak chcecie zobaczyć, jak wygląda spokój, to wejdźcie na opinie czytelników na popularnych portalach. Nikt się nie pieści, walą prosto z mostu. Kilkaset komentarzy do jednego artykuły  a do tego kilka tys. opinii użytkowników w postaci 👎👍.

...there is no spoon...

20 minut temu, arturp napisał:

I to jest problem moderacji i zasad funkcjonowania forum. Są tu użytkownicy, którzy nagminnie łamią zasady. Mówienie o tym traktują jako atak personalny.

Problemem tego Forum jest garstka buraków, którym się wydaje, że pisanie przeciwko PiS i Kk stawia ich ponad Regulaminem. Reszta jak coś przeskrobie to zazwyczaj z honorem przyjmuje karę i przynajmniej na jakiś czas spuszcza z tonu.

20 minut temu, arturp napisał:

Nieważne, że chuligan atakował personalnie innych użytkowników nieważne, że używał wulgaryzmów i nieważne, że kłamał.

On jest "huliganem, a inni pisząc "***** ***" (itd itp) "nazywają prawdę po imieniu"? Dam Ci radę: zanim zaczniesz czegoś od kogoś wymagać, to się zastanów czy sam tego nie robisz.

-----

11 minut temu, papageno napisał:

Toż kwiat pisfanów od dłuższego czasu natęża się mentalnie, by znaleźć niewerbalny sposób zdezawuowania przeciwnika. Taki, który będzie dotkliwy a ich nie narazi na karę.

Jak trzeba nisko upaść mentalnie by z powodu otrzymanej negatywnej reakcji takie brednie wymyślać wnikać nie będę.

-----

6 minut temu, arturp napisał:

Nikt się nie pieści, walą prosto z mostu. Kilkaset komentarzy do jednego artykuły  a do tego kilka tys. opinii użytkowników w postaci 👎👍.

Dopóki zgodnie z Regulaminem to komu to przeszkadza?

Edytowane przez szymon1977

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

A ja konsekwentnie wnioskuję o wyeliminowanie z Forum użytkowników, których jedyny sens obecności zasadza się w ocenianiu i pouczaniu innych. Od pilnowania Regulaminu i Netykiety jest Administracja i Moderacja. W związku w tym wpisy wspomnianych samozwańczych nadzorców z nominacji własnej nie mają żadnego znaczenia, ani tym bardziej żadnej mocy sprawczej i są jedynie zarzewiem konfliktów i pyskówek.

16 minut temu, szymon1977 napisał:

Problemem tego Forum jest garstka buraków, którym się wydaje, że pisanie przeciwko PiS i Kk stawia ich ponad Regulaminem.

Problemem tego Forum jest garstka fanatyków, którym się wydaje że pisanie bezrefleksyjnej, klęcznikowej apologetyki KK oraz chwalczej wazeliny PiS stawia ich ponad Regulaminem.

Edytowane przez Bobcat

Użytkownik stawia się w roli obrońcy jakichś partii politycznych albo instytucji religijnych i na tej podstawie uzurpuje sobie prawo do obrażania i dyskryminowania innych użytkowników.

Próby wprowadzania cenzury i zamykania ust oponentom pod obłudnym pretekstem "pilnowania Regulaminu".

6 minut temu, Bobcat napisał:

Od pilnowania Regulaminu i Netykiety jest Administracja i Moderacja.

A ten wątek do dyskusji nt funkcjonowania Forum (polecam przeczytać uważnie pierwszy wpis) - coś jeszcze?

-----

8 minut temu, Bobcat napisał:

Problemem tego Forum jest garstka fanatyków, którym się wydaje że pisanie bezrefleksyjnej, klęcznikowej apologetyki KK oraz chwalczej wazeliny PiS stawia ich ponad Regulaminem.

Nie będę liczyć, których jest garstka a których dwie, stawianie się ponad Regulaminem bez wątpienia jest problemem.

2 minuty temu, arturp napisał:

Użytkownik stawia się w roli obrońcy jakichś partii politycznych albo instytucji religijnych i na tej podstawie uzurpuje sobie prawo do obrażania i dyskryminowania innych użytkowników.

Ale od tego jest moderacja, żeby za pomocą Regulaminu wymusić na chamie kulturę dyskusji, na każdym chamie niezależnie od poglądów.

4 minuty temu, arturp napisał:

Czyli obrońcom wolno łamać regulamin a oponentom należą się kary, kiedy o tym mówią.

To Twój pomysł mi go nie wmawiaj.

