Skocz do zawartości
IGNORED

Forum - funkcjonalność, sprawy techniczne i organizacyjne

Rekomendowane odpowiedzi

Gość vittorio

(Konto usunięte)

Nie. Ale po czym miałbym? Nie kojarzę jego wpisów z zakładek tematycznych a sygnatury mam wyłaczone.

To jeden z nielicznych przedstawicieli grupki która w ubiegłym roku zażądali usunięcia z listy forumowiczów więc zostali usunięci na własną prośbę, nie zbanowani, następnie w kilka miesięcy później ponownie się zarejestrowali na forum ale już pod innymi nick'ami, z nielicznymi chlubnymi wyjątkami (a właściwie z tylko jednym znanym mi wyjątkiem, za co bardzo cenię i mam nadzieję, że nie zmieni swojego stanowiska) po powrocie stali się dominującą grupą w zagrodzie, takie swoiste państwo w państwie na forum, a Ty na swoje nieszczęście miałeś okazję doświadczyć skutków działania tej grupki.

Edytowane przez vittorio

Dzięki za wyjaśnienia.

Nie rozumiem tylko po co usuwać konto i zaraz rejestrować nowe? Co innego jak kogoś zbanują a chce nadal pisać, ale obrażać się by po chwili wracać z podkulonym ogonem?

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Gość vittorio

(Konto usunięte)

Ktoś zapyta, jak rozpoznać trolla. A więc... przyciągają ich wszystkie tematy niezwiązane z tematyką forum, przede wszystkim wątki o moderacji i kształcie forum. Tam mnogością wpisów sprawiają przed adminem wrażenie głosu większości forumowiczów. Spokojni forumowicze nie rozpychają się łokciami, po prostu przestają pisać. Troll niemal nigdy się nie nudzi. Kolejna sprawa, to wyrażanie swoich przekonań w sposób chamski, agresywny i drwiący. Jeśli troll pisze w tematach związanych z audio, to nie znosi konkurencji. Musi mieć największego i ostatnie zdanie musi należeć do niego.

Mam rozumieć, że do mnie pijesz ?

Gość vittorio

(Konto usunięte)

Nie rozumiem tylko po co usuwać konto i zaraz rejestrować nowe? Co innego jak kogoś zbanują a chce nadal pisać, ale obrażać się by po chwili wracać z podkulonym ogonem?

Czy Ty naprawdę nic nie rozumiesz czy tylko udajesz ?

Przede wszystkim po to by w odpowiednim momencie zagrozić administracji forum, że jeśli nie będą spełnione ich żądania (czytaj powstanie saloniku, czyli państwa w państwie) to zrezygnują z uczestnictwa w forum,

niektórzy mieli naprawdę dość imponujący dorobek jeśli idzie o liczbę postów, ale czy ta ilość szła z ich (tych postów) jakością to szczerze wątpię, piszę przy tym wątpię bo nie czytałem przecież całego ich dorobku,

skutki już znasz.

Gość vittorio

(Konto usunięte)

Najpierw był pożyteczny, teraz został mu tylko idiota.

A zechciałbyś spersonalizować któż to taki był pożyteczny i komu ten "zacny epitet" pozostał ?

Tak tylko pytam żebyśmy wiedzieli o kim to Waść pisać raczył.

Coraz lepszy jest ten salonik. To zatem prawda, że wywaliliście fox'a pomijając fakt, że nie napisał tam niczego? :-)) Wyrzucacie ludzi z powodu wpisów dokonywanych poza salonikiem? To jest już w statusie? Zakaz wypowiadania się poza enklawą?

Ha ha ha. Zostałem zbanowany w wątku piano o MBLach za nic, tak po prostu, choć tam się nie odezwałem i generalnie nic tam prawie nie piszę. Autor tego wybitnego wątku, widocznie w ramach uprawiania turystyki powiatowej przyłożył mi bana, pewnie z tej szlachetności i sprawiedliwości, którą tak deklaruje w co drugim swoim poście. Napij się piano onanżady - może trochę ostudzisz swoje oszołomstwo. Sprawiedliwy się znalazł - dobre, naprawdę dobre.

Parker's Mood

Ha ha ha. Zostałem zbanowany w wątku piano o MBLach za nic, tak po prostu, choć tam się nie odezwałem i generalnie nic tam prawie nie piszę. Autor tego wybitnego wątku, widocznie w ramach uprawiania turystyki powiatowej przyłożył mi bana, pewnie z tej szlachetności i sprawiedliwości, którą tak deklaruje w co drugim swoim poście. Napij się piano onanżady - może trochę ostudzisz swoje oszołomstwo. Sprawiedliwy się znalazł - dobre, naprawdę dobre.

Zdziwiony? Skoro masz taki stosunek jak wyżej do mnie, salonu i mojego wątku, to co się dziwisz, ze cię tam nie chcą.

Gość papageno

(Konto usunięte)

Chicago, miałeś odwagę wczoraj poprzeć buma. Nie dziw się zatem, kara musi być;)

Przyznaję, że tym poręczeniem bardzo, bardzo pozytywnie mnie zaskoczyłeś.

Gość vittorio

(Konto usunięte)

Niestety dla Ciebie, ośmieliłeś się napisać w wątku funkcjonalnym, że się ze mną w jakiejkolwiek kwestii zgadzasz i głosowałeś za odbanowaniem Buma a to jest Kolego grzech śmiertelny, dla Ciebie oczywiście.

Ale plan ... , ale plan "lwów salonowych" z urażoną ambicją jest o wiele groźniejszy niż komukolwiek mogłoby się wydawać otóż dążą oni do całkowitego sparaliżowania kontrolowanych przez siebie wątków (w końcu mają uprawnienia do banowania) na otwartym forum i uprawnienia moderacyjne w zagrodzie.

