Skocz do zawartości
IGNORED

Forum - funkcjonalność, sprawy techniczne i organizacyjne

Rekomendowane odpowiedzi

W dniu 3.09.2022 o 23:43, .:Gerard:. napisał:

Czy k**wa nie jest widoczne dla tego Moderatora ze tamten osobnik od wcześniejszych postów mnie obrażał ? pod koniec wyzwał od idiotów wszystkich którzy maja droższe auta i zgłosił mnie jako powoda ?

Niestety czasem moderator nie zada sobie trudu by rozpoznać winę i wali punkty na oślep tylko na podstawie donosu. Nie chce mu się czytać wstecz po prostu i podejmuje pochopną decyzję na podstawie wpisu zgłoszonego.
Nie zawsze tak jest, ale jednak bywa. Ja też to przerabiałem.

Oj tam, oj tam. Jakaś nieistotna i nikomu niepotrzebna składnia się pomyrdała.

Zdarza się. Myślę, że miało być tak:

"Przy wielokrotnym i bezpodstawnym zgłaszaniu wpisów - wlepiamy punkty".

🤪

5 minut temu, szymon1977 napisał:

Wykonać bezpodstawne zgłoszenie w wątku "Polityka" to nie lada sztuka.

.

9 minut temu, Bezlitosna Niusia napisał:

Pan Administrator ma dużo pracy.

W przeciwieństwie do mnie, bo mam wciąż wakacje.

Służę uprzejmie:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Masakra! Oj, grubo jegomość sobie poczyna. Zaraz wyląduje w ignorowanych. Co za ... !

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

"Tynk pożera dźwięk" 747

3 minuty temu, EmilioE napisał:

grubo

Prawda, że przyjemniaczek?

Ale podobno łagodny...

🤭

W dniu 5.09.2022 o 12:57, Espectro napisał:

ta sama sytaucja z tematem "o wszystkim i niczym | bez audio" gdzie wrzuca Pan tylko obrazki bez żadnego podpisu lub memy co było wielokrotnie proszone aby tego nie robić i wrzucać do tematu o memach lub polityka 

Z moich obserwacji wynika, że Top20 ogranicza się zazwyczaj do wklejania memów, często durnych i nie na temat, ale zdarza się, że coś napisze...lakonicznie.

8 minut temu, soundchaser napisał:

...durnych...

Do tego każdy ma prawo.

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

• Administratorzy
45 minut temu, szymon1977 napisał:

Wykonać bezpodstawne zgłoszenie w wątku "Polityka" to nie lada sztuka.

Nie nie takie ilości.

https://www.audiostereo.pl/subskrypcja/

11 godzin temu, Espectro napisał:

proszę napisać odwołanie po przez formularz kontaktowy na dole strony.

moderacja bazuje na Regulaminie Forum.

Z mojego odwołania, na które nie dostałem odpowiedzi, co traktuję jako odpowiedź potwierdzającą to, co w nim napisałem,  wynika, że jest to prawda nie do końca.

Życzę miłego dnia.

• Moderatorzy
10 godzin temu, tomek7776 napisał:

czy ja sie kiedykolwiek użalałem na otrzymane punkty....?

Tomek tu nie chodzi o niezasadne użalanie tylko o to , że ktoś celowo i świadomie obraża innego forumowicza czego prawdopodobnie przy bezpośrednim spotkaniu by nie zrobił i że celowo i świadomie(złośliwie?) robi moderacji robotę.

Jesteśmy dorośli i chyba jakiś poziom powinniśmy reprezentować.... czego sobie i innym życzę.

" Mądry głupiemu ustępuje więc głupota triumfuje"

Chamstwo chamstwem, ale ataki personalne nie przejdą, a to jedna z prostszych rzeczy do oceny przy zgłoszeniach.

Powatpiewam w to stwierdzenie.

Ale to też na podstawie mojego odwołania.

11 godzin temu, Bezlitosna Niusia napisał:

Bywały, bywały...

Na przykład taki wkład do dyskusji (do interlokutora z Forum) - "jesteś forumową q. ..rwą".

Tego samego autora, jeśli chodzi o ścisłość.

Jacku, jakiż to wrażliwy się stałeś.

Ja byłem np. szmatą, kanalią, nazywany przez forowicza, który zgłasza posty w ilościach hurtowych, ale już wiem, temat pokityka jest dekikatnie lżej traktowany przez moderację.

Jak widzisz, punkt widzenia zależy wiesz od czego.

Tobie też miłego dnia.✌️

25 minut temu, jezz napisał:

Jacku, jakiż to wrażliwy się stałeś

Wcale się tak nagle nie "stałem", bo zawsze byłem.

A na marginesie - zawód kobiety lekkich obyczajów (że tak go delikatnie nazwę) - powinien być pod ochroną. Również językową.

Te panie są znacznie bardziej potrzebne społeczeństwu, niż na przykład politycy.

Miłego.

36 minut temu, stench napisał:

jakiś poziom

Nie przesadzaj z tym "poziomem".

