Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  192 członków

Leben Klub
IGNORED

Klub_Lebena

Rekomendowane odpowiedzi

pewnie że cs1000p zagra i to jak.....a że zaboli finansowo, no co zrobisz....

jeżeli te brzmienie jest w głowie to tylko kwestia czasu.....na to nie ma rady

finansowo nie wspomogę ale trzymam kciuki ;)

Gość jamówię

(Konto usunięte)

Jezeli 660-tka grała to i Cs 1000 zagra.

Cs 1000 nie słyszałem natomiast co do 660 to intenser ćwiczył ją z pre i dopiero wtedy grała n 100%domniemuję,że z cs1000 jest podobnie,choć oczywiście mogę się mylić. Tak czy siak życzę Ci abyś spełnił swoje marzenie:))

Generalnie sprawa nie jest jeszcze na dziś, ale temat kiełkuje w mojej głowie i znając siebie to pewnie Cs 1000 u mnie stanie, 660-tki już raczej nie kupię bo boję się o dostępność lamp sterujących.Kwestia preampu nie jest problemem miałem 660-tkę przez prawie rok i wiem jak potrafi zagrać jak się nad nią trochę popracuje lampami, kablami i całą resztą.

• 2 tygodnie później...
Gość jamówię

(Konto usunięte)

Drodzy Lebenowcy,czy konserwujecie w swoich wzmacniaczach te drewniane boczki?jeśli tak to czym i jak często? Nie chciałbym wtargnąć z jakąś agresywnie chemiczną substancją i potem irytowaç się,że kanadyjskie drzewko sparciało:)

Drodzy Lebenowcy,czy konserwujecie w swoich wzmacniaczach te drewniane boczki?jeśli tak to czym i jak często? Nie chciałbym wtargnąć z jakąś agresywnie chemiczną substancją i potem irytowaç się,że kanadyjskie drzewko sparciało:)

Jak to czym ? Wazelinką , nie wiedziałeś ? Jak czesto ? To wszystko zależy od nirvany z herbaciątkami 3p.

Gość jamówię

(Konto usunięte)

Jak to czym ? Wazelinką , nie wiedziałeś ? Jak czesto ? To wszystko zależy od nirvany z herbaciątkami 3p.

Waldziu ostrzegam cię lojalnie i ostatni raz,jeśli jeszcze raz zaczepisz mnie w takim stylu,informuję mojego prawnika o złożeniu do Sądu pozwu cywilnego za groźby karalne napisane przez ciebie pod moim adresem. Screeny zostały zabezpieczone. Najpierw jednak zostanie o tym poinformowana łódzka Policja, może jak spędzisz noc na dołku,to ci rozum wróci. To jest ostatnie ostrzeżenie,więcej próśb nie będzie. Należysz ewidentnie do tego rodzaju ludzkiego,który musi się bolesnie przekonać o tym,że takie volty zwyczajnie się nie opłacają. Moderację proszę o nie usuwanie tego wpisu z dwóch przyczyn,po pierwsze chcę aby Magnepan się z nim zapoznał,po drugie niech będzie corpus delicti,choć oczywiście screen jest zrobiony.

He, he widzę że z poczuciem humoru też kiepsko, podobnie jak z wiedzą o sprzętach. Ale pozostawiam objawionego

z muzycznym objawieniem jego prawie idealnego sprzętu.

Gość jamówię

(Konto usunięte)

He, he widzę że z poczuciem humoru też kiepsko, podobnie jak z wiedzą o sprzętach. Ale pozostawiam objawionego

z muzycznym objawieniem jego prawie idealnego sprzętu.

Nie skorzystałeś z szansy. Policja twoich gróźb nie potraktowała jako żart i ty się o tym przekonasz. Dalsza rozmowa z tobą jest bezcelowa.

Gość jamówię

(Konto usunięte)

@jamówię, nie szkoda nerwów?! Przecież to tylko Jurgen, wirtualny byt, który udaje, że zajmuje się audio. Tak sobie szczeka. Olej :-)

Napiszę Ci pw,tego wątku zwyczajnie szkoda.

Gość wpszoniak

(Konto usunięte)

Drogi Jamówię, proszę ukoić swoje rozdygotane nerwy patrząc raz to na swojego Lebenka i raz na zdjęcie poniższe:

post-37376-0-75373200-1413232110_thumb.jpg

Nasze Lebenki za kilkadziesiąt lat będą wyglądały tak samo pięknie jeśli suchą miękką szmatką od czasu do czasu kurze wykurzysz...

