Skocz do zawartości
IGNORED

Forum - funkcjonalność, sprawy techniczne i organizacyjne

Rekomendowane odpowiedzi

• Moderatorzy
8 minut temu, szymon1977 napisał:

nowy wątek przykleić u góry

Jest już przyklejony.

Staram się być melomanem ale zamiłowanie do DIY czyni czasem ze mnie audiofila.

• Administratorzy
W dniu 16.11.2024 o 14:38, tedi02 napisał:

Nie widzi ,radził bym prześledzić wpisy moderatora , kłamstwa ,wybiórcze wpisy , i w dalszym ciągu rzucanie punktami karnymi za uwagi pod jego adresem .Tak miało wyglądać uporządkowanie ? Wy SLUZYCIE NAM ,nie odwrotnie..braknie forumowiczów będziecie sami sobie pisać ? 

Bo pracę moderacji nadzoruje Administrator a nie użytkownik. Użytkownik jeżeli uważa, że moderator popełnił błąd zgłasza to do instancji wyżej....

W dniu 16.11.2024 o 19:15, J4Z napisał:

To może dla odmiany problem techniczny? Do tego jest wątek? Dobrze pamiętam? 

Któryś już raz znikają mi tematy z obserwowanych. Wspominałem już tutaj, ale zostałem olany. Nie wiem, może woleliście offtopować...

Pewnie nie olany a pominięty bo sporo pojawia się tu wpisów czysto nei na temat ...

https://www.audiostereo.pl/subskrypcja/

No to pozwalacie tutaj na OT czy nie? xD 

Czy orientuję się Pan, co może powodować u mnie ten problem?

Pozwalacie, dopóki Was nikt nie rozzłości i taki jest fakt. Wczoraj rozzłościłem i dostałem warna.  

.

• Administratorzy
30 minut temu, J4Z napisał:

No to pozwalacie tutaj na OT czy nie? xD 

Czy orientuję się Pan, co może powodować u mnie ten problem?

Pozwalacie, dopóki Was nikt nie rozzłości i taki jest fakt. Wczoraj rozzłościłem i dostałem warna.  

bo uważamy że rozmowa jest ważna ale jeżeli ktoś nie potrafi dyskutować lub nie rozumie tematyki tematu to inna sprawa ...

Nie  działa linkowanie postów. Tzn. kiedy kliknę w odpowiedź na cytat to powinno mnie przenieść do postu na którego to jest odpowiedź, tymczasem przenosi mnie na górę strony. Podobnie jest kiedy klikam w powiadomienia.

Doprecyzuje.

Dzieje się tak kiedy klikam w info. że ktos zareagował na post i wtedy przenosi mnie do tematu, ale na górę strony.

„Jeśli nie masz co robić, nie rób tego w moim towarzystwie”

• Administratorzy
5 minut temu, Jacchusia napisał:

Nie  działa linkowanie postów. Tzn. kiedy kliknę w odpowiedź na cytat to powinno mnie przenieść do postu na którego to jest odpowiedź, tymczasem przenosi mnie na górę strony. Podobnie jest kiedy klikam w powiadomienia.

Doprecyzuje.

Dzieje się tak kiedy klikam w info. że ktos zareagował na post i wtedy przenosi mnie do tematu, ale na górę strony.

hmmmm

mowa o tej ikonce ?

do sprawdzenia jaki motyw ?

Dokładnie, tyle że linkowanie do postu działa (źle zauważyłem) natomiast kliknięcie w powiadomieniach w info o reakcji

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

daje taki efekt

Zrzutekranu2024-11-18120132.thumb.jpg.e41b4ca468e4364d715162c50947b63f.jpg

motyw Audiostereo Dark Olive przegladarka Edziu.

Myślałem że mój post został usunięty, ale po przyjrzeniu się, okazało sie ze najprawdopodobniej jest na stronie wsześniej (reakcje sie zgadzają)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

35 minut temu, Espectro napisał:

bo uważamy że rozmowa jest ważna ale jeżeli ktoś nie potrafi dyskutować lub nie rozumie tematyki tematu to inna sprawa ...

