Skocz do zawartości
IGNORED

Forum - funkcjonalność, sprawy techniczne i organizacyjne

Rekomendowane odpowiedzi

2 godziny temu, Zyzol napisał:

Karami regulaminowymi broni Pan głupoty Zełenskiego na tej samej Bocznicy, gdzie dopuszcza się lżenie Prezydenta RP najgorszymi epitetami. Gdzie Pan wówczas jest ze swoją poprawnością?

Ale że niby tak..👇😉🙈

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

2 godziny temu, Espectro napisał:

Wiatrak ma wiele do niczego.

Dokładnie.

2 godziny temu, Espectro napisał:

...podejmujemy polemikę jak widzę

Nie chcesz poleminiki to jej nie będzie - będzie tylko jedna prośba o wyjaśnienie pytanie. Ale zanim poproszę, wajaśnijmy sobie rzeczywistość, w której się znajdujemy:

Wolność słowa – prawo do publicznego wyrażania własnych poglądów. Współcześnie jest uznawana jako standard norm cywilizacyjnych, chociaż dopuszczalne są jej ograniczenia. Uważana jest za czynnik demokracji.

Wolność słowa gwarantują art. 14, 25, 49, 53 oraz 54 Konstytucji RP.

Zazwyczaj odbywa się to poprzez blokowanie treści (informacji), które są niewygodne, niepotwierdzające poglądów osoby represjonującej.

...przestępstwem jest zaprzeczanie publicznie i wbrew faktom zbrodniom nazistowskim, komunistycznym oraz innym zbrodniom przeciw pokojowi, ludzkości oraz zbrodniom wojennym, czyli tak zwany negacjonizm.

A teraz do rzeczy. Na pytanie:

23 godziny temu, skynyrd napisał:

...tu nie wolno żle pisać o Ukrainie?

Odpowiedziałeś:

23 godziny temu, Espectro napisał:

Na forum. 

Moim zdaniem zakaz pisania źle o Ukrainie łamie zasadę wolności słowa, a ograniczenie do pisania dobrze jest cenzurą mogacą wypaczyć prawdziwy obraz rzeczywistości, wszak sprawa jest zbyt skomplikowana by ograniczyć ją do prostego podziału na "dobre" i "złe". Proszę o wyjaśnienie.

Edytowane przez szymon1977

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

• Administratorzy
54 minuty temu, szymon1977 napisał:

Dokładnie.

Nie chcesz poleminiki to jej nie będzie - będzie tylko jedna prośba o wyjaśnienie pytanie. Ale zanim poproszę, wajaśnijmy sobie rzeczywistość, w której się znajdujemy:

Wolność słowa – prawo do publicznego wyrażania własnych poglądów. Współcześnie jest uznawana jako standard norm cywilizacyjnych, chociaż dopuszczalne są jej ograniczenia. Uważana jest za czynnik demokracji.

Wolność słowa gwarantują art. 14, 25, 49, 53 oraz 54 Konstytucji RP.

Zazwyczaj odbywa się to poprzez blokowanie treści (informacji), które są niewygodne, niepotwierdzające poglądów osoby represjonującej.

...przestępstwem jest zaprzeczanie publicznie i wbrew faktom zbrodniom nazistowskim, komunistycznym oraz innym zbrodniom przeciw pokojowi, ludzkości oraz zbrodniom wojennym, czyli tak zwany negacjonizm.

A teraz do rzeczy. Na pytanie:

Odpowiedziałeś:

Moim zdaniem zakaz pisania źle o Ukrainie łamie zasadę wolności słowa, a ograniczenie do pisania dobrze jest cenzurą mogacą wypaczyć prawdziwy obraz rzeczywistości, wszak sprawa jest zbyt skomplikowana by ograniczyć ją do prostego podziału na "dobre" i "złe". Proszę o wyjaśnienie.

Sam się Pan nakręca a ja nic nie napisałem nawet nowego. Tylko zacytowałem wpis z lutego tego roku.

