Skocz do zawartości
IGNORED

Forum - funkcjonalność, sprawy techniczne i organizacyjne

Rekomendowane odpowiedzi

Godzinę temu, slawek.xm napisał:

nie uciekniesz od tego niestety 🙂

Ale ja nie uciekam: biorę na klatę, że kiedyś byłem antyaudiofilskim trolem, karę poniosłem i się poprawiłem, a stało się to zanim MG został moderatorem i wyczyścił Forum z troli - prwnie slayego ja tu zostałem. Pora aby moderacja to zauważyła i nie karała mnie za zgodne z Regulaminem posty bo kiedyś, coś, gdzieś... Każdy z nas ma takie samo prawo do swoich poglądów, każdy ma takie samo prawo być w błędzie.

Edytowane przez szymon1977

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

• Administratorzy
Godzinę temu, szymon1977 napisał:

Ale ja nie uciekam: biorę na klatę, że kiedyś byłem antyaudiofilskim trolem, karę poniosłem i się poprawiłem, a stało się to zanim MG został moderatorem i wyczyścił Forum z troli - prwnie slayego ja tu zostałem. Pora aby moderacja to zauważyła i nie karała mnie za zgodne z Regulaminem posty bo kiedyś, coś, gdzieś... Każdy z nas ma takie samo prawo do swoich poglądów, każdy ma takie samo prawo być w błędzie.

Muszę ten wpis w ramkę chyba oprawić. 

5 godzin temu, Mysza 13 napisał:

W sobotę o 21:13 [aż 5 dni temu !!] proponowałem zapoznanie się ze stanem faktycznym .

Ciężko znaleźć ? . Proszę bardzo :

O ile dobrze pamiętam , to walił cegłówkami w zomowskie ryje .

Ten wpis w tym temacie przeoczyłem fakt. Zaś co do owego usera to w tamtym czasie za owe wpis o których mowa otrzymał punkty. Dziś poprawiłem. I będą niestety kolejne kroki wobec tego osobnika.

Panowie ja wiem że forum znacie na pamięć i każdy wpis w każdym temacie ale ja nie, i sporo więcej mam na głowie niż tylko czytanie i banowanie za bzdury. Za co przepraszam i obiecuję poprawę w nowym roku. 

https://www.audiostereo.pl/subskrypcja/

25 minut temu, Espectro napisał:

diabeł ubrał sie w ornat i ogonem na msze dzwoni

chyba Sienkiewicz

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

• Administratorzy

Dzieki za wskazanie wstępne kroki podjęte.

Spokojnego wieczoru.

ps. jak z dodawaniem wpisów ? zrobiłem reset bo muliło troche.

znał sie na ludziach 🙂

5 minut temu, Espectro napisał:

ps. jak z dodawaniem wpisów ? zrobiłem reset bo muliło troche.

ja bez problemów

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

45 minut temu, Espectro napisał:

Muszę ten wpis w ramkę chyba oprawić...

...i powiesić sobie i moderatorom nad łóżkami, albo pod poduchy sobie powsadzać.

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

30 minut temu, Bezlitosna Niusia napisał:

"kurwizyjny cham"

Tym razem obraziłeś chamów . Znam wielu chamów , ale strzelanie do zwierzaków dla zabawy i inne rozrywki tego homontka awansują go na zwyrodniałą kanalię .

Edytowane przez Mysza 13

Jak każdy kot przywykłem, że szczekają na mnie psy.

• Administratorzy

Temat zamykam do jutra. Jak by się coś działo zapraszam na PW.

12 godzin temu, Bezlitosna Niusia napisał:

Przed chwilą dostałem kolejne dwa punkty za wyrażenie się o pewnym gnoju - ogólnie znanym chamie, homofobie i buraku Cejrowskim - "kurwizyjny cham" 

Ale programy "Boso przez świat" ma fajne. 😉

Ja natomiast zostałem upomniany za określenie:  dobija powoli do nazistowskich psycholi pod adresem niejakiego Horbana (nawiązujące do rządzących w Austrii i tego co wyczyniają obecnie z ludźmi) które w kontekście tego co ten pan ostatnio publicznie wygłasza bardzo pasuje.

Korzystając z okazji życzę adminom, moderatorom i wszystkim forumowiczom - zarówno zaszczepionym jak i niezaszczepionym - zdrowych, spokojnych i przede wszystkim bezcovidowych Świąt Bożego Narodzenia oraz wolności w nowym, nadchodzącym 2022 roku.

A co do wrażliwości.

Ten post wisi od środy, zgłaszałem go 2 lub trzy razy

To stwierdzenie dotyczy wszystkich katolików.

