Skocz do zawartości
IGNORED

Forum - funkcjonalność, sprawy techniczne i organizacyjne

Rekomendowane odpowiedzi

Bobcat, nie dziwi mnie Twój komentarz, bo robisz to w ramach odwetu za to że śmiałem reagować na eskalację kłótni i zarobiłeś ode mnie od czasu do czasu punkty. I robiłem to konsekwentnie. No to sobie teraz możesz poużywać. A używaj sobie :)

Jak to można skomentować? Podpuszczasz go?

Przyganiał kocioł garnkowi.... Naprawdę daj sobie siana, to i o mnie nie usłyszysz. Kwestia jest prosta jak drut. Ale z drugiej strony, nie oczekuj, że jak ktoś będzie na mnie pluł niesprowokowany, ot tak w ramach dawnych zaszłości, to będę mlłczał i udawał, że to deszcz pada. To tak nie działa.

A tu znowu zapowiadasz że tego tak nie zostawisz....to nie początek lub zapowiedź pyskówki?

Ale dobrze ci tak, może jak rozmowa się rozwinie zauważysz z czym ja w tematach które zamykałeś musiałem się zmierzyć. Masz na razie tego przedsmak, bo jak widzę w swoim mniemaniu czujesz w porządku (podobnie jak i ja) i usiłujesz mu to udowodnić że nie jesteś tym na kogo on Ciebie (podobnie jak niegdyś w zamkniętych tematach mnie) kreuje.....życzę powodzenia i będę to z zaciekawieniem obserwować. Mam tylko nadzieję że tematu nie zamkną tak jak innych z powodu tej wymiany zdań. :))))

Ps. Odpisywać tym razem nie musisz. Zresztą już mnie do tego przyzwyczaiłeś że ignorujesz rzeczowe wpisy.

Jacchusia dnia 06.11.2014 - 16:31 napisał "Watków szkalujacych katolików załozonych przez ciebie, a zamknietych przez moderacje jest multum."

Kłamiesz! Wątki mojego autorstwa nie szkalowały Katolików. Wskazywały odstępstwa doktryny kościoła od PŚ i Chrześcijaństwa Jakie tworzył Chrystus. Wskazywały niegodziwość i hipokryzję hierarchów Kk. Wskazuję również na fakt ewolucji boga katolików zgodnie z zapotrzebowaniem doktryny kościoła. Ten wykreowany dzisiaj nie jest Bogiem z Pism hebrajskich i żydowskich nazywanym JHWH.

Poprawię Jacka....w kwestii tej ilości, rzeczywiście się myli ale co do mnożenia przez przeciwników Kk tematów (tylko po to by sobie na nim poużywać, od jakiegoś czasu jakby ich mniej) o Kk pełna zgoda. Jeszcze jedno wyjaśnienie, szkalując Kk szeroko rozumiany szkaluje się również pośrednio katolików, możecie przyjąć choćby do wiadomości to że ci mogą mieć takie zdanie jeżeli ciężko Wam to zrozumieć.

Teraz do Włodka.

Piszesz być może o założeniach, w praktyce było tak jak było , każdy widział jak wielu wykorzystywało ten temat by na Kk się wyżyć.

Niewiele z tego co wymieniłeś te wątki wykazywały a więcej insynuowały. Niektóre fragmenty (a często w podobnym tonie piszesz) z cytatu dowodzą że zabierasz głos nie znając lub celowo manipulując faktami, ale to inna dotąd nie dość przedyskutowana przez nas sprawa.

Nigdy nie odnosiłem się do wiernych i zawsze wyraźnie to powtarzałem.

Tu i tylko tu w 100% zgoda.

Przyczynę zamykania moich wątków już znamy, Twoje skargi pełniły w tym niebagatelną rolę.

Skąd ta wiedza?

Zastanawiające jest też jak szybko przytakiwałeś moderacji gdy "tłumaczyła" dlaczego zamknęła Twój ostatni temat, zamiast na czas interweniować. ;)

.....ponieważ nie jest to wątek do takich rozmów przeznaczony.

Moderatorzy powinni usunąć całą naszą rozmowę.

Niby racja, ale dlaczego nie chcesz dać mu odpowiedzieć? :)

Inna sprawa że takich rozmów tu już nie ma gdzie na dobrą sprawę prowadzić bez narażenia się (mniej lub bardziej słusznie) na oskarżenie o OT a gdy rozmowa natrafi na drażliwe tematy o pyskówki.

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

Jak to można skomentować? Podpuszczasz go?

