Skocz do zawartości
IGNORED

Forum - funkcjonalność, sprawy techniczne i organizacyjne

Rekomendowane odpowiedzi

Gość SlawekR

(Konto usunięte)

Czyli mamy jasność komu zawdzięczamy zamknięcie kontrowersyjnych wątków.

Zamknięcie wątku "zawdzięczacie" wyłącznie wzajemnemu zacietrzewieniu, które nie pozwoliło Wam racjonalnie kontrolować języka i racjonalnie dyskutować. A w miejsce normalnej rozmowy uprawiane były wyłącznie obraźliwe demonstracje pogardy wobec innych osób i instytucji, którzy i które, reprezentują odmienne poglądy na świat. I dotyczyło to wszystkich stron, niezależnie od wyrażanych poglądów. Właściciel forum sobie takich zachowań nie życzy, gdyż szkodzą one społeczności forum jako całości.

Padło pytanie od Foxa733 gdzie macie "rozmawiać" na określony temat? Do rozmowy służy forum dyskusyjne Audiostero. Ale jeśli w wątku nie ma w ogóle rozmowy, tak jak w tym przypadku, a jest ona zastąpiona wyłącznie demonstracją pogardy, która przyczynia się urażania uczuć innych użytkowników forum, wtedy na wątek w takiej formie miejsca na forum nie ma.

Twierdzenie, że w danym wątku odbywała się wyłącznie kulturalna rozmowa, jest konfabulacją. Wątek cały czas jest na forum, właściciel/administracja mają do niego dostęp, tak samo jak do historii zgłoszeń na panel z nim związanej i całej historii działań porządkowych. I jednoznacznie z tej historii wynika, jak niszczył relacje koegzystencji na forum pomiędzy wieloma jego użytkownikami.

Jeśli ktoś ma wątpliwości co do działań moderacji w tym względzie, proszę trzymać się ścieżki regulaminowej i odwołać się wprost do administracji/właściciela.

Każdy użytkownik forum ma do tego prawo, w każdej chwili.

Można to uczynić z pominięciem moderacji, pisząc bezpośrednio na adres [email protected] do administratora/właściciela, a nie na [email protected]

Ale prosimy zaprzestać dalszych prób przenoszenia tamtego sporu światopoglądowego, do obecnego wątku i wątków pobocznych. Takie zachowanie stanowi naruszenie regulaminu i netykiety.

EOT

Mój wpis wszedł minutę po tym "apelu", nie naruszyłem tym prawa?

Jeszcze słówko o tym zacietrzewianiu prosiłbym na przyszłość zwracać uwagę i wskazywać czyje to wypowiedzi, bo zaczynam tracić rozeznanie do kogo odnosi się ten apel, do podsycania nastrojów się nie poczuwam.

A to kolejny raz podawane i niewiele mówiące "Wam" konkretnie to nie znaczy nic. ;)

Maju dnia 09.08.2014 - 08:17 napisał "Czyżby?

gdybym na to nie zwrócił uwagi pewnie ten wpis by dalej wisiał."

Cytat

"nie sądzę by to w dalszym ciągu było aż tak rygorystycznie respektowane, nigdy nie było, no chyba że ktoś zgłosił.

Bobcat Twoje pojawienie się w tym temacie zaowocowało zainteresowaniem się moderacji tym tematem....chyba wiesz dlaczego. ;)

Szukanie kozła ofiarnego w tej sytuacji jest delikatnie mówiąc nieporozumieniem. Gdybyś to jeszcze robił z klasą, ale manipulowanie (wyrywanie zdań, wyrazów z kontekstu i tworzenie nowych) moim wpisem by Twoje było na wierzchu pokazuje że nie masz w tej sprawie czystych intencji. Bardzo łatwo porównać następujące po sobie posty. ;(

Więcej jak chcesz to drążyć na PW, moderacja (tym razem słusznie) zarzuci nam dyskusję na ten temat jako niezgodną z regulaminem.

Edytowane przez Maju

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

Gość SlawekR

(Konto usunięte)

SlawekR rozdaj wreszcie jakieś punkty karne bo chciałem wyjechać na urlop. Dlaczego nikt z moderacji nie chce odpowiadać na moje wcześniejsze pytania dotyczące wątku handlowego o Avalonach?

Panie Dawidzie, rozmowa rozpoczęta i razem z Adminem czekamy na Pana stanowisko w sprawie.

Twoje chamskie prowokacyjne teksty pod moim adresem o uboju gospodarczym i o przerobieniu mnie na kaszankę i pasztet, które popełniłeś w dniu wczorajszym i równie chamskie i obraźliwe inwektywy, który te wpisy wywołały, na pewno nie przyczynią się do reakcji moderacji, na pytania na które oczekujesz odpowiedzi.