Moderacja, działając anonimowo, oceniając wypowiedzi i nie podpisując się pod "wyrokiem", kojarzy mi się wyłącznie z:

"Tfoja rzona sie pószcza s typę spot siudemki.     Rzyczliwy ".

Tak, że ten...

Edytowane przez Bezlitosna Niusia
Godzinę temu, Bezlitosna Niusia napisał:

Moderacja, działając anonimowo, oceniając wypowiedzi i nie podpisując się pod "wyrokiem", kojarzy mi się wyłącznie z:

To skojarzenie jest echem czasów, gdy moderator powierzone mu zadanie sprowadził do narzedzia pacyfikacji oponentów. Po takich przeżyciach względna sprawiedliwość i uczciwość dzisiejszej moderacji może być szokiem.

1 minutę temu, szymon1977 napisał:

sprawiedliwość i uczciwość dzisiejszej moderacji może być szokiem.

Uczciwych ocen Moderatorom wcale nie odmawiam. Nawet mimo tego, że do kilku przyznanych mi ostatnio punktów - mógłbym mieć pewne zastrzeżenia. Jednak nie jestem pieniaczem (pozdrawiam cię, Szymon) i nie zamierzam się bałwanić.

Uważam jednak wciąż, że podpis pod wyrokiem powinien być. Choćby dla zachowania pewnej kultury i przyzwoitości.

Niech przynajmniej wiem, kto mnie wiesza.

• Moderatorzy
1 godzinę temu, Bezlitosna Niusia napisał:

Nie przesadzaj z tym "poziomem".

Tak, że ten...

Każde działanie moderatora, które jest uznane za niesłuszne może zostać oprotestowane i zgłoszone w związku z czym będzie ponownie ocenione przez admina.

Masz zastrzeżenia to zgłaszaj, albo forsuj opłacanie przez useródla jawnych i niezwiązanych z nikim moderatorów.

P.S. co jakiś czas jest nabór na moderatorów i prawie wszyscy uciekają przed podjęciem tej aktywności jak mogą. Więc i specjalnych żądań też mieć nie mogą.

6 minut temu, stench napisał:

specjalnych żądań też mieć nie mogą.

Według ciebie, poinformowanie, kto mu (użytkownikowi) wlepia punkty - jest czymś NADZWYCZAJNYM???!!!

Nie bądź śmieszny, przynajmniej w tym wątku...

Bo akurat TU i akurat TOBIE - zwyczajnie to nie przystoi i nie wypada.

6 minut temu, stench napisał:

działanie moderatora, które jest uznane za niesłuszne

A to - to już jest kompletnie nie twoja sprawa, za jakowe ja to działanie uważam.

• Moderatorzy
4 minuty temu, Bezlitosna Niusia napisał:

Niech przynajmniej wiem, kto mnie wiesza.

W działaniach moderatora nie widzę katowskiej pracy. To w aktywności userów czasem przebrzmiewają samobójcze nuty.

Przykładowo czy nie sądzisz, że za kulkukrotne i złośliwe ( bo oprotestowanie) zdrabnianie i zniekształacanie obcego nicka należy się pkt ? Albo obrażanie innych userów per " głupek, idiota, pizdraty" ? Admin od dawna informował, że nie chce tutaj platfusów ani pizdraków.

4 minuty temu, Bezlitosna Niusia napisał:

akurat TOBIE - zwyczajnie to nie przystoi i nie wypada.

Nikt z modów nie dostaje za to kasy, w dodatku wiesza się na nas psy. Może jeszcze mamy chętnym userom rano świeże bułeczki przynosić ???

Sory. Traktuj innych tak samo jak chcesz by traktować Ciebie.

6 minut temu, Bezlitosna Niusia napisał:

A to - to już jest kompletnie nie twoja sprawa, za jakowe ja to działanie uważam.

Oczywiście. Masz uwagi do skutków pracy moderatorów to zgłaszaj do admina.

• Administratorzy
12 minut temu, stench napisał:

P.S. co jakiś czas jest nabór na moderatorów i prawie wszyscy uciekają przed podjęciem tej aktywności jak mogą. Więc i specjalnych żądań też mieć nie mogą.

Dokładnie. Czy to łatwa robota i czy szybka, przyjemna i relaksująca to odpowie może @Marcinus 

12 minut temu, stench napisał:

jakiś czas jest nabór na moderatorów i prawie

Ktoś mi to kiedyś proponował; z niespecjalnym żalem odmówiłem.

Nie ma w Europie ani tak długiego pasa startowego, ani takiej ściany, bym się mógł odpowiednio rozpędzić i walnąć barana.

• Administratorzy
5 minut temu, stench napisał:

Nikt z modów nie dostaje za to kasy, w dodatku wiesza się na nas psy. Może jeszcze mamy chętnym userom rano świeże bułeczki przynosić ???

Sory. Traktuj innych tak samo jak chcesz by traktować Ciebie.

Dokładnie. To funkcja dodatkowa i obciążona czasowo na którą nie zawsze ma się czas a nawalanki w polityka są wiecznie. Dlatego też nie pozwolę na obrażanie moderatorów za byle co lub za decyzje jakie podejmują.

