Skocz do zawartości
IGNORED

Forum - funkcjonalność, sprawy techniczne i organizacyjne

Rekomendowane odpowiedzi

• Moderatorzy
9 minut temu, szymon1977 napisał:

Znikł wątek o nadchodzących wyborach. Dlaczego?

Dlatego, że podobne wątki już funkcjonują (Netykieta pkt. 5).

Podobne może i są, jak chociażby "Polityka", ale żaden nie skupia się nad tym jednym aspektem sprawy.

To może może nie ukrywać a zamknąć? A może treść przenieść do któregoś z nich? Choć obawiam się, że wpisy o tym jednym aspekcie zginą pomiędzy innymi. Co tam w nocy się działo nie wiem, ale kilka obszernych wpisów wartych uwagi owszem.

Dziękuję.

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

• Moderatorzy
10 minut temu, szymon1977 napisał:

Podobne może i są, jak chociażby "Polityka", ale żaden nie skupia się nad tym jednym aspektem sprawy.

To może może nie ukrywać a zamknąć? A może treść przenieść do któregoś z nich? Choć obawiam się, że wpisy o tym jednym aspekcie zginą pomiędzy innymi. Co tam w nocy się działo nie wiem, ale kilka obszernych wpisów wartych uwagi owszem.

Dziękuję.

Jest wystarczająco dużo wątków z polityką, więc kolejnych nie potrzeba.

Temat uważam, za wyjaśniony.

Ok.

Ostatnia prośba: czy mogę poprosić o przeniesienie pierwszego wpisu do któregoś z nich? Ciekawy był, a autor sporo czasu poświęcił by go napisać. Dziękuję.

Edytowane przez szymon1977

2 godziny temu, Marcinus napisał:

Jest wystarczająco dużo wątków z polityką, więc kolejnych nie potrzeba.

Raczej było pewnie sporo zgłoszeń przez mocno tym oburzonych.

Pozdrawiamy Wojciecha.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Powaga ma być taka jak na pogrzebie czy większa?

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

• Administratorzy
2 minuty temu, ASURA napisał:

Powaga ma być taka jak na pogrzebie czy większa?

Większa.

27 minut temu, toptwenty napisał:

Czy uważacie, że moderatorzy poważnie próbują uporać się z antysemityzmem?

Wystarczy zgłosić wpisy które temu zaprzeczają.

https://www.audiostereo.pl/subskrypcja/

Gość

(Konto usunięte)
5 minut temu, Espectro napisał:

Wystarczy zgłosić wpisy które temu zaprzeczają.

jeszcze trzeba by umotywować

a z tym będzie naprawdę ciężko 🙂

• Moderatorzy
5 godzin temu, toptwenty napisał:

To ja mam pytanie: czy te same zdania przedstawiające negatywnie jakąś społeczność religijną czy narodową a różniące się tylko podmiotem (czyli raz jest użyte słowo Żydzi a innym razem Kościół Katolicki lub chrześcijaństwo) są w równym stopniu antysemickie co antychrześcijańskie czy antykatolickie? I czy należy się z nimi w równym stopniu tak samo poważnie uporać?

Staram się być melomanem ale zamiłowanie do DIY czyni czasem ze mnie audiofila.

"(art. 257) Kto publicznie znieważa grupę ludności albo poszczególną osobę z powodu jej przynależności narodowej, etnicznej, rasowej, wyznaniowej albo z powodu jej bezwyznaniowości lub z takich powodów narusza nietykalność cielesną innej osoby, podlega karze pozbawienia wolności do lat 3."

Gość

(Konto usunięte)
3 minuty temu, jar1 napisał:

"(art. 257) Kto publicznie znieważa grupę ludności albo poszczególną osobę z powodu jej przynależności narodowej, etnicznej, rasowej, wyznaniowej albo z powodu jej bezwyznaniowości lub z takich powodów narusza nietykalność cielesną innej osoby, podlega karze pozbawienia wolności do lat 3."

wrzuć do wątku o Kościele i do polityki

2 godziny temu, Seyv napisał:

To ja mam pytanie: czy te same zdania przedstawiające negatywnie jakąś społeczność religijną czy narodową a różniące się tylko podmiotem (czyli raz jest użyte słowo Żydzi a innym razem Kościół Katolicki lub chrześcijaństwo) są w równym stopniu antysemickie co antychrześcijańskie czy antykatolickie? I czy należy się z nimi w równym stopniu tak samo poważnie uporać?