Pozdrawiam xD

.

Bo pracę moderacji nadzoruje Administrator a nie użytkownik. Użytkownik jeżeli uważa, że moderator popełnił błąd zgłasza to do instancji wyżej....

Zgadza się. Tyle tylko, że policjanci, prokuratorzy i sędziowie, nie są anonimowi - co, zostało udowodnione od strony psychologicznej, korzystnie wpływa na rzetelność działań.

I oczywiście, nie chodzi tu o dane osobowe, a tylko o forumowy nick.
Dawniej tak tu było i moderatorom to nie przeszkadzało.

Kiedyś np. @Fr@ntz wchodził do wątku i mówił: Panowie, bo będą nagrody... i od razu był spokój.

Espectro, tu są poważni ludzie. Serio.

„brak chęci rozmowy jedynie szukanie winnego którym to jest sam user”

7 godzin temu, Espectro napisał:

mowa o tej ikonce ?

Chodzi raczej zawartość w powiadomieniach image.png.fc1ab6d6b8d68d61583401c9fa3c41f8.png

Faktycznie mnie się zdarzyło parę razy, że po kliknięciu reakcji na wpis w powiadomieniach przenosiło nie do "zareagowanego" wpisu lecz na czoło strony.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

12 godzin temu, Espectro napisał:

rozmowa jest ważna ale jeżeli ktoś nie potrafi dyskutować lub nie rozumie tematyki tematu to inna sprawa ...

Bardzo zacne i mądre spostrzeżenie...

No i dziękuję za "przeklejenie tematu".

Bo się fajnie gadało; bez pyskowania i swarów. To jest podstawa.

.......

Tykot mnie drapie😃, ratujcie!!!!

• Administratorzy
14 godzin temu, xniwax napisał:

Chodzi raczej zawartość w powiadomieniach image.png.fc1ab6d6b8d68d61583401c9fa3c41f8.png

Faktycznie mnie się zdarzyło parę razy, że po kliknięciu reakcji na wpis w powiadomieniach przenosiło nie do "zareagowanego" wpisu lecz na czoło strony.

to fakt. Wpiszę na listę do sprawdzenia. 

15 godzin temu, partick napisał:

Zgadza się. Tyle tylko, że policjanci, prokuratorzy i sędziowie, nie są anonimowi - co, zostało udowodnione od strony psychologicznej, korzystnie wpływa na rzetelność działań.

ile jest filmów amerykańskich o zemstach skazanych na sędziach lub prokuratorach 🙂 ?

15 godzin temu, partick napisał:

Kiedyś np. @Fr@ntz wchodził do wątku i mówił: Panowie, bo będą nagrody... i od razu był spokój.

tak ? szkoda że pisanie w ten sposób tutaj przynosi odwrotny efekt a gdy moderacja rozda punkty i bany to płacz że zabiera się wolność słowa ............

tak ? szkoda że pisanie w ten sposób tutaj przynosi odwrotny efekt a gdy moderacja rozda punkty i bany to płacz że zabiera się wolność słowa ............

Ponieważ na szacunek trzeba sobie zasłużyć i dawniej ten OBUSTRONNY szacunek był.

ile jest filmów amerykańskich o zemstach skazanych na sędziach lub prokuratorach  ?

A ile jest filmów - i to nie tylko fabularnych - o brutalnych działaniach amerykańskich policjantów? :(

Wracając do Polski.
Policja, która bije, łamie kości kobietom, morduje na komisariatach, to nie jest dobra policja. A tak było przez osiem lat rządów PiS.

I obywatele zdecydowali, że nie godzą się na takie traktowanie.

Dlaczego moderatorami, zwłaszcza w tematach politycznych, są zwolennicy PiS i Konfederacji?

PiS, jest o krok od delegalizacji.
Konfederacja jest partią, wręcz jawnie, faszystowską - czyli jest na tej samej ścieżce co PiS.

W Niemczech znowu dyskutuje się sprawę delegalizacji AfD.

Zauważ, jak wyglądały działania policji wobec legalnych demonstracji za rządów PiS, a jak wyglądają teraz.

