Skocz do zawartości
IGNORED

Forum - funkcjonalność, sprawy techniczne i organizacyjne

Rekomendowane odpowiedzi

widziany w klipie rodzeństwa Ekberg ´ Llama ...´ hehe

widocznie z wojaży powrócił - też mnie cieszy powrót parantuli :)

~Way hay and up she rises early in the morning~("Morskie opowieści")

~Braterstwo narodu buduje się na kiczu~("Nieznośna lekkość bytu" Milan Kundera)

Reklamy pojawiają sie u każdego inne, w zaleznosci od historii przeglądarki etc.

Piszesz o czymś innym. Owszem, jak ktoś np. szuka ofert obiektywów w necie, to później wyświetlają mu się reklamy związane z tym tematem.

Jednak od pewnego czasu na AS włazi mi co jakiś czas reklama Łowicza na 1/3 strony, zakrywając przy tym wpisy, mimo że nigdy nie szukałem w necie ofert dżemów w słoikach i w żaden sposób nie można jej się pozbyć, oprócz opuszczenia tej strony.

Czy ktoś też tak ma?

Zauważam,że niejaki >>rudihess<< jest w psychozie i oprócz tego agresywny.

Wy odpowiedzialni za forum powinniście go jakoś dezaktywować.

Zapytaj lampy. Lampa bucha to Cię wysłucha! - powiedzonko dziecięce

ja też o tym :

temat ´dlaczego chicago ...´ zgrzytliwie koliduje z zakładką ´muzyka´

~Way hay and up she rises early in the morning~("Morskie opowieści")

~Braterstwo narodu buduje się na kiczu~("Nieznośna lekkość bytu" Milan Kundera)

• Moderatorzy

Piszesz o czymś innym. Owszem, jak ktoś np. szuka ofert obiektywów w necie, to później wyświetlają mu się reklamy związane z tym tematem.

Jednak od pewnego czasu na AS włazi mi co jakiś czas reklama Łowicza na 1/3 strony, zakrywając przy tym wpisy, mimo że nigdy nie szukałem w necie ofert dżemów w słoikach i w żaden sposób nie można jej się pozbyć, oprócz opuszczenia tej strony.

Czy ktoś też tak ma?

Jeśli jeszcze nie masz, to spróbuj adblock do przeglądarki zainstalować. Ja tych reklam łowicza nie uświadczyłem.

-----------------

Wczoraj spotkała mnie kolejna niemiła niespodzianka, będaca konsekwencja szczególnych reguł, obowiazujacych w zakładce kluby. Otóż jeden z użytkowników napisałtam w jednym z watków, odpowiadajac na pytanie innego użytkownika, że jakiś tam kabel powinien się wygrzewać 100 godzin. Jako że nie istnieja jakiekolwiek podstawy fizyczne takiego "wygrzewania" pozwoliłem sobie zadać następujace pytanie - cytuję dosłownie:

"A powiedz mi chłopie co też takiego w tych kablach może się wygrzewać? Tylko konkretnie."

Rezultat - ban w watku i trzy punkty ;) pomijam już fakt, że w pytaniu nie ma niczego obraźliwego. Chciałem poczatkowo napisać odwołanie do administracji, ale stwierdziłem, że nie ma to sens, ponieważ na poprzednie złożone jakieś dwa miesiace temu nie otrzymałem odpowiedzi. A wypadałoby skrobnać chociaż słówko, nawet jeśli apelacja została odrzucona. Bo inaczej mamy tylko chowanie głowy w piasek i co gorsza zachowanie, które można zinterpretować jako lekceważenie użytkownika.

Rozumiem, że sprawa dotyczy drażliwej kwestii, ale uważam, że nie można przechodzić obojętnie obok każdej bzdury jaka ktoś napisze, niezależnie od tego gdzie ona się pojawi. Punkt regulaminu dajacy nieograniczone możliwości autorom watków w zakładce kluby powodje, że można tam bezkarnie wypisywać różne banialuki, wprowadzajace innych w bład. Wiem, że to co napisałem nie spowoduje żadnych zmian, ale uważam, że rzeczona zakładka powinna zawierać jasno sformułowane ostrzeżenie, mówiace o tym, że nikt nie bierze odpowiedzialności za zastosowanie się do opisywanych tam sytuacji, które maja bezpośredni zwiazek z tzw. audio-voodoo.

Podobne zastrzeżennie mam do możliwości baniwania użytkowników przez autora watku. Uniemożliwia to prowadzenie normalnej dyskusji i przyczynia się do propagowania różnych bajek, które wprowadzaja innych w blad. Często działania takie maja charakter odwetowy. Od utrzymywania porzadku w watkach jest moderacja, a blokowanie użytkowników z powodu odmie nych pogladów jest niedobre.