To ja mam pytanie: są na forum jakieś hasła antychrześcijańskie czy antykatolickie?

Bo Szanowny Kolega zdaje się mylić religię z instytucją. A to u moderatora jest zdumiewające, żeby nie powiedzieć dyskwalifikujące.

Czy pijaczyna Głódź reprezentuje siebie, Kościół czy religię gdy na kacu wysyła kapłana po Actimel.

Czy arcybiskup powinien uporać się z alkoholizmem, czy niekoniecznie i wystarczy cenzura?

Jestem Europejczykiem.

• Administratorzy
7 godzin temu, Jaro_747 napisał:

zy pijaczyna Głódź reprezentuje siebie, Kościół czy religię gdy na kacu wysyła kapłana po Actimel

Wszystkie wymienione.

• Moderatorzy

są na forum jakieś hasła antychrześcijańskie czy antykatolickie?

Jest więcej zgłoszeń dotyczących wpisów antykościelnych niż antysemickich.

Szanowny Kolega zdaje się mylić religię z instytucją

Wiele wypowiedzi jest nieprecyzyjnych a ponieważ instytucje tworzą ludzie często te pojęcia są mylone.

A wg definicji:

Kościół katolicki, Kościół powszechny (gr. καθολικός, katholikos, powszechny) – największa na świecie chrześcijańska wspólnota wyznaniowa, głosząca zasady wiary i życia określane mianem katolicyzmu.

• Administratorzy

Czy arcybiskup powinien uporać się z alkoholizmem, czy niekoniecznie i wystarczy cenzura

Gdy ma problemu z alko to jest to jego prywatna sprawa a gdy brakuje mu i bierze od wiernych to sprawa religii.

Teraz, Seyv napisał:

Wiele wypowiedzi jest nieprecyzyjnych a ponieważ instytucje tworzą ludzie często te pojęcia są mylone.

Dokładnie 

1 minutę temu, Seyv napisał:

wg definicji:

Kościół katolicki, Kościół powszechny (gr. καθολικός, katholikos, powszechny) – największa na świecie chrześcijańska wspólnota wyznaniowa, głosząca zasady wiary i życia określane mianem katolicyzmu

Tu kwestia tematu na forum a nie samej wiary czy instytucji. Tak zrozumiałem. Ale może coś innego było na myśli.

Jeżeli temat to sprawa prosta. Mówimy o działaniach ludzi kapłanów itd a nie dywagujemy o wierzę samej w sobie. Jednocześnie nie obrażamy kogokolwiek za to że wierzy w x czy y. Tak jak w temacie polityka.

1 godzinę temu, Seyv napisał:

To jakaś miara i czego?

Ilu Żydów jest na forum a ilu katolików?  

18 godzin temu, toptwenty napisał:

Tak. Odnoszę wrażenie, że autorzy skrajnych wpisów zniknęli z dyskusji, obstawiam nie z własnej woli.

11 godzin temu, jar1 napisał:

Powiem więcej:

Antysemityzm – postawa niechęci, wrogości wobec Żydów i osób pochodzenia żydowskiego wynikająca z różnego rodzaju uprzedzeń; 

Antyspołeczne uprzedzenie – rodzaj postawy polegającej na odrzucaniu czegoś lub kogoś bez racjonalnych przesłanek.

Jak widać posiadanie narodowości żydowskiej, nie odbiera innym prawa do rzeczowej dyskusji. Krytyka negatywnych działań podejmowanych przez osoby narodowości żydowskiej, czy przypominanie negatywnych dla narodu żydowskiego faktów historycznych nie łapie się na art. 257, ani na definicję antysemityzmu.

Ponieważ antysemici zostali przez moderację usunięci z dyskusji, to określanie w ten sposób pozostałych uważam za oszczerstwo. Mam więc nadzieję, że wyzywanie oponentów od antysemitów moderacja traktować będzie jako atak personalny, prowokację do pyskówek lub wpis obraźliwy.

Dziękuję.

Gość Kw202

(Konto usunięte)
32 minuty temu, jar1 napisał:

Ilu Żydów jest na forum

Nie ma ani jednego, wszyscy są Polakami. 

Tylko wierzą w coś innego, a o to w co kto wierzy nie ma co dyskutować. 

2 godziny temu, Seyv napisał:

Co polskie prawo mówi o wpisach antykościelnych?

Zgłoszenia wpisów antysemickich nic nie dają. Zresztą usuwanie ich powinno następować z urzędu, bez zgłoszenia.