Jak tak to co chwile piszecie ze cala masa jest ruskich trolli i nie daje się pisać itd a teraz stwierdzacie ze blokowanie ruskiej propagandy to zabieranie możliwości wypowiadania się.  Jak to jest ze sprawa zawsze dotyczy Pana @szymon1977 i zawsze ma Pan jakieś ale i zdanie przeciwne do Administracji. 

54 minuty temu, szymon1977 napisał:

Czyli według tego to Ukraina zatakowala rosje? 

Sprawa zbyt skomplikowana ......

https://www.audiostereo.pl/subskrypcja/

3 godziny temu, Wojtek 1959 napisał:

A co powiesz na obrazę uczuć politycznych ?

Powiem: 🙂 🙂 🙂 

21 minut temu, Espectro napisał:

...co chwile piszecie ze cala masa jest ruskich trolli...

Ja tego nie piszę - Ty twierdziłeś, że zostali usunięci. i faktycznie, uśpieni userzy prorosyjscy, którzy przebudzili się w wątku wojennym znikają tak szybko, że trzeba być spostrzegawczym aby ich zauważyć. Brawo! A że jest grupka userów, którzy za ruski troling uznają wszystko, co wykracza poza ich skrajnie optymistyczno-infantylne wyobrażenie o sprawie, to już nie moja sprawa. Mnie też od ruskich troli wyzywali, a patrząc na moje posty sprzed pół roku przez pryznat aktualnego stanu rzeczy powinni mianować prorokiem. Całe szczęście, że jesteście powściągliwi z rozpatrywaniem takich oskarżeń 🙂

...zawsze ma Pan ... zdanie przeciwne do Administracji. 

Wprost przeciwnie, ale tym razem owszem.

Czyli według tego to Ukraina zatakowala rosje? 

Chcesz mnie zbyć zadawaniem takich pytań? Nie wciągaj mnie w dziecinne przepuchanki skoro zakończyc je bedziesz musiał funkcjami moderatorskimi. Brak wyjaśnienia uznam za oznakę braku jego istnienia.

Edytowane przez szymon1977

• Administratorzy
1 minutę temu, szymon1977 napisał:

Ja tego nie piszę - Ty twierdziłeś, że zostali usunięci. i faktycznie, uśpieni userzy prorosyjscy, którzy przebudzili się w wątku wojennym znikają tak szybko, że trzeba być spostrzegawczym aby ich zauważyć. Brawo!

Nie ma czegoś takiego jak ruskie trolle i nigdy nigdzie nie było. 

2 minuty temu, szymon1977 napisał:

Wprost przeciwnie, ale tym razem owszem.

Klasyka gatunku.

2 minuty temu, szymon1977 napisał:

Chcesz mnie zbyć zadawaniem takich pytań? Nie wciągaj mnie w dziecinne przepuchanki skoro zakończyc je bedziesz musiał funkcjami moderatorskimi. Brak wyjaśnienia uznam za oznakę braku jego istnienia.

Racja. Problem w tym że nigdy nie zbanowałem kogoś w temacie w którym to biorę udział. 

Vlado za 3 2 1 ......

@Marcinus Bez powodu nie banujemy. 

Spokojnej nocy.

• Moderatorzy
7 minut temu, Espectro napisał:

@Marcinus Bez powodu nie banujemy. 

No wiadomo, chyba, że ktoś bardzo "chce" 🙂 

4 minuty temu, Espectro napisał:

Klasyka gatunku.

Rozmydlanie dyskusji zamiast konkretów na temat, ok. Ja odpadam. Trzymam kciuki za @Zyzol, żeby powstrzymał emocje i napisałeł na tyle rzeczowe odwołanie od "permanentnej blokady możliwosci pisania", że mu ją cofniesz.

Dziękuję.

• Administratorzy
Teraz, Marcinus napisał:

No wiadomo, chyba, że ktoś bardzo "chce" 🙂 

Byli tacy co nawet chcą mieć bana. Np na bocznicę 

Teraz, szymon1977 napisał:

Rozmydlanie dyskusji zamiast konkretów na temat, ok. Ja odpadam. Trzymam kciuki za @Zyzol, żeby powstrzymał emocje i napisałeł na tyle rzeczowe odwołanie od "permanentnej blokady możliwosci pisania", że mu ją cofniesz.