Wróć, przyniosą reakcję, w postaci ignorowania tychże pytań. Co zresztą jest zapisane w regulaminie forum. Oczekujesz poważnego traktowania, odwdzięcz się tym samym a nie obrażaj mnie. Bo to nie jest dobra metoda na uzyskanie odpowiedzi.

Bez odbioru.

Edytowane przez SlawekR

Od kiedy zacząłeś się radośnie udzielać w temacie o KK, to była tylko kwestia czasu.

(I pamiętaj: nie treść, a forma)

Postuluję o odblokowanie tematu o Kościele w Polsce. Skoro mamy moderatorów, niech tam moderują.

Twoje chamskie prowokacyjne teksty pod moim adresem o uboju gospodarczym i o przerobieniu mnie na kaszankę i pasztet, które popełniłeś w dniu wczorajszym i równie chamskie i obraźliwe inwektywy, który te wpisy wywołały, na pewno nie przyczynią się do reakcji moderacji, na pytania na które oczekujesz odpowiedzi.

Wróć, przyniosą reakcję, w postaci ignorowania tychże pytań. Co zresztą jest zapisane w regulaminie forum. Oczekujesz poważnego traktowania, odwdzięcz się tym samym a nie obrażaj mnie. Bo to nie jest dobra metoda na uzyskanie odpowiedzi.

Bez odbioru.

Ja Cię zapraszałem na ucztę a nie jako surowiec na kaszankę. Co to za wyroby ze skóry i kości. Ja robię jedynie wędlinki prima sort. Jesteście ostatnio napięci jak flaki na pasztetową, trochę luzu i uśmiechu by się przydało. Życie jest piękne i trzeba mieć dystans do wielu spraw. Forum audio to nie koniec świata!

________

Edit moderator

Ostrzeżenie za Trolling (Netykieta pkt. 11)

Edytowane przez SlawekR

Palton, zdajesz sobie sprawę, że wycięcie całkowite wątku o marketingu szeptanym to zwykłe barbarzyństwo? Ja rozumiem, że powstał w celu dokopania Elberothowi, tym niemniej bardzo szybko zdryfował w inną stronę i pojawiło się w nim kilka interesujących dyskusji oraz sporo wartościowych tekstów, do których miałem nadzieję jeszcze wrócić (np. MarkaN czy Misiomora). A Ty zamiast powycinać obelżywe wpisy, zachowałeś się jak ordynarny wandal - co stwierdzam z dużą przykrością, bo dotąd Cię lubiłem. Co więcej, jestem przekonany, że nawet tego wątku w całości nie przeczytałeś... Prościej było amputować.

Gość SlawekR

(Konto usunięte)

Od kiedy zacząłeś się radośnie udzielać w temacie o KK, to była tylko kwestia czasu.

(I pamiętaj: nie treść, a forma)

Postuluję o odblokowanie tematu o Kościele w Polsce. Skoro mamy moderatorów, niech tam moderują.

Być może, gdy ogólne wzajemne zacietrzewienie opadnie i dyskutujący będą w stanie realnie oceniać formę swoich wypowiedzi i ją kontrolować, to taki wątek powstanie ponownie. Wszakże Bocznica to dział do dyskusji na dowolne tematy. Przy czym warte podkreślenia jest słowo dyskusji, a nie obraźliwych demonstracji pogardy pod adresem innych osób i instytucji.

Póki co praktyka pokazuje, że nie ma takiej możliwości. Emocje i zacietrzewienie są zbyt duże. Sittek próbował założyć kolejny wątek, który utrzymał się 3 godziny, jak już wspomniał Cir, zanim "zabawa" w obraźliwe teksty nie zaczęła się na nowo. Jeśli sytuacja się zmieni wtedy się zobaczy. Póki co nawet tutaj nie potraficie się powstrzymać, aby nie obrzucać się wzajemnymi zarzutami o złą wolę.

Palton, zdajesz sobie sprawę, że wycięcie całkowite wątku o marketingu szeptanym to zwykłe barbarzyństwo? Ja rozumiem, że powstał w celu dokopania Elberothowi, tym niemniej bardzo szybko zdryfował w inną stronę i pojawiło się w nim kilka interesujących dyskusji oraz sporo wartościowych tekstów, do których miałem nadzieję jeszcze wrócić (np. MarkaN czy Misiomora). A Ty zamiast powycinać obelżywe wpisy, zachowałeś się jak ordynarny wandal - co stwierdzam z dużą przykrością, bo dotąd Cię lubiłem. Co więcej, jestem przekonany, że nawet tego wątku w całości nie przeczytałeś... Prościej było amputować.