7 minut temu, Espectro napisał:

Dokładnie. Czy to łatwa robota i czy szybka, przyjemna i relaksująca to odpowie może @Marcinus 

Wiadomo, że to robota gorsza niż górnik strzałowy.

5 minut temu, Espectro napisał:

Dokładnie. To funkcja dodatkowa i obciążona czasowo na którą nie zawsze ma się czas a nawalanki w polityka są wiecznie. Dlatego też nie pozwolę na obrażanie moderatorów za byle co lub za decyzje jakie podejmują.

Pragnienie zobaczenia podpisu pod moderatorskim osądem nie jest chyba dla Nich obrazą...

Przyjmcie, Panowie, za pewnik, że złożenie podpisu pod korespondencją - w żadnym razie nie jest jakąś nadzwyczajną i niespotykaną grzecznością, ani czymś zdumiewającym i niebywałym.

W pewnych kręgach to norma.

2 minuty temu, Bezlitosna Niusia napisał:

Pragnienie zobaczenia podpisu pod moderatorskim osądem nie jest chyba dla Nich obrazą...

Właśnie. Kara nałożona przez Moderatora jest z punktu widzenia prawa decyzją administracyjną.

A w myśl tegoż prawa każda taka decyzja musi być podpisana.

Gość

(Konto usunięte)
31 minut temu, stench napisał:

Masz uwagi do skutków pracy moderatorów to zgłaszaj do admina.

jest też druga strona medalu

zbytnie naciskanie administratora na moda może się skończyć brakiem moderatorów 🙂

których i tak jest deficyt

z tego punktu widzenia zatem reklamacji nie warto wg mnie zgłaszać

Dla mnie takiej moderacji może nie być. Jak nie jest opłacana za wykonywaną pracę to  nie można jej działań rozliczać ani wymagać. A w takiej sytuacji, to Bo ona wtedy jest z "łaski Bożej". Zaspokaja głównie ambicje ludzi, którzy się do niej zgłaszają. Takie przedłużenie męskości. I na takiej zasadzie działa.

3 minuty temu, jar1 napisał:

przedłużenie męskości.

A na duże auto i tak nie zarobią.

☹️🥴

• Moderatorzy
25 minut temu, Bobcat napisał:

Kara nałożona przez Moderatora

Panowie tam gdzie są przyznawane punkty karne tam jest napisane/zacytowane za co. Jak niesłusznie to odwołanie do admina. Raporty do domu raczej przysyłane nie będą.

A może iść w drugą stronę ? User coś tam zbiera o czym wie tylko admin (można nawet bez pełnego wglądu moderatorów) aż tu nagle user traci możliwość pisania a nawet wchodzenia na forum.

Podobnie jest z wypisywaniem z forum gdzie ktoś żąda by wypisać, usunąć itd a po 2 tygodniach prosi o przywrócenie konta, nicka a jak się nie daje to tworzy kolejne konto. Jesteśmy jak dzieciaki.

54 minuty temu, Bezlitosna Niusia napisał:

Jednak nie jestem pieniaczem (pozdrawiam cię, Szymon) i nie zamierzam się bałwanić.

Pozdrawiam równierz.

55 minut temu, Bezlitosna Niusia napisał:

Uważam jednak wciąż, że podpis pod wyrokiem powinien być. Choćby dla zachowania pewnej kultury i przyzwoitości.

Z jednej strony tak, z drugiej brak podpisu ułatwi chamowi zachowanie pozorów kultury i przyzwoitości.

49 minut temu, stench napisał:

Przykładowo czy nie sądzisz, że za kulkukrotne i złośliwe ( bo oprotestowanie) zdrabnianie i zniekształacanie obcego nicka należy się pkt ?

Najzabawniej jest, kiedy za to "przewinienie" wlepia punkty moderator, ktory wcześniej sam to robił. 

Takie moje spostrzeżenie.

• Moderatorzy
2 minuty temu, szymon1977 napisał:

brak podpisu ułatwi chamowi zachowanie pozorów kultury i przyzwoitości.

A może iść w stronę jawnej oceny? tzn raport z karania zostaje zamieszczony w wątku (za jakie sformułowanie, ile pkt) i może wtedy kto przyznał pkt ?

4 minuty temu, szymon1977 napisał:

równierz

Dobre.

4 minuty temu, szymon1977 napisał:

brak podpisu ułatwi chamowi

Jeszcze lepsze.

2 minuty temu, stench napisał:

Panowie tam gdzie są przyznawane punkty karne tam jest napisane/zacytowane za co. Jak niesłusznie to odwołanie do admina.

Dwuinstancyjność i możliwość odwołania jest jednym z elementów praworządności. Nie-anonimowość decyzji administracyjnej jest również elementem praworządności. Jeden drugiego nie wyklucza, a wprost przeciwnie: nawzajem się uzupełniają.

2 minuty temu, stench napisał:

A może iść w stronę jawnej oceny? tzn raport z karania zostaje zamieszczony w wątku (za jakie sformułowanie, ile pkt) i może wtedy kto przyznał pkt ?

Popieram.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.