Skocz do zawartości
IGNORED

Forum - funkcjonalność, sprawy techniczne i organizacyjne

Rekomendowane odpowiedzi

1 minutę temu, Espectro napisał:

Czy ja wiem. Sporo spamowania tutaj z Pana strony i często gęsto wprowadza to spore zamieszanie i małe wojenki.

Oczywiście. Tylko, że ja jestem świadom tego co i jak piszę, dlatego na honorowe przyjęcie kary jestem gotów przed kliknięciem "dodaj odpowiedź". Jako zwykły user mogę zaryzykować coś, co moderatorowi nie wypada. Ale to nie ja na Forum jestem tym egoistycznym bucem o przerośniętym ego, co po napluciu na userów o odmiennych poglądach, gęby sobie ofiarami wojny wyciera.

7 minut temu, Espectro napisał:

To co od dzisiaj mod ? czy poniedziałku ? 

Hmmm... nie mógłbym pisać w wątkach, które bym moderował. Słusznie Korwin powiedział (piszę z pamięci): nie macie się co obawiać, gdy po wygraniu wyborów uda mi się zrealizować 20% mojego programu, będzie to moim sukcesem.

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

• Administratorzy
1 minutę temu, d-t-x napisał:

Jeśli wlezie tu ruska armia i Cię odstrzeli, to odpoczniesz sobie od polityki na dłużej.

Ty rozumiesz powagę sytuacji?

Ale to że co mam na granicę iść teraz już ? czy walczyć mam w temacie Polityka za wolność ? Pisanie w polityce ma nas uchronić przed czymś ? 

https://www.audiostereo.pl/subskrypcja/

• Administratorzy
1 minutę temu, szymon1977 napisał:

Jako zwykły user mogę zaryzykować coś,

Nie powinno się ryzykować mając świadomość że robi się coś źle. 

2 minuty temu, szymon1977 napisał:

po napluciu na userów o odmiennych poglądach, gęby sobie ofiarami wojny wyciera

Tania demagogia.

• Administratorzy

Hmmm... nie mógłbym pisać w wątkach, które bym moderował. Słusznie Korwin powiedział (piszę z pamięci): nie macie się co obawiać, gdy po wygraniu wyborów uda mi się zrealizować 20% mojego programu, będzie to moim sukcesem.

Nadal. Rozróżnianie tego co pisze moderator a użytkownik z prawami moderatora. 

3 minuty temu, szymon1977 napisał:

to nie ja na Forum jestem tym egoistycznym bucem o przerośniętym ego, co po napluciu na userów o odmiennych poglądach

Nic nie rozumiem teraz już. 

1 minutę temu, Espectro napisał:

Ale to że co mam na granicę iść teraz już ? czy walczyć mam w temacie Polityka za wolność ? Pisanie w polityce ma nas uchronić przed czymś ? 

Może zrobisz wreszcie porządek z notoryczny? Tak na dobry początek.

"Pogardzam wszystkimi i mam wstręt taki do hołoty umysłowej, że rzygam."          Stanisław Ignacy Witkiewicz – Listy do żony (1928-1931)

Teraz, Espectro napisał:

Nie powinno się ryzykować mając świadomość że robi się coś źle. 

U niektórych przemożna potrzeba pouczania wszystkich jest silniejsza od instynktu samozachowawczego.

22 minuty temu, d-t-x napisał:

Ty rozumiesz powagę sytuacji i powód, dla którego walczymy z ruską agenturą na forum?

🤣🤣

Poprawiłeś mi humor.

20 minut temu, Bobcat napisał:

A kto?

Tego nie można napisać, bo zgłosisz ten post fo moderacji.

Ja lubię mieć czyste konto.

22 minuty temu, Bobcat napisał:

U niektórych przemożna potrzeba pouczania wszystkich jest silniejsza od instynktu samozachowawczego.

Dlatego powinieneś skorzystać z rady administratora i wyjść na spacer.🙂

Np.do Parku Potulickich.

boję się że to za mało, na to na co cierpi nie pomoże.....    🙂

15 minut temu, jezz napisał:

Poprawiłeś mi humor.

Mi też.....dobrze wiedzieć, że jest takie wsparcie na pierwszej linii frontu......    :))))

Edytowane przez Maju

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

• Administratorzy
1 minutę temu, szymon1977 napisał:

To nie tak. To Wy oceniacie, czy wpis jest jeszce zgodny z Regulaminem czy już nie -

Każdy mając świadomość i wiedzę jak stanowi regulamin przed dodaniem wie o konsekwencjach.

Tuż przed granicą ? 

Jest na Forum grupka userów, która uważa, że przekonanie o słuszności własnych pogladów daję im prawo do obrażania innych userów

No jest ale nadal osoby o tym mówiące robią tak samo. Choć starają się rozmawiać z boku i z pełnym przekonaniem że robią dobrze.

3 minuty temu, szymon1977 napisał:

ale ze względu na aktywność kreuje swoim zachowaniem obraz Bocznicy jako zbiorowiska skrajnych ideologicznie buraków i prostaków.

