Skocz do zawartości
IGNORED

Forum - funkcjonalność, sprawy techniczne i organizacyjne

Rekomendowane odpowiedzi

Godzinę temu, arkadowski napisał:

...powinieneś być ostatni, który powinien krytykować moderację.

Za swoje wyczyny na Forum i treści oraz kłótnie...

To tylko pół prawdy. Bo gdyby tak tymi samymi kryteriami ocenić te diabełki, co się wtedy ze mną kłóciły, to jawiłbym się aniołkiem. Dlatego prosiłem, nie wracaj do przeszłości, bo ja te drugie pół prawdy zachowuję dla siebie. Ale udawać, że się nie zdarzyło nie zamierzam. 

Edytowane przez szymon1977

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

4 minuty temu, fox733 napisał:

Przecież admin odblokował anonimowość?

Są prowadzone prace na silniku Forum. W ciągu kilku dni lub najbliższych tygodni sytuacja unormuje się na tyle, że zostaną przywrócone pewne wczesniej zatwierdzone i przyjęte zasady. W tym niejawność zatwierdzania ostrzezeń.

Może pora by niektórzy zrozumieli, że moderacja niczego nie narzuca, nie nakłada i nie moderatorzy "karzą"! To bzdura jakich mało.

Jak ktos nie rozumie jak przebiega procedura zatwierdzenia kary, to ma problem ze zrozumieniem jak działa forum na sieci - praktycznie każde.

Jest to proste - ktoś napisze post o treści niezgodnej z Regulaminem. Inny user to raportuje (nadal moderator nie ma nic z tym wspólnego) - czyli w 100% zgłoszenie wynika z Waszych wzajemnych raportów.

Raport trafia do moderacji i jest z góry przypisany do danego przewinienia. Okresla go nie moderator, a automat z przypisanymi punktami.

Możemy jedynie odstąpić w szczególnych przypadkach od zatwierdzania kary. Moderator zatwierdza nałozoną karę + wysyła informację do "obdarowanego".

Dlaczego nie możemy pisac o jawności? Bo spowoduje to konflikty wewnatrz Forum! Dlaczego mam brac odpowiedzialność i brać na klatę cudze przewinienie i podpisywac się pod tym, że sami raportowaliście osobę "x"?

Mam na swoją obronę napisac, żebyście się sami ujawnili kto kogo raportuje?

Więcej powagi - mniej wzajemnej agresji, mniej animozji, mniej raportów, mniej naszej pracy i zatwierdzania Wam wzajemnych raportów i zatwierdzania kar.

Nie - ŻADEN MODERATOR na duzych forach nie jest ujawniany jako ten, który zatwierdza ostrzezenia.

Oczekujecie zbyt wiele od moderacji, sami nie patrzac skąd tak naprawdę biora sie ostrzezenia i dlaczego się pojawiają.

A jednostkowe działania jakiś osób sprzed lat nie mają nic wspólnego z obecnymi moderatorami i takie zarzuty pod naszym adresem są bezpodstawne. Nie mają więc żadnej siły argumentów w postaci tego, że to da jakąś korzyśc dla całego Forum AS.

13 minut temu, piorasz napisał:

Ja tam zawsze wiedziałem za co i od kogo dostałem nagrodę :)

Ile ch.. jów nawciskaliśmy sobie z Włodkiem na priw wiemy tylko my. 

Jakoś nie wspominam tego źle. Uważam, że żale powinno się załatwiać na osobności. 

Nie każdy jest jak widać Tobą. Nie każdy ma zasady, by nie napisać po męsku "jaja".

Niektórym całe życie będzie w głowie siedziało jedno "złe działanie moderatora", nie będzie patrzył ile w tym czasie razy sam złamał Regulamin.

#IRespect Music  SORRY! NIE TRAWIĘ AGROMUZYKI.

Gość Gosc

(Konto usunięte)
2 minuty temu, arkadowski napisał:

A w czym widzisz problem?

Oczywiście, że tak powinno być. Jak jawność to w obydwie strony.

1 minutę temu, arkadowski napisał:

Są prowadzone prace na silniku Forum. W ciągu kilku dni lub najbliższych tygodni sytuacja unormuje się na tyle, że zostaną przywrócone pewne wczesniej zatwierdzone i przyjęte zasady. W tym niejawność zatwierdzania ostrzezeń.

Czyli to błąd silnika forum?

Pamiętam z testów, że zgłaszałem widoczność autorów ostrzeżeń i admini to naprawili zamim uruchomili nowy silnik. Cyżby kolejny bug?

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

18 minut temu, arkadowski napisał:

... NIE MODERATOR NARZUCA SOBIE WYMYSLONE KARY... 

Ale to moderator ocenia, czy wypowiedź jest tuż przed czy tuż za granicą, więc nie zrzucajmy wszystko na automat :-) 

12 minut temu, fox733 napisał:

Ja tam włodkowi niciewo... Ale nie o to idzie!

Wiem o co idzie doskonale. Rozumiem też wszystkie strony. Nie rozumiem tylko jednego. Po co komuś wchodzić do domu w butach skoro właściciel tego nie lubi? 

