Skocz do zawartości
IGNORED

Forum - funkcjonalność, sprawy techniczne i organizacyjne

Rekomendowane odpowiedzi

1 minutę temu, stench napisał:

A może iść w stronę jawnej oceny? tzn raport z karania zostaje zamieszczony w wątku (za jakie sformułowanie, ile pkt) i może wtedy kto przyznał pkt ?

Były kiedyś - nie wiem, jak to nazwać... - takie jakby ramki/prostokąty w różnych kolorach.

"Wymyślił" (?) je już chyba były (?) moderator MacGyver.

Bardzo to było niegłupie i myślę, że się nieźle sprawdzało. A już na pewno do okiełznania rozbrykanych zanadto rozmówców i schłodzenia atmosfery.

• Moderatorzy
8 minut temu, Bezlitosna Niusia napisał:

Były kiedyś - nie wiem, jak to nazwać... - takie jakby ramki/prostokąty w różnych kolorach.

"Wymyślił" (?) je już chyba były (?) moderator MacGyver.

Chyba są nadal. Służyły/służą do komunikacji z userem w kontekście danego wpisu (że nieładnie, że tak to po raz ostatni itd).

Mają tą wadę, że nie wywierają żadnego nacisku na piszącego, ba może o takiej notatce nawet nie wiedzieć bo notatka zostaje przy wpisie, który często zostaje szybko przykryty kolejnymi wpisami i wpada na poprzednie strony.

Więc ja z tego mechanizmu nie korzystałem bo mi było zwyczajnie szkoda czasu i klawiatury.

Brak racji czy błędne stanowisko rozmówcy nie może powodować, że się go obraża.

Uważam, że każdy powinien być własnym cenzorem a jak nie to jest tym co pisał szymon1977 i Hrabia Żorż Ponimirski.

" Mądry głupiemu ustępuje więc głupota triumfuje"

Godzinę temu, Espectro napisał:

Dokładnie. Czy to łatwa robota i czy szybka, przyjemna i relaksująca to odpowie może @Marcinus 

Ale czy ktoś, kogoś zmusza do tej roboty, to chyba jest wolny wybór?

Godzinę temu, Bezlitosna Niusia napisał:

Ktoś mi to kiedyś proponował; z niespecjalnym żalem odmówiłem.

Mnie też.😀

• Administratorzy
40 minut temu, jar1 napisał:

Zaspokaja głównie ambicje ludzi, którzy się do niej zgłaszają.

Nie są brani tacy którzy maja parcie na bycie moderatorem. Bo takowa osoba rząda władzy której w zasadzie nie ma.

36 minut temu, stench napisał:

Podobnie jest z wypisywaniem z forum gdzie ktoś żąda by wypisać, usunąć itd a po 2 tygodniach prosi o przywrócenie konta, nicka a jak się nie daje to tworzy kolejne konto. Jesteśmy jak dzieciaki.

Było kilku takich. Zresztą tytuł tematu "jak mi nie zdejmiecie punktów to proszę o usunięcie konta" wręcz jak templatka do pisania odwołań się utworzyła.

32 minuty temu, jezz napisał:

Najzabawniej jest, kiedy za to "przewinienie" wlepia punkty moderator, ktory wcześniej sam to robił. 

Takie moje spostrzeżenie.

A to wystarczy zgłosić i wtedy rozmowa jest z moderatorem. 

32 minuty temu, stench napisał:

A może iść w stronę jawnej oceny? tzn raport z karania zostaje zamieszczony w wątku (za jakie sformułowanie, ile pkt) i może wtedy kto przyznał pkt ?

Można ale i tak od jasnych i prostych decyzji się odwołują użytkownicy. Gdzie na prawdę nie dało się juz przymknąć oko a user twierdzi że miał co innego na myśli. 

9 minut temu, jezz napisał:

Ale czy ktoś, kogoś zmusza do tej roboty, to chyba jest wolny wybór?

Godzinę temu, Bezlitosna Niusia napisał:

Jest. Ale jednocześnie chciałem pokazać, że ciężka to praca a choćby ładnego słowa dziękuje nie usłyszą a bluzgi na pw. 🙂

https://www.audiostereo.pl/subskrypcja/

5 minut temu, Espectro napisał:

to wystarczy zgłosić i wtedy rozmowa jest z moderatorem

To byly czasy, tak jak napisałem, przed "bytnoscią" moderatorem.

Się działo.