8 minut temu, arturp napisał:

Agresywne rozpychanie się łokciami w celu promowania własnej opcji politycznej i religii...

...lub negatywnego stosunku do niej - teraz jest sprawiedliwie.

2 minuty temu, szymon1977 napisał:

stawianie się ponad Regulaminem bez wątpienia jest problemem.

Od pilnowania Regulaminu i Netykiety jest Administracja i Moderacja. Nie samozwańczy uzurpatorzy.

4 minuty temu, Bobcat napisał:

Od pilnowania Regulaminu i Netykiety jest Administracja i Moderacja. Nie samozwańczy uzurpatorzy.

Nawet tu się mylisz.

41 minut temu, arturp napisał:

Ja rozumiem, że ktoś ma proste maniery bo taką ma moralność i mentalność ale w przestrzeni publicznej ( na forum ) to jest niedopuszczalne.

Opowiem Ci pewną historię: ktoś kiedyś zwracając się do mnie użył przekleństwa z kropką - ja parafrazując użyłem podobnego ale nie dałem kropki. Efekt? Automat wygwiazdkował, ja dostałem punkcik, wpis nie został opublikowany. Rozmowa z moderacją, że przekleństwa z kropką powinny być tak samo traktowane jak te bez kropki skutku nie przyniosła, podobnie jak zgłoszenie wpisu oponenta.

Ale do sedna. Przekleństwo to słowo jak każde inne, ale w pewnych kręgach używać go nie wypada, podobnie jak pewnych kręgach wypada zwracać się per Pan/Pani. Subkultura ***** *** pokazała, że przekleństwa z kropką są tutaj akceptowane. Wy używacie ale oni nie mogą? Piszę "oni" a nie "my", bo nie jestem elektoratem PiS ani Katolikiem.

-----

32 minuty temu, Bobcat napisał:

Próby wprowadzania cenzury i zamykania ust oponentom pod obłudnym pretekstem "pilnowania Regulaminu".

Nie potrafisz swoich myśli przedstawić w formie zgodnej z Regulaminem to idź gdzieś, gdzie Cię Regulamin nie będzie ograniczać. I nie ośmieszaj się zarzucając komuś cenzurę miłośniku V+A Bardzo Cię boli, że cenzury na Forum już nie ma, jeszcze bardziej myśl, że mogłaby nie sprzyjać Tobie.

48 minut temu, szymon1977 napisał:

Nawet tu się mylisz.

Idź spać , bo jutro będziesz miał czerwone oczka i będziesz ziewał .

Jak każdy kot przywykłem, że szczekają na mnie psy.

52 minuty temu, szymon1977 napisał:

Nie potrafisz swoich myśli przedstawić w formie zgodnej z Regulaminem to idź gdzieś, gdzie Cię Regulamin nie będzie ograniczać. I nie ośmieszaj się zarzucając komuś cenzurę miłośniku V+A Bardzo Cię boli, że cenzury na Forum już nie ma, jeszcze bardziej myśl, że mogłaby nie sprzyjać Tobie.

Zbiór liter bez najmniejszego znaczenia. Nie jesteś Administratorem ani Moderatorem.

56 minut temu, szymon1977 napisał:

Subkultura ***** *** pokazała, że przekleństwa z kropką są tutaj akceptowane.

I bardzo dobrze. Widzisz ile masz tu do gadania? Decydują ci, którym Regulamin dał takie uprawnienia.

58 minut temu, szymon1977 napisał:

Rozmowa z moderacją, że przekleństwa z kropką powinny być tak samo traktowane jak te bez kropki skutku nie przyniosła, podobnie jak zgłoszenie wpisu oponenta.

Jak wyżej.

59 minut temu, szymon1977 napisał:

Bardzo Cię boli, że cenzury na Forum już nie ma

Niektórzy bardzo radzi by ją wprowadzić. Pod obłudnym pretekstem troski o przestrzeganie Regulaminu.

Godzinę temu, szymon1977 napisał:

Nawet tu się mylisz.

Bynajmniej. 

Godzinę temu, Bobcat napisał:

Zbiór liter bez najmniejszego znaczenia.

Nie zrozumiałeś tego co komentujesz, wątpię abyś zrozumiał to, co powinienem Ci odpowiedzieć. A jednak skoro Twój wpis przeczytałem, to wypadałoby jakoś zareagować. Jesteś żywym dowodem potrzeby powrotu ikonki "haha".

No i minął kolejny dzień pod znakiem pieniactw szymona.

Ja kiedyś za jeden wpis według Moderacji nie na temat dostałem bana, a tu proszę, luz i tolerancja.

