Skocz do zawartości
IGNORED

Forum - funkcjonalność, sprawy techniczne i organizacyjne

Rekomendowane odpowiedzi

41 minut temu, cir napisał:

własnie za to ci płaca wiec   do roboty

kazdy niech robi to co ma w zakresie obowiązków

normą jest moderacja z anonimowych kont z zostawiona droga odwoławcza od decyzji i taki maja tu zakres obowiązków

ile lat mozna czytac te same żale

Teraz się wypowiadasz jako administrator, moderator czy moze jakiś mój przelożony?

6 minut temu, cir napisał:

jaka masz funkcje bo nic nie wiem ?

Padło pytanie to jeszcze jak zdążę odpowiem.....

14 minut temu, Maju napisał:

.....na tym forum roi się od takich którzy widza w moich postach to co chcą zobaczyć....

.....a wystarczy przeczytać ze zrozumieniem to co napisałem.

33 minuty temu, Maju napisał:

.pewnie też zauważyłeś który z nas udaje i który (choćby z racji funkcji) drwić nie powinien

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

Espectro
Ten odpowiedź został doceniony przez Espectro !

szymon1977 otrzymał(a) odznakę 'Świetna treść' i 50 punktów.

Godzinę temu, Espectro napisał:

Opinię w grupie użytkowników w temacie ma Pan specyficzną...

W opinii stu troli to ja jestem trolem.

-----

2 godziny temu, Espectro napisał:

+1

To dla mnie ten plusik? Jeśli tak to proszę o oficjalbe wprowadzenie sprawy w życie.

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

7 minut temu, Bezlitosna Niusia napisał:

Forumowy kapelan.

wiec drwić  nie powinien a niestety tak prowadzi rozmowy aby zdyskredytowac wpis drugiej strony

4 minuty temu, jezz napisał:

Teraz się wypowiadasz jako administrator, moderator czy moze jakiś mój przelożony?

bezstronny czytelnik twoich wpisów kótre umieszczasz w ogólnie dostepnym watku stad narazasz sie na takie opinie

urok wolnego forum a nie twojego bloga

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

17 godzin temu, atmeg napisał:

W każdej demokracji istnieje obowiązek podpisania sie przez administracje pod swoimi decyzjami .

Obecnie mogę nie być w temacie, ale jeszcze niedawno (kiedy prow. działalnosć gosp.)  każda decyzja na piśmie z Urzędu Skarbowego była jako decyzja naczelnika, a o wielu z nich pewnie nawet nie wiedział, choćby o rejestracji "głupiej" kasy fiskalnej. Wiec nieprawda.

„Jeśli nie masz co robić, nie rób tego w moim towarzystwie”

2 minuty temu, slawek.xm napisał:

dla mnie .... nie przywłaszczaj sobie 🙂

Ej! Ten był dla Ciebie:

22 minuty temu, Espectro napisał:

+1

A ten chyba dla mnie:

2 godziny temu, Espectro napisał:

+1

Gość

(Konto usunięte)

Czy takie wątki w tym stylu powinny pojawiać się na AS ?

Co prawda wątek przeszedł w chwilowe zapomnienie , ale licho nie śpi.

Tytuł wątku i zacytowany post.

Unitra pod butami: Czy jest jakiś sposób na ukaranie tego gówniarza?

Gnojek robi filmy obrażające zabytkowy sprzęt na których go niszczy. W dodatku filmy mają mylące tytułu typu "naprawa radmora" "przestrajanie" "regeneracja". Zgłaszałem do YT ale zero odzewu.

Czy netykieta będzie brała pod uwagę takie sformułowanie jak obraza sprzętu ? Bo jak tak , to będzie to kuriozum na skalę  światowego internetu .

Edytowane przez Wojtek 1959
16 minut temu, cir napisał:

bezstronny czytelnik twoich wpisów kótre umieszczasz w ogólnie dostepnym watku stad narazasz sie na takie opinie

urok wolnego forum a nie twojego bloga

Ten wątek sluży do czegoś innego.