41 minut temu, stench napisał:

nagle user traci możliwość pisania a nawet wchodzenia na forum.

Uwierz - kilka lat temu w niezwykle dosadnych słowach wytłumaczyłem na priv jednemu z moderatorów, że to strasznie śmierdzi najczystszą plugawą komuną.

To znaczy - nie brak możliwości pisania (to akurat jest oczywiste), lecz CZYTANIA.

Moderator ów w pełni się ze mną zgodził, dodam.

• Moderatorzy
Teraz, Bezlitosna Niusia napisał:

w niezwykle dosadnych słowach wytłumaczyłem na priv jednemu z moderatorów, że to strasznie śmierdzi

Akurat w polityce przeglądałem i zgłosiłem obraźliwe i wulgarne słowa pod adresem Prezydenta RP i homofobiczne zarzuty względem innego. 2 chyba kulturalnych Panów a takie rzeczy na forum wypisują. Brak słów.

" Mądry głupiemu ustępuje więc głupota triumfuje"

3 godziny temu, jezz napisał:

Jacku, jakiż to wrażliwy się stałeś.

Tak sobie drugi dzień czytam i tez mi się smiać chcę, nawet miałem tutaj co nieco przytoczyć z piekonomowy niusi, ale co to da? Pewnie sam to widzi...

1 godzinę temu, stench napisał:

Albo obrażanie innych userów per " głupek, idiota, pizdraty" ? Admin od dawna informował, że nie chce tutaj platfusów ani pizdraków.

Dodałbym "pisiate" jako pogardliwe okreslenie.

„Jeśli nie masz co robić, nie rób tego w moim towarzystwie”

7 minut temu, stench napisał:

słowa pod adresem Prezydenta RP i homofobiczne zarzuty względem

A homofobię w wątkach kościelnym, dowcipowatym, gołobabnym, żydowskim i innych też zauważasz?

Czy tylko - cyk!, boś tam akurat przechodził?

1 minutę temu, Jacchusia napisał:

Tak sobie drugi dzień czytam i tez mi się smiać chcę, nawet miałem tutaj co nieco przytoczyć z piekonomowy niusi, ale co to da? Pewnie sam to widzi...

Ja z Niusią to akurat się lubię, tak przypuszczam🙂 i nie napisałem tego zeby cokolwiek cytować czy zawrzeć w tym stwierdzeniu jakąkolwiek złośliwość bądź aluzję.

To taki zwykły, normalny pogaduchowy zwrot.

• Administratorzy
Teraz, Bezlitosna Niusia napisał:

A homofobię w wątkach kościelnym, dowcipowatym, gołobabnym, żydowskim i innych też zauważasz?

Wielokrotnie było o tym pisane. Bawicie sie na zasadach jakie sobie sami ustalacie i jakie granice stawiacie do momentu gdy ktoś nie zgłosi wpisu. Mówię tutaj o tematach własnie takich czysto nawalankowych na bocznicy. 

12 minut temu, Espectro napisał:

Gdzie na prawdę nie dało się juz przymknąć oko a user twierdzi że miał co innego na myśli. 

Są tu tacy, którzy w chachmęceniu, mataczeniu i wmawianiu na rympał że nie powiedzieli tego, co powiedzieli (a przecież widać, wpis jest) i wprawdzie napisali "białe" ale to znaczy "czarne" - osiągnęli Level Master. Uważam, że tego typu zachowania są czystą prowokacją i powinny być odpowiednio "wynagradzane" przez Moderację. 

Uprzedzając różne pantery intelektu, które napiszą że dokonałem samooceny swojej obecności na Forum - pozwalam sobie zauważyć, że wprawdzie można mi zarzucić 1111 różnych wad, przywar i cech negatywnych, ale akurat nie to, co wymieniłem we wstępie do tego wpisu.

2 minuty temu, Bezlitosna Niusia napisał:

Jak już tak sobie dziś wspominamy, to ja np. pamiętam, jak bodajże w grudniu 2019, w wątku kościelnym, bez żadnej przyczyny nazwany zostałem obrońcą pedofilów. Inny user zaś, w uroczy sposób sugerowal, że może ktos z mojej rodziny,albo ja sam jestem pedofilem.

To byly piękne czasy i dyskusje na ten temat z moderatorem.

56 minut temu, jezz napisał:

Najzabawniej jest, kiedy za to "przewinienie" wlepia punkty moderator, ktory wcześniej sam to robił. 