Gdybyś uznał mój wpis za OT, to przenieś go do Polityki zamiast kasować, proszę.

W dniu 13.11.2024 o 09:34, stench napisał:

Szanowni Państwo. W języku polskim nazwiska piszemy z wielkiej/dużej litery np: Kaczyński, Kopernik.

Wpisy z nazwiskiem z małej będą usuwane, a w wypadku uporczywości stosowania formy należy liczyć się z punktami karnymi.

Nie marudź, tylko weź się do roboty.

Jeśli jesteś aktywny w wątku i nie możesz go moderować, to [zgodnie z zaleceniem Admina] możesz zgłaszać.  Nieprawdaż Panie Moderatorze?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez MV2

Jak każdy kot przywykłem, że szczekają na mnie psy.

• Administratorzy
21 minut temu, MV2 napisał:

Jeśli jesteś aktywny w wątku i nie możesz go moderować, to [zgodnie z zaleceniem Admina] możesz zgłaszać.  Nieprawdaż Panie Moderatorze?

dokładnie tak... chyba że ktoś rozrabia to może ukrywać wpisy z opisem 🙂 potem Administracja widzi z jakiego powodu itd w panelu moderacyjnym.

17 minut temu, Maju napisał:

Edycja:
Przepraszam tych panów poznać nie mogłeś w pełni (może wcale) z racji za krótkiego stażu na forum.
Edycja 2:
Widzę że nie dość ci dezinformowania w temacie polityka, tu się powtarzasz.....   🙂

Pan tak sam ze sobą rozmawia ? nie dochodzi do kłótni ? 

13 minut temu, MV2 napisał:

Pan "V", jaki był [nie oceniam], ale przynajmniej jedną kanalię wywalił z Forum.

złyszałem że nie tylko te "kanalie" ale też inne. Nie przesadzajcie jest aż tak niedobrze ? Juz nawet pisać bluzg pod adresem innych nie można w tematach ? 

• Administratorzy
2 godziny temu, endriuw napisał:

A może dlatego, że to nie jest prawacki premier?

3 godziny temu, Maju napisał:

za czasów pisu też się  z Prezydenta śmiano i tak samo moderacja wlepiała punkty a teraz jest nagle inaczej ?

28 minut temu, dulon184 napisał:

Poproście administrację o przypisanie nazwisk do kont .

Z mety najwięksi bohaterowie znikna. .

LEPIEJ !!!

Spotykajmy się raz w tygodniu wieczorami i stwórzmy coś w stylu "Fight club" 

Wiadomo co się robi na takich spotkaniach i wiadomo jak i kto z kim. 

Jeżeli chcecie żeby to forum nie upadło to dodajcie opcję blokowania dostępu do własnych postów ignorowanym użytkownikom. To że ja mogę pacjenta ignorować a on czyta moje posty i trolluje jest mało produktywne. 

"... Mój pogląd na islam jest taki, że NIE jest to tak naprawdę religia. Według mnie jest to totalitarna ideologia polityczna z elementami religii..." ---- WWW.EUROISLAM.PL

• Administratorzy
12 minut temu, Yodzisław napisał:

Jeżeli chcecie żeby to forum nie upadło to dodajcie opcję blokowania dostępu do własnych postów ignorowanym użytkownikom. To że ja mogę pacjenta ignorować a on czyta moje posty i trolluje jest mało produktywne. 

takowa opcja jest ale tylko dla Adminów tzw specjalny ignor 🙂 

5 minut temu, Espectro napisał:

takowa opcja jest ale tylko dla Adminów tzw specjalny ignor 🙂 

Ale co ma to mnie obchodzić? Admini mają wiele różnych opcji. Ja pisze o użytkownikach.

"... Mój pogląd na islam jest taki, że NIE jest to tak naprawdę religia. Według mnie jest to totalitarna ideologia polityczna z elementami religii..." ---- WWW.EUROISLAM.PL

• Moderatorzy
8 godzin temu, Yodzisław napisał:

To miało by sens wtedy gdyby forum było tylko dla zarejestrowanych użytkowników. Ponieważ treści mogą czytać też osoby niezarejestrowane tego typu działania nie mają większego znaczenia.

