Skocz do zawartości
IGNORED

Forum - funkcjonalność, sprawy techniczne i organizacyjne

Rekomendowane odpowiedzi

• Administratorzy
33 minuty temu, Espectro napisał:

hmm a to nie kwestia skalowania u Pana w przeglądarce ?? 

image.png

zmniejszyłem ilośc tekstu jako zajawka przy konwersacjach z 10 linijek (chyba) na 2 linijki.

Screenshot_46.png

Screenshot_45.png

https://www.audiostereo.pl/subskrypcja/

1 godzinę temu, Espectro napisał:

zmniejszyłem ilośc tekstu jako zajawka przy konwersacjach z 10 linijek (chyba) na 2 linijki

Na PC nic się nie zmieniło, przeglądarka ma wielkość wyświetlania 100% tak że nic nie powinno zmniejszać

Wyświetlanie w wersji na telefon taka opcja uchodzi ale  na PC całą wygodę dostępu do wielu rozmów jednocześnie i łatwość przeszukiwania bierze w łeb

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

• Administratorzy
4 godziny temu, ASURA napisał:

Na PC nic się nie zmieniło, przeglądarka ma wielkość wyświetlania 100% tak że nic nie powinno zmniejszać

Wyświetlanie w wersji na telefon taka opcja uchodzi ale  na PC całą wygodę dostępu do wielu rozmów jednocześnie i łatwość przeszukiwania bierze w łeb

Ktoś jeszcze tak ma? 

A to nie jest wersja komputerowa na telefonie ?

Screenshot_20240628_191034_Chrome.jpg

2 godziny temu, Espectro napisał:

Ktoś jeszcze tak ma? 

A to nie jest wersja komputerowa na telefonie ?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Nie, różne przeglądarki na Windowsie z PC ; Firefox, Edge tak samo pokazują

Ukryta Zawartość

W dniu 27.06.2024 o 16:26, slawek.xm napisał:
W dniu 27.06.2024 o 16:24, Maju napisał:

Poprawcie mnie jakbym się mylił.

Czy dobrze pamiętam, że za czasów wymienionego po przekroczeniu 10 punktów nie było blokady na rozmowy na PW??
A teraz się nie da.....

była , ja nie mogłem pisać wiadomości

Może ban wynikał z powodów innych niż zdobyte punkty.....sprawdziłem w wiadomościach na PW i skonsultowałem to z @xniwax.
Co by o nich nie mówić, tamtych czasach ("v" i "a") złego nie pisać można było pogadać, załatwiać na PW różne zobowiązania związane np. z akcjami w tematach związanych z DIY w przeciwieństwie do obecnej sytuacji.

Wtedy jak i teraz wcale nie jest problemem by szybko przekroczyć 10 punktów i zostać pozbawionym możliwości kontaktu z innymi.....nie możnaby spowodować że 20 pkt. jest tą granicą???
Wstyd że w tym względzie lepiej było dawniej, kiedy nałapałem 19 pkt. i pisałem sobie nie tylko z kumplami ale też vlado.

Nie jest to normalna sytuacja, że na PW (np. w rozmowie z @Espectro) nie można nawet wspomnieć o bezsensownie danych punktach.....może trzeba więcej napisać właśnie na PW?    🙂

Edytowane przez Maju

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

• Administratorzy
Godzinę temu, Maju napisał:

Nie jest to normalna sytuacja, że na PW (np. w rozmowie z @Espectro) nie można nawet wspomnieć o bezsensownie danych punktach.....może trzeba więcej napisać właśnie na PW?    🙂

?? 

Gdzie co jak ? 

Regulamin taki jest i koniec. Jeżeli dyskutujemy na temat regulaminu to tylko tu w formie kulturalnej .....

21 godzin temu, Espectro napisał:

Jeżeli dyskutujemy na temat regulaminu to tylko tu w formie kulturalnej ...

Czyżbym zadał pytanie które jest gdzieś niekulturalne??
Zadałem proste pytania, najpierw czy to prawda że niegdyś nie było blokady na PW po przekroczeniu 10 pkt. Baz rezultatu, nikt z Was, Moderacji nie odpowiedział.
A potem to cytowane przez Pana gdzie zawarłem już powód dlaczego uważam taki stan rzeczy za niezbyt normalny.....resztę Pan zna, napisałem o tym na PW.

A może samo wskazanie na fakt że niegdyś po przekroczeniu 10 punktów można było jeszcze pisać na PW jest niekulturalne. Wskazanie na ten fakt i to że teraz nie można tam pisać może być tylko niewygodne.