Dziękuję.

Jakiej permanentnej?  Ten screen to od usera MV2 i to był bug.

• Administratorzy
Teraz, MV2 napisał:

Ze śmiechu wpadłem do kuwety .

Perm to bug i sam Pan o tym wie. 

7 minut temu, Espectro napisał:

Jakiej permanentnej?

Ukryta Zawartość

"W ocenie Administratora i Moderacji wskazuje to, że jestem rosyjską agenturą. Moją wypowiedź usunięto. Nałożono na mnie punkty karne i blokadę na temat."

Nie moja to sprawa, ale jeśli publicznie napisano nieprawdę, to proszę publicznie sprostować. A może to też bug jak w przypadku MV2?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez szymon1977

• Administratorzy
3 minuty temu, szymon1977 napisał:

https://www.audiostereo.pl/topic/153391-inne/page/11/#comment-5733145

"W ocenie Administratora i Moderacji wskazuje to, że jestem rosyjską agenturą. Moją wypowiedź usunięto. Nałożono na mnie punkty karne i blokadę na temat."

Nie moja to sprawa, ale jeśli publicznie napisano nieprawdę, to proszę publicznie sprostować. A może to też bug jak w przypadku MV2?

14 godzin temu, Zyzol napisał:

"Naukowcy z Oxford Internet Institute postanowili zbadać zjawisko dezinformacji w serwisach społecznościowych podczas kampanii wyborczej do Europarlamentu. Z ich badań wynika, że wśród pięciu najbardziej popularnych w sieciach społecznościowych i sprawdzonych źródeł informacji publikujących w języku polskim jest nasz portal.https://kresy.pl/wydarzenia/polska/kresy-pl-w-piatce-najbardziej-sprawdzonych-mediow-wg-badaczy-z-oksfordu/

Chodzi o portal ktesy.pl. Wczoraj w wątku "ukraińskim" zacytowałem" fragment z tego linku: https://kresy.pl/wydarzenia/rosyjscy-pranksterzy-znow-wkrecili-dude-udawali-macrona-audio/ 

W ocenie Administratora i Moderacji wskazuje to, że jestem rosyjską agenturą. Moją wypowiedź usunięto. Nałożono na mnie punkty karne i blokadę na temat. Wolność słowa na Bocznicy w rozkwicie. Jest to zgodne z obecnie panującym trendem. 

Gdzie tu mowa o permie  ???????

Bug był u MV2 a nie u tego usera. 

MV2 miał bana czasowego ale przez bug zmieniło mu na perma 

Kręcisz Pan z gówna bicz sam na siebie.

Chcecie czytać takie bzdury z kresy to czytajcie ale nie zgłaszajcie masowo tego usera który to wrzuca. 

Teraz, Espectro napisał:

Gdzie tu mowa o permie  ???????

Ok, jeśli to nie perm (nie spotkałem się z blokadą na wątek niepermanentną) to rzecz aż tak nie razi. Sprawa choć publicznie poruszona nie jest moja, natomiast zakazem pisanie źle o Ukrainie jako godzącym w Wolnosć Słowa jestem zdegustowany.

Dziękuję za wyjaśnienia.

• Administratorzy

Rozmowa powinna przebiegać z @Zyzol a nie z @szymon1977 który na kazdy temat wszystko wie.

Nie wykluczyłem odwołania i chęci usunięcia bana ale odwołania piszę się do Administracji a nie na ścianie gdzieś w parku. 

Ok, jeśli to nie perm (nie spotkałem się z blokadą na wątek niepermanentną) to rzecz aż tak nie razi. Sprawa choć publicznie poruszona nie jest moja, natomiast zakazem pisanie źle o Ukrainie jako godzącym w Wolnosć Słowa jestem zdegustowany.

Dziękuję za wyjaśnienia.

Piszesz Pan na temat który nie jest nawet obok Panskiego interesu.

