Skocz do zawartości
IGNORED

Forum - funkcjonalność, sprawy techniczne i organizacyjne

Rekomendowane odpowiedzi

• Administratorzy
W dniu 21.12.2018 o 14:50, rafal735r napisał:

Radzę się zastanowić czy przywracanie wszystkich zbanowanych to był dobry pomysł. 

Nowe otwarcie wraz z nowym silnikiem nie oznacza braku moderacji. Pisaliśmy o tym kilka razy. Jeśli przywrócone osoby będą robić co im się podoba, to moderacja zareaguje.

Sprawdź nasze recenzje sprzętu w Magazynie Audiostereo:
https://www.audiostereo.pl/magazyn/

Chcesz zostać partnerem audiostereo? Zajrzyj tutaj.

4 minuty temu, dskrzypczak napisał:

Nowe otwarcie wraz z nowym silnikiem nie oznacza braku moderacji. Pisaliśmy o tym kilka razy. Jeśli przywrócone osoby będą robić co im się podoba, to moderacja zareaguje.

I o tym pisałem - powrót i wzajemne podanie dłoni - to wzajemne przyjęcie pewnych zasad i ich uszanowanie.

Moderacja działa i ma świadomosć zachowań pewnych osób. Dlatego też zwracamy uwagę jako moderatorzy na poważne potraktowanie nowego otwarcia, bo zapewne nowego juz nie będzie. Bo ile razy mozna się mylić co do wzajemnego zaufania.

Moderacja to nie tylko zamordyzm. To w większości spokojne wytłumaczenie, aby odpuścić sobie pewne swoje zachowania. Gdybyśmy wbrew pozorom mieli stosowac jedynie Regulamin w zakresie "punkty i ban w temacie" - po 3-4 miesiącach większość osób miałaby ograniczenia w pisaniu na sporą część tematów na Forum AS.

1 godzinę temu, Szymon napisał:

Toż to już podchodzi pod poezję :) 

Za takie uzasadnienie powinna być przynajmniej szklanka czystej w nagrodę!

A dziękuję Szymonie. Niech będzie za twoje zdrowie!

18 minut temu, triode napisał:

Jeżeli za obronę dobrego imienia dostaję punkty karne to ten post ,który jest zwykłym pomówieniem:

Jak zostanie potraktowany?

moderatorze Cir czekam na decyzję!

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

A czy to zostało zgłoszone na panel moderacyjny (raport)? Bo oczekujesz interwencji moderacji bez odpowiedniego zgłoszenia jak sądzę (a może się mylę?)

A zostanie potraktowany w odpowiedni sposób i to jest więcej jak pewne.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

#IRespect Music  SORRY! NIE TRAWIĘ AGROMUZYKI.

• Administratorzy
W dniu 26.12.2018 o 15:23, xetras napisał:

U mnie max 1/2 albo 1h.

I kolejne logowanie bo inaczej brak wejścia ("nie masz uprawnień").

A używasz opcji zapamiętaj mnie?

W dniu 24.12.2018 o 01:34, Bezlitosna Niusia napisał:

Dlaczego "Vlado nie może otrzymywać wiadomości"?

Ktoś umarł, o czym nie informujecie?

Choć wiem, że żyje.

Jego decyzja.

W dniu 26.12.2018 o 12:19, xetras napisał:

Jak długi jest czas podtrzymania logowania w mobilnej wersji ? Zanim sfinalizuję post zdarza się często, że muszę ponowić wpisanie ksywki i hasła.

Treść zwykle nie ulatuje z edytora ale ta uciążliwość jest dla mnie nieznośna.

Sory, że nie odpowiedź w temacie dodaję a pytanie.

Czy używasz opcji "zapamiętaj mnie"?

Godzinę temu, bum1234 napisał:

Wielka to strata będzie.

bum kolejny raz przekraczasz granice, które zawsze kończą się tak samo. Tak zapytam - ile razy można stosować to samo ograniczenie wobec Twojej osoby, byś wiedział kiedy odpuścić? 