Braki kadrowe Moderacji nie usprawiedliwiają tolerowania antysemityzmu. 

2 godziny temu, Espectro napisał:

Jeżeli temat to sprawa prosta. Mówimy o działaniach ludzi kapłanów itd a nie dywagujemy o wierzę samej w sobie. Jednocześnie nie obrażamy kogokolwiek za to że wierzy w x czy y. Tak jak w temacie polityka.

Właśnie takie postawienie sprawy do tej pory uważałem za raczej oczywiste. I jakoś nie przypominam sobie, żeby ktoś - jak to się teraz mówi - "atakował wiarę".

Natomiast upolitycznienie działań hierarchii Kościoła Katolickiego, czy wszelkie jej wypowiedzi na tematy polityczne czy społeczne jak najbardziej podlegają ocenie i krytyce.

Jestem Europejczykiem.

18 minut temu, Kw202 napisał:

Nie ma ani jednego, wszyscy są Polakami. 

To stwierdzenie jest...Polak może być Żydem.

7 minut temu, Jaro_747 napisał:

Właśnie takie postawienie sprawy do tej pory uważałem za raczej oczywiste. I jakoś nie przypominam sobie, żeby ktoś - jak to się teraz mówi - "atakował wiarę".

To wynika pewnie z tego, ze sam swoje wpisy, te usuwane jako atak na kogoś, tez nie uważasz za atak na kogoś.

„Jeśli nie masz co robić, nie rób tego w moim towarzystwie”

• Moderatorzy
16 minut temu, toptwenty napisał:

Zgłoszenia wpisów antysemickich nic nie dają

Co to znaczy nic nie dają?

22 minuty temu, toptwenty napisał:

Zgłoszenia wpisów antysemickich nic nie dają.

Widać zgłaszasz wpisy, które są rzeczową dyskusją o faktach, a nie wynikłą z uprzedzeń wrogością. Bo widzisz kolego, każdy ma prawo skrytykować Żyda, naród żydowski czy Izrael, jeśli uczynią coś negatywnego. Od niepodzielania Twoich skrajnie prosemickich poglądów do antysemityzmu droga baaardzo daleka.

5 minut temu, Jacchusia napisał:

To stwierdzenie jest...Polak może być Żydem.

To wynika pewnie z tego, ze sam swoje wpisy, te usuwane jako atak na kogoś, tez nie uważasz za atak na kogoś.

Jak widzę nudzisz się i szukasz zaczepki.

Żegnam.

P.S.

A propos - ostatnio jeden był jeden mój wpis w którym był następujący zwrot "bo ogólnie to mało co rozumiesz".

Wpis usunięto, przyznano punktów: 1.

Trochę mnie to zdziwiło, ale nie żeby jakoś specjalnie. Ale uradowała mnie klasyfikacja! "Marketing szeptany".

Wynikałoby z tego, że moderacja uważa, że user niczego nie rozumie, a moje stwierdzenie, że rozumie mało to marketing szeptany.

I tu muszę Moderacji pogratulować sarkazmu i wyszukanego poczucia humoru.

Jestem Europejczykiem.

29 minut temu, Seyv napisał:

Co to znaczy nic nie dają?

Wpisy pozostają na swoim miejscu, a ich autorzy "cieszą się doskonałym zdrowiem".

4 minuty temu, toptwenty napisał:

Wpisy pozostają na swoim miejscu, a ich autorzy "cieszą się doskonałym zdrowiem".

Proponuję ostrzeżenie za trolowanie panelu moderacyjnego bezpodstawnymi zgłoszeniami.

6 minut temu, szymon1977 napisał:

Proponuję ostrzeżenie za trolowanie panelu moderacyjnego bezpodstawnymi zgłoszeniami.

Znowu bawisz się w moderatora?

Jestem Europejczykiem.

• Moderatorzy

Każdy ma prawo zgłaszać wnioski racjonalizatorskie . Sensowne można wdrażać.

P.S. trollowe zgłaszanie jest już karane punktami.

" Mądry głupiemu ustępuje więc głupota triumfuje"

26 minut temu, toptwenty napisał:

To jak sądzę świadome działanie.

Moderacja słusznie nie zakłamuje rzeczywistości i przez pozostawianie wpisów antysemickich nie pozwala zapomnieć, że takie zjawisko istnieje i ma się całkiem nieźle.

Jestem Europejczykiem.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.