Zwłaszcza, że moja odpowiedź SławkowiR wykazująca, że to nie ja piszę teraz w ramach odwetu Nim, lecz to On brał odwet na mnie za merytoryczną porażkę w wątku o matrycach LCD - znikł.

A tu znowu zapowiadasz że tego tak nie zostawisz....to nie początek lub zapowiedź pyskówki?

Czyli czegoś, co tak gorliwie (wg Jego słów) tępił.

szkalując Kk szeroko rozumiany szkaluje się również pośrednio katolików,

Ponieważ każda (nawet najlepiej udokumentowana) krytyka jest odbierana jako "szkalowanie" - więc to, co napisałeś sprowadza się do portuaatt totalnego zakazu dyskusji na te tematy.

możecie przyjąć choćby do wiadomości to że ci mogą mieć takie zdanie jeżeli ciężko Wam to zrozumieć.

Więc uszanujcie również odmienne zdanie drugiej strony. Nie krzyczcie od razu o "szkalowaniu".

Skąd ta wiedza?

Czyżbyś nie zauważył wpisów niektórych osób, otwartym tekstem nawołujących do zamknięcia wątków?

Zastanawiające jest też jak szybko przytakiwałeś moderacji gdy "tłumaczyła" dlaczego zamknęła Twój ostatni temat, zamiast na czas interweniować. ;)

Inna sprawa że takich rozmów tu już nie ma gdzie na dobrą sprawę prowadzić bez narażenia się (mniej lub bardziej słusznie) na oskarżenie o OT a gdy rozmowa natrafi na drażliwe tematy o pyskówki.

Pełna zgoda.

Ponieważ postulaty zmiany treści wątku polegające na dopasowaniu ich do tytułu wątku (Sprawy techniczne; tudzież otworzenia nowego wątku stricte technicznego) zostały uznane za bezprzedmiotowe (jak pokazała praktyka), proponuję zadziałać odwrotnie i postuluję zmianę tytułu wątku na "Żale i pyskówki wszelakie, czyli forumowe bagienko".

Będzie przejrzyściej i od razu wiadomo będzie o co chodzi. Bo teraz, tak przypadkiem ktoś naiwny się może tutaj zapuścić w poszukiwaniu info o technikaliach i funkcjonowaniu forum i jeszcze zrobi Wam jakimś pytaniem/sugestią techniczną OT od kłótni i przepychanek... A tego byśmy przecież nie chcieli!

Edytowane przez romekjagoda

Powrót po dłuższej przerwie...

dziś, 10:00

Nie wciągniesz mnie już tak łatwo w przepychankę.

Proszę zadbaj też o to by To co chcesz piszesz było dla wszystkich zrozumiałe, cytat;

Te moje słowa skopiowałeś z postu 984 i skierowałeś do mnie jako swoje? W jakim celu?

A może to jakaś pomyłka?

Wyszło z tego coś co sugeruje że założyłem jakiś temat a to (co można sprawdzić) nie jest prawdą i szereg innych bzdur.....jak zwrócę ci uwagę na tą oczywistość będziesz prowokował w swoim stylu. Nie ze mną już te numery....masz już jak widać kolejną ofiarę która Ciebie zapraszała (cytuję) "używaj sobie". Skup się na niej. :)))

<br />....tak przypadkiem ktoś naiwny się może tutaj zapuścić w poszukiwaniu info o technikaliach i funkcjonowaniu forum....<br />

Byłem naiwny i nie pamiętam już ile razy pytałem w tym temacie o powód występowania tych <br> i innych nieprawidłowości w funkcjonowanie u mnie tego forum, zawsze bez słowa wyjaśnienia czym to jest spowodowane.

Po co mają udawać że cokolwiek tu wyjaśniają, lepiej dopuścić tu do wylewania wszelakich żali i pretensji i zwalić winę na to że z racji tych OT nie są w stanie wyłowić merytorycznych pytań.

To nie jest aż nadto widoczne? ;)

Edytowane przez Maju

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

Kłamiesz! Wątki mojego autorstwa nie szkalowały Katolików

Sam tytuł nie, ale wpisy twoich kolegów już jak najbardziej. Ale ciebie oczywiście to nie raziło,bo _katoli_ i _katobeton_ można lżyć ile wlezie.

Przyczynę zamykania moich wątków już znamy, Twoje skargi pełniły w tym niebagatelną rolę.

Kolejna insynuacja, no ale wam wolno. Dowody? Policz ile to pomówień pod adresem moim i Majo jest w/w wątkach.

