Skocz do zawartości
IGNORED

Budowa Wszechświata

fox733

Rekomendowane odpowiedzi

Czas nie istnieje, Istnieje sekwencja zdarzeń. Czas można rozciągać i skracać. Można też przemieszczać się w czasie jak po stronach książki.

Zgodziłbym się z tym twierdzeniem, pod warunkiem, że przemieszczanie się w czasie będziemy rozumieć jako przemieszczanie się w naszej wyobraźni. Tak, po takiej sekwencji zdarzeń możemy się poruszać jak po stronicach książki, pod warunkiem, że mamy wytrenowany umysł a a nasz "wewnętrzny projektor" nienagannie wyświetla nam żądane sceny z przeszłości i tworzy sceny z przyszłości. W końcu to tak naprawdę istnieje tylko świat wewnętrzny ... i jak tu nie doceniać głębokiej myśli artonowskiej.

"Jakkolwiek będzie - będzie inaczej, aniżeli sobie wyobrażamy - ponieważ między Dobrem a Złem znajdujemy się w życiu i w świecie

wielowymiarowym,w którym dokumentnie pomieszane jest Przypadkowe z Nieuchronnym."(S. Lem 1999)

I jak należy pojmować pojęcie czasu.

jak mówiłem, czasu nie ma...wszystko istnieje tu i teraz, zarówno ,,przyszłość,, jak i ,,przeszłość,,. Nie znamy jeszcze sposobu przejścia w dowolny fragment całości.

i jak tu nie doceniać głębokiej myśli artonowskiej.

To nie jest myśl artonowska. Nie manipuluj. smiley-cool.gif

To niezwykłe spotkanie .

PODRÓŻNIK W CZASIE rozmawia z ludźmi i przekazuje informacje ..

co jakis czas są oklaski .. widać że jest zrozumienie tego co mówi..

..

Pięknie mówi o naszej najbliższej przyszłości ..

Może znajdzie się ktoś kto przetłumaczy co mówi PODRÓŻNIK....

PODRÓŻNIK W CZASIE rozmawia z ludźmi i przekazuje informacje ..

co jakis czas są oklaski .. widać że jest zrozumienie tego co mówi..

..

to coś na zasadzie - hujnia kim artystką wszechczasów, bo ma odsłony na jutubie, tak?

Tak jak w aferze taśmowej nie chodzi o to kto nagrał tylko o treść tak tu również chodzi o treść. Trybisz ptaszku?

Koniecznie warto poczytać komentarze zamieszone pod wklejonym zapisem wystąpienia.

Inny materiał o podróży w czasie.

Time Travel: Al Bielek Travels to the 28th Century

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Podróż w czasie Ala Bieleka do roku 2137 i 2749 [PL] [FULL]

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Podróż w czasie Ala Bieleka do roku 2137 i 2749 [PL] [FULL]

Przecież to co on w tym filmie powiedział o już współczesnych czasach, to już od razu jest jasne że gosć ma po prostu bujną fantazję, czyli po prostu mówi zupełną nieprawdę i sam doskonale wie o tym.

Ja mam zupełnie inne zdanie. Wiele z tego co przedstawił słyszałem z innych źródeł. Nie dziwi mnie, że ktoś kto słyszy to pierwszy raz nie daje temu wiary. Cóż tak jest z ukrytymi projektami. Też tak kiedyś reagowałem Poczytaj sobie wpisy od filmikami. Zacznij wgłębiać się w tę materię. Na początek znajdź sobie filmiki ze Swierdłowem i na temat tajnych projektów.

naiwnych nie sieją ;)

"Jakkolwiek będzie - będzie inaczej, aniżeli sobie wyobrażamy - ponieważ między Dobrem a Złem znajdujemy się w życiu i w świecie

wielowymiarowym,w którym dokumentnie pomieszane jest Przypadkowe z Nieuchronnym."(S. Lem 1999)

Gość stary bej

(Konto usunięte)

Przecież to co on w tym filmie powiedział o już współczesnych czasach, to już od razu jest jasne że gosć ma po prostu bujną fantazję, czyli po prostu mówi zupełną nieprawdę i sam doskonale wie o tym.

A szkoda, bo mógłby napisać parę ciekawych książek z tematyki S-F ;-)

Czy obecne teorie naukowe wyczerpująco wyjaśniają nam to dlaczego i po co to wszystko co nas otacza i czym jesteśmy?

Generalnie opieramy się na teorii względności i mechanice kwantowej. Jest jednak wiele interpretacji.

Czego się trzymać?

fizyka kwantowa i buddyzm, ostatnimi czasy się lubią

A szkoda, bo mógłby napisać parę ciekawych książek z tematyki S-F ;-)

Też tak pomyślałem jak to oglądałem, bo zaczęły mi się przypominać stare dawne czasy jak czytałem fantastykę itp książki z wypożyczalni ;).

Najlepszy niewolnik to taki , który o tym nie wie. A więc w tej chwili większa część społeczeństwa. Do której się zaliczasz? smiley-cool.gif

Dzięki mój nauczycielu duchowy i przewodniku po świecie kosmitów!

Gość stary bej

(Konto usunięte)

Też tak pomyślałem jak to oglądałem....

oj tam, przecież można popuścić wodze fantazji i napisać (broniąc tego filmu), że wszystko dzieje się w "świecie równoległym".

Bo jak wiemy z licznych publikacji "naukowców", takich światów równoległych jest wiele, a ta historia dotyczy jednego z nich ;-)

Natomiast będę udostępniał pewne informacje.

Parainformacje :) Największą siłą pseudonauk jest brak trudności, jakiejkolwiek złożoności, problemu i mitologiczna, a wręcz bajkowa, prostota przekazu zrozumiała nawet dla niepiśmiennych pasterzy kóz. Wszystko jest takie łatwe, proste i piękne, lecz zbyt łatwe, proste i piękne, by mogło być prawdziwe. Wszystko jest opowieścią - raj dla mitomanów, oszustów i osób z zaburzeniami psychicznymi.

Gość stary bej

(Konto usunięte)

Parainformacje :) Największą siłą pseudonauk jest brak trudności, jakiejkolwiek złożoności, problemu i mitologiczna, a wręcz bajkowa, prostota przekazu zrozumiała nawet dla niepiśmiennych pasterzy kóz. Wszystko jest takie łatwe, proste i piękne, lecz zbyt łatwe, proste i piękne, by mogło być prawdziwe. Raj dla mitomanów, oszustów i osób z zaburzeniami psychicznymi.

Zasada jest prosta, otrzymujesz odpowiedzi na niezadane nawet pytania.

To nie nie są informacje dla wszystkich. Czy to jest jasne?

Zawsze zwolennicy ujawniania takich informacji spotykają się z pomówieniami i insynuacjami jak widać i w tym przypadku.

też byłem w czasie eksperymentu filadelfijskiego na statku z Al`em ale nie mogę ujawnić szczegółów

Gość stary bej

(Konto usunięte)

To są informacje dla lekarzy psychiatrów, badających umysły paranoiczne. Tylko tyle.

Czy uważasz zatem, że Bocznica to taka namiastka szpitala psychiatrycznego ?

Bo zaczynam być pełen obaw, co do słuszności tej, może i błędnej teorii.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.