16 minut temu, fox733 napisał:

Ja tam włodkowi niciewo... Ale nie o to idzie!

Jako user był spoko - szkoda, że był modem.

1 minutę temu, HQ150 napisał:

A w czym widzisz problem?

Oczywiście, że tak powinno być. Jak jawność to w obydwie strony.

Chyba sobie żarty robisz. Co jeszcze oczekujesz? Udział w Forum AS i wpływy na konto?

Człowieku załóż sobie swoje Forum bo jak widac pomieszały Ci się role w jakich chcesz byc tutaj odbierany!

Moderacja nie będzie odkrywana w swych decyzjach i zatwierdzeniach. To ostateczne i jasne stanowisko Administracji.

Tak było i tak będzie. Wracajac na Forum każdy z Was miał tego świadomośc - świadomość zasad tutaj panujących!

Nie pasowały Wam to po co były te powroty? Rozumni wiedza po co, reszta udaje, że nie wie w czym temat.

Nie będę dalej ciągna tego spektaklu żałosnego "ale dlaczego" - po prostu dlatego, że takie zasady zostały wypracowane dawno temu i takie zasady BĘDĄ przywrócone na dniach.

KONIEC, KROPKA. A kolejna jazda po moderacji i Administracji i jakies wspominki wraz porównywaniem jednostkowej sytuacji do całego składu moderacji skończą się naprawdę ostrzezeniami!

I to na tyle - oficjalne stanowisko Administracji znacie już dziś - NIE BĘDZIE W TYM TEMACIE ŻADNYCH ZMIAN!.

EOT

5 minut temu, fox733 napisał:

Czyli to błąd silnika forum?

Pamiętam z testów, że zgłaszałem widoczność autorów ostrzeżeń i admini to naprawili zamim uruchomili nowy silnik. Cyżby kolejny bug?

Implementacja różnych skórek + wazniejszych dla Adminów i moderacji rzeczy związanych z silnikiem spowodowała odłożenie w czasie tego jakże "palącego" problemu. Foxi'k to nie jest dla nas sprawa numero uno w obecnej sytuacji. Jak wspomniałem - ukrycie pewnych rzeczy nie jest dla nas priorytetem. Wynika z pewnych zasad działania w sieci większości forum i wypracowanych zasad także na naszym Forum AS. Te staną się faktem na Forum i nie ma dyskusji w tej materii. Ukrycie kto zatwierdza ostrzezenia wynika z wielu czynników wprost wpływających na spokój na Forum między forumowiczami.

Każdy wie dlaczego otrzymuje punkty, a jesli nie wie - ma środki odwoławcze. Nawet obecnie dano narzędzie usprawniające odwrócenie decyzji moderacji w postaci szybkiego usuwania nałozonych punktów/ostrzezeń.

Wcześniej stwarzało to problemy natury silnika Forum AS, obecnie jest to funkcja na stałe dostępna i mozna z niej korzystać w prostszy sposób niż kiedyś.

Pozdr.

#IRespect Music  SORRY! NIE TRAWIĘ AGROMUZYKI.

Gość Gosc

(Konto usunięte)
21 minut temu, arkadowski napisał:

Przecież sam o tym napisałeś!

Ja przytaknąłem Twojemu pomysłowi a Ty po mnie jedziesz.

A na zdrowie.

27 minut temu, arkadowski napisał:

Jest to proste - ktoś napisze post o treści niezgodnej z Regulaminem. Inny user to raportuje (nadal moderator nie ma nic z tym wspólnego) - czyli w 100% zgłoszenie wynika z Waszych wzajemnych raportów.

Raport trafia do moderacji i jest z góry przypisany do danego przewinienia. Okresla go nie moderator, a automat z przypisanymi punktami.

Osobiście w ciągu kilku lat wysłałem tylko kilka raportów. Żaden nie został uwzględniony. Czy powodem takiego stanu  może być, iż Moderatorzy uznali zbyt małą wrażliwość z mojej strony na szkodliwe działania innych userów? Czy jeśli będę bardziej aktywny w raportowaniu zdarzeń będę traktowany poważniej? 

Edytowane przez piorasz

Jestem tu nieco dłużej od Kolegi i znam realia. :)

Nie wiem co tam w moderacji ale pamiętam wielu:)

Skoro twierdzisz, ze to bug  to poproś admina  dementi :)

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Panowie, apeluję ponownie. Kiełby w dół. Do czego to wszystko ma prowadzić ? Przecież widać, że wszyscy okopali się na swoich pozycjach, jak w czasie I WŚ i nikt i tak nie przyjmuje argumentów drugiej strony, więc..po co ?  Prowadzicie te jałowe kłótnie w nieskończoność, zamiast zwyczajnie odpuścić. I to się znowu tyczy obu stron. Po co ? Po co to ciągłe pokazywanie, kto ma większego. Nie szkoda życia ? Być może to retoryczne pytanie, ale jednak padło....

Politykę robi się za pomocą pieniędzy, a pieniądze za pomocą polityki. Ot, taki przypadek...