Podobne zastrzeżennie mam do możliwości baniwania użytkowników przez autora watku

Akurat po ostatnich incydentach w dziale 'Muzyka' możliwość banowania w swoim wątku to zbawienie. I dlatego jestem jak najbardziej za utrzymaniem tej opcji w mocy. Czasami moderatorzy albo śpią, albo mają wolne dni i zanim się pojawią, to w wątku jest już narobione jak w kurniku.

Parker's Mood

Akurat po ostatnich incydentach w dziale 'Muzyka' możliwość banowania w swoim wątku to zbawienie. I dlatego jestem jak najbardziej za utrzymaniem tej opcji w mocy. Czasami moderatorzy albo śpią, albo mają wolne dni i zanim się pojawią, to w wątku jest już narobione jak w kurniku.

Tamten przypadek do normalnych nie należy, więc nie można wyciągać na jego podstawie ogólnych wniosków. Poza tym autor wątku może być obecny jeszcze rzadziej niż moderator. Nie należy także zapominać o tym, że takie osobniki mogą same zakładać wątki i wtedy taka opcja już zupelnie jest bezużyteczna.

Natomiast banowanie prewencyjne i odwetowe zdarza się bardzo często.

Poza tym takie przypadki jak w muzyce można opanować w prosty sposób - nie karmiąc trolla - wątek się nie będzie rozwijał, a moderator po powrocie poradzi sobie z kilkoma wpisami z łatwością. Oczywiście wymaga to od użytkowników pewnej dyscypliny.

Jakkolwiek będziesz tłumaczył, to i tak mnie to nie przekona. Jak nie chcę kogoś widzieć w swoim domu, to go nie zapraszam. Jedni to rozumieją i się nie pchają na chama, natomiast inni nie rozumieją i wchodzą bez opamiętania żeby tylko narobić. Dlatego cenię system amerykański - każdy ma broń i po sprawie. Jak łobuz jeden z drugim ma parcie na moją własność, to dostanie kulkę... albo z automatu. Globalistom to się nie podoba i chcieli to uciąć, ale na szczęście im się nie udało. Oni są za jedną wielką rodziną, a ja jestem za małą rodziną i szacunkiem dla tej rodziny.

Parker's Mood

Jak łobuz jeden z drugim ma parcie na moją własność, to dostanie kulkę... albo z automatu. Globalistom to się nie podoba i chcieli to uciąć, ale na szczęście im się nie udało. Oni są za jedną wielką rodziną, a ja jestem za małą rodziną i szacunkiem dla tej rodziny.

Jeśli zdążysz. Kij ma zawsze dwa końce, dlatego w czasie napadu, przy uwolnionej liczbie broni, możesz dużo szybciej dostać kulkę od agresora.

Co do tematu jestem za możliwością banowania we własnym temacie, jednakże nieuzasadnione użycie powinno być przez moderatorów również karane. Kij i dwa końce. Ponownie.

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

Jeśli zdążysz. Kij ma zawsze dwa końce, dlatego w czasie napadu, przy uwolnionej liczbie broni, możesz dużo szybciej dostać kulkę od agresora.

Tak tak, znam te teorie. Trzeba po prostu być szybszym - westernowym trza być, ale przede wszystkim nuczyć się strzelać. Gdyby w US jakiś nawiedzony biegł z maczetą na policjanta albo na mnie, to nie byłoby żadnych strzałów ostrzegawczych w górę - po prostu dwanaście kulek w klatę i po sprawie. I nikt do nikogo nie ma pretensji.

Parker's Mood

Jakkolwiek będziesz tłumaczył, to i tak mnie to nie przekona. Jak nie chcę kogoś widzieć w swoim domu, to go nie zapraszam. Jedni to rozumieją i się nie pchają na chama, natomiast inni nie rozumieją i wchodzą bez opamiętania żeby tylko narobić. Dlatego cenię system amerykański - każdy ma broń i po sprawie. Jak łobuz jeden z drugim ma parcie na moją własność, to dostanie kulkę... albo z automatu. Globalistom to się nie podoba i chcieli to uciąć, ale na szczęście im się nie udało. Oni są za jedną wielką rodziną, a ja jestem za małą rodziną i szacunkiem dla tej rodziny.

Forum nie jest Twoim domem. A może się mylę? ;)

A poważnie, to forum jest miejscem publicznym i takie rozważania sa tu zupełnie nie na miejscu.