Ja rozumiem Twoją nieodpartą potrzebę misyjną w temacie ewangelizacji innych osób. Ale proszę Cię, rób to z umiarem, rób to z klasą i wszędzie tam, gdzie Cie nie wypraszają. Trzeba wiedzieć kiedy zrobic krok w tył i umieć powiedzieć "przepraszam, do widzenia".

Bum przesadzasz i jedziesz po bandzie. Zaczniesz otrzymywać ograniczenia na poszczególne tematy i skończy się to tym, ze za chwilę nie będziesz miał miejsca na zamieszczanie swoich postów. Czy Twoje działanie destrukcyjne własnego "ja" jest celem samym w sobie"? 

Mozna wyrażac swoje zdanie, robiąc to z większa dozą kurtuazji i poszanowania innych. Uszanuj też wreszcie Forum AS, bo to nie jest Twój prywatny folwark i każdy ma prawo do takiej samej swobodnej wymiany zdań jak i Ty.

Szanując innych - szanujesz siebie. Powstrzymaj się od tego, co jest Twoim zwyczajem - ciagłego spadania ku coraz większym otchłaniom radykalizmu.

Potraktuj to jako oficjalne ostrzeżenie. Dalsze takie zachowanie (bezposrednie personalne ataki innych) skończą się źle - nie dla tematów czy Forum, ale dla Ciebie. Czy Twoim celem istnienia na Forum AS jest autodestrukcja? Sam sobie odpowiedź.

Nic moderacji do tego co chcesz wyrazić (byle w temacie), ale jako moderacja musimy wpływac na to, jak to robisz i w jaki sposób.

A to, co robisz czesto mija się z Regulaminem w stopniu znaczącym. Zrób czasem krok w tył i zauważ, że więcej szkody to przynosi Tobie, niż innym.

Pozdrawiam.

#IRespect Music  SORRY! NIE TRAWIĘ AGROMUZYKI.

• Administratorzy
W dniu 29.12.2018 o 12:11, hi_aro napisał:

Moderacjo,

zgodnie z moimi, i nie tylko, przypuszczeniami @Szymon pokazuje swoje farbowane oblicze. Pisze kilka wpisów w swoich wątkach, a następnie perfidnie i z pełną premedytacją dokonuje ataki personalne. Wczoraj, pomimo, że nie piszę (nigdy nie pisałem jednego słowa) w "jego wątku"  zostałem perfidnie zaatakowany przez duet @Rafał.M i @Szymon. Czują się całkowicie nietykalni. Robią to w taki sposób, że odnoszę wrażenie, że wiedzą o jakimś "parasolu bezpieczeństwa" nad swoim bytem na AS. 

Następnie zostałem w ten sam, a może nawet bardziej chamski sposób zaatakowany w innym wątku. 

Z ilości naruszeń i sposobu łamania regulaminu, "farbowany kolega" powinien mieć conajmniej 9 jak nie 11pkt za łamanie regulaminu. Jakim cudem on tu nadal pisze... W przeciągu miesiąca popełnił tyle aktów recydywy, że powinien zostać zbanowany na wieki...No ale chyba sobie sam kasuje te punkty :)

Kolejna sprawa, to możliwość banowania w wątkach klubowych. Rozumiem, że można banować możliwość dokonywania wpisów, ale nie wiedziałem, że nie można takiego wątku przeglądać, będąc zalogowanym. Czy to jest jakaś nowa forma parasolu bezpieczeństwa dla założyciela. Taki przykład mnie dotyczy. Nie mam nic przeciwko braku możliwości pisania w wątku @Szymon, jednak uniemożliwia mi ta opcja zgłaszanie wpisów niezgodnych z regulaminem, czyli lżenie i poniżanie  userów, których opinie nie są zgodne z jedynie słuszną wykładnią audio. Przykład poniżej takiego chamskiego tratowania:

221204768_Zrzutekranu2018-12-29o10_37_55.thumb.png.23a3d677143f474b5f8d93845ef9c6c8.png

Strasznie promują tego dCS-a... Duet @Rafał.M i @Szymon w akcji...Jeden pisze, a drugi wzmacnia i tak na przemian... 