12 minut temu, piorasz napisał:

Osobiście w ciągu kilku lat wysłałem tylko kilka raportów. Żaden nie został uwzględniony.

zaraz przeciez dopiero co był ponownie omawiany temat Twoich zagiononych postów które wylądowały w innym temacie na co nie wyrazileś zgody wiec chyba jednak ktos to czytał 

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

Jakby co to Polityka już jest:)

10 minut temu, cir napisał:

zaraz przeciez dopiero co był ponownie omawiany temat Twoich zagiononych postów które wylądowały w innym temacie na co nie wyrazileś zgody wiec chyba jednak ktos to czytał

Żartujesz? Ale dzięki, że ktoś chociaż odczytał. W zasadzie sprawę uważam za przedawnioną. W sumie do pełni szczęścia to mogły by zniknąć na zawsze z miejsca, gdzie zostały przeniesione ale nie mam czasu tego szukać. 

Bardziej chodziło mi o "drobne" inne raporty, które odbyły się bez echa. 

Edytowane przez piorasz

nie żartuje pisze całkiem poważnie , zgłoszenia rozpętały wtedy burze 

A ja chciałbym powiedzieć, że może cośtam nie chodzi, ale funkcjonalność na komórce mi się podoba! 

nagrywamy.com

24 minuty temu, cir napisał:

zagiononych postów

E tam, przecież te posty nigdy nie zaginęły, ani jeden nie zniknął. One zostały "skradzione"  wink.gif

2 minuty temu, przemak napisał:

A ja chciałbym powiedzieć, że może cośtam nie chodzi, ale funkcjonalność na komórce mi się podoba! 

Potwierdzam, na komórce jest git malina. 

4 minuty temu, cir napisał:

nie żartuje pisze całkiem poważnie , zgłoszenia rozpętały wtedy burze 

Nie myślisz chyba, że z mojej winy? 

Przykro mi tylko z jednego powodu. Osoby za to odpowiedzialne do dziś nie poczuwają się do winy a nawet przeciwnie - czują się urażone (przynajmniej ja tak to odczuwam). 

Nikt nawet na priw nie wyciągnął do mnie ręki w tej sprawie aby o niej zapomnieć. 

"Duma" Polaków nie zna granic. 

5 minut temu, piorasz napisał:

Nie myślisz chyba, że z mojej winy? 

oczywiście że nie 

3 minuty temu, McGyver napisał:

E tam, przecież te posty nigdy nie zaginęły, ani jeden nie zniknął. One zostały "skradzione"  wink.gif

Ale sprawca nie został ukarany. A może został... Pewne jest to, że poszkodowany nie otrzymał nawet przeprosin. Ale to nic.. "Chłopaki nie płaczą". Niech się martwią Ci co ich sumienie gryzie. A jeszcze bardziej Ci co sumienia i skrupułów żadnych nie mają - choć tacy podobno na tym ziemskim padole najlepiej się maja :(

12 minut temu, przemak napisał:

Mam podobne odczucia. Powiem szczerze, że narazie odstawiłem Tapatalk :) 

12 minut temu, piorasz napisał:

poszkodowany nie otrzymał nawet przeprosin.

Zgadza się, nikt nigdy nie przeprosił Rocha za to co z tego wynikło. 

2 minuty temu, McGyver napisał:

Zgadza się, nikt nigdy nie przeprosił Rocha za to co z tego wynikło. 

Niestety poniekąd jest sobie sam winny, gdyż dał się wpuścić w maliny. Mógłbym napisać na ten temat cały elaborat ale daruję sobie. 

2 godziny temu, arkadowski napisał:

Nawet obecnie dano narzędzie usprawniające odwrócenie decyzji moderacji w postaci szybkiego usuwania nałozonych punktów/ostrzezeń.

Administracja ma teraz więcej czasu na szybkie rozpatrywanie takich spraw?

3 godziny temu, HQ150 napisał:

Ja nie wiedziałem że niby jestem w sporze z konkretnym moderatorem, bo dostawałem punkty od nie wiadomo kogo. Wiedziałem tylko, że od moderacji.

Mogłeś się domyślić i pewnie domyśliłeś się...dokładnie jak ja.

3 godziny temu, piorasz napisał:

Chciałbym w zobaczyć w spokoju "Na wspólnej".

Barwy Szczęścia lepsze. ;-)

A mam takie pytanko z zakresu funkcjonalności. Czy byłoby możliwe wybranie sobie ( każdy na swoim profilu ) tak, żeby wyświetlały się tylko te zakładki, które danego użytkownika interesują ? Oszczędziłoby by to sporo czasu na "przewijaniu" menu. Nie interesuje mnie np,. zakładka o car audio, to sobie ją  - pyk - odhaczam i mam spokój :-). Czy raczej ze względów finansów to marzenie ściętej głowy ;-) ? 

Politykę robi się za pomocą pieniędzy, a pieniądze za pomocą polityki. Ot, taki przypadek...

Popełniłem wpis. Po 56 minutach następny, zupełnie o czymś innym.

Automatycznie zostały połączone tworząc absurdalną całość bez możliwości edycji.

Taka funkcjonalność jest bez sensu. Powinno pytać czy połączyć czy nie.

Jestem Europejczykiem.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.