Skocz do zawartości
IGNORED

Forum - funkcjonalność, sprawy techniczne i organizacyjne

Rekomendowane odpowiedzi

2 minuty temu, szymon1977 napisał:

gdzie z powodu wybryku kilku troli, odebraliście tę funkcję całej reszcie.

A Ty się pytałeś całej reszty? Przeprowadzałeś w tym gronie jakieś badania ankietowe? Czy tylko się wypowiadasz w ich imieniu, bo takie uprawnienia sam sobie przyznałeś?

4 minuty temu, Bobcat napisał:

wypowiadasz w ich imieniu

Wypowiadam się tylko i wyłącznie w imieniu swoim, a to co mi dopowiadasz zachowaj dla siebie.

6 minut temu, Bobcat napisał:

A Ty się pytałeś całej reszty? Przeprowadzałeś w tym gronie jakieś badania ankietowe?

Nie napisałem niczego, co wymagałoby takich zabiegów.

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

• Moderatorzy
24 minuty temu, szymon1977 napisał:

Wypowiadając się publicznie dajemy każdemu prawo przeczytać, każdemu prawo fragment zacytować, każdemu skomentować. Serio ktoś manipulował cytatami? Nawet jeśli, to konsekwencje powinno ponieść tych kilku troli - na AS ponosi cała reszta. Podobnie jak w przypadku negatywnych lajków, gdzie z powodu wybryku kilku troli, odebraliście tę funkcję całej reszcie.

A w takim razie do czego Tobie możliwość zmiany treści cytatów?

10 minut temu, Marcinus napisał:

A w takim razie do czego Tobie możliwość zmiany treści cytatów?

Zmieniać treści cytatów nigdy nie zamierzałem, natomiast mieć możliwość wybrania fragmentu, który komentuję mieć powinienem, bo tak to właśnie powinno się robić i czasem się przydawało.

10 minut temu, Marcinus napisał:

w takim razie

A funkcja "cytuj zaznaczenie" powinna dodawać trzy kropki na początku i końcu.

Edytowane przez szymon1977

• Moderatorzy
5 minut temu, szymon1977 napisał:

mieć możliwość wybrania fragmentu, który komentuję mieć powinienem

I tak też jest.

29 minut temu, szymon1977 napisał:

Wypowiadam się tylko i wyłącznie w imieniu swoim

Sam sobie przeczysz:

42 minuty temu, szymon1977 napisał:

odebraliście tę funkcję całej reszcie.

41 minut temu, szymon1977 napisał:

konsekwencje powinno ponieść tych kilku troli - na AS ponosi cała reszta.

11 minut temu, Marcinus napisał:

tak też jest.

Nie do końca, mogą zacytować tylko jeden cały ciąg.

-----

Sam sobie przeczysz:

Jak zwykle mie rozumiesz tego co czytasz: nie pisałem jakie jest ich zdanie a tylko przytoczyłem fakt. Statystyką mam ustalać, czy nadal mają możliwość edycji cytatu?

2 minuty temu, szymon1977 napisał:

Przeczytaj uważnie.

Właśnie to zrobiłem. I przy okazji widzę jak próbujesz wmówić, że nie napisałeś tego, co napisałeś.

4 minuty temu, szymon1977 napisał:

Przeczytaj uważnie.

Przeczytałem. I pacz:

18 minut temu, szymon1977 napisał:

Zmieniać treści cytatów nigdy nie zamierzałem,

.

19 minut temu, szymon1977 napisał:

czasem się przydawało

.

Teraz dopiero "zmanipulowałem" - na twoje, zresztą, życzenie.

Ale przecież zaznaczyć cytat, który akurat komentujesz, to jest nawet dla mnie 😀 - kompletnego kretyna w tych komputerowo telefonicznych komplikacjach - prosta sprawa.

1 minutę temu, Bezlitosna Niusia napisał:

nawet dla mnie 😀 - kompletnego kretyna

Brawo Niusiu! Pokazałeś, że nowa funkcjonalność nie chroni przed kretynami, a reszcie utrudni życie.