Edytowane przez Seyv

Staram się być melomanem ale zamiłowanie do DIY czyni czasem ze mnie audiofila.

45 minut temu, Seyv napisał:

To miało by sens wtedy gdyby forum było tylko dla zarejestrowanych użytkowników.

Nie zgadzam się. Na na fejsie czy twitterze to działa.

2 godziny temu, Seyv napisał:

To miało by sens wtedy gdyby forum było tylko dla zarejestrowanych użytkowników. Ponieważ treści mogą czytać też osoby niezarejestrowane tego typu działania nie mają większego znaczenia.

To trochę niezgodne z Prawem, gdyby jeden drugiemu jego prawa ograniczał.

Godzinę temu, Yodzisław napisał:

Tam jest inaczej, bo przed zamieszczenie wpisu wybierasz czy jest widziany publicznie czy tylko dla znajomych. Tutaj też możesz pisać na priv albo otworzyć Klub tylko dla jego członków.

Jako user absolutnie nie zgadzam.się z Twoją propozycją.

-----

Dlaczego usunięty został mój wpis, w z prośbą do Moderacji oraz jej uzasadnieniem? Mam prośbę bez uzasadnienia zamieszczać? A może prośbę do moderacji mam gdzieś indziej zamieszczać?

Edytowane przez szymon1977

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

• Administratorzy
3 godziny temu, Seyv napisał:

W sumie racja. Kwestia jest taka że jeżeli macie problem miedzy sobą user <-> user to powinno się to wyjaśniać lub ignorować nawzajem. Jak dzieci się zachowujecie do tego uparte dość mocno. 

W życiu tak samo macie ? 

2 godziny temu, Yodzisław napisał:

Możliwe kwestia jest taka że to nie ma sensu. Z samego powodu iż niektórzy z tego co widziałem mają w ignorowanych po 50 userów. Jaki to ma sens ? życie w mikroklimacie ? 

1 godzinę temu, szymon1977 napisał:

To trochę niezgodne z Prawem, gdyby jeden drugiemu jego prawa ograniczał.

2 godziny temu, Yodzisław napisał:

W tym przypadku to nie ograniczanie praw... bardziej prewencja...

1 godzinę temu, szymon1977 napisał:

Tam jest inaczej, bo przed zamieszczenie wpisu wybierasz czy jest widziany publicznie czy tylko dla znajomych. Tutaj też możesz pisać na priv albo otworzyć Klub tylko dla jego członków.

facebook to inna komplatnie sprawa. I tak samo skierowany był na zbieraniu znajomych w takie grupy.... dlatego też mechanizmy ukrywania i utrzymywania prywatności są tam lepiej zaimplementowane.

Forum z zasady nie powinno czegoś takiego mieć. Bo mija się to z podejściem do dyskusji i forum samego w sobie. 

Nie mówcie mi że facebookowe grupy są lepsze bo dla mnie to jakaś totalna porażka tak wrzucać wszystko na jedną kupkę z której potem nie da się nic wydobyć. To bardzo dobre miejsce dla reklamodawców i oszustów choć pewnie tego nie wiecie. Od wykradania danych osobowych aż po kradzieże...

14 minut temu, Espectro napisał:

Nie mówcie mi że facebookowe grupy są lepsze bo dla mnie to jakaś totalna porażka tak wrzucać wszystko na jedną kupkę z której potem nie da się nic wydobyć. To bardzo dobre miejsce dla reklamodawców i oszustów choć pewnie tego nie wiecie. Od wykradania danych osobowych aż po kradzieże...

Forum z zasady to miejsce otwarte dla wszystkich gdzie spotkasz tych, których lubisz i tych drugich.

I to jest wartość nie do przecenienia. Facebook to zamknięcie się w hermetycznym środowisku  z niewielka różnorodnościa myśli, które można  spotkać w świecie, to cofniecie sie do ery z przed ogólnego dostępu do internetu.