Jestem Europejczykiem.

51 minut temu, Jaro_747 napisał:

Ja kiedyś za jeden wpis według Moderacji nie na temat dostałem bana, a tu proszę, luz i tolerancja.

Bez obaw. Skoro już przyszliście całą grupą by trolować wątek prywatą pod moim adresem, to ja na pewno bana dostanę. Kwestia czasu.

8 godzin temu, szymon1977 napisał:

Problemem tego Forum jest garstka buraków, którym się wydaje, że pisanie przeciwko PiS i Kk stawia ich ponad Regulaminem. Reszta jak coś przeskrobie to zazwyczaj z honorem przyjmuje karę i przynajmniej na jakiś czas spuszcza z tonu.

4 godziny temu, szymon1977 napisał:

Bez obaw. Skoro już przyszliście całą grupą by trolować wątek prywatą pod moim adresem, to ja na pewno bana dostanę. Kwestia czasu.

Dobranoc

10 godzin temu, Bobcat napisał:

Nie samozwańczy uzurpatorzy.

...i Pan to pisze drogi Panie ?

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

7 godzin temu, Jaro_747 napisał:

Ty naprawdę widzisz tutaj TYLKO pieniactwa Szymona?

No błagam.

🙂

4 minuty temu, xniwax napisał:

...i Pan to pisze drogi Panie ?

🙂

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

"Problemem tego Forum jest garstka buraków, którym się wydaje, że pisanie przeciwko PiS i Kk stawia ich ponad Regulaminem"

Wiecie kto to napisał? Wiecie.

Ten grzeczny, poprawny, nie obrażający nikogusieńko, strzegący Regulaminu jak mało kto. 🤣

22 minuty temu, papageno napisał:

Wiecie kto to napisał? Wiecie.

Ten grzeczny, poprawny, nie obrażający nikogusieńko, strzegący Regulaminu jak mało kto. 🤣

Idąc za ciosem Waszym postulatów, nie obrażam buraka nazywając go burakiem. Ale bardzo Was widzę boli gdy ktoś inny korzysta z praw, które to Wam podobno się należą.

BTW większość przeciwników PiS i Kk nie są burakami, a nawet jeśli są to nie uzurpują sobie w tym wątku żadnych praw. Dlaczego kilku z Was uważa, że mój wpis któregoś z Was obraża? Sami sobie odpowiedzcie.

1 godzinę temu, bubusia napisał:

Ty naprawdę widzisz tutaj TYLKO pieniactwa Szymona?

Wymyślasz sobie tezę którą w tym samym zdaniu wyśmiewasz. Tylko dlaczego zawracasz tym głowę akurat mnie???

Jestem Europejczykiem.

13 godzin temu, arturp napisał:

I to jest problem moderacji i zasad funkcjonowania forum. Są tu użytkownicy, którzy nagminnie łamią zasady. Mówienie o tym traktują jako atak personalny. W rezultacie karani są ci, którzy zgłaszają , co i mnie się zdarzyło. Zgłosiłem chuligańskie występki a uznano , że moje zgłoszenia są bezpodstawne i na mnie nałożono kary z tego powodu. Nieważne, że chuligan atakował personalnie innych użytkowników nieważne, że używał wulgaryzmów i nieważne, że kłamał. Ja byłem niewygodny, ponieważ zawracałem gitarę. Gdzie tu sens?

O tym czy ktoś łamie regulamin decyduje moderacja...czy może się mylę? + przyznawanie się do punktów za "nieuzasadnione zgłoszenia" zdradza z kim mamy do czynienia. Szkody że @Bezlitosna Niusia nie widzi w tym destrukcyjnego wpływu na forum...

A wysyp serduszek, wiele mówi o jaką grupę "uciśnionych" chodzi 🙂

13 godzin temu, papageno napisał:

... Toż kwiat pisfanów ...

W pisowsko-konfederackim odchyleniu decydentów, które od dłuższego czasu coraz natarczywiej daje o sobie znać.

🙂

Jak ma być spokój, to zlikwidujcie bocznicę.

Przecież Administracja podjęła decyzję, o co wiec chodzi?

Mam inną radę, nie podoba się to nie odwiedzaj bocznicy, po co taką jaka jest zabierać innym?

12 godzin temu, Bobcat napisał:

I administracja wraz z moderacją na to się nabiera? Ależ ty masz o nich kiepskie zdanie. Patrzenie na świat poprzez okulary polityczno-religijne jest tym problemem. Ludzie, którzy nie potrafi rozmawiać o niczym bez domieszki polityki i religii są tym problemem. 