Ja rezygnune z dalszej bezsensownej rozmowy z osobą która piszę aby pisać i nic nie wnosi do tematyki

Teraz, Espectro napisał:

Rozmowa powinna przebiegać z @Zyzol a nie z @szymon1977...

Na temat bana Zyzola owszem, a na temat zakazu pisanie źle o Ukrainie? Taki pech, że pierwsze z drugim powiązane, ale nie do mnie z pretensjami, że rzecz stała sie publiczna.

• Administratorzy
Teraz, szymon1977 napisał:

Na temat bana Zyzola owszem, a na temat zakazu pisanie źle o Ukrainie? Taki pech, że pierwsze z drugim powiązane, ale nie do mnie z pretensjami, że rzecz stała sie publiczna.

Nic nowego nie napisałem a jedynie zacytowałem wpis z lutego tego roku.

Odwołanie nie wpłynęło a pisanie w temacie i płacz czytam wielokrotnie i to często od Pana na pw. 

W dniu 24.02.2022 o 15:28, audiostereo.pl napisał:

Wszystkie portale borykają się z tym problemem:

https://wydarzenia.interia.pl/raporty/raport-ukraina-rosja/aktualnosci/news-wojna-rosja-ukraina-w-sieci-wysyp-propagandy-rosyjskiej,nId,5852693

Będziemy podejmować stosowne działania i takie posty będą usuwane.

18 godzin temu, Espectro napisał:

Piszecie nie na temat Panowie i zasłaniacie się wolnością słowa i wypowiedzi ?

Jeden z dwóch Panów, uczestników tej rozmowy, drąży temat, a poza tym rozmowa dotyczy wolności słowa na forum, którą podobno ogranicza moderacja, to gdzie jak nie tutaj mamy o tym rozmawiać?

Poczułem się uzytym zwrotem "Panowie" poniekąd wywołany do tablicy.

„Jeśli nie masz co robić, nie rób tego w moim towarzystwie”

• Administratorzy
3 godziny temu, Jacchusia napisał:

Jeden z dwóch Panów, uczestników tej rozmowy, drąży temat, a poza tym rozmowa dotyczy wolności słowa na forum, którą podobno ogranicza moderacja, to gdzie jak nie tutaj mamy o tym rozmawiać?

Nikt jej nie zabrania. Mówię, jeżeli chcecie Państwo czytać ruską czy też inną propagandę to proszę bardzo.

Ale nie zgłaszajcie takich wpisów masowo. Przeczytać i zapamiętać, a nie zgłaszać. 

16 godzin temu, Espectro napisał:

Czytuję sporo.

Dawno nie widziałem równie mądrego zdania. 

Dziękuję bardzo.

Godzinę temu, Espectro napisał:

...jeżeli chcecie Państwo czytać ruską czy też inną propagandę to proszę bardzo.

Ale nie zgłaszajcie takich wpisów masowo. 

Jak wielokrotnie pisałeś, na Forum ruskich troli nie ma bo zostali usunięci. Kilku widziałem, ale zniknęli równie szybko jak sie pojawili. Brawo!

Obstawiam więc, że za te "masowe" zgłoszenia odpowiedzialna jest mała grupka, dla której "ruskim trolingiem" jest wszystko, co wykracza poza ich uproszczone pojmowanie rzeczywistości. Ta bardzo słabe, że skorzystali z okazji by swoim odwiecznym oponentom przypinać metkę "ruskiego trola" i oczekiwać od moderacji usunięcia z dyskusji.

Chcemy czytać wypowiedzi o różnych poglądach, a nie tylko wzajemne poklepywanie się po ramieniu grupki o poglądach "właściwych". Wszak istotą każdej dyskusji jest konfrontacja różnych opinii, a tylko wypowiedzi błędne dają szansę wykazania prawdy.

• Administratorzy

Obstawiam więc, że za te "masowe" zgłoszenia odpowiedzialna jest mała grupka, dla której "ruskim trolingiem" jest wszystko, co wykracza poza ich uproszczone pojmowanie rzeczywistości.

