Skocz do zawartości
IGNORED

Forum - funkcjonalność, sprawy techniczne i organizacyjne

Rekomendowane odpowiedzi

9 godzin temu, Jaro_747 napisał:

antyrządowe myśli. To

"... Splunął ironicznie, uśmiechając się antypaństwowo i przechadzał się szyderczym krokiem".

🤪

• Administratorzy
16 godzin temu, Jaro_747 napisał:

Nikogo nie nazwałem idiotą, przecież to wprost wynika z moich słów

"Prymitywne pisowskie pieprzenie dla idiotów"

Z Twoich słów wprost wynika, że chciałeś obrazić określoną grupę ludzi, którzy Twoim zdaniem są idiotami, bo myślą inaczej, a przy okazji obraziłeś forumowicza, któremu odpowiadałeś na post nazywając jego wpis jak powyżej.

16 godzin temu, Jaro_747 napisał:

moderator nie ma być prorokiem tylko cieciem który pilnuje porządku i od czasu do czasu posprząta.

Nieźle...ja na miejscu moderatora czułbym się obrażony. 😉

2 godziny temu, soundchaser napisał:

Z Twoich słów wprost wynika, że chciałeś obrazić określoną grupę ludzi....

Dlaczego piszesz "chciałeś", on to ciągle robi.

Moderacja ma (od czasu do czasu) spory problem z odnajdywaniem ataków personalnych.....niektórzy dobrze je kamuflują.

I tak nie wystarczy dwa razy wskazać że się nie jest "nieskalanego umysłu barbarzyńcą" by doczekać się jakiejś reakcji, trzeci raz nie będę tego zgłaszał. Za trzecim razem czasem działało, tylko że to po paru dniach nie ma sensu.....ci którzy uwielbiają takie chamstwo (kierowane ku przeciwnikom) swoje bezmyślne laiki już temu postowi postawili.

Może to co zacytowałem nie dla każdego jest atakiem personalnym, może to było kierowane nie do mnie a do do jakiejś "grupy ludzi"....może, ale  powtarzanie tego w różnych konfiguracjach na pewno służy tylko jednemu -  prymitywnym prowokacjom!

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

• Administratorzy
1 minutę temu, Maju napisał:

Moderacja ma (od czasu do czasu) spory problem z odnajdywaniem ataków personalnych.....niektórzy dobrze je kamuflują.

Mógłbym powiedzieć to samo o Pańskich wpisach często. 

https://www.audiostereo.pl/subskrypcja/

Nie boję się pisać prawdy o tych co o mnie rozpowszechniają nieprawdziwe informacje....zwłaszcza gołosłowne

Takie sprzeczki nic nie przynosiły, kończyły się zazwyczaj zamknięciem mi ust w tym temacie....szkoda widzę że nie ma szans na poważna refleksję w poruszonej sprawie.

Edytowane przez Maju

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

• Administratorzy
1 minutę temu, Maju napisał:

Nie boję się pisać prawdy o tych co o mnie rozpowszechniają nieprawdziwe informacje....zwłaszcza gołosłowne

Oczywiście. Ma Pan rację.

1 godzinę temu, Maju napisał:

szkoda widzę że nie ma szans na poważna refleksję w poruszonej sprawie.

swięte słowa

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

10 godzin temu, soundchaser napisał:

"Prymitywne pisowskie pieprzenie dla idiotów"

Z Twoich słów wprost wynika, że chciałeś obrazić określoną grupę ludzi, którzy Twoim zdaniem są idiotami, bo myślą inaczej, a przy okazji obraziłeś forumowicza, któremu odpowiadałeś na post nazywając jego wpis jak powyżej.

Nieźle...ja na miejscu moderatora czułbym się obrażony. 😉

Jezusie Nazareński!!!

Jest dokładnie odwrotnie niż ci się wydaje i szczerze mówiąc nie rozumiem jak można było mieć jakiekolwiek wątpliwości. Jedynym wytłumaczeniem może być to, że w tej chwili zdanie to wyrwane jest z kontekstu w którym było użyte.

A było komentarzem do niezwykle prymitywnych i zwyczajnie głupich hasełek będących bezmyślną kalką szczucia uprawianego przez reżimową propagandę. Propagandy nachalnej której jedyna siłą jest powtarzanie w kółko tych samych bredni. Coś takiego siłą rzeczy jest skierowane do ludzi o niskiej inteligencji.

Dlatego nie mogłem, i dalej nie mogę zrozumieć sensy wklejania tego rodzaju bełkotu skoro człowiek inteligentny na coś takiego może co najwyżej wzruszyć ramionami. Ktoś, kto wrzuca te bzdety musi liczyć na to, ze odbiorca jest idiotą, bo przecież nikogo normalnego nie przekona.