Edytowane przez Jacchusia

• Administratorzy
1 minutę temu, Jacchusia napisał:

Forum z zasady to miejsce otwarte dla wszystkich gdzie spotkasz tych, których lubisz i tych drugich.

dokładnie. To nic innego jak życie w społeczeństwie ....

2 minuty temu, Jacchusia napisał:

Facebook to zamknięcie się w hermetycznym środowisku  z niewielka różnorodnościa myśli, które można  spotkać w świecie, to cofniecie sie do ery z przed ogólnego dostępu do internetu.

też ale najbardziej problematyczne dla mnie jest brak możliwości sensownego kategoryzowania zawartości. Każdy wrzuca byle co byle jak potem ktoś coś komentuje i już tej odpowiedzi nigdy nie da sie wyszukać... 

12 minut temu, Espectro napisał:

W tym przypadku to nie ograniczanie praw...

Dory, ale próba uniemożliwienia komuś przeczytania wiadomości publicznej, to typowe ograniczenie praw. Bo wypowiadając się na forum każdemu dajemy prawo przeczytać, każdemu zacytować fragment i każdemu skomentować.

15 minut temu, Espectro napisał:

facebook to inna komplatnie sprawa

Na Forum AS też można pisać wiadomości prywatne albo w dziale Kluby stworzyć ograniczoną grupę. Marudzić, że ktoś przeczytał wpis zamieszczony publicznie? Nonsens!

14 minut temu, Espectro napisał:

Nie mówcie mi że facebookowe grupy są lepsze bo dla mnie to jakaś totalna porażka

Dyskusja z kolesiami o identycznych poglądach? Efekt to najczęściej bliki zera poziom wiedzy na takich grupach.

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

23 godziny temu, Espectro napisał:
23 godziny temu, Maju napisał:

Edycja:
Przepraszam tych panów poznać nie mogłeś w pełni (może wcale) z racji za krótkiego stażu na forum.
Edycja 2:
Widzę że nie dość ci dezinformowania w temacie polityka, tu się powtarzasz.....   🙂

Pan tak sam ze sobą rozmawia ? nie dochodzi do kłótni ? 

Pan poważnie pyta zadając tak niepoważne pytanie?

Skoro jednak pada to wyjaśniam.
 Z tego co pamiętam w poście (którego tylko część pan cytuje) zrobiłem wyjątek i zacytowałem wpis @partick.....nie ma tu już tak tego jego wpisu jak i moich wczorajszych, dlatego nie jestem w stanie nikomu tu tego udowodnić.....ale pan to wiedzieć powinien, stąd moje uszczypliwości.

Dziwi mnie tylko to że jako "wpis nie na temat" uznano moje wpisy a inne jakoś nie dostąpiły tego zaszczytu. Wpis was atakującego @MV2 wisi a mój gdzie biorę was w obronę uznano że jest nie na temat.....kwintesencja logiki.   🙂
Bawią mnie takie sytuacje.....tak jak insynuacje @endriuw który zdaje się nie rozumieć że atakuje mnie podle kłamiąc iż laikuję chamskie wpisy (atak na niego i jego żonę), może nie wie że tych wpisów w ogóle nie widziałem.

Na ile punktów to wycenicie?

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

• Administratorzy
10 minut temu, szymon1977 napisał:

Na Forum AS też można pisać wiadomości prywatne albo w dziale Kluby stworzyć ograniczoną grupę. Marudzić, że ktoś przeczytał wpis zamieszczony publicznie? Nonsens!

Ale własnie po to tak to jest zrobione. Aby faktycznie tematykę konkretną wydzielać zaś ogólną pisać w działach oraz tematach. Jak ktoś chce sam ze sobą rozmawiać to można blog albo klub założyć prywatny. Nie ma z tym problemu. 🙂 

8 minut temu, Maju napisał:

Pan poważnie pyta zadając tak niepoważne pytanie?

nie oczekuje odpowiedzi bo znam. 

8 minut temu, Maju napisał:

Na ile punktów to wycenicie?

Kto da więcej czy mniej ? ja się nie targuję bo ramy punktowe są stałe. 

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.