Zmieniliśmy wtyczkę do banowania w topicach, bo stara przestała działać z nowym silnikiem. Nie jest to zamierzone działanie.

33 minuty temu, dskrzypczak napisał:

...ograniczony czas logowania....

Czy używasz opcji "zapamiętaj mnie"?

Nie - dzięki za potwierdzenie tego, co przypuszczałem.

~Way hay and up she rises early in the morning~("Morskie opowieści")

~Braterstwo narodu buduje się na kiczu~("Nieznośna lekkość bytu" Milan Kundera)

• Administratorzy
W dniu 29.12.2018 o 12:47, hi_aro napisał:

Ale powyżsi kilkukrotnie w tym wątku, w przeciągu ostatniego miesiąca, potwierdzili tą "słuszną" drogę...

Temat klubów będzie przedyskutowany w zakładce moderacyjnej.

Godzinę temu, triode napisał:

moderatorze Cir czekam na decyzję!

jaką znów ?

punkty dostajesz za niewybredny jezyk o innym forumowiczu bo takiego jezyka nic nie usprawiedliwa

bum dostał co dostał , jesli pojawi sie kolejny problem czyli wpisy czysto personalne lub trolling  pójda kolejne sankcje juz jasno okreslone

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

Aby serwer to wytrzymał. 

2 godziny temu, arkadowski napisał:

A czy to zostało zgłoszone na panel moderacyjny (raport)? Bo oczekujesz interwencji moderacji bez odpowiedniego zgłoszenia jak sądzę (a może się mylę?)

A zostanie potraktowany w odpowiedni sposób i to jest więcej jak pewne.

Myślę że coś tu nie gra.

Przy takich lawinowych skargach na Pana S to dawno powinien tu nie pisać. A nadal jest i nadal robi to samo. 

?👈

18 minut temu, rafal735r napisał:

Myślę że coś tu nie gra.

Chciałem to przedyskutować w Pana klubie "niezależnym" BMN...

A tak kołujesz Waćpan, kołujesz jako zając wedle kotliny a w sedno utrafić nie możesz.

Edytowane przez Szymon

Takich spraw to chyba się nie przedyskutowuje w klubach? Chyba że macie taki zwyczaj z resztą ferajny? 

?👈

5 minut temu, Sine Metu napisał:

Ile to kosztuje i co daje?

zakładasz watki tematyczne i je prowadzisz / np dodatkowe foty /  -dostajesz

jak zawsze musi byc uzasadnienie

15 minut temu, Sine Metu napisał:

Ile to kosztuje i co daje?

Kiedy waść myślisz ze swym siwym włosem do tego grona dołączyć?

Czy swe gościnne progi przed nami otworzysz i zdjęcia zechcesz ukazać?

Edytowane przez Szymon
Gość Sine Metu

(Konto usunięte)

Fotki wrzucam przez Tapatalk, to nie ma problemu.

Dzięki za wyjaśnienie.

zakładasz watki tematyczne i je prowadzisz / np dodatkowe foty /  -dostajesz
jak zawsze musi byc uzasadnienie
Kiedy waść myślisz ze swym siwym włosem do tego grona dołączyć?
Czy swe gościnne progi przed nami otworzysz i zdjęcia zechcesz ukazać?
Byłem mały, to pokazywałem

Co to za moda jakaś dziwna, żeby zdjęcia prywatne do internetu wrzucać, kompleksy czy co...
4 minuty temu, Sine Metu napisał:

Co to za moda jakaś dziwna, żeby zdjęcia prywatne do internetu wrzucać, kompleksy czy co...

O prywacie tu waszmość mowy być nie może, gdyż lico twe skrzętnie skryte zostaje. Tu jedynie lud prosty Cię prosi o promyk tej hi endowej pożogi co to skrywana za Twym skromnym progiem być musi.