Czyli według tego Pana wszyscy katolicy wspierają pedofilie z uśmiechem na twarzy.

Czy ono nie jest obraźliwe?

„Jeśli nie masz co robić, nie rób tego w moim towarzystwie”

• Moderatorzy
1 godzinę temu, soundchaser napisał:

Ale programy "Boso przez świat" ma fajne. 😉

Owszem, ale tylko do czasu kiedy nie zaczyna bredzić o polityce i podatkach. Cwaniak, który wszem i wobec chwali się, że ani grosza podatku nie płaci w kraju, a wpływ na politykę chciałby mieć.

13 minut temu, Jacchusia napisał:

co do wrażliwości.

Ten post wisi od środy, zgłaszałem go 2 lub trzy razy

Nie przejmuj się. Ten wisi, za to niektóre znikają, jak sen jakiś złoty.

O - na przykład taki, na który zresztą nie doczekałem się odpowiedzi... Natomiast kolejnych kilku punktów, przywalonych kompletnie bez powodu, sensu i nijakiej racji - i owszem. W ciągu kilkunastu minut - chyba 5.

Wesołych Świąt.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Bezlitosna Niusia

Fanatyzm jest niezdrowy.

Życzę poprawy dobrostanu, teraz i zawsze i na wieki ...

~Way hay and up she rises early in the morning~("Morskie opowieści")

~Braterstwo narodu buduje się na kiczu~("Nieznośna lekkość bytu" Milan Kundera)

Gość

(Konto usunięte)

Przesłanie jakie niesie dzisiejszy dzień to przede wszystkim radość i pokój . Dawidowi i wszystkim administratorom  oraz kolegom moderatorom poczucia tej radości i pokoju wbrew przeciwnościom losu z serca życzę.

W dniu 23.12.2021 o 20:55, Espectro napisał:

Czy mogę prosić o wyjaśnienie powodu nałożenia kary w postaci punktów karnych ?

Maju napisał ,, nie drę japy " a ja odpowiedziałem ,, drzesz japę " .

Gdzie popełniłem błąd ? 😂

Pozdrawiam .

...there is no spoon...

58 minut temu, arturp napisał:

Czy mogę prosić o wyjaśnienie powodu nałożenia kary w postaci punktów karnych ?

Maju napisał ,, nie drę japy " a ja odpowiedziałem ,, drzesz japę " .

Gdzie popełniłem błąd ? 😂

Pozdrawiam .

Nie przeżegnałeś się.

Jestem Europejczykiem.

To może w regulaminie powinien być zapis o możliwości odpuszczenia grzechów i zdjęcia kary .

Na przykład :

spowiedź czyli podanie czego dotyczy złamanie regulaminu lub netykiety 

pokuta -  czyli samokrytyka i obiecanki o poprawieniu zachowania

zadośćuczynienie - czyli zwrócenie honoru poszkodowanemu przez przeprosiny na tytułowej stronie audiostereo lub darowiznę na rzecz instytucji ( np religijnej lub pożytku publicznego ) wskazanej przez poszkodowanego na kwotę określoną przez administrację w oficjalnym cenniku ,, opłat za łamanie regulaminu " .

Skoro prawo cywilne i prawa różnych kościołów dopuszczają takie rozwiązania to dlaczego nie mielibyśmy tego zrobić na forum ?

...there is no spoon...

• Administratorzy
7 minut temu, arturp napisał:

To może w regulaminie powinien być zapis o możliwości odpuszczenia grzechów i zdjęcia kary .

Na przykład :

zadośćuczynienie - czyli zwrócenie honoru poszkodowanemu przez przeprosiny na tytułowej stronie audiostereo lub darowiznę na rzecz instytucji ( np religijnej lub pożytku publicznego ) wskazanej przez poszkodowanego na kwotę określoną przez administrację w oficjalnym cenniku ,, opłat za łamanie regulaminu " .

Skoro prawo cywilne i prawa różnych kościołów dopuszczają takie rozwiązania to dlaczego nie mielibyśmy tego zrobić na forum ?

Wszystko jest do zrobienia. 

24 minuty temu, Espectro napisał:

Wszystko jest do zrobienia. 

Świetnie . Co dalej ? ,,Forumowe" referendum ZA i PRZECIW takiemu rozwiązaniu ? 

...there is no spoon...

• Administratorzy
Teraz, arturp napisał:

Świetnie . Co dalej ? ,,Forumowe" referendum ZA i PRZECIW takiemu rozwiązaniu ? 

Można. Ostateczna decyzja i tak pozostaje do właściciela forum.  Ale jeżeli jest takowe rozwiązanie potrzebne to czemu nie. 