Czytam właśnie regulamin, nic o tym co jest blokowane i na jakich zasadach tam nie jest regulowane, nic takiego tam nie zauważyłem.....dlatego uważam że lepiej byłoby spróbować rozmawiać, odnieść się do mojej propozycji (granicy 20 punktów gdy blokowane jest PW) zamiast odpowiadać taki sposób z którego nic nie wynika.

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

Panowie bądźcie dorośli. Był czas, można było to forum kupić, tzn. kupić wpisy, bo to jedyna wartość forum, nie pamietam żeby się zorganizowała jakas grupa chetnych, a dużo bylo wtedy ludzi przy kasie tutaj. Ktoś to kupił, przejął i stawia warunki oraz zarabia na tym pieniądze. Tak już jest. To jest prywatne forum, nie bedziecie sobie pisac, co chcecie i jak chcecie i robic, co was bawi. To wy jestescie dodatkiem do słupa ogłoszeniowego, a nie słup do was. Dorośli ludzie powinni to zrozumieć. Jeśli ktoś dzieli się tutaj jakas wiedze, to robi to za darmo i w lasnej nieprzymuszonej woli wiedzac, ze ktos inny na zwiekszonej atrakcyjnosci forum zarabia. Dzieistaki osob z tego powodu zalozylo swoje fpra, blogi itd., bo produkuje dużo zawartosci i chce cos za to miec. 

Home is where the needle marks try to heal my broken heart...

Ukryta Zawartość

Musiałem. Inaczej bym się udusił. Użytkownik jaki jest, sami wiecie. ;)

Konsekwencji byłem świadom. Było warto. 

Ukryta Zawartość

.

• Administratorzy
23 godziny temu, Maju napisał:

Zadałem proste pytania, najpierw czy to prawda że niegdyś nie było blokady na PW po przekroczeniu 10 pkt. Baz rezultatu, nikt z Was, Moderacji nie odpowiedział.

tego nie pamiętam. Możliwe. 

23 godziny temu, Maju napisał:

A może samo wskazanie na fakt że niegdyś po przekroczeniu 10 punktów można było jeszcze pisać na PW jest niekulturalne

z tego co pamiętam to ban był na pw i na pisanie wszędzie ale aktualnie chyba zmieniliśmy to aby można było się odwołać na pw do Administracji.

Podejście kulturalne powinno być stosowane do każdej sytuacji, a nie wyrywkowo. 

W dniu 29.06.2024 o 09:20, Maju napisał:

Może ban wynikał z powodów innych niż zdobyte punkty.....sprawdziłem w wiadomościach na PW i skonsultowałem to z @xniwax.

zgubiłem sie... @xniwax jest poszkodowanym ? 

12 minut temu, Espectro napisał:

NIe 😉

Chodzi o to, że kiedyś przy banie za 10 pkt. funkcjonowała poczta PW. 

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

• Administratorzy
7 minut temu, xniwax napisał:

NIe 😉

A teraz nie ? Może coś przy aktualizacji sie wysypało. Sprawdzę.

16 minut temu, Espectro napisał:

A teraz nie ? Może coś przy aktualizacji sie wysypało. Sprawdzę.

Nie. Nie można dodawać żadnych treści. Priv również. Jedyne co działa to Kontakt (z Administracją) na dole strony.

• Administratorzy
Teraz, Bobcat napisał:

Nie. Nie można dodawać żadnych treści. Priv również. Jedyne co działa to Kontakt (z Administracją) na dole strony.

najgorzej że nie widzę tego w opcjach więc pewnie to było poprawione w aktualizacji.

6 godzin temu, xniwax napisał:
6 godzin temu, Espectro napisał:

NIe 😉

Chodzi też o to że 10 punktów nie powinno odbierać możliwości pisania na PW a nawet za "@vladomord" tak nie było gdy ciągle trzymał swoich przeciwników.....sprawdziłem że z @xniwax, z wieloma którzy przez "v" opuścili to forum ucinałem sobie wtedy dłuższe rozmowy.....dziwne by teraz tak być nie mogło i było inaczej.

20, 30 punktów można przyjąć i odciąć forumowicza od PW i innych możliwości a nie 10.

• Administratorzy
Teraz, Maju napisał:

Chodzi też o to że 10 punktów nie powinno odbierać możliwości pisania na PW a nawet za "@vladomord" tak nie było gdy ciągle trzymał swoich przeciwników.....sprawdziłem że z @xniwax, z wieloma którzy przez "v" opuścili to forum ucinałem sobie wtedy dłuższe rozmowy.....dziwne by teraz tak być nie mogło i było inaczej.

