Skocz do zawartości
IGNORED

Forum - funkcjonalność, sprawy techniczne i organizacyjne

Rekomendowane odpowiedzi

Keef -cywilizacja i jej choroby

tabletka na spanie i tabletka na wstanie

i jeszcze tabletka na inne rzeczy ale Ciebie ponoć nie dotyczy :)

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

...mam tylko jedno konto więc to nie ja :)

Tak mam jedno konto, drugie ma mój syn....mam to moderacji udowodnić? ;)

I jeszcze moje zdanie w sprawie banowania przez właścicieli tematów.

Może zostać tak jak jest tyle że zbanowany najlepiej jawnie np. w stosownym temacie mógłby się od tej kary odwołać podając okoliczności. Właściciele tematów nie banowaliby za nic bo po kilku banach nieuzasadnionych sami mogliby być poddani karze. Zbanowani zasadnie nic nie wskórają bo właściciel tematu ma argumenty. Jawność pokazałaby że moderacja nie działa wg. własnego widzimisię. Proste i skuteczne.

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

Maju Twoje hektolitry żalów, jakie wylewasz w każdym możliwym miejscu z powodu zbanowania Cię w wątku o Rydzyku stają się naprawdę groteskowe. Miej odrobinę honoru i nie wpraszaj się na siłę tam, gdzie Cię nie chcą.

Dziękuję ci drogi przyjacielu za argument.

Honoru brakło banującemu bezpodstawnie, nie mnie upominającemu się o sprawiedliwość.

Sam piszesz że to wolne forum i nie powinno się tu banować na zasadzie "ten mi niewygodny to go usunę". ;)

Że mnie tam nie chcą było jasne od początku, kto chce w oszczerczym temacie osoby która metodycznie wykazuje że ten temat służy jednemu, pluciu na kapłana a co drugi wpis to nieprawda lub manipulacja.

Głupotom pisanym tam, najczęściej w chamski sposób ma końca....

Ps. Przypominam sobie że thrak zbanował mnie (chyba) za to tylko że odpowiedziałem tam na Twój kłamliwy post z międzyczasie zamkniętego tematu o Kk w. Zrobił to bez ostrzeżenia i bez wytłumaczenia (pytałem na komunikatorze) za co. Masz więc w tym i swój "udział". :))

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

Nie byłeś wtedy moderatorem. Watki, które znasz. Wielokrotnie mnie informowano, o niezadowoleniu kilku użytkowników forum.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Po perwsze proszę moderatorów by się odnieśli do tego co podałem.

Tutaj nie widzę braku obiektywizmu. Wątki w których wklejasz obcego pochodzenia manifesty, oraz wezwania do przyłączenia się do jakiś cudacznych organizacji i zamykania kościołów, są w rzeczy samej blogami, a trwająca tam dyskusja jest wynikiem prawie wyłącznie kpin z Twojej osoby. Wielu użytkownikom nie podobają się te agitacje, oraz forma w jakiej prowadzisz swoje wątki i dają temu wyraz w zgłoszeniach na panel.

Zamknięcie tych wątków uważam za uzasadnione. Jednocześnie powtórzę, jest zakładka gdzie takie wątki w formie blogu są całkowicie pożądane i uzasadnione. Zakładaj je więc w zakładce BLOGI.

Powyższy przykład pokazuje wyraźnie na osobistą niechęć. To że paru osobom wątek się nie podoba to nie znaczy, że nie ma prawa istnieć. Tak czy nie? Choćby był jeden wpis innego użytkownika i nie jest to już blogiem. Zwracam uwagę, że nie ma obowiązku zakładania blogów. Ponadto nikt nie uskarżał się na wpisy które zostały usuniete. Był to wymysł moderatora by po tak przerobionym wątku dac sobie pretekst do jego zamknięcia. Takie zachowanie jest naganne moralnie. To jest nadużycie władzy.

Wątek nie nawoływał do żadnych organizacji. Proszę to wykazać. Mało tego, gdyby tak było to nic zakazanego. Te argumenty nadal nie dają podstaw do takich działań.

We wszystkich tu wskazanych przypadkach powodem jest OSOBISTA NIECHĘĆ. A to już jest , naj zawyczajniej w świecie dyskryminacja.

Przykro mi ale nowe odwarcie z moderatorami jak widać nic nie poprawiło w kwestii obiektywności pracy tej grupy.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez ARTON55

Oczywiście, jako blog w zakładce BLOGI. Mówię o tym z zamieszczanymi apelami od "kosmicznych braci" , które jak sam twierdził będzie zamieszczał i które nie podlegają dyskusji, ponieważ to przekazywana wiedza.

"jak wstane jak wyrwe deske z trumny" to dostaniesz na goła du..pe w koncu za platanie sie po zakładce dla dorosłych

No to teraz będziesz się grubo tłumaczył za bezprawne groźby stosowania przemocy wobec nieletnich :).

We wszystkich tu wskazanych przypadkach powodem jest OSOBISTA NIECHĘĆ. A to już jest , naj zawyczajniej w świecie dyskryminacja.

e tam, wyluzuj się, pobaluj trochę na orbicie z załogą zaginionego boeinga i ukochanym bobbym kennedym :)

Oczywiście, jako blog w zakładce BLOGI. Mówię o tym z zamieszczanymi apelami od "kosmicznych braci" , które jak sam twierdził będzie zamieszczał i które nie podlegają dyskusji, ponieważ to przekazywana wiedza.
Nie dałoby rady, w drodze wyjątku, przywrócić do Bocznicy? Na Blogu temat umrze.