Nie może Pan tak mówić.

56 minut temu, d-t-x napisał:

Może zrobisz wreszcie porządek z notoryczny? Tak na dobry początek.

Oho😂😂

Nie należy mylić prawdy z opinią większości .

• Administratorzy
Godzinę temu, d-t-x napisał:

Jeśli wlezie tu ruska armia i Cię odstrzeli, to odpoczniesz sobie od polityki na dłużej.

Ty rozumiesz powagę sytuacji i powód, dla którego walczymy z ruską agenturą na forum?

Przy wyedytowanym wpisie mogę się odnieść. Powagę rozumiem ale nadal nie rozumiem wyzpisk w tematach politycznych czy też nawet o ukrainie Polak do Polaka. Nadal nie. Z czym wtedy walczymy ? sami ze sobą ?.

3 minuty temu, Espectro napisał:

Przy wyedytowanym wpisie mogę się odnieść. Powagę rozumiem ale nadal nie rozumiem wyzpisk w tematach politycznych czy też nawet o ukrainie Polak do Polaka. Nadal nie. Z czym wtedy walczymy ? sami ze sobą ?.

Pomówić można każdego. Proszę przyjrzeć się moim wpisom. Jeśli ja jestem tym, o którym ten człek pisze. To zaczynam wątpić czy grawitacja istnieje☺️

• Administratorzy
1 minutę temu, notoryczny napisał:

Pomówić można każdego. Proszę przyjrzeć się moim wpisom. Jeśli ja jestem tym, o którym ten człek pisze. To zaczynam wątpić czy grawitacja istnieje☺️

Aktualnie w zgłoszeniach przeważa ilość o domniemanym ruskim trollu niż faktycznym stanie.

Tym gorzej że zgłaszacie swoje wpisy nawzajem z podobnym opisem. "rosyjski troll proszę coś zrobić"

To że wielu pisze głupoty to jakie ma znaczenie przy pisaniu propagandy i pisaniu poparcia dla aktualnych działań zbrodniczych putina. 

Nie przechodzą wpisy pochwalające działania putina i aktualnego stanu na ukrainie. Każdorazowe także pisanie nieprawdy i próby manipulacji będą karane. 

Teraz, Espectro napisał:

Aktualnie w zgłoszeniach przeważa ilość o domniemanym ruskim trollu niż faktycznym stanie.

Tym gorzej że zgłaszacie swoje wpisy nawzajem z podobnym opisem. "rosyjski troll proszę coś zrobić"

To że wielu pisze głupoty to jakie ma znaczenie przy pisaniu propagandy i pisaniu poparcia dla aktualnych działań zbrodniczych putina. 

Pewnie im chodzi o to, że niezbyt przychylnie piszę o UE, która nadal wstrzymuje nam pomoc, a sama zostawiła furtkę w wymianie handlowej z Rosją. To rzeczywiście haniebne ☺️

• Administratorzy
1 minutę temu, notoryczny napisał:

Pewnie im chodzi o to, że niezbyt przychylnie piszę o UE, która nadal wstrzymuje nam pomoc, a sama zostawiła furtkę w wymianie handlowej z Rosją. To rzeczywiście haniebne ☺️

To że w każdej kwesti chodzi o pieniądze to chyba prosta sprawa. Jak się liczy na kogoś to tak zawsze się wychodzi. 

-------------------

Powtarzam to już któryś raz ale nadal.

Zgłoszenia z opisem "    "  lub "Ot" nie będą rozstrzygane i tyle. 

Prosze napisać o co dokładnie chodzi. 

Już nawet pomijam że wybrano zły typ ostrzeżęnia.

16 minut temu, Espectro napisał:

zgłaszacie swoje wpisy nawzajem z podobnym opisem. "rosyjski troll proszę coś zrobić"

Już wcześniej pisałem w tamtym wątku (a może i tu też, nie pamiętam) - wg. niektórych tam piszących wszyscy którzy maja jakieś wątpliwości czy Zachód i USA powinni się zbrojnie włączyć do wojny przeciwko Rosji, to ruskie trolle i "przestraszeni, na których liczą sowieccy propagandyści".
Oni nie widzą żadnego zagrożenia. Nie rozumiem jak można myśleć tak płytko i jeszcze z tego powodu notorycznie ubliżać innym, którzy myślą głębiej.

20 minut temu, Espectro napisał:

Zgłoszenia z opisem "    "  lub "Ot" nie będą rozstrzygane i tyle. 

No ale jeśli post jest w całości OT lub wypełnia zaznaczona kategorię, to chyba nie potrzeba dalszych wyjaśnień? Wyjaśniam gdy z tasiemcowego wpisu niezgodny (moim zdaniem) z Regulaminem jest tylko fragment.