Gość Sine Metu

(Konto usunięte)
O prywacie tu waszmość mowy być nie może, gdyż lico twe skrzętnie skryte zostaje. Tu jedynie lud prosty Cię prosi o promyk tej hi endowej pożogi co to skrywana za Twym skromnym progiem być musi.
Szymon, ja mam Hi-Fi i żaden Hi-End do szczęścia mi potrzebny nie jest. A nawet bym nie chciał być wiecznie nieszczęśliwy - bo można lepiej, i lepiej, i lepiej... I tak do (...) śmierci

W jednym z wątków moderator cir napisał: "sądze ze prowokujecie siebie nawzajem z premedytacja i moderacja w tym przypadku pozostawi sprawe ewolucji i doborowi naturalnemu".

Ewidentnie brakuje tu jeszcze zalecenia ekumenicznej modlitwy. Nie jest to atak na Moderację, tylko zwrócenie uwagi na ważny problem. Moderator widzi, że w tamtym wątku narusza się Regulamin i Netykietę, a mimo to bagatelizuje ten stan rzeczy. Jest to  zaniechanie, które skutkuje obniżaniem poziomu dyskusji. W wielu wątkach na Bocznicy widoczne są hejtujące watahy, które starają się zakłócić dyskusję na argumenty. Zdanie się tylko na ewolucję i dobór naturalny nie pomoże.

Może skoro są punkty dodatnie należy zastosować punkty ujemne. "Cennik" Moderacji przyznaje odpowiednią ilość punktów za wykroczenie. Może skutecznym sposobem na hejt będzie odejmowanie za 1 karny punkt 1000 pozytywów lub dodawanie 1000 negatywów, w zależności ile kto uzbierał. Na pewno kłócić będziemy się nadal, ale może inteligentniej.

Edytowane przez Zyzol
12 minut temu, slawek.xm napisał:

Prawdę mówiąc znam na razie tylko jednego uzytkownika , który pisze tu dla punktów reputacji:)

Nie chodziło mi o tzw. reputację, ale o merytoryczny poziom i rzeczywistą wiarygodność. Dlatego, żadnego nicka nie wymieniam.

Nie wiem, czy zauważyłeś, że plusy poza Bocznicą przyznawane są w sposób bardziej wyważony. 

Gość Gosc

(Konto usunięte)

Byłem założycielem tematu ,,Philips to nie Philips'' na tym forum. Temat ten był tutaj obecny od lat i nagle forumowicze zauważyli, że zniknął bez śladu. Nikt nie wiedział dlaczego. Pytałem moderację, administrację i nikt wiedział gdzie tkwi przyczyna jego zniknięcia.

Po paru dniach moich dociekań okazało się , że temat po raz kolejny został ukryty na bocznicy przez moderatora. W końcu do tego kroku przyznał się moderator arkadowski. Żeby było jeszcze trudniej go odnaleźć, został on połączony z tematem ,, Uwaga. Rękojmie według sklepu RTV i AGD'' . arkadowski robiąc to nie podpisał się pod swoim działaniem, nie podał przyczyny tego moderacyjnego kroku, nie napisał nigdzie nawet, że to robi jak się robi łącząc czy przenosząc dany temat do innego  działu.

Walczę od paru dni o przywrócenie go działu Kino Domowe, ale bezskutecznie. W dyskusji na priv uczestniczy trzech administratorów i dwóch moderatorów w tym arkadowski.

Nie jest to pierwszy przypadek, gdy mój temat, który nie łamie regulaminu, który jest tutaj obecny od lat, w którym wypowiada się wielu forumowiczów zostaje ukryty na bocznicy. Poprzednio o przywrócenie tematu walczyłem ponad rok.

Obecnie już nie mam takiej cierpliwości. Proszę więc administrację o wykreślenie mnie spośród grona forumowiczów.

Nie jestem w stanie zaakceptować po raz kolejny tego rodzaju nakładanej na mnie cenzury.

Gość

(Konto usunięte)
44 minuty temu, Zyzol napisał:

Zażyłeś mnie. :-)

Do tej pory uważałem, że nie ważne gdzie, ale ważne jak. 