20, 30 punktów można przyjąć i odciąć forumowicza od PW i innych możliwości a nie 10.

tak mam tego świadomość i podejrzewam że możliwość pisania na pw przez pewien czas to błąd systemu 

ale może uda mi się coś podziałać i zmienić to. Trochę bije się z myślami i zastanawiam, bo możliwe żę specjalnie to tak było zrobione.

Gość

(Konto usunięte)
15 minut temu, Espectro napisał:

Trochę bije się z myślami i zastanawiam, bo możliwe żę specjalnie to tak było zrobione.

Zostawiając możliwość pisania Prywatnych Wiadomości przy banie na forum

dajesz użytkownikowi możliwość dyskusji z Adminem czyli ze sobą jak również z innymi użytkownikami... co czasem dobrze działa na psychikę gdy można się wyżalić koledze ...że się dostało bana....

Czasem można też wtedy poprosić kogoś o zamieszczenie ważnego wpisu w imieniu zbanowanego ...ja kiedyś korzystałem z takiej możliwości pisząc do moderatora, który taki wpis w moim imieniu zamieszczał

19 minut temu, Espectro napisał:

tak mam tego świadomość i podejrzewam że możliwość pisania na pw przez pewien czas to błąd systemu 

ale może uda mi się coś podziałać i zmienić to. Trochę bije się z myślami i zastanawiam, bo możliwe żę specjalnie to tak było zrobione.

Brak możliwości czytania własnej korespondencji-brak dostępu narusza prawo o prywatności korespondencji. Korespondencja taka w przypadku np. stałego bana powinna być właścicielowi przekazana na wskazanego maila

23 minuty temu, Espectro napisał:

mam tego świadomość i

Cieszy mnie to że chce Pan coś z tym zrobić.

2 minuty temu, ASURA napisał:

Brak możliwości czytania własnej korespondencji-brak dostępu narusza prawo o prywatności korespondencji. Korespondencja taka w przypadku np. stałego bana powinna być właścicielowi przekazana na wskazanego maila

Czytać korespondencję można, ale nie można na to od razu odpowiedzieć a czasem to jest konieczność jak piszą ze sobą ludzie zaangażowani w DIY, realizują jakieś projekty zamówienia grupowe itd. itp.

2 minuty temu, Maju napisał:

Cieszy mnie to że chce Pan coś z tym zrobić.

Czytać korespondencję można, ale nie można na to od razu odpowiedzieć a czasem to jest konieczność jak piszą ze sobą ludzie zaangażowani w DIY, realizują jakieś projekty zamówienia grupowe itd. itp.

Ja nie mogłem za tym co równi i równiejsi?

1 godzinę temu, Espectro napisał:

bo możliwe żę specjalnie to tak było zrobione.

Po co?
Taka restrykcja wprowadzałaby tylko pewne podejrzenia, a już na pewno wątpliwości.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Godzinę temu, ASURA napisał:

nie mogłem

To był mój pierwszy ban za przekroczone punkty w ostatnim czasie (wcześniej jeszcze za czasów Vlado), może po kolejnych dziać się mogą takie cuda które opisujesz.....więc wszystko jeszcze przede mną.   🙂

Godzinę temu, ASURA napisał:

co równi i równiejsi?

Tego z pewnością 100% nigdy się tu chyba nie dowiemy.  🙂

Edytowane przez Maju

6 godzin temu, slawek.xm napisał:

dajesz użytkownikowi możliwość dyskusji z Adminem czyli ze sobą jak również z innymi użytkownikami... co czasem dobrze działa na psychikę gdy można się wyżalić koledze ...że się dostało bana....

Czasem można też wtedy poprosić kogoś o zamieszczenie ważnego wpisu w imieniu zbanowanego ...ja kiedyś korzystałem z takiej możliwości pisząc do moderatora, który taki wpis w moim imieniu zamieszczał

Żartujesz? A taki zbanowany nie może się wtedy po prostu wypłakać mamusi, albo żonie, która go przytuli i pogłaszcze po głowie? wesoly-emotikon-ruchomy-obrazek-0012.gif

Ban to ban, Wy chcecie dostęp do PW? xD Wymieńcie się numerami albo zachowujcie tak, żeby nie dostać bana. Proste? 👍

Edytowane przez J4Z

.

No tak, to tłumaczy twoją działalność na forum, skoro zachowywanie się tak, żeby nie wyłapać bana jest dla ciebie głupie, rotfl. Za darmo tu nikt banów nie daje. 