Przypominamy, że Palton nie posiada obecnie statusu moderatora. Nie posiada więc i nie stosuje uprawnień moderatorkich w tym zakresie. Dokładniej rzecz biorąc nie ma nawet wglądu w panel z tego co mi wiadomo. Bardzo prosimy więc nie zwracać się do Niego z takimi kwestiami. Nie wiem kto tam podjął działania, ale na pewno nie był to Palton. Z tego też powodu, że nie jest moderatorem, podjął tam polemikę zdaje się, której jako moderator by nie podjął. Ale nie jest już modem, więc wolno mu wyrażać zdanie swobodniej, podobnie jak każdemu innemu użytkownikowi.

A wszelkie uwagi i wątpliwości odnośnie działania moderacji prosimy zgłaszać do administracji na adres: [email protected] [email protected]

A kwestie tematów dotyczących marketingu szeptanego i kryptoreklamy, cóż to zawsze są tematy kontrowersyjne. niestety nigdy nie wiadomo kto, z jakiej pozycji i na podstawie jakich przesłanek się wypowiada. Moderatorzy nie mają narzędzi ani możliwości aby ze 100% pewnością określić czy ktoś robi coś z powodu złej woli i z wyrachowaniem, czy najzwyczajniej w świecie jest to naturalne zachowanie kogoś kto dany sprzęt posiada fizycznie i ma w związku z tym coś na jego temat realnie do powiedzenia.

Z tego też powodu, moderatorzy do takich tematów podchodzą ostrożnie, jeśli kwestia nie jest totalnie ewidentna, bo co innego sobie coś myśleć, a co innego mieć pewność i niezbite dowody na określone przesłanki. Zazwyczaj więc takie tematy są akceptowane, może nie tyle akceptowane, co ignorowane. Ignorowane, w sensie przyjęcia postawy neutralnej i obserwacji rozwoju sytuacji, do czasu aż ewidentnie nie dzieje się w nich totalnie źle. Bo kwestia jest faktycznie kontrowersyjna i niejednoznaczna.

Edytowane przez SlawekR

>SlawekR

Ostatni wpis (Paltona) w tym wątku brzmiał "zamykam wątek", więc wytłumacz mi, jak mam to inaczej rozumieć? Po czym wątek jeszcze trochę powisiał zamknięty, a następnie zniknął. Gratuluję takich działań. Usuwanie tematów, w których chcą jeszcze pisać normalni ludzie, na dodatek mający coś do powiedzenia na temat audio, a nawet włączają się do dyskusji użytkownicy, którzy od kilku lat w ogóle nie pisali (jak kapelli) zaowocuje tym, że niedługo na forum zostanie sama branża, kilku trolli, no i moderatorzy.

I nie zamierzam do nikogo pisać w tej sprawie, wisi mi to obojętnym kalafiorem... Administrator sam kiedyś powiedział, że nie ma pojęcia o audio, więc jak niby jest w stanie ocenić, co jest wartościowe, a co nie?

P.S. Zamiast rozwadniać swoją wypowiedź w stu słowach i pisać o "rozwadze" i "ostrożności", mógłbyś mi po prostu napisać "spadaj na drzewo". Nie obrażę się. Wolę jak ktoś ze mną rozmawia wprost, a nie stara się mnie spławić pseudogrzecznym słowotokiem... ;-)

Edytowane przez twonk

Trzeba sobie powiedzieć jasno wyraźnie . To nadużycie.

To forum nie funkcjonuje na normalnych zasadach. Składam wniosek o wprowadzenie tych zasad w życie.

Wątek zamknął Palton bo mu nerwy puściły i po raz kolejny się skompromitował. Wyzwiska, pyskówki, ataki personalne pochodzące od osoby mającej reprezentować portal są nie do przyjęcia! Takie zachowanie nie przystoi "redaktorowi". Bardzo nieelegancko Panie Palton.

Istnieje niepisany zwyczaj, że redaktorzy nie moderują i nie zamykają wątków. Widać zasady kultury i współżycia społecznego tego Pana nie interesują.

Właścicielowi polecam zastanowić się po raz kolejny co zrobić z tą persona non grata polskiego światka audio. Ucieczka "za kotarkę" lub schowanie go za szyldem redaktora przypomina mi ukrywanie księży pedofilów na obcych parafiach. Po raz kolejny ośmiesza nie tylko siebie ale działa na szkodę portalu. Nadal próbuje sterować z tylnego fotela a zapomniał o akcji, piłeś nie jedź.