Takie podejście popieram i szanuję

tylko realia forum są inne

jedynym sposobem na załatwienie tej sprawy jest całkowita likwidacja reputacji

a zdanie na temat konkretnego uzytkownika kazdy niech sobie wyrabia sam:)

2 godziny temu, Zyzol napisał:

W jednym z wątków moderator cir napisał: "sądze ze prowokujecie siebie nawzajem z premedytacja i moderacja w tym przypadku pozostawi sprawe ewolucji i doborowi naturalnemu".

Ewidentnie brakuje tu jeszcze zalecenia ekumenicznej modlitwy. Nie jest to atak na Moderację, tylko zwrócenie uwagi na ważny problem. Moderator widzi, że w tamtym wątku narusza się Regulamin i Netykietę, a mimo to bagatelizuje ten stan rzeczy. Jest to  zaniechanie, które skutkuje obniżaniem poziomu dyskusji. W wielu wątkach na Bocznicy widoczne są hejtujące watahy, które starają się zakłócić dyskusję na argumenty. Zdanie się tylko na ewolucję i dobór naturalny nie pomoże.

Może skoro są punkty dodatnie należy zastosować punkty ujemne. "Cennik" Moderacji przyznaje odpowiednią ilość punktów za wykroczenie. Może skutecznym sposobem na hejt będzie odejmowanie za 1 karny punkt 1000 pozytywów lub dodawanie 1000 negatywów, w zależności ile kto uzbierał. Na pewno kłócić będziemy się nadal, ale może inteligentniej.

widze ze po ostanim twoim wystepie z Kubica nadal szukasz problemów z moderacją wiec wyjasniam 

informacja w watku jet oficjalnie wpisana wyłacznie  dla osoby raportującej wpisy i jednoczesnie bioracej udział w tej dyskusji , zgłaszającej sie jednoczesnie do admina i moderacji z prosbami o usuwanie punktów itd 

koniec zabawy w kotka i myszke albo wiesz co robisz albo daj sobie spokój 

moderacja nie ma zamiaru byc strona w dyskusji i wiecznie okrslac kto kogo bardziej obraził , kontynuowanie zabawy zakonczy pisanie na forum 

ogólnie dziecinada . EOT poszukaj zajęcia gdzie indziej 

37 minut temu, HQ150 napisał:

Obecnie już nie mam takiej cierpliwości. Proszę więc administrację o wykreślenie mnie spośród grona forumowiczów.

Nie jestem w stanie zaakceptować po raz kolejny tego rodzaju nakładanej na mnie cenzur

po to masz specjalny watek PW z administratorem aby go informowac o wszystkim jak równiez sledzic na biezaco prace admina w tym temacie 

powyzszy wpis jest kolejnym manifestem pełny przekłaman i własnych interpteracji faktów aby ugrac swoje na forum otwartym tylko nie wiem co 

ilosc adminów jest ograniczona , nadal pracuja nad łataniem forum i podstawowych usług 

czekasz na próbe rozdzielenia watków o czym dobrze wiesz 

jesli rzeczywiscie masz palacy problem do omówienia w wątku załóż taki sam watek a tamten zle złaczony  w koncu moze da się przeniesc i połaczyc z najnowszym 

jak rezygnujesz to napisz to uczciwie w PW z adminem tak jak zreszta wymaga sie przy likwidacji konta 

Gość Gosc

(Konto usunięte)
18 minut temu, cir napisał:

czekasz na próbe rozdzielenia watków o czym dobrze wiesz 

Nieprawda.

arkadowski wczoraj poinformował mnie, że jeśli ma coś być zrobione  z tym tematem, zostanie zrobione wczoraj wieczorem. Widziałeś to i Ty i trzech administratorów.

Nie lubię wychodzić chyłkiem z miejsca w którym jest sporo osób z którymi rozmawiałem.

Podałem więc nie tylko administracji ale i forumowiczom przyczyny swojej decyzji.

Każdy ma prawo to ocenić jak uważa.

Edytowane przez HQ150

teraz rozumiem ze to takie ultimatum było albo naprawiają w nocy albo nie , nie naprawili - wyjazd 

• Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.