Przyczyna zamykania _tych_ wątków był zalew mowy nienawiści, kpiny serwowany przez _was_.

Przykład miałeś w wątku o eboli, ale traktak sam na siebie doniósł do moderacji, żeby zlikwidować kompromitujące dowody.

Ponieważ każda (nawet najlepiej udokumentowana) krytyka jest odbierana jako "szkalowanie" - więc to, co napisałeś sprowadza się do portuaatt totalnego zakazu dyskusji na te tematy.

Sorry :))) Ale twoje "_dokumenty_" chyba zaginęły :) bo ciężko się ich doszukać w twoich postach.

Edytowane przez Jacchusia

„Jeśli nie masz co robić, nie rób tego w moim towarzystwie”

Żeby było merytorycznie i na temat w wątku technicznym, popieram wniosek formalny Vlado z dnia wczorajszego, co do kwestii zamknięcia Bocznicy.

Żeby było merytorycznie i na temat w wątku technicznym, to Bocznica była tutaj na długo przed Tobą, drogi kolego, więc może weź się od niej odstosunkuj łaskawie,

a po drugie naprawdę uważasz, że kogokolwiek to interesuje i musisz to publicznie ogłaszać? Czy tylko po raz kolejny znalazłeś sobie pretekst do przynudzania?

Najzabawniejsze jest to, że próżno szukać jakichkolwiek twoich wpisów poza Bocznicą, a najwięcej i najgłośniej pokrzykujesz o jej likwidacji, bo coś tam Ci nie pasi.

Skoro obecna forma nie odpowiada tak wielu ludziom i z tak wielu różnych, do tego skrajnie odmiennych, powodów, to na cóż się męczyć ;).

Po pierwsze nie ma obowiązku się męczyć, bo chyba nikt nikogo do niczego nie zmusza,

a po drugie "tak wielu ludziom" to konkretnie ilu? Tobie i komu jeszcze?

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.

Sam tytuł nie, ale wpisy twoich kolegów już jak najbardziej. Ale ciebie oczywiście to nie raziło,bo _katoli_ i _katobeton_ można lżyć ile wlezie.

Jacku drogi, na litość, bądźże sprawiedliwy. W każdym wątku i w tym ostatnio zamkniętym, zawsze widząc kiedy dyskusja w temacie zostawała zamieniona na osobistą szermierkę, przeważnie pomiędzy Jackiem i Andrzejem, oraz Tobą i do niej zaczynali dołączać inni Koledzy interweniowałem prosząc, upominając, przedstawiając konsekwencję, jednak dla Was widocznie wykazanie wyższości swych racji i pognębienie przeciwnika jest najważniejsze. Tak było i w tym ostatnim wątku. Dla tego nie protestowałem przeciw jego zamknięciu co Andrzej mi tak wyrzuca.

Miło by było, gdyby jeszcze raz prześledził jaki był tam przebieg dyskusji i czy jak twierdzi w porę nie interweniowałem. Zalew agresji, chamstwa, mowy nienawiści, wcale nie jest przypisany wątkom o tematyce związanej z wiarą czy Kk. Jest absolutnie wszędzie, ponieważ my Polacy nie umiemy inaczej dyskutować. Reagowanie histerią i agresją na każdą wypowiedź niezgodną z naszym własnym światopoglądem, wpoiły nam lata komuny i również Kk w imię jakoby obrony wartości i wiary. Tego długo z Narodu nie uda się wykorzenić. :-(

Co do autorów skarg i donosów mam wiedzę, jednak dzielić się nią na forum nie mam zamiaru.

Pozdrawiam jak zawsze serdecznie.

Włodek.

10 lat temu było tu fajniej.

10 lat temu wszystko było fajniejsze. Człowiek mógł pić do 4 rano i na 8 szedł normalnie do roboty, a teraz ...

teraz cztery browary wypije i o dwunastej leży w łóżku, a na drugi dzień i tak zdycha do południa...

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.

Żeby było merytorycznie i na temat w wątku technicznym, to Bocznica była tutaj na długo przed Tobą, drogi kolego, więc może weź się od niej odstosunkuj łaskawie,

Wtrącę jedynie małe wyjaśnienie.

Postulowałem o zamkniecie Bocznicy wyłącznie przez wzgląd na nierówne traktowanie poszczególnych tematów i ludzi w nich piszących. Wyłącznie z tego powodu. Jeśli jest to zakładka opisana w regulaminie jako miejsce dyskusji z poza tematyki Audio, a nie jak Sławek usiłował nam wcisnąć, że skoro forum audio to i taka bocznica, ale Sławek wiele swych własnych poglądów na porządek, sprawiedliwość i wolność słowa próbował nam wcisnąć.

