Skocz do zawartości
IGNORED

Dlaczego po alkoholu lepiej się słucha muzyki?

Camelouge

Rekomendowane odpowiedzi

Zawsze to powtarzam :))

Yhy!:)

Zrobiłem kiedyś doświadczenie; eksperyment.

Ja, konsola do gier, płytka z rajdami (jakiś Sebastien Loeb, czy cuś) i - dwie butelki czerwonego wina. Zaznaczam - rajd ten znałem znakomicie. Piąty krzyżyk na karku, a wciąż sobie

lubię czasem pograć - nienormalnym, czy dziecinnieję na starość?:)

Ano: pad w ręce, kielonek w trzeciej ręce i jadymy. Po pół flaszki jeszcze jakoś szło; po pierwszej butelce - już wypadków sporo.

Po drugiej flaszce - nijak się już nie dało:(

Ze słuchaniem płyt jest identycznie - do dwóch kielonków jeszcze jakaś tam percepcja jest. Powyżej - szuka się na drugi dzień Doorsów w okładkach Zeppelinów a Jarretta w Stingu!:)

Pozdro - jacek

Gość baca5

(Konto usunięte)
Yhy!:)

Zrobiłem kiedyś doświadczenie; eksperyment.

Ja, konsola do gier, płytka z rajdami (jakiś Sebastien Loeb, czy cuś) i - dwie butelki czerwonego wina. Zaznaczam - rajd ten znałem znakomicie. Piąty krzyżyk na karku, a wciąż sobie

lubię czasem pograć - nienormalnym, czy dziecinnieję na starość?:)

Ano: pad w ręce, kielonek w trzeciej ręce i jadymy. Po pół flaszki jeszcze jakoś szło; po pierwszej butelce - już wypadków sporo.

Po drugiej flaszce - nijak się już nie dało:(

Ze słuchaniem płyt jest identycznie - do dwóch kielonków jeszcze jakaś tam percepcja jest. Powyżej - szuka się na drugi dzień Doorsów w okładkach Zeppelinów a Jarretta w Stingu!:)

Pozdro - jacek

Kup kierownice, zupelnie inna jazda.

zabytkom na odsiecz.

ja, rumianek od rumu nie odrozniam. czlowieku. czlowieku.

a odnosnie tematu, mysle ze skoro alkohol przynosi rozluznienie i relaksacje, to wplywa to tez na odbior muzyki. obecnie na trzezwo nie doceniam muzyki kozackiej, bo w kontekscie ukrainskim musze powiedziec ze oni mnie zawiedli. ale ogolnie i obiektywnie, czy ktos zna lepsze melodie ?

Gość stary bej

(Konto usunięte)

Ano,proszę się nie śmiać,właśnie konsumuję winko wytrawne, i zachodzę w głowę,czemu po winku słyszę lepiej muzykę o połowę:)?

Proszę o spostrzeżenia:)

Człowieku, ledwie w gófno wdepnąłeś, a już raczysz wąchać ?

To gófno należy najpierw rozetrzeć, rozjechać, choćby tiaktojem.

Ale do rzeczy - kiedy nastaje piątek, to wieś Warszawa się wyludnia i rzadziej można trafić butem w gówna ....po psach.

W sferze alkoholu jest podobnie, choć

Ilość wypitego

Alkohol rozszerza naczynia krwionośne i "procesor" lepiej pracuje bo więcej tlenu dochodzi.

ale uciska (skoro rozszerza) inne naczynia krwionośne i w rezultacie pada nam na słuch - z moich doświadczeń, a święty nie jestem.

Ilość wypitego rozcieńczalnika C2H5OH jest wprost proporcjonalna do krzywej utraty słuchu.

Mógłbym rzec, że nawet nie jest to wykładnia logarytmiczna, a :fizjologiczna" - jak można było słuchać muzyki z taką głośnością.

Co zaś się tyczy jakości to napiszę tylko tyle - jakość się obniża wraz z ilością wypitego alkoholu i w pewnym punkcie tej konsumpcji można stwierdzić - że wszystkie systemy grają tak samo, tylko trochę za cicho.

Gość stary bej

(Konto usunięte)

cd.

Aby potwierdzić to co napisałem, wczoraj przeprowadziłem następujące doświadczenie.

Nie żądam od Was zwrotu kosztów w związku z poniesionymi wydatkami ...i utratą zdrowia - poświęciłem się dla dobra nauki.

Kupiłem 0,725 naj/mocniejszego trunku, aby "wejść" w studium omawianych teorii.

Muzyka różna, a skończyłem na tanecznej...

Wraz z ilością spożycia było coraz ciszej, w myśl uprzednio opisywanej teorii ;) więc pokrętło volume było coraz bardziej podkręcane w rejony (na trzeźwo) "niezdrowych emocji".

Po pewnym czasie przestała mnie interesować jakość, a skupiłem się na mocy systemu - jeszcze dawał radę.

Dziś "jeszcze żyję", ale wymagam od Was choćby cienia zrozumienia dla mojego poświęcenia się .....i po przeżytym doświadczeniu.

Gość baca5

(Konto usunięte)
cd.

Aby potwierdzić to co napisałem, wczoraj przeprowadziłem następujące doświadczenie.

Nie żądam od Was zwrotu kosztów w związku z poniesionymi wydatkami ...i utratą zdrowia - poświęciłem się dla dobra nauki.

Kupiłem 0,725 naj/mocniejszego trunku, aby "wejść" w studium omawianych teorii.

Muzyka różna, a skończyłem na tanecznej...

Wraz z ilością spożycia było coraz ciszej, w myśl uprzednio opisywanej teorii ;) więc pokrętło volume było coraz bardziej podkręcane w rejony (na trzeźwo) "niezdrowych emocji".

Po pewnym czasie przestała mnie interesować jakość, a skupiłem się na mocy systemu - jeszcze dawał radę.

Dziś "jeszcze żyję", ale wymagam od Was choćby cienia zrozumienia dla mojego poświęcenia się .....i po przeżytym doświadczeniu.

Polecam cichy jazzik, bo zupelna cisza na drugi dzien jest niewskazana - byle pier**la atakuje z sila wystrzalu.

Dzizes, wygwiazdkowalo mi... p i e r d o l a ;)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.