21 minut temu, Bezlitosna Niusia napisał:

jako pierwszy zgłoszę cię Moderacji za trolling i obrażanie uczestników rozmowy.

Administrator pytał czy chcemy, aby było więcej emotikonów, czy też pozostawić tylko dwa ("lubię to" i "dziękuję"). Każdy mógł się wypowiedzieć. Przeważyła opcja druga, dlatego pozostawiono obecne dwa. 

@szymon1977przegapił to pytanie, w ogóle się nie wypowiedział w tej sprawie. Zorientował się post factum, gdy decyzja już zapadła. Więc od dłuższego czasu, nie mogąc pogodzić się że poszło nie po jego myśli, uprawia znane ze szlacheckich sejmików pieniactwo i warcholstwo i próbuje wrzeszczeć liberum veto.

Edytowane przez Bobcat
18 minut temu, Bezlitosna Niusia napisał:

Dawaj przykłady tych, według ciebie - trolli.

Pytaj moderacji, bo to oni podali, że tacy byli - mi kultura mie pozwala zaprzeczać, a Ty rób jak chcesz.

• Moderatorzy

Dobra Panowie, już wystarczy tych przepychanek!!!

Będę rozdawał vouchery na wakacje.

@Espectro  Funkcja "cytuj zaznaczenie" powinna dodawać trzy kropki na początku i końcu.

Teraz, szymon1977 napisał:

@Espectro  Funkcja "cytuj zaznaczenie" powinna dodawać trzy kropki na początku i końcu.

Bardzo często cytuje się zaznaczone całe zdanie. Dodanie trzech kropek byłoby w takiej sytuacji niewłaściwe. 

Jeśli są potrzebne - chyba nietrudno je dostawić we własnym zakresie?

Jeśli są potrzebne - chyba nietrudno je dostawić we własnym zakresie?

Aktualnie się nie da.

Bardzo często cytuje się zaznaczone całe zdanie. Dodanie trzech kropek byłoby w takiej sytuacji niewłaściwe. 

Racja. To może (...) ?

• Administratorzy
23 godziny temu, Maju napisał:

Jak komuś się zachciewa takich manipulacji to powinien być (po udowodnieniu tego, po uprzednim ostrzeżeniu) gdy coś takiego robi w recydywie, powinien być natychmiast z forum usunięty.

to prawda ale czasami wystarczy przekręcić jedno słowo lub wyłapać z całej wypowiedzi tylko te słowa które go interesują i na podstawie których chce zmanipulować wiadomość. 

Dlatego jest to aktualnie wyłączone.

https://www.audiostereo.pl/subskrypcja/

2 minuty temu, Espectro napisał:

wystarczy

Wystarczy zacytować post oryginalny i zmanipulowany by komuś udowodnić przekręt.
To wystarczy by moderacja zareagowała.....jaki to problem??

Co innego jak ktoś bez cytowania pisze o kimś nieprawdę lub kłamie że ktoś pisze coś co nie miało miejsca.....udowodnić że się nie jest wielbłądem jest najtrudniej.....a takie pisanie tu jest powszechne.

Że przypomnę pana post  na mój temat w wiadomym temacie.....   🙂

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

• Administratorzy
8 minut temu, Maju napisał:

Wystarczy zacytować post oryginalny i zmanipulowany by komuś udowodnić przekręt.
To wystarczy by moderacja zareagowała.....jaki to problem??

że takich niuansów była by cała MASA.

9 minut temu, Maju napisał:

Że przypomnę pana post  na mój temat w wiadomym temacie.....   🙂

?

8 minut temu, Espectro napisał:

MASA.

Powtórzę.
Nigdy mi się nie zdarzyło by ktoś gmerał w moich wpisach (cytatach) by zmienić ich treść czy mi coś wmówić.....mógłbym tu zacytować całą "MASĘ" wpisów osób które sugerują, czasami wręcz insynuują że coś robiłem, czy pisałem (nie wykluczając pana osoby).
I to jest problem a nie jakieś wydumane manipulowanie wpisami.