Takie moje spostrzeżenie.

No ale przecież moderator sam sobie punktów nie ma możliwości wlepić...czy się mylę? 😉

• Administratorzy
1 minutę temu, soundchaser napisał:

No ale przecież moderator sam sobie punktów nie ma możliwości wlepić...czy się mylę? 😉

Może jak będzie zgłoszenie pod wpisem. 🙂 

1 minutę temu, soundchaser napisał:

Już wytłumaczyłem kiedy to było.🙂

Gość

(Konto usunięte)
4 minuty temu, Bobcat napisał:

dokonałem samooceny swojej obecności na Forum

w tym jesteś niedościgniony absolutny szacun , że tak często to robisz 🙂

7 minut temu, jezz napisał:

Ja z Niusią to akurat się lubię, tak przypuszczam

Dobrze przypuszczasz. Ale pamiętaj, że wiem o Tobie takie rzeczy, że matkoboskojedyno...😃

To Wy sobie tu teraz gadajcie, a ja idę umyć koty i wyczesać auto.

3 minuty temu, jezz napisał:

bez żadnej przyczyny nazwany zostałem obrońcą pedofilów.

🙂

• Administratorzy

Jak juz tak wielu tu nas online to może potestujecie poprawioną (wersja beta) wyszukiwarkę w zakładkach Opinie oraz Kluby 

https://www.audiostereo.pl/opinie_sprzet/

https://www.audiostereo.pl/clubs/

Gość

(Konto usunięte)
3 minuty temu, Espectro napisał:

Może jak będzie zgłoszenie pod wpisem. 🙂 

taki mam pomysł

skoro tak wielu nie może uwierzyć , że mod też może dostać punkty to może wpis za który moderator został ukarany zostawiać z adnotacją , że było za niego przyznane ostrzeżenie

10 minut temu, Bezlitosna Niusia napisał:

To Wy sobie tu teraz gadajcie, a ja idę umyć koty i wyczesać auto.

Ja też właśnie sobie przypomniałem, że muszę zrobić to, co wczoraj przełożyłem na dziś.

Miłego czesania.😀🐕🐕🐈🐈‍⬛

7 minut temu, Espectro napisał:

Jak juz tak wielu tu nas online to może potestujecie poprawioną (wersja beta) wyszukiwarkę w zakładkach Opinie oraz Kluby 

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

A jakie wynagrodzenie?😉

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez jezz
10 minut temu, Bobcat napisał:

Koty się myją same.

😃

Wiem, ale mam obecnie pod opieką ślicznego białego persa, któremu (a właściwie - której), bardzo się oczy brudzą i ślimaczą. Cóż - taka jej uroda.

Raz na trzy dni trzeba umyć.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Godzinę temu, stench napisał:

Jest takie Forum, na którym to stosowano... a raczej było, bo zdechło tuż po tym, jak admin posadził na stołkach moderatorów swoich kolesi, którzy mieli za zadanie pilnować by nikt nikogo w błąd nie wprowadzał. Najpierw admin siłą moderatorów wykosił oponentów, potem wyrok SN w pewnej sprawie pokazał, że to jednak cała śmietanka była w błędzie. Kiedyś dnia nie starczało by przeczytać ciekawe wpisy - teraz raz w miesiącu ktoś coś napisze, a ostatni moderator jak gdyby nigdy nic wywleka stare brudy i go banuje. Po co ja to piszę? Macie ileś tam tysięcy userów więc nie ulegajcie kaprysom kilku troli, bo krzywdząc tesztę sami sobie kuku zrobicie.

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

• Administratorzy
43 minuty temu, slawek.xm napisał:

taki mam pomysł

skoro tak wielu nie może uwierzyć , że mod też może dostać punkty to może wpis za który moderator został ukarany zostawiać z adnotacją , że było za niego przyznane ostrzeżenie

Na poczet czego ? Kamienowania ?

• Administratorzy
12 minut temu, Jacchusia napisał:

Sądu Najwyższego?

6 minut temu, Jacchusia napisał:

Mógłbyś nie trollować wątku?

1 minutę temu, Espectro napisał:

Moje pytanie było do szymona, który napisał to:

"admin siłą moderatorów wykosił oponentów, potem wyrok SN w pewnej sprawie pokazał"

Pytałem czy skrót SN to Sąd Najwyższy, skoro mowa o wyroku.

Zainteresowałem się sprawą.

• Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.