Skocz do zawartości
IGNORED

Forum - funkcjonalność, sprawy techniczne i organizacyjne

Rekomendowane odpowiedzi

Godzinę temu, argus napisał:

wprowadziłeś pojęcie

Pokaż mój wpis dotyczący innego forumowicza określający go w ten sposób.
Dzisiaj mam krótkie gacie i nie wiem dlaczego rzuciliście się do nogawek. 

Godzinę temu, argus napisał:

I kto to mówi 😉

Nic nie powiedziałem.

Edytowane przez xniwax

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

• Moderatorzy
7 godzin temu, skynyrd napisał:

Mam wykropkowywać wulgaryzmy? Nie ma problemu

Proponuję ich nie używać. I wtedy nie będzie problemu.

Staram się być melomanem ale zamiłowanie do DIY czyni czasem ze mnie audiofila.

W dniu 19.08.2023 o 14:06, MV2 napisał:

Jaro_747 ma paskudny zwyczaj pisania prawdy, co jest zjawiskiem wręcz skandalicznym. Też jestem oburzony.

23 godziny temu, papageno napisał:

Jak powszechnie wiadomo prawda w oczy kole. Niektórych tak bardzo, że robią wszystko, by ją ominąć.

Nie wiem po co to mydlenie oczu? Za prawdę nikt nie został ukarany, za formę wypowiedzi to już tak.

„Jeśli nie masz co robić, nie rób tego w moim towarzystwie”

• Administratorzy
18 godzin temu, skynyrd napisał:

No, ale w 7 dni stworzył Świat - kopsnij Espectro Bogu tę jedną godzinę - może się ogarnie.

jak widać nie udało się choć nawet furtka była kilku godzinna 

3 godziny temu, Jacchusia napisał:

Nie wiem po co to mydlenie oczu? Za prawdę nikt nie został ukarany, za formę wypowiedzi to już tak.

I zgadzam sie z tym w pełni. Bo często, zamiast pisać (prawdę) piszecie o swym oponencie niestety lub zwyczajnie kogoś obrażacie co nawet nie jest tematem rozmowy. 

https://www.audiostereo.pl/subskrypcja/

24 minuty temu, Espectro napisał:

I zgadzam sie z tym w pełni. Bo często, zamiast pisać (prawdę) piszecie o swym oponencie niestety lub zwyczajnie kogoś obrażacie co nawet nie jest tematem rozmowy. 

Czy takie wpisy:

"Ty już takie farmazony wypisujesz, ze to się w głowie nie mieści."

"Nie kłam perfidnie."

Mieszczą się w kulturze dyskusji? Czy inne zdanie upoważnia do tego typu sformułowań?

Pomijam już fakt, że tego typu adresowanymi bezpośrednio do mnie epitetami jestem obrzucany stale przez gościa, który wie że z nim nie rozmawiam i nic mu nie odpowiem. On (wbrew faktom) twierdzi, że ze mną również nie rozmawia. Czym zatem są te codzienne jego zaczepki? Komentarz jest bezosobowy, nie ma adresata.

A co w tych wpisach obraźliwego? Ktoś widocznie nie zgadza się z tym co wypisujesz.
Zablokuj gościa i będziesz miał spokój.

Kogo będzie wtedy prowokował ?
Uschnie nam ten kwiat bez podlewania.

4 minuty temu, xniwax napisał:

Kogo będzie wtedy prowokował ?
Uschnie nam ten kwiat bez podlewania.

No właśnie. Bo to ja jestem prowokowany. Sam nie jestem w stanie tamtego gościa sprowokować skoro się do niego nie odzywam.

Logika Drogi Watsonie.

21 minut temu, Bobcat napisał:

tamtego gościa sprowokować...
 ...Drogi Watsonie.

Ogólnie, nie jednostkowo drogi Sherlocku.
We wszystkich o odmiennym poglądzie jawi ci się Moriarty.

Edytowane przez xniwax

42 minuty temu, Bobcat napisał:

Bo to ja jestem prowokowany.

Do czego prowokowany? Do ping-ponga, którego uwielbiasz i przedszkolnego skarżenia się w tym wątku?