Wydawało mi się że samo otrzymanie punktów to taka mała pokuta a zadośćuczynienie to nie robienie tego więcej.

Gość

(Konto usunięte)
9 minut temu, Espectro napisał:

a zadośćuczynienie to nie robienie tego więcej.

nie , to jest postanowienie poprawy 🙂

a za zadośćuczynienie na forum wystarczyłoby napisać ....przepraszam

niestety dla wielu jest to najtrudniejsze 🙂

• Administratorzy
34 minuty temu, slawek.xm napisał:

nie , to jest postanowienie poprawy 🙂

a za zadośćuczynienie na forum wystarczyłoby napisać ....przepraszam

niestety dla wielu jest to najtrudniejsze 🙂

No tego bym raczej nie wymagał.

A według własnego sumienia każdy powinien działać.

45 minut temu, Espectro napisał:

Wydawało mi się że samo otrzymanie punktów to taka mała pokuta a zadośćuczynienie to nie robienie tego więcej.

Punkty karne nałożone przez administrację powinny zostać ( sąd nakłada karę za wykroczenie czy przestępstwo ) ale po spełnieniu przez użytkownika wyżej wymienionych warunków kara punktowa powinna być złagodzona n.p. o 50-75% ( sądy też stosują takie rozwiązania przez stosowanie kary o niższym wymiarze niż maksymalny przewidziany - dlatego kary są np od 2 do 5 lat  ) .

Warto jednak zaznaczyć ,że to system oparty na zasadzie dobrowolności - ,, skazany" nie musi z niego korzystać .

Najważniejsze sprawy to :

- pojawi się wreszcie możliwość zadośćuczynienia dla poszkodowanego bo obecnie nawet nie wiemy kto , za co i jaką karę otrzymał . 

- jeśli ,, skazany" podejmie się naprawienia krzywd to dla użytkowników forum oznacza zmniejszenie ilości agresji , kłamstw , pomówień itd . Rozumiem ,że to brzmi górnolotnie ale to przecież część rozwiązań stosowanych obecnie przez system penitencjarny . 

...there is no spoon...

• Administratorzy
3 minuty temu, arturp napisał:

Punkty karne nałożone przez administrację powinny zostać ( sąd nakłada karę za wykroczenie czy przestępstwo ) ale po spełnieniu przez użytkownika wyżej wymienionych warunków kara punktowa powinna być złagodzona n.p. o 50-75% ( sądy też stosują takie rozwiązania przez stosowanie kary o niższym wymiarze niż maksymalny przewidziany - dlatego kary są np od 2 do 5 lat  ) .

Warto jednak zaznaczyć ,że to system oparty na zasadzie dobrowolności - ,, skazany" nie musi z niego korzystać .

Najważniejsze sprawy to :

- pojawi się wreszcie możliwość zadośćuczynienia dla poszkodowanego bo obecnie nawet nie wiemy kto , za co i jaką karę otrzymał . 

- jeśli ,, skazany" podejmie się naprawienia krzywd to dla użytkowników forum oznacza zmniejszenie ilości agresji , kłamstw , pomówień itd . Rozumiem ,że to brzmi górnolotnie ale to przecież część rozwiązań stosowanych obecnie przez system penitencjarny . 

Dość utopijne podejście ale podoba mi się.

Fajni było by jednak po otrzymaniu punktów za wyzwiska jako zadośćuczynienie nie robić tego po raz N-ty. 

Nic więcej tylko tyle gdyż każdy w życiu popełnia błędy.

Co do kar nakładanych przez administrację to nawet od sądów najwyzszych można się odwoływać a administracja jest tylko jednym z najwyższych panujących na forum a nie na świecie. 

Szczęśliwego nowego i oby był lepszy niż aktualny 2021. 

Miłego dnia

Pozdrawiam Łukasz J

1394452629_logo-audiostereo.png.f1c4e7e6

13 minut temu, Espectro napisał:

Fajni było by jednak po otrzymaniu punktów za wyzwiska jako zadośćuczynienie nie robić tego po raz N-ty. 

To chyba odrębny temat - forumowa recydywa . Moim skromnym zdaniem takim ludziom należy odbierać dostęp . Ale o tym innym razem .

Szczęśliwego 2022 . 

...there is no spoon...

5 godzin temu, arturp napisał:

Na przykład :

A filmik z samobiczowania jako dowód pokuty?

Jestem Europejczykiem.

Godzinę temu, Jaro_747 napisał:

A filmik z samobiczowania jako dowód pokuty?

Dajesz , ale skąd będzie wiadomo że to nie kolejne kłamstwo.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.