Rzeczywiście gdyby miał odrobinę wyczucia i taktu, powinien jak najszybciej pozwolić nam zapomnieć o swych wyczynach w prowadzonej przez siebie misji.

Pozdrawiam.

Włodek.

Jacku drogi, na litość, bądźże sprawiedliwy. W każdym wątku i w tym ostatnio zamkniętym, zawsze widząc kiedy dyskusja w temacie zostawała

No tak upomniałeś mnie, doktorka, a prześledź sobie może na spokojnie ten wątek wynotuj, kto zaczął jak burdę, bo posty bodajże już na drugiej stronie nie mają nic wspólnego z tematem.

I zawsze tak jest.

I jeszcze jedno, twoja gorliwość w zakładaniu takich wątków jest co najmniej dziwna...

twoja gorliwość w zakładaniu takich wątków jest co najmniej dziwna...

Czy ktoś Ci broni zakładać swoje wątki o wydźwięku ideologiczno-światopoglądowym zgodnym z Twoimi przekonaniami?

I jeszcze jedno, twoja gorliwość w zakładaniu takich wątków jest co najmniej dziwna...

Nie Jacku, nie jest dziwna.

Zapewniam Cię, że nie jest bardziej dziwna od zawłaszczania mojej prywatności i wolności (konkordat), zagarniania majątku Narodowego, oraz narzucania mi własnego światopoglądu i konsumpcyjnego wykorzystywania wiary przez hierarchię Kk. O zgorszeniu moralnym jakie jest udziałem duchowieństwa (każdego, nie tylko wśród uważających się za Chrześcijan) nie trzeba przypominać. Długo jeszcze będą wychodzić na jaw od lat skrywane i tuszowane niegodziwości.

A Ty wymagasz ode mnie abym zamknął usta, bo obrażam Twoje uczucia religijne. A czemu obraza Twoich/Waszych uczuć ma być ważniejsza dla mnie od moich i mnie podobnych. A jest nas coraz więcej, a Was ubywa.

Jest to naturalny odruch obronny, przeciw zakusom zrobienia ze mnie bezwolnego niewolnika instytucji kościoła.

Włodek.

Te moje słowa skopiowałeś z postu 984 i skierowałeś do mnie jako swoje? W jakim celu?

??? Dlaczego dziś o 12:15 Twoją odpowiedź na wpis Vlado z wczoraj o 20:54 wkładasz w moje usta, jakobym to miał powiedzieć dziś o 10:00??? I kto tu jest manipulatorem?

Ale twoje "_dokumenty_" chyba zaginęły :) bo ciężko się ich doszukać w twoich postach.

To jest Wasza taktyka dyskusyjna: wszystkie (nie po Waszej myśli) dowody nazwać nie-dowodami, dokumenty - nie-dokumentami, a argumenty - nie-argumentami. Na tej podstawie domagać się cały czas dowodów, dokumentów i argumentów. A gdy dostaniecie nowe: to samo. Tyle, że już nikt się nie łapie na te tanie i prymitywne zagrywki.

A Ty wymagasz ode mnie abym zamknął usta, bo obrażam Twoje uczucia religijne.

Włodku: oni czczą nie Boga, ale księży. A zwłaszcza biskupów.

To jest Wasza taktyka dyskusyjna: wszystkie (nie po Waszej myśli) dowody nazwać nie-dowodami, dokumenty - nie-dokumentami, a argumenty - nie-argumentami. Na tej podstawie domagać się cały czas dowodów, dokumentów i argumentów. A gdy dostaniecie nowe: to samo. Tyle, że już nikt się nie łapie na te tanie i prymitywne zagrywki.

Tak, tak, ty ostatnio przeprowadziłeś wywód myślowy, gdzie na jedne stronie z niewinnego Majowego "programowo nie robię tego" , znalazło sie stwierdzenia o jakoby "forsowanych tutaj tezach", a skończyło sie na tym, ze niby Majo stwierdził (a w domysle, że tak mysla wszyscy katolicy), że przestępstw w Polsce dokonuje 5% społeczeństwa, czyli nie katolicy.

Jak więc widzisz z tymi twoimi dowodami bywa różnie:)))

Nie Jacku, nie jest dziwna.

