Skocz do zawartości
IGNORED

Forum - funkcjonalność, sprawy techniczne i organizacyjne

Rekomendowane odpowiedzi

• Moderatorzy
10 minut temu, slawek.xm napisał:

ja bym się nie przyznawał do takiego braku obiektywizmu

Przyznam się otwarcie, że jestem mało obiektywny bo pozwalam na dużą część wpisów, które powinienem uznać za trolling. Uważam, że czasem odmienny głos może wprowadzić trochę równowagi przed całkowitą fiksacją i dopóki nie pojawi się jakiś mesjasz próbujący nawrócić buma jest ok.

Staram się być melomanem ale zamiłowanie do DIY czyni czasem ze mnie audiofila.

Gość

(Konto usunięte)
1 minutę temu, Seyv napisał:

dopóki nie pojawi się jakiś mesjasz próbujący nawrócić buma jest ok.

przecież Jerzyk też ma ku temu "kwalifikacje "🙂

ten folklor trwa na forum od lat i stał się chyba tradycją

poza tym skoro koledzy z takim autorytetem jak umka chętnie prowadzą z nim dyskusje mimo ,że mają świadomość syzyfowej pracy to chyba nie ma sensu w to ingerować 🙂

21 minut temu, Seyv napisał:

Przyznam się otwarcie, że jestem mało obiektywny bo pozwalam na dużą część wpisów, które powinienem uznać za trolling. Uważam, że czasem odmienny głos może wprowadzić trochę równowagi przed całkowitą fiksacją i dopóki nie pojawi się jakiś mesjasz próbujący nawrócić buma jest ok.

A jakie są kryteria fiksacji?  Co jest a co nie jest? Fiksacja u innych też może być fiksacją.

Edytowane przez jar1

Pozwolę sobie odpowiedziec, można się zafiksowac tylko na PO lub Pis, a nawet na Mentzena, na wspaniałość Unii lub na nienawiść do niej, na totalny wpływ kabli lub totalny brak wpływu, itd itp.

Edytowane przez bubusia

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

Ostatnio najwięcej zafiksowania jest u tych węszących wszędzie ruskie onuce i agentów kremla.
Ale niedługo i to przejdzie...będą następne, zgodne z nową narracją. 😉

Trzeba mocno uważać co się mówi, co się robi, bo jak nie, bo jak nie będzie poprawnie, to będzie ruska onuca.

Taka nowa forma wolności i słowa, tzn bata na niepoprawnych:)

Edytowane przez bubusia

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

Gość

(Konto usunięte)
4 minuty temu, soundchaser napisał:

Ostatnio najwięcej zafiksowania jest u tych węszących wszędzie ruskie onuce i agentów kremla.
Ale niedługo i to przejdzie...będą następne, zgodne z nową narracją. 😉

wszechobecna jest tendencja do gloryfikowania skądinąd słusznej postawy krytykującej Putina

dlatego zmienił się sposób obrażania dyskutanta zamiast adwersarza nazwać idiotą , itp, itd można agentem , onucą

w obecnym stanie umysłów jest to dopuszczalne a obraźliwe może nawet bardziej .... przynajmniej dla tych , którzy bardziej trzeźwym okiem patrzą na konflikt

12 minut temu, soundchaser napisał:

...albo pożytecznym idiotą. I to określenie uważane jest za mniej obraźliwe niż nazwanie kogoś po prostu "idiotą".

Niedopuszczalne jest trzeźwe spojrzenie na konflikt. Putin ma być tym złym, wszyscy Ruscy też, a Ukraińcy ci dobrzy.
Kto z tym się nie zgadza, to ruski troll.

Zaraz może się zmienić, jak tylko Ukraina zacznie strzelać do ruskich tankowców dostarczających ropę Zachodowi.

Zachodowi, który za tę ropę daje panu P kasę do rozpieprzania Ukrainy.

Zaraz możemy mieć trochę inna poprawność.

• Moderatorzy
Godzinę temu, jar1 napisał:

A jakie są kryteria fiksacji?