Ślepy strzał.

Na forum było 2 takich.

Zaś reszta to "pożyteczni idioci" jak to określacie w tematach. Oraz nikt nikomu nie zrobił krzywdy gdyż tych 2 osobników już na forum nie ma.

To żę ciągle zgłaszacie się nawzajem z tym samym podpisem "ruski troll" to nie nowość. 

Sporo jest za to bajkopisarzy i lubiących teorie spiskowe.

Pod każdym względem lubiących teorie spiskowe. A już najbardziej, gdy administracja coś pisze.

17 godzin temu, Espectro napisał:

Ja rezygnune z dalszej bezsensownej rozmowy z osobą która piszę aby pisać i nic nie wnosi do tematyki

Jak by to ująć...

Bardzo mi się podoba styl, w którym usiłuje Pan wytłumaczyć coś oczywistego typowi, który i tak niczego nie pragnie przyjąć do wiadomości .

...........

Mam nowego, znalezionego kocika . Capnąłem niebożątko na parkingu ....

Biedny, niepachnący i brudny strasznie.

😀

Gość

(Konto usunięte)
9 minut temu, Espectro napisał:

Sporo jest za to bajkopisarzy i lubiących teorie spiskowe.

podobno pisanie na forum bzdur nie jest karane ... tak czytam w wielu wpisach choć nie pamiętam kto to usankcjonował 🙂

ale na bocznicy tematy przez Ciebie poruszone to przecież podstawa publikacji

• Administratorzy
5 minut temu, slawek.xm napisał:

podobno pisanie na forum bzdur nie jest karane ... tak czytam w wielu wpisach choć nie pamiętam kto to usankcjonował 🙂

ale na bocznicy tematy przez Ciebie poruszone to przecież podstawa publikacji

Nie da się ukryć. Od tego są ludzie aby gadać. 🙂 

58 minut temu, Espectro napisał:

Ślepy strzał.

Jak to "ślepy strzał", skoro pisząc, że prawdziwych ruskich troli było tylko dwóch potwierdziłeś, to o czym ja pisałem, czyli że oskarżenia o "ruski troling" zasadnoczo są bezpodstawne? A jeśli tak, to skąd pomysł, aby bezpodstawne oskarżenia o "ruski troling" traktować jako wyznacznik co forumowicze chcą czytać? A ostatnio było mówione (chyba nawet Ty mówiłeś), że zapychanie panelu moderacyjnego  bezpodstawnymi zgłoszeniami będzie karane? Coś tu nie gra.

• Administratorzy
35 minut temu, szymon1977 napisał:

Jak to "ślepy strzał", skoro pisząc, że prawdziwych ruskich troli było tylko dwóch potwierdziłeś, to o czym ja pisałem, czyli że oskarżenia o "ruski troling" zasadnoczo są bezpodstawne? A jeśli tak, to skąd pomysł, aby bezpodstawne oskarżenia o "ruski troling" traktować jako wyznacznik co forumowicze chcą czytać? A ostatnio było mówione (chyba nawet Ty mówiłeś), że zapychanie panelu moderacyjnego  bezpodstawnymi zgłoszeniami będzie karane? Coś tu nie gra.

Bronienie userów którzy to wrzucają to jakby ==== chęc czytania takich zawartości.

• Administratorzy
Teraz, papageno napisał:

Panie Espectro. A nie prościej ukarać szymon1977 za zwykły trolling, który z lubością uprawia gdzie tylko się da?

Daje się Pan wkręcać mistrzowi trollingu. Po co?

Nie bo to wtedy według Pana szymon1977 odbieranie mu wolności słowa i mozliwości wypowiedzi.

Ja sie dobrze bawie. Zaś szymon1977 sam dozbiera punktów. 

41 minut temu, szymon1977 napisał:

skoro pisząc, że prawdziwych ruskich troli było tylko dwóch

Miałem kiedyś ciotkę. Z Sosnowca, słowo!!,! Strasznie była ... ten, no - upierdliwa.

Ale, nie aż tak ...

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.