I to by było na tyle, więcej tego tłumaczyć nie będę. Moderacji też, więc niech to sobie weźmie do serca.

Jestem Europejczykiem.

Ładnie próbujesz się wybielić, ale do mnie to nie trafia. Lubisz obrażać, jesteś inteligentny a udajesz niekumatego i jesteś mistrzem manipulacji.
Tak trzymaj, a często będziemy polemizować. 😉

49 minut temu, soundchaser napisał:

jesteś inteligentny a udajesz niekumatego

Jest dokładnie na odwrót. Sam jest "kalką pewnej reżimowej propagandy", a jak coś tylko wykracza poza wmówione mu uproszczone wyobrażenie o świecie, to wydaje mu się być "kalką przeciwnej reżimowej propagandy". BTW posiadanie odmiennego zdania i przekoanie o posiadaniu racji, nikomu nie daje prawa do łamania obowiązujących tu zasad, i tyle można powiedzieć w kwestii pomysłu, że on komukolwiek mógłby cokolwiek wytłumaczyć, a zwłaszcza moderacji.

Edytowane przez szymon1977

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

10 minut temu, szymon1977 napisał:
58 minut temu, soundchaser napisał:

jesteś inteligentny a udajesz niekumatego

Jest dokładnie na odwrót

Wolałbym, żeby było jak piszesz. Wtedy należałoby Kolegę Jarka rozgrzeszyć ze wszystkich głupich wpisów. 😉 

13 minut temu, soundchaser napisał:

Wolałbym, żeby było jak piszesz. Wtedy należałoby Kolegę Jarka rozgrzeszyć ze wszystkich głupich wpisów. 😉 

Do głupoty każdy ma prawo, do chamstwa nikt.

Wzrusza mnie liczne grono moich wielbicieli wiedzacych lepiej ode mnie co myślę i co chce powiedzieć.

Jak już wielokrotnie wspominałem - pisze do ludzi inteligentnych i niektórych to denerwuje.

Prostackie odzywki pieniacza szymona pozostawię bez odpowiedzi, szkoda czasu i miejsca. Dla mnie EOT - to wątek o moderacji a nie Hyde Park moich fanów. Załóżcie sobie chłopcy osobny wątek.

Jestem Europejczykiem.

• Administratorzy
10 godzin temu, Jaro_747 napisał:

Jest dokładnie odwrotnie niż ci się wydaje i szczerze mówiąc nie rozumiem jak można było mieć jakiekolwiek wątpliwości. Jedynym wytłumaczeniem może być to, że w tej chwili zdanie to wyrwane jest z kontekstu w którym było użyte.

nadal jest obraźliwe.............

I takie tłumaczenie jest żartem z Państwa strony.

To dokładnie ten sam przykład jak nazwanie kogoś burakiem a w odwołeniu pisać że miało się na myśli kolor twarzy buraczenej. 

10 minut temu, Espectro napisał:

To dokładnie ten sam przykład jak nazwanie kogoś burakiem a w odwołeniu pisać że miało się na myśli kolor twarzy buraczenej. 

Przykład tendencyjny, bo nikt nikogo nie nazwał "burakiem", a "burak" wystąpił jako negatywna cecha nieprzypisama żadnemu z biorących udział w dyskusji userów. Można było napisać np "Regulamin stanowi problemem dla osób niekulturalnych", ale bez przesady z tymi oficjalnymi formami w nieformalnej pogadance.

• Administratorzy
1 minutę temu, szymon1977 napisał:

Przykład tendencyjny, bo nikt nikogo nie nazwał "burakiem", a "burak" wystąpił jako negatywna cecha nieprzypisama żadnemu z biorących udział w dyskusji userów. Można było napisać np "Regulamin stanowi problemem dla osób niekulturalnych", ale bez przesady z tymi oficjalnymi formami w nieformalnej pogadance.

Tak jak "Prymitywne pisowskie pieprzenie dla idiotów"  - to tylko takie powiedzenie staropolskie którego KAŻDY używa i nic ono nie znaczy a tym bardziej nikogo nie obraża. ............

Godzinę temu, Espectro napisał:

to tylko takie powiedzenie staropolskie

Teraz rozumiem.....wydaje mi się że słowem kluczem jest tu (staropolskie?): "pieprzenie".
Ma to uzasadnienie,  mam tu na myśli jego wczorajszy tekst jakim mnie uraczył w temacie o Kościołach, mówi tam o: "pieprzeniu fanatyków religijnych".  🙂

Edytowane przez Maju

• Administratorzy

Przypominamy o glosowaniu, na najlepsze foto:

https://www.audiostereo.pl/topic/159826-wygraj-gramofon-i-płyty-rega-konkurs/

Każdy może głosować !!! 