W dniu 7.08.2023 o 12:56, toptwenty napisał:

Są "prawne". Na przykład każdy wpis antysemicki, nawet wykryty na AS po wielu miesiącach (bo żaden z moderatorów nie jest na forum 24/7) powinien skutkować całkowitym banem.

Zapraszam do lektury wątku nt polskiego antysemityzmu. Przestałem zgłaszać, bo to było jak rzucanie grochem o ścianę. 

Nawiasem mówiąc, ANTYSEMITYZM JEST KARALNY.  

Jako osoba biorąca udział w dyskusji i często obrażana posądzeniem o antysemityzm, czuję się niejako wywołany do odpowiedzi. Zacznijmy od definicji, tej samej którą w wątku wkleił @toptwenty:

Antysemityzm – postawa niechęci, wrogości wobec Żydów i osób pochodzenia żydowskiego wynikająca z różnego rodzaju uprzedzeń; prześladowania i dyskryminacja Żydów jako grupy wyznaniowej, etnicznej lub rasowej oraz poglądy uzasadniające takie działania.

(Dla jasności:

Antyspołeczne uprzedzenie – rodzaj postawy polegającej na odrzucaniu czegoś lub kogoś bez racjonalnych przesłanek.)

Jak widać definicji antysemityzmu nie spełnia rzeczowa krytyka negatywnych działań podjętych przez osoby narodowości żydowskiej, nie spełnia przypominanie negatywnych dla osób narodowości żydowskiej faktów historycznych, nie spełnia nawet niechęć do osoby narodowości żydowskiej jeśli jest racjonalnie uzasadniona. Bo każdy ma prawo do racjonalnej i krytycznej oceny sytuacji, i czyjaś narodowość żydowska mu tego prawa nie odbiera.

Z zacytowanego wpisu wnioskuję, że user @toptwenty wielokrotnie zgłaszał wpisy oponentów pod pretekstem antysemityzmu, wnioskuję też, że w większości zostały uznane za bezpodstawne. Być może ktoś został za antysemityzm z wątku usunięty, ale nazywanie antysemitami nadal biorących udział w dyskusji za decyzją moderacji należy uznać za bezpodstawne oszczerstwo.

Dlatego poproszę tutaj o dwie rzeczy:

- ciebie userze @toptwentyo zaprzestanie nazywania antysemitami biorących udział w dyskusji tylko dlatego, że nie podzielają Twoich skrajnie filosemickich poglądów,

- oraz moderację, aby wyzywanie oponenta antysemitą traktowała jako atak personalny, a pozbawione merytorycznego odniesienia do poruszanych kwestii bezoosobowe stwierdzenie typu "antysemici znów piszą" jako trolling.

Dziękuję.

Edytowane przez szymon1977

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

21 minut temu, szymon1977 napisał:

user @toptwenty

Powyższy User ma określone zadanie na tym forum.
Kto mu je zlecił - nie wnikam. Zwracam tylko uwagę na to, że ma największą ilość postów w całej historii AS. Czy to przypadek? Nie wiem. Wiem tylko, że większość jego wpisów to polityczne przepychanki głównie wklejkami memów z zagranicznych stron.
Jedyne wartościowe treści czytam ostatnio w zakładce Muzyka, w wątku jazzowym, chociaż też nie do końca mądre, bo narzucające innym swój punkt widzenia. Czyli podobnie jak na Bocznicy.

15 minut temu, soundchaser napisał:

Jedyne wartościowe treści czytam ostatnio w zakładce Muzyka, w wątku jazzowym, chociaż też nie do końca mądre, bo narzucające innym swój punkt widzenia. Czyli podobnie jak na Bocznicy.

Każdy ma prawo przedstawić swój punkt widzenia - obrażać innych nikt.

29 minut temu, Bobcat napisał:

Znowu próba ustawiania Forum podług własnego widzimisię.

To tylko starania o zachowaniu kultury dyskusji, do której tak lubicie się odwoływać.

Ps

W ping-ponga nie gram, nie serwuj bo nie zamierzam odbierać.

Wiecie co, Panowie?

Wasza poprawność polityczna odnośnie audiofilskich bredni przekracza znacznie granice zdrowego rozsądku.