Pojawiają się co jakiś czas różne kwiatki co ma wpływ na brzmienie i jakie jest tego znaczenie.

Godzinę temu, jar1 napisał:

Fiksacja u innych też może być fiksacją.

Całkowicie się z tym zgadzam, dlatego dobrze jest gdy ktoś w dyskusji ma odmienne poglądy o ile właściwie je wyraża.

Godzinę temu, slawek.xm napisał:

że mają świadomość syzyfowej pracy to chyba nie ma sensu w to ingerować 🙂

Dlatego też dopóki nie padają bezpodstawne oskarżenia czy inwektywy nie reaguję.

Edytowane przez Seyv

Zawsze można znaleźć usprawiedliwienie 😄

Tyle, że w tym przypadku nie jest to dobre.

1 hour ago, Seyv said:

Jak już było wspomnienie wcześniej jest to forum audio więc tematy związane stricte z tematyką forum są na pierwszym miejscu. A gdy widać Twoje wpisy w zakładce hi-end to wiadomo, że prędzej czy później skończy się to punktami 🙂

Jak się wypisuje takie głupstwa jak w zakładce hi-end to trzeba się liczyć z reakcją. 

Szkoda tylko, że to punktowanie jest równoważne z promowaniem głupoty.

• Moderatorzy
18 minut temu, bum1234 napisał:

Szkoda tylko, że to punktowanie jest równoważne z promowaniem głupoty.

Punktowanie jest równoważne z promowaniem kultury wypowiedzi i szerokich horyzontów myślowych.

8 minut temu, slawek.xm napisał:

nie jest to śmieszne tylko głupie

I sam widzisz na powyższym przykładzie dlaczego trzeba ingerować.

• Administratorzy

Upór i hipokryzja ostatnio osiąga szczyty. 

Rachunek sumienia za każdego ....

Drugie to moderacja nie siedzi w każdym temacie po 24/7 jak monopolowy.

Zgłaszajcie i dodawajcie proszę opisy do spraw. 

Nie ma paragrafu ani w prawie ani w regulaminie forum aby moderator mógł banować za jedno zdanie lub wpis.

Może takie decyzje podejmować Administracja gdy użytkownik znacząco szkodzi forum.

Tak czy inaczej wojenki i zabawy słowne oraz problemy generują zawsze te same osoby i te same grupki na forum.

Wiecznie non stop ktoś marudzi że forum jest za XXX partią lub za YYY gdy moderator da klapsa w temacie.

A tym gorzej gdy ma własne zdanie (moderator) i wypowiada się gdziekolwiek na forum. Zasada jest prosta i blokowane systemowo, że moderator nie może karać uczestników tego samego tematu w którym to uczestniczy (AKTYWNIE) 

Za wszystkie problemy oraz winy nie próbujcie zwalać wiecznie na moderację bo to bardzo ciężko pracująca grupa użytkowników forum które jedyne co to w zamian dostaje bluzgi pod swoim adresem i nic więcej. Dlatego też każde takie zdanie pod ich adresem spotyka sie z surową karą wychodzącą z ręki Administracji.

Na temat i zwięźle proszę jeżeli mogę w czymś pomóc na ten moment.

Syndrom wyparcia oraz wyczyszczenia pamięci. To dzień powszedni przy zgłoszeniach. 

@bum1234 klasyka wyparcia tego co sie samemu pisze oraz tego co sie zgłasza. (forma odbanowania oraz umowa była inna z tego co pamiętam)

https://www.audiostereo.pl/subskrypcja/

49 minut temu, Espectro napisał:

Syndrom wyparcia oraz wyczyszczenia pamięci

Skro mowa o wyczyszczaniu pamięci - gdzie się podziały posty w tym wątku z ostatnich kilku dni?

Gość

(Konto usunięte)

to nie jest nowy user forum.

W poprzednich latach problemy były juz z nim. (wielokrotnie) 

I ponownie, kłamiesz.

A tego że na forum byłem, nawet jak jeszcze nie było nicków, wcale nie ukrywam.