Rozważmy jeszcze taka sytuację. Ktoś np. jedenz Twoich ulubieńców zakłada watek, banuje Cię prewencyjnie, po czym pisze coś o Tobie tak, by nie narazić się na bana. Nie możesz mu w żaden spsób odpowiedzieć. I w takiej sytuacji też jesteś za banowaniem w watkach przez autorów? ;)

Edytowane przez bum1234

Forum nie jest Twoim domem. A może się mylę? ;)

Domem nie jest, ale jest miejscem spotkań i każdy ma tutaj swój pokój, tak? Nie jestem nieprzychylny normalsom, ale nienormalsów traktuję po kowbojsku.

Parker's Mood

A ile takich przypaków zdarzyło się tu w ciagu, powiedzmy dwóch ostatnich lat?

Na marginesie kowbojem to Ty raczej nie jesteś ;)

Gdyby w US jakiś nawiedzony biegł z maczetą na policjanta albo na mnie, to nie byłoby żadnych strzałów ostrzegawczych w górę - po prostu dwanaście kulek w klatę i po sprawie. I nikt do nikogo nie ma pretensji.

Nieprawda, za 12 kulek w pierś poszedłbyś siedzieć, lub w najlepszym razie wyszedł za kaucją. Naoglądałeś się chyba filmów, tam tylko na szklanym ekranie, takie rzeczy są na porządku dziennym. W rzeczywistości po takim numerze siada nad tobą ława przysięgłych, pojawiają się badacze pisma świętego, rozkminiają ci każdą sekundę ze zdarzenia, wskazują pierdylion możliwości, jakie mogłeś mieć, a ty w nadziei modlisz się, aby wszyscy mieli dobry dzień i nic do ciebie nie mieli. No chyba, że komuś kiedyś ktoś zabił kogoś z rodziny i nadal ma alergię na broń. Wtedy masz przesrane.

Nieprawda, za 12 kulek w pierś poszedłbyś siedzieć, lub w najlepszym razie wyszedł za kaucją. Naoglądałeś się chyba filmów, tam tylko na szklanym ekranie, takie rzeczy są na porządku dziennym. W rzeczywistości po takim numerze siada nad tobą ława przysięgłych, pojawiają się badacze pisma świętego, rozkminiają ci każdą sekundę ze zdarzenia, wskazują pierdylion możliwości, jakie mogłeś mieć, a ty w nadziei modlisz się, aby wszyscy mieli dobry dzień i nic do ciebie nie mieli. No chyba, że komuś kiedyś ktoś zabił kogoś z rodziny i nadal ma alergię na broń. Wtedy masz przesrane.

Docierają do ciebie wiadomości z głównego ścieku, więc nie wiesz jak jest faktycznie w US i jak to się tu odbywa. To raczej ty naoglądałeś się za dużo filmów i na tej podstawie wnosisz co wnosisz. Ale nie chce mi się dyskutować i przekonywać bo to i tak nie ma sensu. Polacy z Polski i tak wszystko wiedzą najlepiej więc nie ma co bić piany. Do lokalnych sytuacji w US nie masz dostępu. Ale faktem jest, że nowi policjanci rekrutowani z byłych żołnierzy z Afganistanu lub innego Iraku są bezlitośni - i strzelają do złego singla seriami!

O! Właśnie o tym piszę w kontekście banowania! Zapraszam do działu muzyka!

Parker's Mood

@Chicago- skoro zapewne codziennie strzelasz do złych ludzi i bujasz się po sądach, to co mnie tam wiedzieć o Ameryce? :-)

Jeśli tak piszesz, to zapewne tak jest.

Wystarczy mieć dużego i szybkostrzelnego guna, magazynek pełen pestek, a świat będzie bezpieczny i kolorowy :-)

No i stosowną tabliczkę przed domem :-)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Tego znaczka nie widziałem? Fajny! Powiem tak: w Chicago można już z koltem po ulicach chodzić! O, i to jest wolność! Jeszcze powinni znieżć obowiązek ubezpieczeń zdrowotnych i samochodowych i zalegalizować narkotyki... i będzie dobrze! Co prawda dalej żyję w Socjalnois, ale to się powoli zmienia. Ale ty i tak tego nie zrozumiesz - po prostu nie mieszkasz i nie żyjesz tutaj Bracie? To ja tutaj żyję ćwierć wieku i obserwuję codzienne zmiany, a ty znasz US z filmów, wiadomości i opowieści. Rozumiem, że internet jest oknem na świat, ale bez przesady!

A to, że właściwie trzeba od razu zabić bandziora, broń boże nie ranić, to jest oczywiste i masz rację! W przeciwnym wypadku, ranny morderca albo bandzior skarżyłby cię niemalże notorycznie. I dlatego policja od razu zabija! Nie rozumiem, że tego ludzie nie rozumieją?