Otóż zdanie:

"Mamy na forum talent. Rozpoznaje na słuch metale"

zostało uznane za obraźliwe.

A czymże ono jest wobec inwektyw, jakie można znaleźć chociażby w bocznicowych wątkach?

Przecież każdy rozsądny człowiek dobrze wie że to, że gniazdko zasilające zbudowane jest t z rodu lub z pokrytego rodem metalu jest niemożliwe do wykrycia przy pomocy słuchu. To jest zwykła bzdura i naciągactwo i jako taka powinna być piętnowana, by nikt nie dał się nabrać na taki szwindel.

Zastanówcie się nad swoimi decyzjami, bo mądre to one nie są, niestety.

Nie jest to atak na moderację, a jedynie stwierdzenie oczywistego faktu.

Godzinę temu, soundchaser napisał:

Powyższy User ma określone zadanie na tym forum.
Kto mu je zlecił

Ciekawe jakie jest jego zdanie o Rumkowskim i Morelu.

Edytowane przez xniwax

Gość

(Konto usunięte)
21 minut temu, bum1234 napisał:

a kontekst był informacyjny czy ironiczny? 🙂

• Moderatorzy
14 minut temu, bum1234 napisał:

Otóż zdanie:

Zgłoszenie było, że jednak ktoś poczuł się obrażony. Może chodzić o ten talent... Chyba ludzie nie koniecznie chcą być przez Ciebie chwaleni. Widać źle to odbierają.

13 minutes ago, Seyv said:

Zgłoszenie było, że jednak ktoś poczuł się obrażony. Może chodzić o ten talent... Chyba ludzie nie koniecznie chcą być przez Ciebie chwaleni. Widać źle to odbierają.

Zgłoszenie zgłoszeniem. Gdybym ja się obrażał o każde zdanie, które zostało pod moim adresem wypowiedziane, to panelu zgłoszeń by wam zabrakło  😄

Bądźmy poważni.

Tolerujecie faszystowskie w swoim zabarwieniu wypowiedzi il'dottore (to tylko przykład, bo takich osób jest niestety więcej), który z racji tego dawno już powinien stąd wylecieć a przeszkadza wam niewinny żart z idiotyzmu, z którego każdy myślący człowiek zdaje sobie sprawę. Gdzie tu logika? To jest niepoważne, a może być katastrofalne w skutkach dla forum.

2 minutes ago, slawek.xm said:

i po co to pytanie ? 🙂

przecież wiesz 🙂

właśnie dlatego jakiś złotouchy poczuł się urażony

To niech się nie obraża. Przecież nie napisałem nieprawdy. To, że on sobie nie zdaje z tego sprawy to nie ma nic do rzeczy. 

Zresztą bądźmy poważni i zachowajmy w tym wszystkim jakiś umiar. Patrz mój wpis powyżej.

To już nie są żarty z głupiego rodowanego gniazdka, na które ktoś dał się naciągnąć i w swej ignorancji nie chce tego przyjąć do wiadomości.

To są już rzeczy zahaczające o KK.

45 minut temu, slawek.xm napisał:

a kontekst był informacyjny czy ironiczny? 🙂

Wypowiadając się publicznie ryzykujemy, że każdy ma prawo naszą wypowiedź publicznie zacytować i publicznie skomentować. Ma prawo się nawet pośmiać gdy nasza wypowiedź go śmieszy - byle to robił z kulturą.

33 minuty temu, bum1234 napisał:

Zgłoszenie zgłoszeniem. Gdybym ja się obrażał o każde zdanie, które zostało pod moim adresem wypowiedziane, to panelu zgłoszeń by wam zabrakło  😄

Nic byś nie zgłosił bo ja bym serwer zapchał.

34 minuty temu, bum1234 napisał:

żart z idiotyzmu

To już nieładnie.

• Moderatorzy
39 minut temu, bum1234 napisał:

Gdybym ja się obrażał o każde zdanie, które zostało pod moim adresem wypowiedziane, to panelu zgłoszeń by wam zabrakło  

Obraźliwe zdania na Twój temat też są ukrywane (przynajmniej te na które się natknę).