Zapewniam Cię, że nie jest bardziej dziwna od zawłaszczania mojej prywatności i wolności (konkordat), zagarniania majątku Narodowego, oraz narzucania mi własnego światopoglądu i konsumpcyjnego wykorzystywania wiary przez hierarchię Kk. O zgorszeniu moralnym jakie jest udziałem duchowieństwa (każdego, nie tylko wśród uważających się za Chrześcijan) nie trzeba przypominać. Długo jeszcze będą wychodzić na jaw od lat skrywane i tuszowane niegodziwości.

A Ty wymagasz ode mnie abym zamknął usta, bo obrażam Twoje uczucia religijne. A czemu obraza Twoich/Waszych uczuć ma być ważniejsza dla mnie od moich i mnie podobnych. A jest nas coraz więcej, a Was ubywa.

Jest to naturalny odruch obronny, przeciw zakusom zrobienia ze mnie bezwolnego niewolnika instytucji kościoła.

Włodek.

Mógłbym się z tym zgodzic, tyle że niegodziwości nie są domeną katolików, a ciebie nie interesują żadne inne tylko te.

A czemu obraza Twoich/Waszych uczuć ma być ważniejsza dla mnie od moich i mnie podobnych.

ależ absolutnie nie jest, z tym ze nie można walczyć o swoje depcząc uczucia innych.

Czy ktoś Ci broni zakładać swoje wątki o wydźwięku ideologiczno-światopoglądowym zgodnym z Twoimi przekonaniami?

Bądźże odrobinę chociaż logiczny.

Nikt mi nie broni i ja również nie bronię, co nie zmienia faktu, że takie natarczywa zakładanie wątków o tej tematyce jest dziwne, zwłaszcza u gościa, który z tego co mozna wywnioskować jest niewierzący.

Edytowane przez Jacchusia

Niestety.

Z Jacchusią to jak grochem o ścianę...

Lecz może...naprawdę nie rozumie?

Nie byłbym zdziwiony.

To tylko klon-troll, był wielokrotnie banowany.

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Niestety.

Z Jacchusią to jak grochem o ścianę...

Lecz może...naprawdę nie rozumie?

Nie byłbym zdziwiony.

On tu w robocie jest :-) za każdy wpis dostaję kremóweczkę salezjańską spod sutanki :-) ma płacone za kablowanie, zamykanie wątków i "prostowanie" zagubionych owieczek :-)

"Proszę państwa. Ja nie jestem przeciwny zebraniom, wręcz przeciwnie, nie mam nic naprzeciwko, ale..."

Czyj klon?

jaccha.(konto usunięte)

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

jaccha.(konto usunięte)

Podobno klony są usuwane i banowane z całą surowością Regulaminu Forum. Co więc gościu tu jeszcze robi?

Podobno klony są usuwane i banowane z całą surowością Regulaminu Forum. Co więc gościu tu jeszcze robi?

Ty to masz klawe, proste życie. A ja zawsze lubię wpierw wiedzieć na pewno.

Nie, bo mój. Jak wszystkim wiadomo, każdy z nas jest w trzech oso... klonach.

Wiesz,DeeS - nie zawsze nam ze sobą po drodze-:)

Ale to nie może być Twój klon. Czemu?

Bo ty nie jesteś głupi facet.

W przeciwieństwie.

Maju dnia 07.11.2014 - 12:15 napisał "Te moje słowa skopiowałeś z postu 984 i skierowałeś do mnie jako swoje? W jakim celu?"

??? Dlaczego dziś o 12:15 Twoją odpowiedź na wpis Vlado z wczoraj o 20:54 wkładasz w moje usta, jakobym to miał powiedzieć dziś o 10:00??? I kto tu jest manipulatorem?

Po pierwsze nie pisałem o 20;54 wczoraj a 8;24 wczoraj(wiem kiedy pisałem post 984). Z jednym zastrzeżeniem, odpisuję na Twój wczorajszy, wpis więc wczoraj pisząc powinieneś napisać "z dzisiaj".

Po drugie tak to widzę na stronie 33 tematu dlatego tak piszę, nie wiem co widzisz na swoim komputerze ale zapewniam Ciebie że ja widzę to;

Cytat

"Skąd ta wiedza? (mój cytowany wpis)

(tu następuje Twoja odpowiedź)

Czyżbyś nie zauważył wpisów niektórych osób, otwartym tekstem nawołujących do zamknięcia wątków?

Cytat (kolejny)

Między dwoma cytatami widnieje część mojego wpisu jako Twoje słowa.....sprawdź.

Jeżeli u Ciebie jest inaczej to ja już nic tu nie rozumiem, ale nie zarzucaj mi manipulacji. ;)

Edytowane przez Maju

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.