Przeczytaj sobie wois moderatora i stosuj się do niego.

• Administratorzy
53 minuty temu, Bezlitosna Niusia napisał:

Forumowy kapelan.

A to nie ja taką mam ? a nie to kapelut 

49 minut temu, cir napisał:

nie

były konta ktore masowo rozsyłały  zaproszenie i to było blokowane

inne PW były blokowane tylko jesli konto posiadał user zapraszajacy np na "wizytke"  w domu dziecka bo sam to pamietam po zgłoszeniach od ludzi , rózni nekacze typu sprawa w sadzie itd lub sterty obelg do luidzi

46 minut temu, jezz napisał:

Jako były moderator który znał sprawę.

44 minuty temu, szymon1977 napisał:

W opinii stu troli to ja jestem trolem.

No i pięknie 100% pokrycia. Najnowsza technologia sztucznej inteligencji nie jest w stanie uzyskać takiego wyniku. (żart, zaś co do kwesti sztucznej to prawda)

38 minut temu, Jacchusia napisał:

Obecnie mogę nie być w temacie, ale jeszcze niedawno (kiedy prow. działalnosć gosp.)  każda decyzja na piśmie z Urzędu Skarbowego była jako decyzja naczelnika, a o wielu z nich pewnie nawet nie wiedział, choćby o rejestracji "głupiej" kasy fiskalnej. Wiec nieprawda.

Oczywiście ale działa on z polecenia wyższego stopnia. I w świetle prawa gdy pracownik wyda złą decyzje to jest sądzony jako człowiek i pracownika a gdy dobrą to jako urząd.

34 minuty temu, Wojtek 1959 napisał:

Czy takie wątki w tym stylu powinny pojawiać się na AS ?

Co prawda wątek przeszedł w chwilowe zapomnienie , ale licho nie śpi.

Tytuł wątku i zacytowany post.

Unitra pod butami: Czy jest jakiś sposób na ukaranie tego gówniarza?

Gnojek robi filmy obrażające zabytkowy sprzęt na których go niszczy. W dodatku filmy mają mylące tytułu typu "naprawa radmora" "przestrajanie" "regeneracja". Zgłaszałem do YT ale zero odzewu.

Czy netykieta będzie brała pod uwagę takie sformułowanie jak obraza sprzętu ? Bo jak tak , to będzie to kuriozum na skalę  światowego internetu .

Szerzenie nienawiści i nawoływanie do popełnienia przestępstwa.

36 minut temu, Wojtek 1959 napisał:

Czy netykieta będzie brała pod uwagę takie sformułowanie jak obraza sprzętu ?

Pewnie gdyby tak pójść do tematu lub klubu jakiejś marki i tam wypisywać jaki to ten sprzęt jest niedobry itd to pewnie tak.

Tutaj bardziej zastanowiłbym się nad sensem i szkodliwością takiego tematu. Jak się czegoś nie lubi to się tego nie używa. 

https://www.audiostereo.pl/subskrypcja/

1 godzinę temu, Maju napisał:

nikt nie zauważył że istnieje tu grupa ludzi która latami dba o to by swoim przeciwnikom psuć opinię OSZCZERSTWAMI.

przykład:

53 minuty temu, cir napisał:
Godzinę temu, Bezlitosna Niusia napisał:

Forumowy kapelan.

wiec drwić  nie powinien a niestety tak prowadzi rozmowy aby zdyskredytowac wpis drugiej strony

Ten co nawołuje by nie drwić - drwi, ten co zwraca uwagę by nie dyskredytować tym się w tym poście z kumplem zajmuje....jest ich na razie dwóch dołączą następni, choćby w formie laików.....będzie cała grupa.