I to jest problem moderacji i zasad funkcjonowania forum. Są tu użytkownicy, którzy nagminnie łamią zasady. ...

12 godzin temu, arturp napisał:

I to jest przykład na to w jaki sposób jest łamany regulamin .Użytkownik stawia się w roli ...

I to jest to właśnie 🙂

Myślałeś może o założeniu bloga?

„Jeśli nie masz co robić, nie rób tego w moim towarzystwie”

8 minut temu, Jacchusia napisał:

...podoba się to nie odwiedzaj bocznicy, po co taką jaka jest zabierać innym?

Lajków też można nie klikać, wyłączyć powiadomienia, nie zaglądać w statystyki... pozbawienie tej funkcji wszystkich userów, bo kilku rozdmuchane jak balon ego by pękło gdyby dostali kciuka w dół to jakaś abstrakcja jest.

12 godzin temu, arturp napisał:

Agresywne rozpychanie się łokciami w celu promowania własnej opcji politycznej i religii. Ja rozumiem, że ktoś ma proste maniery bo taką ma moralność i mentalność ale w przestrzeni publicznej ( na forum ) to jest niedopuszczalne.

I znowu religia+polityka i jeszcze obrażanie "prostymi manierami"...

2 minuty temu, szymon1977 napisał:

Lajków też można nie klikać, wyłączyć powiadomienia, nie zaglądać w statystyki... pozbawienie tej funkcji wszystkich userów, bo kilku rozdmuchane jak balon ego by pękło gdyby dostali kciuka w dół to jakaś abstrakcja jest.

Szymon problem nie leży w lajkach tylko w ich nadużywaniu. Nawet na YT, na który tutaj się ktoś powoływał, negatywnych opinii de facto nie ma, bo jest widziana tylko przez właściciela kanału. A nie ma ich z tego samego powodu jak tutaj.

6 minut temu, Jacchusia napisał:

Mam inną radę, nie podoba się to nie odwiedzaj bocznicy, po co taką jaka jest zabierać innym?

I zostawić bocznicę takim jak ty ? Aby tu sobie teraz bezkarnie zrobili filię TVP i ambony ? Przecież obywatele wyraźnie dali znać , że sobie tego nie życzą w tym kraju. Mniejszości nie będzie narzucać swojej retoryki i stwierdzać, że inni mają się podporządkować . Agresywne chuligaństwo nie będzie pacyfikować większości.

...there is no spoon...

Godzinę temu, Bobcat napisał:

A są jakiekolwiek inne?

Bo wszystko zależy od kontekstu, jak mawia słynny wojownik Furcząca Relatywka.

I oczywiście od preferencji światopoglądowych zarządzających tym forum.

3 minuty temu, papageno napisał:

I oczywiście od preferencji światopoglądowych zarządzających tym forum.

Jestem przekonany, że oni też są naciskani z zewnątrz. To nie jest tylko problem tego forum. Jesienią się zmieni.

...there is no spoon...

I zostawić bocznicę takim jak ty ? Aby tu sobie teraz bezkarnie zrobili filię TVP i ambony ? Przecież obywatele wyraźnie dali znać , że sobie tego nie życzą w tym kraju. Mniejszości nie będzie narzucać swojej retoryki i stwierdzać, że inni mają się podporządkować . Agresywne chuligaństwo nie będzie pacyfikować większości.

A jakim? Masz misję obrony świata? I znowu ambona +TVP.

"Agresywne chuligaństwo nie będzie pacyfikować większości." - stąd też kłopoty co niektórych forumowiczów i ich utyskiwania.

" Przecież obywatele wyraźnie dali znać , że sobie tego nie życzą w tym kraju" - obywatelu nie lejcie wody, my tutaj wszyscy obywatelami jesteśmy. Nie uzurpujcie sobie narzucania własnej retoryki innym - że tak to, parafrazując ciebie, ujmę.

Edytowane przez Jacchusia

Trzeba zgłaszać, nie ma siły.

2 minuty temu, Jacchusia napisał:

my tutaj wszyscy obywatelami jesteśmy.

Mniejszością.

...there is no spoon...

5 minut temu, arturp napisał:

Trzeba zgłaszać, nie ma siły.

Nie masz gdzie, tutaj rządzi Kaczor, forum pod jego wpływem, proponuje rezygnacje do jesieni:)

Wtedy wrócisz, albo i nie:)

Ale jaja:)

Edytowane przez bubusia

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.