29 minut temu, Espectro napisał:

No ale sprecyzujmy: krytyka (nie oceniam czy zasłużona) dotychczasowych działań Polski, UE, NATO czy USA, albo przypominamie nie do końca korzystnego tła historycznego to nie jest poparciem zbrodni wojennych czy polityki Putina. A głupoty ma prawo pisać każdy, ba! pisanie głupot to istota forum dyskusyjnego, bo można je sprostować.

• Moderatorzy
18 minut temu, szymon1977 napisał:

głupoty ma prawo pisać każdy, ba! pisanie głupot to istota forum dyskusyjnego, bo można je sprostować.

Niby tak. Przy głupotach pojawia się natomiast negatywny aspekt : wulgaryzmy, zaczepki wzajemne, obrażanie, netykieta i parę innych spraw, które o dziwo pokrywają się z potencjalnymi przewinieniami określonymi przez formularz zgłoszeń AS.

Więc chłopaki dokazują, folgują sobie czasem za mocno a ktoś to musi sprzątać rozsądzać i porządkować .

Kto ? Moderacja.

Czy jeden z drugim myśli że my nie mamy w życiu nić innego do roboty tylko sprzątać kretynizmy i prostować gburze? Moderować nikt nie chce, ale zapaskudzać wszystko to owszem wielu.

" Mądry głupiemu ustępuje więc głupota triumfuje"

4 minuty temu, stench napisał:

Czy jeden z drugim myśli że my nie mamy w życiu nić innego do roboty tylko sprzątać kretynizmy i prostować gburze? Moderować nikt nie chce, ale zapaskudzać wszystko to owszem wielu.

Nie rozumiem zawsze czegoś takiego. Przecież nie ma obowiązku bycia moderatorem, To funkcja spoleczna i jak się ktoś zgłasza, to znaczy, ze mu się podoba to, co robi.  Im więcej roboty, tym powinno byc to większym szczęściem 🙂

Dla mnie akurat, taka moderacja wcale nie jest potrzebna i mogę się bez niej obyć. 

Na początku tego forum moderacji nie było i było najsympatyczniej 😉 

A system moderowania oparty na zgłoszeniach prowadzi jedynie do kontynuacji napierdzielanek między użytkownikami i do wykorzystywania tego mechanizmu w celu eliminacji przeciwników. Tym samym jeszcze bardziej eskalując animozje i osobite napierniczanki. 

• Moderatorzy
8 minut temu, jar1 napisał:

Dla mnie akurat, taka moderacja wcale nie jest potrzebna i mogę się bez niej obyć. 

Na początku tego forum moderacji nie było i było najsympatyczniej 😉 

Wierzę, że Tobie moderacja nie jest potrzebna i możesz się bez niej obyć...

" Mądry głupiemu ustępuje więc głupota triumfuje"

12 minut temu, jar1 napisał:

Na początku tego forum moderacji nie było i było najsympatyczniej

Tylko czasy były inne. Nigdy wcześniej jak za PIS nie było tak podzielonego społeczeństwa.
Cały ten covid, pandemia, szczepienia i obecna wojna tylko te podziały jeszcze bardziej nasiliły.
A jak jest podział to nie ma normalnych dyskusji, tylko wzajemne obrzucanie się mięsem.
Te podziały to też efekt coraz większej dezinformacji i fejków.

Edytowane przez soundchaser
  • Administratorzy
52 minuty temu, jar1 napisał:

się ktoś zgłasza, to znaczy, ze mu się podoba to, co robi. 

Chce się wykazać bardziej i pokazać władzę niż być dobrym człowiekiem.

Zgłoszeń bywa często dość sporo a i czas reakcji jest ważny. 

Gość

(Konto usunięte)
  • Administratorzy
Teraz, tomek4 napisał:

https://geekweek.interia.pl/technologia/news-mozemy-legalnie-zyczyc-putinowi-smierci-facebook-i-instagram,nId,5886117

Też jako tako pozwalamy, (ale bez przeginania proszę) wypowiadać się na temat poczynań putina można) 

Proszę aby bocznica nie zamieniła się teraz w słownik epitetów. 

🙂

3 godziny temu, stench napisał:

Przy głupotach pojawia się natomiast negatywny aspekt : wulgaryzmy, zaczepki wzajemne, obrażanie, netykieta i parę innych spraw...

Do głupoty każdy ma prawo, za to przekonanie o byciu mądrym nikogo nie zwalnia z przestrzegania obowiązujących tu zasad.

...sprzątać kretynizmy i prostować gburze.

Bez przesady! Typowe przewinieni łapie się na jeden z kilku punktów Regulaminu, a zazwyczaj na pierwszy rzut oka widać post odnosi się do tematu dyskusji czy do innego usera. Każdy sam za własne czyny odpowiada, więc nie ma co komplikować rozpatrywaniem sprawy przez pryzmat... sam nie wiem czego.

Moderować nikt nie chce...

Koledzy nie mogą się doczekać więc chyba nie mam wyjścia.

• Administratorzy

na pierwszy rzut oka widać post odnosi się do tematu dyskusji czy do innego usera.

Dlatego też łatwiej jest ocenić.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.