Podobno Palton miał nie moderować. Nie dość, że zamknął wątek to jeszcze go "zniknął"..

Zawsze bronił Elberotha. Tylko biedak nie wie czemu.

Jeśli sytuacja się zmieni wtedy się zobaczy.

W jaki sposób Moderacja zamierza posiąść wiedzę czy sytuacja w temacie KK się zmieniła czy bynajmniej - skoro nie ma w chwili obecnej żadnej rozmowy na ten temat i wszystkie wątki o tym traktujące zostały pozamykane? Przecież takie rzeczy można stwierdzić tylko empirycznie, obserwując na bieżąco przebieg wymiany zdań.

Edytowane przez Bobcat

A kwestie tematów dotyczących marketingu szeptanego i kryptoreklamy, cóż to zawsze są tematy kontrowersyjne. niestety nigdy nie wiadomo kto, z jakiej pozycji i na podstawie jakich przesłanek się wypowiada. Moderatorzy nie mają narzędzi ani możliwości aby ze 100% pewnością określić czy ktoś robi coś z powodu złej woli i z wyrachowaniem, czy najzwyczajniej w świecie jest to naturalne zachowanie kogoś kto dany sprzęt posiada fizycznie i ma w związku z tym coś na jego temat realnie do powiedzenia.

Z tego też powodu, moderatorzy do takich tematów podchodzą ostrożnie, jeśli kwestia nie jest totalnie ewidentna, bo co innego sobie coś myśleć, a co innego mieć pewność i niezbite dowody na określone przesłanki. Zazwyczaj więc takie tematy są akceptowane, może nie tyle akceptowane, co ignorowane. Ignorowane, w sensie przyjęcia postawy neutralnej i obserwacji rozwoju sytuacji, do czasu aż ewidentnie nie dzieje się w nich totalnie źle. Bo kwestia jest faktycznie kontrowersyjna i niejednoznaczna.

I ostrożnie zamykają usta wszystkim, którzy są niewygodni dla znajomków zarządu - ktoś wreszcie musi to powiedzieć wprost.

Widzę, że podobnie zrobiono z wątkiem Rocha o wzmacnianiu i stronniczych dziennikarzach - powód ten sam. Niewygodne dla znajomych zarząd treści.

Panowie opamiętajcie się. Na kumoterstwie daleko nie zajedziecie.

bum, naiwny jesteś jak dziecko. Obsmarowujesz wpływowego faceta, więc wątki znikają. Moderacja wykona każde polecenie właściciela. Tak to działa zawsze i wszędzie.

Dobrze wiem, że Elb stuka miotłą w sufit, potem jest telefon i wątki znikają. Ale są jakieś granice przyzwoitości.

Edytowane przez bum1234
Gość rochu

(Konto usunięte)

I jeszcze jedno.

Najważniejsze jest trwanie.

Nie dajcie się zbanować, nie wychylajcie się za mocno.

Trwanie nieprawomyślnych boli Ich najmocniej..

Edytowane przez rochu

P.S. Zamiast rozwadniać swoją wypowiedź w stu słowach i pisać o "rozwadze" i "ostrożności", mógłbyś mi po prostu napisać "spadaj na drzewo". Nie obrażę się. Wolę jak ktoś ze mną rozmawia wprost, a nie stara się mnie spławić pseudogrzecznym słowotokiem... ;-)

I po co ja jestem ostatnio i to dość już długo-taki grzeczny,ułożony,życzliwy,komunikatywny,pomocny,koleżeński,asertywny,gościnny......itd,itp?

Tylu tu trolów się narobiło,a moje wpisy wciąż kontrolowane....................proszę o reakcję najwyższe władze.

Przypominamy, że Palton nie posiada obecnie statusu moderatora. Nie posiada więc i nie stosuje uprawnień moderatorkich w tym zakresie. Dokładniej rzecz biorąc nie ma nawet wglądu w panel z tego co mi wiadomo. Bardzo prosimy więc nie zwracać się do Niego z takimi kwestiami. Nie wiem kto tam podjął działania, ale na pewno nie był to Palton.

Mylicie się Sławku, Robert chciał pokazać partickowi kto jest małym chujkiem, a kto ma władze i uprawnienia.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Przypominamy, że Palton nie posiada obecnie statusu moderatora. Nie posiada więc i nie stosuje uprawnień moderatorkich w tym zakresie. Dokładniej rzecz biorąc nie ma nawet wglądu w panel z tego co mi wiadomo. Bardzo prosimy więc nie zwracać się do Niego z takimi kwestiami. Nie wiem kto tam podjął działania, ale na pewno nie był to Palton.