Mnie stan obecny nie bardzo przeszkadza, ale też w niczym nie pomaga.
Stąd też mój głos w tej sprawie.
Tyle.

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

• Administratorzy
4 minuty temu, Maju napisał:

Nigdy mi się nie zdarzyło by ktoś gmerał w moich wpisach (cytatach) by zmienić ich treść czy mi coś

było. Sam pamiętam. I to było zgłoszone. 

Starajcie się zaznaczać tekst który chce sie cytować i odpowiadać. Tak jest naturalnie po prostu.

Pozwolę sobie przypomnieć o uruchomieniu funkcji obustronnego znikania postów osoby ignorowanej jak i ignorującego

Dziękuję

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

8 minut temu, Espectro napisał:

było. Sam pamiętam. I to było zgłoszone

No właśnie.....pamięć bywa zawodna, lepiej jest jak się nie pisze o tym co się w jakiś sposób zapamiętało.

Co mogę na to odpowiedzieć?
Powtórzę nigdy nie zdarzyło mi się zgłaszać takich postów z prostego powodu, bo nigdy takich kierowanych do mnie nie było!

• Administratorzy
6 minut temu, ASURA napisał:

Pozwolę sobie przypomnieć o uruchomieniu funkcji obustronnego znikania postów osoby ignorowanej jak i ignorującego

Dziękuję

Aktualnie mam małą awarię i sporo innych spraw. Plugin jest w trakcie pisania. (ok 70%) 

4 minuty temu, Maju napisał:

Powtórzę nigdy nie zdarzyło mi się zgłaszać takich postów z prostego powodu, bo nigdy takich kierowanych do mnie nie było!

Były. W prost ktoś wyedytował Pański wpis i dopisał że jest Pan za ........ itd

Dobra mniejsza. Nie ma to sensu.

2 minuty temu, Espectro napisał:

Były. W prost ktoś wyedytował Pański wpis i dopisał że jest Pan za ........ itd

Dobra mniejsza. Nie ma to sensu.

Ciekawe co ten ktoś dopisał.....za nic sobie tego nie mogę przypomnieć.   🙂

"Było zgłoszone" a teraz już widzę liczbę mnogą "Były".....fakt, nie ma najmniejszego sensu polemizować z pańską nadzwyczajną pamięcią.  

• Administratorzy
11 minut temu, Maju napisał:

Ciekawe co ten ktoś dopisał.....za nic sobie tego nie mogę przypomnieć.   🙂

"Było zgłoszone" a teraz już widzę liczbę mnogą "Były".....fakt, nie ma najmniejszego sensu polemizować z pańską nadzwyczajną pamięcią.  

Minimum jeden ale może i maximum 

Asura donosi a moderator punkty posłusznie nosi 😄

Zupełnie nie rozumiem tego ostatniego ostrzeżenia. wyraziłem tylko zdziwienie reakcją naszego konstruktora na coś co zupełnie działa tak jak jego własne pomysły, o których sam szeroko pisał.

Bo cóż obraźliwego jest w zdaniach:

"To coś takiego jak twój kabel odzyskujący energię 😄

Ramka też podpada pod tą kategorię, więc nie rozumiem skąd to zdziwienie, Rafałku."

• Administratorzy
11 minut temu, bum1234 napisał:

Asura donosi a moderator punkty posłusznie nosi 😄

Zupełnie nie rozumiem tego ostatniego ostrzeżenia. wyraziłem tylko zdziwienie reakcją naszego konstruktora na coś co zupełnie działa tak jak jego własne pomysły, o których sam szeroko pisał.

Bo cóż obraźliwego jest w zdaniach:

"To coś takiego jak twój kabel odzyskujący energię 😄

Ramka też podpada pod tą kategorię, więc nie rozumiem skąd to zdziwienie, Rafałku."

To takie jedyne chodzenie po tematach kabelkowych i pisanie że nie działą. 🙂 tylko że z sarkazmem.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.