Parker's Mood

Ja znam dobrze UK, ale tam jest inaczej, tam nie wolno mieć ze sobą na ulicy nawet małego kozika do obierania jabłka, bo cię oskarżą o terroryzm. Powodzenia na obczyźnie :-)

A to, że właściwie trzeba od razu zabić bandziora, broń boże nie ranić

Jest to niewątpliwie skuteczne rozwiązanie :-)

"A powiedz mi chłopie co też takiego w tych kablach może się wygrzewać? Tylko konkretnie."

Rezultat - ban w watku i trzy punkty ;) pomijam już fakt, że w pytaniu nie ma niczego obraźliwego

I słusznie. Te Twoje pytania nie mają na celu poznania punktu widzenia, tylko dążą do udowodnienia adwersarzowi swojej racji.

Tak jak z tymi pytaniami typu: a co rozumiesz pod pojęciem dynamika...

A racji nie masz - każdy sprzęt wymaga wygrzania w sensie oczywiście nie temperatury i Ty dobrze o tym wiesz, tylko w sensie spasowania się z resztą toru w sensie synergii. Tak jest np. ze słuchawkami, tak też jest z kablami.

Więc moderator słusznie dał Ci bana, bo to nie jest voodoo, ani pisanie bzdur.

Bzdurą jest Twoje ciągłe negowanie rzeczy mających wpływ na brzmienie.

Edytowane przez soundchaser

Bumciu Drogi.

Zakladka Kluby jest zakladka wydzielona o odmiennych zasadach niz resztaforum.

We wlasnym klubie zalozyciel czy gospodarz ma calkowita wladze nad piszacymi. I tak pozostanie.

Jesli wiesz ze wygrzewanie kabli to nonsens to nie wchodz do klubu zwolennikow wygrzewania i nie zaklocajj ich nirwany. A kiedy potraktuja cie jak nalezy to nie wyplakuj sie w funkcjonalnym:)

Chlopaki nie placza:)

I słusznie. Te Twoje pytania nie mają na celu poznania punktu widzenia, tylko dążą do udowodnienia adwersarzowi swojej racji.

Tak jak z tymi pytaniami typu: a co rozumiesz przed dynamikę...

A racji nie masz - każdy sprzęt wymaga wygrzania w sensie oczywiście nie temperatury i Ty dobrze o tym wiesz, tylko w sensie spasowania się z resztą toru w sensie synergii. Tak jest np. ze słuchawkami, tak też jest z kablami.

Więc moderator słusznie dał Ci bana, bo to nie jest voodoo, ani pisanie bzdur.

Bzurą jest Twoje ciągłe negowanie rzeczy mających wpływ na brzmienie.

Słuchawki to urządzenie elektromechaniczne. Kable raczej nie, ale po producentach szukających naiwniaków wszystkiego można się spodziewać ;) Może któryś wpadnie na genialny pomysł, by w kablu zamontować silniczek i uzasadni to głęboko i logicznie np. kwantowym splątaniem.

Niestety, dzisiaj nawet jak ktoś skończy politechnikę, to nie gwarantuje to tego, że nauczono go tam myśleć. Myślenie jest szkodliwe. Przynajmniej niektórzy tak sądzą. Na rezultaty nie trzeba długo czekać. Niedługo każdy będzie miał pas z koltami i na ulicach będzie regularnie dochodzić do strzelanin.

bum 1234

przypomne ze wróciłes na forum na regułach " zdrowego współzycia " z innymi userami

niestety nie masz zamiar zastosowac się do reguł forumowych stad problemy

jesli nadal nie rozumiesz reguł w zakładce Kluby- omijaj tą zakładke

oczywiście żal zawsze mozna wyrazic w watku funkcjonalnym ale tez w granicach obowiązujących reguł

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

Czuję, że cofamy się do średniowiecza :(

Po prostu żyjesz w innej rzeczywistości - średniowiecza bym w to nie mieszał! W Ameryce ludzie są uzbrojeni - tak chcą i pozwala im na to Konstytucja US. Próbowano na wszelkie sposoby odebrać ludziom broń, ale im się to nie udało! Przerżnęli w SN. Tylko bardzo proszę nie podawać mi przykładów niebiezpieczeństw wynikających z tytułu posiadania broni - znam je i jestem za legalnym posiadaniem. Ofiary zawsze są i będą. W Teksasie, gdzie zawsze się chodziło ze spluwą, współczynnik morderstw jest bardzo niski. Ludzie moi kochani - to są Stany! To nie jest zcentralizowana i socjalistyczna Europa!

Parker's Mood

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.