A moderacja na zgłoszenie pogrubionego nie reaguje....a daje głowę że jakbym go tak tu nazwał jak w zgłoszeniu to zarobiłbym punkty....ot logika i sprawiedliwość.   🙂

edycja:

Powyższe napisałem nie widząc wpisu u góry strony....gratuluję przystąpienia do tej grupy, dziękuję za kolejne potwierdzenie tego co na początku zacytowałem!  🙂

Edytowane przez Maju

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

7 minut temu, Espectro napisał:

Jako były moderator który znał sprawę.

Ale teraz zwykły użytkownik, zatem nie życzę sobie od niego uwag typu

"własnie za to ci płaca wiec   do roboty"

13 minut temu, Espectro napisał:

Oczywiście ale działa on z polecenia wyższego stopnia. I w świetle prawa gdy pracownik wyda złą decyzje to jest sądzony jako człowiek i pracownika a gdy dobrą to jako urząd.

O to mi chodziło, to dokładnie ta sam sytuacja jak na forum. Na piśmie z US nie pisało, ze to p.Janina w imieniu Naczelnika, tylko jako decyzja Naczelnika US.

Więc Zyzol nie ma racji.

Edytowane przez Jacchusia

„Jeśli nie masz co robić, nie rób tego w moim towarzystwie”

4 minuty temu, Maju napisał:

daje głowę że jakbym go tak tu nazwał ja

Wcale bym się nie obraził. Feldkuraci nieźle zarabiają.

A ty zostałbyś bez głowy.

.....

(zresztą, co za różnica?)

• Administratorzy
6 minut temu, Maju napisał:

Powyższe napisałem nie widząc wpisu u góry strony....dziękuje za kolejne potwierdzenie tego co napisałem.

??

Gość

(Konto usunięte)
36 minut temu, Espectro napisał:

Tutaj bardziej zastanowiłbym się nad sensem i szkodliwością takiego tematu. Jak się czegoś nie lubi to się tego nie używa. 

Czy nie dało by się tego tematu usunąć z bazy , żeby nie kusił ? Efekt będzie taki jak mówiłem . Przyszła moderacja zmieni netykietę wprowadzając obrazę sprzętu "Unitry , Philipsa itp " co będzie psychicznie nienormalne . Nie o to chodzi.

Podaję link do postu umożliwiający jego lokalizację w celu jego usunięcia.

2 godziny temu, Wojtek 1959 napisał:

Podaję link do postu umożliwiający jego lokalizację w celu jego usunięcia.

Głupie wypowiedzi są istotą dyskusji, bo dają możliwość udzielenia mądrej odpowiedzi.

W dniu 24.01.2023 o 21:02, szymon1977 napisał:

pozwolę sobie przypomnieć swoją propozycję: trzy wpisy o innym userze a nieodnoszące się do tematu dyskusji = ban na wątek

Dobra, ale uważałbym z tym bo może wyjść na to, że jedynymi userami na forum zostaną admini, modratorzy oraz userfirmy.
No może jeszcze Ty Szymonie 🙃

6 godzin temu, szymon1977 napisał:

Głupie wypowiedzi są istotą dyskusji, bo dają możliwość udzielenia mądrej odpowiedzi.

Mądre wypowiedzi są istotą dyskusji, bo dają możliwość udzielenia głupiej odpowiedzi .

Edytowane przez xniwax

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Czyżby sytuacja polityczna skłaniała niektórych użytkowników do próby ograniczania lub eliminowania wypowiedzi niewygodnych dla określonych partii lub środowisk ? ,, Nie dajmy się zwariować ". Prawo obowiązuje a jego nieznajomość nie zwalnia od obowiązku przestrzegania prawa . Cenzury nie będzie tylko dlatego , że ktoś chce zastawiać pułapki na oponentów .😉

...there is no spoon...

Uprzejmie donoszę, że miałem problem z załadowaniem i odświeżaniem wątków, oraz z poglądem tzw polubień (przeglądarka safari)

Dziękuję.