Edytowane przez wpszoniak

Ale czy są jakieś wysublimowane w swym audiofilstwie ściery,które to zapewnią?

To już musisz sam wybrać.

Najlepiej z ślepym teście ;)

Herbie Hancock:"Czasami nie wiem,co mam grać - wyznałem."

Miles Davis: "To nic nie graj"

Gość jamówię

(Konto usunięte)

To już musisz sam wybrać.

Najlepiej z ślepym teście ;)

Nie mam kompetencji,okazuje się że zorganizowanie poprawnego testu jest możliwe tylko przy udziale marsyjan,w pewnym wątku na bocznicy już doradzają:)

poprawnego testu

Poprawny test nie wykaże żadnych różnic,inaczej nie jest poprawny :)

Herbie Hancock:"Czasami nie wiem,co mam grać - wyznałem."

Miles Davis: "To nic nie graj"

• 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...

cześć

orientujecie się może, czy da się gdzieś w Polsce jeszcze kupić EL84 Psvane?

A może ktoś z Was ma a nie używa?

Daj spokój z tymi lampami,niby wszystko z nimi ok ale po pewnym czasie zaczyna jednak coś w nich człowieka denerwować.

Robię sobie przerwę,nastąpiło zmęczenie materiału i muszę odpocząć.Sprzedaję cały system, pewnie kupię sobie jakiś mały system słuchawkowy i jak będę miał chwilę tęsknoty za muzyką to sobie od czasu do czasu posłucham.Już kiedyś tak zrobiłem i trzyletnia przerwa dobrze mi zrobiła.

A w lampach elektronowych szukałeś?

Tak, szukałem - od dłuższego czasu mają u nich status "brak towaru"

Daj spokój z tymi lampami,niby wszystko z nimi ok ale po pewnym czasie zaczyna jednak coś w nich człowieka denerwować.

hmmm...

jako sterujące-odwracacz mam jakieś tam Hammond'y, oryginalne GE dawane przez producenta, przez chwilę miałem JJ i ciągle mam własnie PSVANE. Ilekroć na chwilę "chcę" wrócić, choćby do tych GE, to po kilku godzinach wymieniam na PSVANE'y. Po prostu mi osobiście bardziej odpowiadają. Stąd przez analogię myślę o spróbowaniu ich w stopniu mocy zamiast aktualnych GoldLion'ów z bieżącej prodkucji...

Jako mocy kup sobie rosyjskie z serii 6p14p... Moze ci się spodobają. Nawet w lampachelektronowych mieli...

Problem w tym, że o ile 12ax7 Psvane są świetne, o tyle już EL84 nie do końca...

W sumie interesująca propozycja. Rozumiem, że miałeś je też u siebie, tak? Czy możesz je porównać do wspomnianych przeze mnie Genalex'ów? (niestety znam oprócz nich jeszcze tylko brzmienie Sovtek'a i Mullardów z bieżącej produkcji, więcej lamp nie próbowałem)

Genalexy są twarde i zasadnicze, że tak powiem. A te rosyjskie nie dość, że NOS, nie dość, że tanie, to jeszcze barwne, przestrzenne i z dobrym basem. Psvane może z początku czarują trochę, ale bas marny. Teraz mam Ampereksy i Marconi, ale zestaw 12ax7 Psvane i 6p14p-ew uważam za bardzo ciekawy; jeden z lepszych w tym przedziale cenowym. Najlepiej trafić 6p14p-k, ale w zasadzie to są ogólnie bardzo dobre lampy.

Jeśli chodzi o bieżącą produkcję, to te rosyjskie są na pewno lepsze.

Gość wpszoniak

(Konto usunięte)

Szub, 6p14p to lampy beznadziejne! (i tu się z Tobą jak zwykle nie zgadzam). Kuda im do Genelexów, Ampereksów czy Mullardów!

Szub, zakazuję Ci pisać o nich dobrze! Wiesz dlaczego? Bo kiedy je kupowałem 3 lata temu to płaciłem 15-17 zł sztuka... A dziś- 57zł sztuka.... Kurcze!!!

Tyś sprytnie przeskoczył w Marconiego ramiona a ja tkwię w 6p14p... płacąc 3 razy więcej niż niegdyś. Jak tak dalej będziesz je reklamował to cena rosyjskich przeskoczy zachodnie NOS'y (co mnie nie zdziwi, bo na to zasługują)

Edytowane przez wpszoniak
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.