40 minut temu, bum1234 napisał:

Tolerujecie faszystowskie w swoim zabarwieniu wypowiedzi

Wypowiedzi łamiące regulamin które są zgłaszane nie są tolerowane. 

43 minuty temu, bum1234 napisał:

a przeszkadza wam niewinny żart

Jeśli o mnie chodzi to nawet mnie to rozbawiło ale muszę uwzględnić też punkt widzenia innych użytkowników. Zwłaszcza tych dla których jest to forum audio a nie politycznych potyczek.

20 minut temu, szymon1977 napisał:

Nic byś nie zgłosił bo ja bym serwer zapchał.

I tak już zapychasz...

1 minutę temu, Seyv napisał:

I tak już zapychasz...

A jestem baaardzo powściągliwy - dużo na Forum jest więc dużo widzę.

• Administratorzy
14 godzin temu, Bobcat napisał:

Czy takie wpisy:

"Ty już takie farmazony wypisujesz, ze to się w głowie nie mieści."

"Nie kłam perfidnie."

Mieszczą się w kulturze dyskusji? Czy inne zdanie upoważnia do tego typu sformułowań?

Pomijam już fakt, że tego typu adresowanymi bezpośrednio do mnie epitetami jestem obrzucany stale przez gościa, który wie że z nim nie rozmawiam i nic mu nie odpowiem. On (wbrew faktom) twierdzi, że ze mną również nie rozmawia. Czym zatem są te codzienne jego zaczepki? Komentarz jest bezosobowy, nie ma adresata.

kwestia czy chcecie podejmować rozmowę czy nawzajem się obrażać na siebie jak w przedszkolu. Wycieczki personalne będą karana tak po prostu ale jeżeli potraficie pociągnąć domowe (NIE wojenkę) dalej to nie ma problemu.

11 godzin temu, szymon1977 napisał:

wielokrotnie zgłaszał wpisy oponentów pod pretekstem antysemityzmu, wnioskuję też, że w większości zostały uznane za bezpodstawne.

nieprawda. Wiele było karanych za takie wklejki oraz wpisy nie na temat. Oraz gdy faktycznie user nei wykazuje poprawy także bany w temacie.

8 godzin temu, bum1234 napisał:

Tolerujecie faszystowskie w swoim zabarwieniu wypowiedzi il'dottore

znowu temat wraca po czym zero zgłoszeń pod jego wpisami....

8 godzin temu, bum1234 napisał:

To już nie są żarty z głupiego rodowanego gniazdka, na które ktoś dał się naciągnąć i w swej ignorancji nie chce tego przyjąć do wiadomości.

z tym jestem w stanie sie zgodzić. fakt nadal mając sprzęt za X kwotę unikałbym kabelków od pana chińczyka za .30 groszy za metr. I nie wmawiaj proszę że nie słychać różnicy bo niestety ja słyszę (nie kable zasilające) i to balansując na niskich kwotach i byle jakim sprzęcie. 

7 minut temu, Espectro napisał:

nieprawda. Wiele było karanych za takie wklejki oraz wpisy nie na temat. Oraz gdy faktycznie user nei wykazuje poprawy także bany w temacie.

Wyrwałeś połowę z kontekstu.

• Administratorzy
9 minut temu, szymon1977 napisał:

Wyrwałeś połowę z kontekstu.

trochę tak. 

1 hour ago, Espectro said:

z tym jestem w stanie sie zgodzić. fakt nadal mając sprzęt za X kwotę unikałbym kabelków od pana chińczyka za .30 groszy za metr. I nie wmawiaj proszę że nie słychać różnicy bo niestety ja słyszę (nie kable zasilające) i to balansując na niskich kwotach i byle jakim sprzęcie. 

Ale wpis dotyczył gniazdka zasilającego, a nie kabli.

Kable można usłyszeć, ale muszą być wtedy spełnione ściśle określone warunki. 99% opisywanych na forum sytuacji to efekt psychoakustyczny.

12 godzin temu, Seyv napisał:

To stanowisko to kuriozum, usuwać post bo ktoś się poczuł urażony. To prosta droga do zamknięcia forum, bo urażony zawsze sie znajdzie.

„Jeśli nie masz co robić, nie rób tego w moim towarzystwie”

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.