Nie ma co z nimi gadać. Wyraźnie widać, że kierują się osobistą niechęcią. Wprowadzane ostatnio zmiany które miały za zadanie poprawić sytuację na forum na nic się zdały. Jak zakładałem wątki o SACD też wymyślano wszystko by je zamknąć. I tak robiono.

Amatorszczyzna.

Ponadto nikt nie uskarżał się na wpisy które zostały usuniete. Był to wymysł moderatora by po tak przerobionym wątku dac sobie pretekst do jego zamknięcia. Takie zachowanie jest naganne moralnie. To jest nadużycie władzy.

Ja w kwesti formalnej, celem objaśnienienia:

Gwoli ścisłości: moderacja działa w oparciu o regulamin. Tenże nie mówi nigdzie, że moderacja działa tylko i wyłącznie jak nastąpi zgłoszenie, ale tam, gdzie w oparciu o Regulamin uważa za stosowne. Dlatego do jej działania zgłoszenie nie jest konieczne. I na koniec pozwolę sobie zauważyć, że raczej nie wiesz, czy były zgłoszenia na Twój wątek czy nie, bo nie masz po prostu wglądu w korespondencję użytkowników z moderacją.

Więc z ocenami moralnymi i zarzutami nadużycia władzy byłbym ostrożny.

Powrót po dłuższej przerwie...

Czegoś nie rozumiesz. Nie moje wpisy usunięto tylko tych ew. skarżących. Sprawa jest jasna. Moderator usuną je by dać sobie argument zamknięcia wątku. Ja wiem, że na bocznicy można zamknąć każdy temat regulaminowo. Ale w tych wszystkich przypadka włącznie z SACD była osobista niechęć. A to jest naganne etycznie.

Bobcat, Maju, proszę o zaprzestanie zaśmiecania wątku waszym personalnym sporem. Pyskówkę usuwam.

Kostropaty, Tomek, również proszę o wpisy w temacie wątku.

załóż stosowny blog bo tak wyglądał ten niby watek - nie będzie problemu

wydaje mi się, ba, jestem pewny że moderator na mocy swych uprawnień nie może ingerować w treść, to nie jego "broszka" co jest lepsze a co gorsze. (piszę do wszystkich modów)

Włodek

Czy jest w Twojej kompetencji możliwość przywrócenia tematu Artona?

W Waszym imieniu przedstawię tę prośbę moderatorom. Jednak jeśli mogę wyrazić swoje osobiste zdanie, to ja nie mam nic do tematyki UFO, SF, czy futurologicznych, jednak wklejane przez Artona całostronicowe odezwy "braci z gwiazd" nie są w normalnych wątkach wskazane. Do tych idiotyzmów niech założy sobie Blog.

Ale blogi są ogólnie dostępne dla całego neta, co o Audiofilach pomyślą zwykli ludzie?

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Ale blogi są ogólnie dostępne dla całego neta, co o Audiofilach pomyślą zwykli ludzie?

Nie o Audiofilach, tylko o Artonie. To nie będzie audiofilski blog :-)

Kto? Ja? Trollem jestem, nie boję się wilków. ;-)

Poważnie, trzeba ograniczyć możliwość wysyłania tematów w tak krótkim czasie na Bocznicy. Mam na myśłi kazika.

Edytowane przez Keef'98

"Wolność oznacza prawo do twierdzenia, że dwa i dwa to cztery."

Uzyskałem zgodę na otwarcie wątku Artona o UFO. Jednak warunkiem jest zaniechanie przez Autora wklejania manifestów od "gwiezdnych braci" i prowadzenia działalności misyjnej. Dla tego rodzaju "rozrywki" proponuję mu założenie bloga w dedykowanej zakładce i zaproszenie tam swoich czytelników.

Uzyskałem zgodę na otwarcie wątku Artona o UFO. Jednak warunkiem jest zaniechanie przez Autora wklejania manifestów od "gwiezdnych braci" i prowadzenia działalności misyjnej. Dla tego rodzaju "rozrywki" proponuję mu założenie bloga w dedykowanej zakładce i zaproszenie tam swoich czytelników.

Każdy w jakimś celu udziela się tu na forum. Pójdźmy na kompromis. Nie jest moim celem zamieszczanie i epatowanie tylko przekazami z dóch źródeł. W miarę jak zainteresowanie (oby) tematem będzie rosło sytuacja będzie całkiem inna. Trzeba pamiętać, że nowy charakter materiałów na początku budzi emocje. Nawet temat lampizatora ostanio pobódził falę krytykantów. To normalne. Jestem za różnorodnością. Uważam, że wszelkie tematy nawet luźno wiążące się z tą tematyką powinny być zamieszczane a nakładanie cenzury jest niewłaściwe. Nawet te jak określasz manifesty zawierają walor poznawczy i potrafią być interesujące. Nie mają charaktreu czysto agitacyjnego. Osoba myśląca jest ponadto i potrafi czerpać z tego wiedzę. Każdy w nich widzi co innego. Ja ze swej strony postaram się dołożyć wszelkich starań by równowaga w tej materii była zachowana.

Proszę o połączenie tematów:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez ARTON55

A czy moglobyście policzyć i podać jaki procent aktywności odbywa się jeszcze w wątkach merytorycznych?

Zapewne moglibyśmy, ale nie przypuszczam że któremuś z nas będzie się chciało poświęcać na to czas. To nie jest obowiązkiem moderatorów. Czemu sam tego nie zrobisz? Nie masz czasu? :-)

Czemu sam tego nie zrobisz? Nie masz czasu? :-)

Każdy może to wykonać "ręcznie" czyli "na piechotę". Jest to jednak żmudne, czaso- i pracochłonne. Może Moderacja lub Administracja dysponuje narzędziem programowym, które pozwoli uzyskać taką statystykę (jak to się mówi) "jednym kliknięciem"?

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.