Mylicie się Sławku, Robert chciał pokazać partickowi kto jest małym chujkiem, a kto ma władze i uprawnienia.

Ukryta Zawartość

Sorry za twixa :)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

niezłe te wpisy 4m /jak obszedłes blokade z logowaniem ?/ , nie wiedzialem nic o tym pojedynku na AH

stale podgrzewanie konfliktu - ogólnie żenujaca sytuacja

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

Gość rochu

(Konto usunięte)

Spojrzałem tam na moment.

Zastanawiające jest to, że nie znałem naszego kolegi z takiej strony.

post-48-0-33355700-1407586045_thumb.jpg

Edytowane przez rochu

Zamknięcie wątku "zawdzięczacie" wyłącznie wzajemnemu zacietrzewieniu, które nie pozwoliło Wam racjonalnie kontrolować języka i racjonalnie dyskutować. A w miejsce normalnej rozmowy uprawiane były wyłącznie obraźliwe demonstracje pogardy wobec innych osób i instytucji, którzy i które, reprezentują odmienne poglądy na świat. I dotyczyło to wszystkich stron, niezależnie od wyrażanych poglądów. Właściciel forum sobie takich zachowań nie życzy, gdyż szkodzą one społeczności forum jako całosci

Ukryta Zawartość

Powyższa wypowiedź jest potwierdzeniem faktu, iż zacietrzewienie, brak racjonalnej dyskusji, obraźliwe demonstracje pogardy oraz innego rodzaju naganne zachowania - występowały po obydwu stronach barykady w tamtym wątku.

W dalszym ciągu brak więc odpowiedzi na zadawane kilkakrotnie już pytanie: dlaczego ostrzeżenia i punkty karne otrzymywała tam wyłącznie jedna strona sporu?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Bobcat

Gwoli przypomnienia - wątek zamknięto bo zostały zranione uczucia religijne agnostyka (sic!). Agnostyk ów zaczął straszyć słynnym Art. 196. o obrazie uczuć religijnych.

„W co motłoch bez dowodów uwierzył, jakże byśmy to mogli dowodami obalić?” - Friedrich Nietzsche
Achievement unlocked!

Spojrzałem tam na moment.

Zastanawiające jest to, że nie znałem naszego kolegi z takiej strony.

Ukryta Zawartość

I po czymś takim różni żałośni obłudnicy będą nas uczyć na AS, że trolling-srolling uprawiamy? Szczyty hipokryzji, SławkuR.

Ukryta Zawartość

Nie sądzę aby Maju był człowiekiem, który sam sobie zakneblowałby możliwość odpowiadania na bzdety kolegów wierzących w 2+2 czy inne wartościowe formy (u)bóstwa..niekiedy też intelektualnego (nie wszyscy oczywiście)

Edytowane przez xniwax

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Nie sądzę aby Maju był człowiekiem, który sam sobie zakneblowałby możliwość odpowiadania na bzdety kolegów wierzących w 2+2 czy inne wartościowe formy (u)bóstwa..niekiedy też intelektualnego (nie wszyscy oczywiście)

Używając określeń wartościujących ("bzdety"), czy też mówiąc o "ubóstwie intelektualnym" nie przyczyniasz się do elegancji dyskusji, a wprost przeciwnie. Z argumentami drugiej strony można się nie zgadzać, ale nie należy posiłkować się tego typu sformułowaniami.

Podejrzenie, że zamknięcie wątku zawdzięczamy Maju nasuwa się samo na podstawie logicznej analizy jego własnych słów, które przytoczyłem. Maju próbował wprawdzie mało przekonująco tłumaczyć się z tego przy użyciu swoich ulubionych słów-wytrychów o "manipulowaniu" oraz "wyrywaniu zdań i wyrazów z kontekstu", ale jest to już tak zgrana płyta, że nie wiem czy do kogoś ta argumentacja jeszcze przemawia.

na podstawie logicznej analizy

Logicznym raczej jest przyczynienie się tych obywateli forum ziejącymi sporą dawką nienawiści do KK-instytucji (to jeszcze można przemilczeć) ale też do samych wiernych (tutaj raczej kończy się elegancja).

Generalnie uważam, że sam m.in przyczyniłeś się do zamknięcia tematu. To jest dla mnie bezsporne.

PS

Bobcat - skąd to przypuszczenie, że "bzdety" i "intelektualne" dotyczyło akurat Ciebie?

Reakcja na zasadzie nożyczek i stołu nie przystoi inteligentnemu piszącemu nie "bzdety" .

Edytowane przez xniwax

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Palton skompromirowawał się i to na konkurencyjnym forum. Czas na działanie adminów.

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.