Takie są niestety skutki nieprzemyślanych decyzji administracji.

Powodów banowania nikt z założycieli zakładek nie musi tłumaczyć, po prostu ma prawo więc korzysta i basta, kolejny efekt nadania uprawnień moderacyjnych w nieodpowiednie ręce,

następnym krokiem będzie udowodnianie administracji, że tylko w zagrodzie toczą się merytoryczne dyskusje a poza nią nic się nie dzieje, minimalny ruch w otwartych wątkach i zakładkach.

Moim zdaniem administracja powinna w trybie natychmiastowym wykluczyć z forum najbardziej aktywnych poza zagrodą forumowiczów (aktywnych w negatywnym sensie lwów salonowych), tylko w ten sposób da się zapanować nad sytuacją - innej możliwości nie ma a samą zagrodę natychmiast rozwiązać.

Edytowane przez vittorio

Moim zdaniem administracja powinna w trybie natychmiastowym wykluczyć z forum najbardziej aktywnych

aktywnych w negatywnym sensie

Od dwóch dni widzę,że liderujesz w klasyfikacji wymienionej przez Ciebie.

Po żenującej wczorajszej Twojej wpadce,powinieneś raczej ochłonąć,a nie rozkręcasz się z wpisu na wpis,

może powinieneś wziąć sobie wolne od pisania w tym temacie.

Herbie Hancock:"Czasami nie wiem,co mam grać - wyznałem."

Miles Davis: "To nic nie graj"

@vittorio i @jtvt4c, proszę o rozwiązywanie swych sporów na PW.

Tutaj wystarczy tych jazd personalnych!

Vlado a co Vittorio się skarżył ?

Bo ja bawię się wybornie jak to na Bocznicy :)

Któryś (****) modratorek usunął mój wpis ze zdjęciami butelek. Kretynizm pierwszej wody bo w tym wpisie nie było absolutnie nic obraźliwego.

Ha ha ha. Zostałem zbanowany w wątku piano o MBLach za nic, tak po prostu, choć tam się nie odezwałem i generalnie nic tam prawie nie piszę.

Bana mają też użytkownicy, którzy w ogóle tam nie pisali :)

Gość vittorio

(Konto usunięte)

To się właśnie wpisuje w opis sytuacji zamieszczony przeze mnie kilka postów wcześniej, post #6356

Jak to w Matrixie.

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Któryś (****) modratorek usunął mój wpis ze zdjęciami butelek. Kretynizm pierwszej wody bo w tym wpisie nie było absolutnie nic obraźliwego.

Pewnie naruszały ustawę o wychowaniu w trzeźwości. Nie narzekaj, mogło być o wiele gorzej ;)

CXN v2 // Roksan K3 // KEF R3

Nie któryś moderatorek, tylko (****) ja. Usunąłem Twoje buteleczki i pogaduszki o nich z kolegą, bo dla mnie był to trolling. A teraz udzielam ci regulaminowego ostrzeżenia za atak na moderatora.

Byłem szybszy - nie zdążyli :)

--------------------------

Łooo Matko!

To ręka w górę który z Was jest szczerze zainteresowany w nim pisaniem?

Ja znam odpowiedź.

Malikali, przecież Ciebie ten wątek interesi tyle co śnieg zeszłoroczny. To pytam;

O co ten żal???

Myślisz, ze tu o jakąś urażoną dumę chodzi? Ban prewencyjny to tylko oznaka słabości.

Mderatorze Vlado, zadałem Ci pytanie. Domagam się odpowiedzi.

Nie zauważyłem abyś mnie o coś pytał. Ostatnio ograniczyłeś się do ubliżenia mi.

Malikali, przecież Ciebie ten wątek interesi tyle co śnieg zeszłoroczny. To pytam;

O co ten żal???

Żal? Sam fakt się liczy, a czy mnie ten wątek interesował? Zapewne Ty to wiesz najlepiej i tak postanowiłeś zadecydować za mnie.

Nie zauważyłem abyś mnie o coś pytał.

Wygodnie jest nie zauważać tego co niewygodne. Pytałem gdzie się składa skargę na moderatora. Domagam się odpowiedzi.

Ostatnio ograniczyłeś się do ubliżenia mi.

Czy moderatorowi przystoi pisanie nieprawdy? Wcale sę do tego nie ograniczyłem. Ale oczywiście masz narzędzia do tego by pousuwać moje merytoryczne posty i sprawić by tak to wyglądało.
  • Moderatorzy

Czy tylko ja odnoszę wrażenie, że to forum lepiej by funkcjonowało bez moderacji w ogóle...?

-----------------

Wygodnie jest nie zauważać tego co niewygodne. Pytałem gdzie się składa skargę na moderatora. Domagam się odpowiedzi. Czy moderatorowi przystoi pisanie nieprawdy? Wcale sę do tego nie ograniczyłem. Ale oczywiście masz narzędzia do tego by pousuwać moje merytoryczne posty i sprawić by tak to wyglądało.

Sugerujesz że usunąłem Twoje merytoryczne posty? Które to? Te z rollingiem z butelkami jako ilustracje???

Co do zapytania.

Jesteś zarejestrowany na forum od 2004 roku i nie wiesz gdzie się składa zażalenie na pracę moderatora? Zatem Regulaminu Forum również nie znasz?

Czy tylko ja odnoszę wrażenie, że to forum lepiej by funkcjonowało bez moderacji w ogóle...?

Nie tylko Ty. Tak chaotycznie i bezkarnie prowadzona moderacja tylko szkodzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.