Co mnie podkusiło, żeby odsłonić twego posta xD, porażko obsługi... xDDD

11 minut temu, J4Z napisał:

porażko obsługi

Tylko proszę 🙏, nie karajcie mnie! Przecież to jest fakt, nie żadna obraza. 

Edytowane przez J4Z
A tu przecinek, tam dopisek

.

• Administratorzy
16 godzin temu, ASURA napisał:

Czytania ? nikt nei zabiera dostępu.... poza tym nikt nikomu nie kazał bluzgać w temacie. A regulamin jasno stanowi żę tego nie wolno nawet w świetle prawa Polskiego ...

15 godzin temu, xniwax napisał:

Po co?
Taka restrykcja wprowadzałaby tylko pewne podejrzenia, a już na pewno wątpliwości.

a np takie że po otrzymaniu bana moderatorzy otrzymują spam na pw z bluzgami ... :0 podejrzewam żę dlatego tak było. 

i dlatego też formularz na dole strony jest otwarty ale ma limit ilości wiadomości na minutę. 

16 godzin temu, slawek.xm napisał:

dajesz użytkownikowi możliwość dyskusji z Adminem czyli

z tej perspektywy tak. Ale z drugiej juz nie. 

Często bywało tak że punkty zbierał usera za bluzgi do innego usera a gdy dostawał bana to rozmowa przenosiła się na PW gdzie tam spamował mu bluzgami itd co chwilę. 

Taki jest tego powód....

16 godzin temu, ASURA napisał:

Korespondencja taka w przypadku np. stałego bana powinna być właścicielowi przekazana na wskazanego maila

i jest jeżeli się ma powiadomienia włączone na e-maila.

16 godzin temu, slawek.xm napisał:

Czasem można też wtedy poprosić kogoś o zamieszczenie ważnego wpisu w imieniu zbanowanego

to zwykłe omijanie bana co nie powinno mieć miejsca....

lepiej może odrazu zrobić sobie 10 kont i jak jedno zbanuje niedobra moderacja to napisać z jednego z 10 innych ?

17 godzin temu, Maju napisał:

forum ucinałem sobie wtedy dłuższe rozmowy.....dziwne by teraz tak być nie mogło i było inaczej.

🙂

9 godzin temu, J4Z napisał:

Ban to ban, Wy chcecie dostęp do PW? xD Wymieńcie się numerami albo zachowujcie tak, żeby nie dostać bana. Proste? 👍

8 godzin temu, bum1234 napisał:

Nie. Głupie.

Pewnie nigdy nie brał udziału w sporach (zwłaszcza ideologicznych, politycznych) gdzie zgłaszający posty manipuluje faktami (insynuując np. OT czy trolling) licząc na niewiedzę moderatora w tym względzie.
Przy okazji zgłaszają każdy wpis typu "do was to co piszę nie dochodzi" jako prowokację albo obrazę "majestatu".
Wystarczy że moderator jest dla nich litościwy i można wtedy w dwa dni złapać dość punktów.

Ban banowi nierówny.....inni potrafią słowami uznawanymi za wulgarne tu operować i robią to co zostało zakazane kolejny i kolejny raz w recydywie.

No i te znajomości forumowe mają inny charakter niż w realu.....znamy się w specyficzny typowy dla takich środowisk sposób gdzie nie są nam potrzebne inne kontakty jak tylko te na PW.
Nie mamy potrzeby by znać np. nr. telefonu, maili itp. by tam o sprawach forumowych gadać.

7 godzin temu, J4Z napisał:

Za darmo tu nikt banów nie daje. 

Nie wiem nic o takich banach, ale bardzo kiepsko merytorycznie uzasadnionych punktów nałapałem tu już tyle (inni też na PW mi o takich karach pisali), że mam prawo o tym tu napisać i walczyć o przywrócenia prawa do pisania po przekroczeniu 10.

10 godzin temu, soundchaser napisał:

A taki zbanowany nie może się wtedy po prostu wypłakać mamusi, albo żonie, która go przytuli i pogłaszcze po głowie?

Może.....skoro o tym piszesz to pewnie to masz sprawdzone. 
Działa??   🙂

• Administratorzy
7 minut temu, Maju napisał:

Pewnie nigdy nie brał udziału w sporach (zwłaszcza ideologicznych, politycznych) gdzie zgłaszający posty manipuluje faktami

dlaczego gdy widzę wpis "manipulują faktami" to zawsze jest to Pan .... i to robi każdy i wszyscy przeciwko Panu i tak w koło..........

• Ostatnio przeglądający   1 użytkownik

• Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.