Kontakt jest na dole strony. 

Koniec tematu.

Gdyby pojawiły się problemy z forum jestem dostępny. 

No jest problem na forum, ponieważ Marcin nie jest Twoim przełożonym.

PS. W przeciwieństwie do @slawek.xm , cytuję za zgodą Marcina.

a7cdf23ad70cb83384a5d7e01cdeccb8.jpg6b697dc554d4f56e5913645bd9b7b0c3.jpg
wiem

A wiesz że po usunięcia konta, zgodnie z RODO, masz prawo do zapomnienia?

Romek, ale tak poważnie - o co Tobie chodzi?
O bycie tu na forum i normalne pisanie, czy o permanentne wprowadzanie fermentu?

8 godzin temu, toptwenty napisał:

Skro mowa o wyczyszczaniu pamięci - gdzie się podziały posty w tym wątku z ostatnich kilku dni?

/dev/null

Edytowane przez Jaro_747

Jestem Europejczykiem.

• Moderatorzy
8 godzin temu, romeksz napisał:

I ponownie, kłamiesz.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) 6b697dc554d4f56e5913645bd9b7b0c3.jpgA wiesz że po usunięcia konta, zgodnie z RODO, masz prawo do zapomnienia?

Nie wiem do czego dążysz, tym ciągłym trollingiem w wątku technicznym..., ale proszę abyś zaprzestał.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
  • Administratorzy
19 godzin temu, toptwenty napisał:

nie wiem nie było mnie. Ale możemy umówić sie że za każdy ukryty wpis dosrajcie 1 pkt karny. 

13 godzin temu, romeksz napisał:

I ponownie, kłamiesz.

a7cdf23ad70cb83384a5d7e01cdeccb8.jpg6b697dc554d4f56e5913645bd9b7b0c3.jpgA wiesz że po usunięcia konta, zgodnie z RODO, masz prawo do zapomnienia?

na dole strony jest fomularz który trafia bezpośrednio do odpowiednich osób.

RODO ? gdzie sam przyznajesz sie do takiego zachowania i działania ? To system nie pamięta i nie przechowuje danych z poprzedniego konta. 

12 godzin temu, soundchaser napisał:

O bycie tu na forum i normalne pisanie, czy o permanentne wprowadzanie fermentu?

od pierwszego wpisu na forum jedyną osobą która była niedobra itd itd byłem ja. tak po prostu.

Co łatwo dało się wywnioskować, że user (nowy) nie jest nowym a starym wyjadaczem szukającym rozgłosu.

11 godzin temu, Jaro_747 napisał:

/dev/null

sudo rm -rf /

5 godzin temu, Marcinus napisał:

Nie wiem do czego dążysz, tym ciągłym trollingiem w wątku technicznym..., ale proszę abyś zaprzestał.

wątek nie jest czysto techniczy ale także moderacyjny dlatego też pozwalamy na pytania i jjakieś drobniejsze sprawy publiczne na forum. Prywatne na PW.

@romeksz pisanie do redaktora strony i zakładki magazynu to jak szukanie pomocy u nie tego specjalisty. Jak pomylenie dentysty z ortopedą. Druga sprawa to podobno masz kolego wszędzie wejścia i mnie chcesz zniszczyć oraz każdego znasz a nadal nie potrafiłeś trafić do odpowiedniej osoby, czyli właściciela forum. 🙂 

https://www.audiostereo.pl/subskrypcja/

12 minut temu, Espectro napisał:

nie wiem nie było mnie

Pytanie nie było skierowane do Pana. Ale mógłby Pan zapytać kogo trzeba, prawda? 

Może te posty były nie na temat? Tak Nie

Może te posty łamały regulamin? Tak Nie

Odpowiedź nie wydaje się trudna i mogłaby też być uprzejma.

Mam taki problem

5a8e2e663704ffc5bc0f0454b788f25a6558fbef

Czy po najechaniu na ten pasek u góry nie mogłoby się _od razu_ pojawiać podmenu? Bo w tej chwili trzeba kilka sekund czekać.