Przypominamy o glosowaniu, na najlepsze foto:

https://www.audiostereo.pl/topic/159826-wygraj-gramofon-i-płyty-rega-konkurs/

Sprawdź nasze recenzje sprzętu w Magazynie Audiostereo:

https://www.audiostereo.pl/magazyn/

Chcesz zostać partnerem audiostereo? Zajrzyj tutaj.

2 godziny temu, Espectro napisał:

Tak jak "Prymitywne pisowskie pieprzenie dla idiotów"  - to tylko takie powiedzenie staropolskie którego KAŻDY używa i nic ono nie znaczy a tym bardziej nikogo nie obraża.

Po co wymyslasz bzdury to nie wiem. Ale do rzeczy: post nie jest adresowany do autora a treści postu, dlatego nie jest wykroczeniem przeciwko innemu userowi a kulturze dyskusji. Czy słusznie został ukarany wnikać nie będę, natomiast raczej nie z właściwej kategorii. Biorąc pod uwagę, że zdecydowana większosć jego wpisów nie odnosi się zbytnio do przedmiotu dyskusji a jest podobną pyskówką, rzecz wykracza już poza "nieodpowiedni jezyk" a zachacza o "troling".

Niestety autor poniekąd ma racje twierdząc, że nikogo nie zaatakował personalnie, obstawiam więc, że do końca życia będzie z tego powodu robić z siebie męczennika, który po raz setny umarł na Forum w walce z PiS i Katolikami o dobro ojczyzny. A wystarczyło zmienić kategorię gdy tylko zaczął marudzić.

• Administratorzy
6 minut temu, szymon1977 napisał:

Po co wymyslasz bzdury to nie wiem. Ale do rzeczy:

Dałem przykład. Nie pomówiłem Pana jakoby był autorem tego wpisu.

• Administratorzy
4 minuty temu, jezz napisał:

Może zrobcie juz szymona tym moderatorem?

Wnioski nie wpływają ciągle. 

7 minut temu, jezz napisał:

Może zrobcie juz szymona tym moderatorem?

Tytuł moderatora honoris causa wystarczy 🙂

34 minuty temu, Espectro napisał:

Wnioski nie wpływają ciągle. 

Ale wnioski od kogo mają wplywac?

To chyba właściciel decyduje, obdarza zufaniem i namaszcza na stanowisko moderatora?

Z tego co pamiętam, to do mnie zadzwonił jeden z moderatorów z propozycją objęcia tej zaszczytnej funkcji, zatem ruch jest chyba po waszej stronie.

• Administratorzy
Teraz, jezz napisał:

Ale wnioski od kogo mają wplywac?

To chyba właściciel decyduje, obdarza zufaniem i namaszcza na stanowisko moderatora?

Oczywiście ale aby poddać jakiejkolwiek dyskusji należało by także napisać podanie lub wniosek o takowe stanowisko.

Z mojej strony aktualnie mogę powiedzieć że nie poszukujemy moderatora. 

4 godziny temu, Espectro napisał:

nadal jest obraźliwe.............

I takie tłumaczenie jest żartem z Państwa strony.

Szanowny Panie!

Następnym razem napiszę co miałem napisać, a następnie załączę egzegezę przy użyciu  krótkich zdań w postaci jedno zdanie - jedna myśl. Żadnych aluzji, żadnych subtelności, jak dla dzieci.

Pytanie tylko czy nie lepiej żeby czytający wykonali jakiś minimalny wysiłek intelektualny i zamiast przypisywać autorowi własne pomysły spróbowali zrozumieć to co rzeczywiście napisał.

Bo teraz to już mi naprawdę ręce opadają. Dlatego proszę już nie zajmować się tym wydumanym problemem, bo jeszcze kilka następnych wpisów i wszyscy dojdą do wniosku, że zrobienie szymona moderatorem nie zrobi wielkiej różnicy.

serdecznie pozdrawiam i trzymam kciuki

Jestem Europejczykiem.

12 minut temu, Espectro napisał:

Oczywiście ale aby poddać jakiejkolwiek dyskusji należało by także napisać podanie lub wniosek o takowe stanowisko.

Ja nic nie pisałem, a propozycję dostałem.

12 minut temu, Espectro napisał:

Z mojej strony aktualnie mogę powiedzieć że nie poszukujemy moderatora.

Szkoda, chciałem dobrze.😀

Miłego dnia.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.