„Im dalej społeczeństwo dryfuje od prawdy, tym bardziej nienawidzi tych, którzy ją głoszą. Prawda jest nową mową nienawiści. Mówienie prawdy w epoce zakłamania jest czynem rewolucyjnym.”                                   „Lewicowość to rodzaj fantazji masturbacyjnej, dla której świat faktów nie ma najmniejszego znaczenia”                 George Orwell

• Administratorzy
2 godziny temu, Tajitsu napisał:

Uprzejmie donoszę, że miałem problem z załadowaniem i odświeżaniem wątków, oraz z poglądem tzw polubień (przeglądarka safari)

Dziękuję.

Przez jakiś czas czy chwilowa sprawa ? o której godzinei mniej więcej i jaki temat.

Ja z kolei uprzejmie informuję, że zawieszanie się Forum przy próbie wyświetlenia reakcji występuje cały czas. Przeglądarka Chrome, przeinstalowana.

Gość

(Konto usunięte)
1 minutę temu, Bobcat napisał:

Ja z kolei uprzejmie informuję, że zawieszanie się Forum przy próbie wyświetlenia reakcji występuje cały czas. Przeglądarka Chrome, przeinstalowana.

zainstaluj firefoxa

natychmiastowy podgląd z wątku polityka

obraz.thumb.png.25ee81a6b59425f716c1c29e0b63082e.png

• Administratorzy
36 minut temu, Bobcat napisał:

To nie wina forum. A klienta. Czyszczeie przeglądarki. Każdemu to pomaga jeżeli wykona poprawnie.

I kolejna sprawa. Te nowe mądre przeglądarki które blokują nasze skrypty na forum nie są dobrym wyborem do przeglądania i korzystania. Juz nie mówię o reklamach. Ilekroć widzę gdy przeglądarka blokuje skrypty od animacji, efekty przejść czy choćby paginacja w której to skrypt ładuje nowe wpisy do tematu. Już nei wspominam że wyświetlanie reakcji działa na tej samej zasadzie. To samo <center> </center> Oczywiście adblocki blokują u nas na stronie owy tag.

48 minut temu, Bobcat napisał:

Na incognito to samo ? 

23 minuty temu, Espectro napisał:

Reinstall przeglądarki ?

Już raz to zrobiłem, nic nie dało. Mogę spróbować ponownie. 

3 godziny temu, Espectro napisał:

Przez jakiś czas czy chwilowa sprawa ? o której godzinei mniej więcej i jaki temat.

Przed dodaniem mojego poprzedniego posta w tym temacie (11-12godz) i trwało dobre 10min.
Powtarza się co kilka dni.

„Im dalej społeczeństwo dryfuje od prawdy, tym bardziej nienawidzi tych, którzy ją głoszą. Prawda jest nową mową nienawiści. Mówienie prawdy w epoce zakłamania jest czynem rewolucyjnym.”                                   „Lewicowość to rodzaj fantazji masturbacyjnej, dla której świat faktów nie ma najmniejszego znaczenia”                 George Orwell

• Administratorzy
12 minut temu, Tajitsu napisał:

Przed dodaniem mojego poprzedniego posta w tym temacie (11-12godz) i trwało dobre 10min.
Powtarza się co kilka dni.

Telefon czy komputer ?

Gdy komputer klika Pan F12 lub otwiera konsole i wrzuca tutaj co tam jest napisane. 

W logach to ja tego nie mam niestety. Dziś ok godziny 10:24 coś mogło się dziać ale nie o 12:20. 

Czasami możę się cos zamulić ok XX:20-26   ale to nei zasada i raczej na 99.99999% nie może mieć wpływu na przeglądanie forum.

17 minut temu, Espectro napisał:

Telefon czy komputer ?

(…)

Telefon.

18 minut temu, Espectro napisał:

(…)

Dziś ok godziny 10:24 coś mogło się dziać

(…)

To by się zgadzało.

Post zgłoszenie poszedł mniej więcej o godz 11-12 bardziej w stronę 11, a był pisany chwilę po tej sytuacji, kiedy forum zostało poprawnie odswiezone.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.