„Jeśli nie masz co robić, nie rób tego w moim towarzystwie”

• Moderatorzy
3 godziny temu, Jacchusia napisał:

Mam taki problem

Pokombinuj ze skalowaniem obrazu na monitorze. U mnie AS rozwoja błyskawicznie, ale jak miałem ustawione powiększenie na 100% to niektóre sklepy int nie banglały dobrze.

" Mądry głupiemu ustępuje więc głupota triumfuje"

Gość

(Konto usunięte)
ciebie się nie da
Konto założyłem w sobotę. W niedzielę rano, okazało się że zmarł sly30. I już w poniedziałek czy wtorek (nie pamiętam dokładnie) opublikowałeś na forum prywatne zdjęcia jego sprzętu w sypialni.

Jak Ci zwróciłem uwagę na Twoje wysoce niestosowne zachowanie, to położyłeś się Rejtanem - grożąc opuszczeniem własnego wątku. No, komedia. Po prostu.

Poniżej masz wyjaśnienie moderatora, który to mnie za to "nagrodził".

Oraz komentarz byłego moderatora, potwierdzający że sly30 sobie nie życzył publikowania na forum zdjęć przez osoby nadużywające jego zaufania.

@Espectro masz tu pełne wyjaśnienie konfliktu, który moim zdaniem zupełnie nie powinien mieć miejsca.

65d3177e4d21d1e0a2524bddf5f93efe.jpg1abb4efa78c40a9fedb5330b1938c469.jpg
Gość

(Konto usunięte)
Sound, k...

„Kto jest Twoim idolem i dlaczego Stalin?”

Zmień płytę.

podobno masz kolego wszędzie wejścia i mnie chcesz zniszczyć

Oczekuję przeprosin w stosownym terminie (wakacje są).
Gość

(Konto usunięte)
28 minut temu, romeksz napisał:

Jak Ci zwróciłem uwagę na Twoje wysoce niestosowne zachowanie

nic nie wiesz o moich kontaktach ze sly30 i nie zamierzam ci się tłumaczyć

jak masz problem to masz drogę prawną otwartą

Gość

(Konto usunięte)

od pierwszego wpisu na forum jedyną osobą która była niedobra itd itd byłem ja. tak po prostu.

Na ten zarzut, już odpowiedziałem powyżej.

Co łatwo dało się wywnioskować, że user (nowy) nie jest nowym a starym wyjadaczem szukającym rozgłosu.

Właśnie zaprzeczyłeś sam sobie. Forum istnieje 20 lat, tylko admini i moderatorzy się zmieniają.

I zauważ, że ja nie komentuję legalnej branży - kolego, oni płacą za istnienie na forum.

Natomiast, wszyscy tzw. naganiacze, to choroba wszystkich for - lewe biznesiki i układziki.

Zastanów się. Kto tobie płaci, firma @dskrzyp czy naganiacze?

na dole strony jest fomularz który trafia bezpośrednio do odpowiednich osób.

ROTFL, Twoim przełożonym są jakieś nieokreślone "odpowiednie osoby" z formularza?

Z tym że to już tu było jak Dawid udostępnił hasło - w efekcie czego moderatorzy odpowiadali na skargi na siebie samych.
Gość

(Konto usunięte)
nie wiem nie było mnie. Ale możemy umówić sie że za każdy ukryty wpis dosrajcie 1 pkt karny. 

I "wysraczy"

Zapewne i tak nie wiesz o co chodzi.
nic nie wiesz o moich kontaktach ze sly30 i nie zamierzam ci się tłumaczyć
jak masz problem to masz drogę prawną otwartą
Wystarczy zgoda sly30 na opublikowanie tych zdjęć, które opublikowałeś na forum zaraz po jego śmierci.
10 minut temu, romeksz napisał:

Wystarczy zgoda sly30 na opublikowanie tych zdjęć, które opublikowałeś na forum zaraz po jego śmierci.

Uzyskanie tej zgody byłoby trudne...

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.