Skocz do zawartości
IGNORED

Audio Show 2014

Gość cybant

Rekomendowane odpowiedzi

60 tys. zł;-)

„Nieskromnie nazywamy siebie „The Tailors of Sound” – „Krawcy dźwięku”

no i wg. Krawców Dźwięki ich sprzęt sprawia, iż:

,,salon zamienia się w salę koncertową, w której Ty – właścicielu tego wzmacniacza – jesteś jedynym, najważniejszym i w pełni zadowolonym słuchaczem. Ta orkiestra, ten solista grają dzisiaj dla Ciebie w Twoim domowym studiu tak jak w La Scali, Carnegie Hall, w berlińskiej filharmonii lub klubie jazzowym…"

Cena rzędu 60 tys. zł za wzmacniacz w klasie D wydaje się faktycznie abstrakcyjna.

Tak sobie patrzę i zastanawiam się czy dokonujesz własciwego wyboru .....

Jeden z lepszych wzmacniaczy klasy D Spectron Musician III mk.2 2 x 600W/8, wersja z monoblokami poniżej - test.

Polecam.Polecam.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Co ciekawe wypasiona wersja Spectrona na V-Capach ma cenę w USA 5000$, to u nas powiedzmy ok 22tys.

Polska klasa D jest 2x droższa nie mając żadnej renomy i oparta o zasilanie impulsowe, podczas gdy Spectron z tego co pamiętam ma zasilanie liniowe!! To kto kupi ten polski wzmacniacz?

Dobry zasilacz impulsowy jest nie gorszy od trafa ale powtarzam - DOBRY, a większość nie jest. Wystarczy popatrzeć na nowe sprzęty powiedzmy Crowna z trochę niższej półki - na basie wykładają się kompletnie.

To nie wybór, tylko towarzyski odsłuch;-) Nie zmieniam sprzętu...

Ok, nigdy nie miałem okazji porównywać Spectrona vs ARC 150 Ref ale obawiam się że Spectron po tylu nagrodach

i wyróznieniach za dżwięk byłby ciekawym partnerem do dyskusji dla ARC Ref.150. Myslałem o nim gdyż jest to

idealny partner dla Magnepanów. 3.6 R , 3.7 i 20.1 - szybki i głeboki bas , Ładna srednica i nieograniczony power

przy monoblokach.

• Użytkownicy+

Wpisy dotyczące kabli, przeniosłem do właściwego im wątku:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ciekawe dlaczego nikt z tego forum nie zauważył polskiego systemu radion audio, jednego z najlepszych brzmieniowo na wystawie, klasy Wilson Audio. Grały kolumny 3-drożne, CD-ek zbudowany na CDM-Pro2 i wzmacniacz tranzystorowy, trochę surowy design. W Sobieskim na końcu korytarza piętra nie pamiętam. Nikt nawet jednym słowem nie wspomniał o tym zestawie. Żenujące i wymowne...

Ciekawe dlaczego nikt z tego forum nie zauważył polskiego systemu radion audio, jednego z najlepszych brzmieniowo na wystawie, klasy Wilson Audio. Grały kolumny 3-drożne, CD-ek zbudowany na CDM-Pro2 i wzmacniacz tranzystorowy, trochę surowy design. W Sobieskim na końcu korytarza piętra nie pamiętam. Nikt nawet jednym słowem nie wspomniał o tym zestawie. Żenujące i wymowne...

Widać nikt nie zwrócił uwagi... - myślę, że się wszyscy umówili żeby tego systemu akurat nie zauważyć, to jest spisek :-)

A poważnie to ta firma ma jakąś stronę skoro jest klasy Wilson Audio?

Nadajesz się wobec tego na recenzenta.

A poważnie to ta firma ma jakąś stronę skoro jest klasy Wilson Audio?

Nieposiadanie strony może niedługo stać się wyznacznikiem superexkluzywności.

Jjeśli już nie jest.

Less is more

Everything Should Be Made as Simple as Possible, But Not Simpler ...

Nieposiadanie strony może niedługo stać się wyznacznikiem superexkluzywności.

Jjeśli już nie jest.

No w końcu coś sensownego, idąc za ciosem te najbardziej ekskluzywne produkty audio nie były na Audio Show :)

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Z pierwszego tuzina na tej stronce

Ukryta Zawartość

to chyba nie było żadnego.

Ukryta Zawartość

Less is more

Everything Should Be Made as Simple as Possible, But Not Simpler ...

Ciekawe dlaczego nikt z tego forum nie zauważył polskiego systemu radion audio

przepadł w sieci.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Z pierwszego tuzina na tej stronce

Ukryta Zawartość

to chyba nie było żadnego.

Ale wszystkie majstrowi internetowe... :-) Jej nieposiadanie nie jest wyrazem exkluzywnosci tylko leńistwa albo kompletnej niszowosci i braku pomysłu lub możliwości na wyjście szerzej....

Ukryta Zawartość

• 3 tygodnie później...

Hej,

Dla mnie osobiście Cardeas u Pana Van Den Hula to numer 1 :)

Boenicke - zrobiły na mnie spore wrażenie (to co pokazały te maleństwa :) )

Bardzo fajny systemik Mille - bardzo muzykalny

Wilsony - bardzo przywzwoite, ale scena wydawała się być lekko rozmyta.

Szkoda, że w tym roku nie było mi dane posłuchać Magico S3 :( - szczerze, bardzo jestem ciekaw większego brata S1, który w zeszłym roku zagrał wyśmienicie

To tak w skrócie, z tego, co zapadło mi w pamięci. Trochę czasu już minęło.

Rzeczywiście, "trochę czasu już minęło".

No to żeś chopie bysnoł. A teraz grzecznie usuń ten swuj od czapy wpis, tnij waść :). Ziut napisał w temacie, a że później, to nie widzę w tym nic strasznego, tym bardziej godnego krytyki. Przynajmniej na pewno sobie wszystko na spokojnie przemyślał i nie pisał pod wpływem emocji.

Hej,

Dla mnie osobiście Cardeas u Pana Van Den Hula to numer 1 :)

Miałem te kolumny i może z tej racji, ciekawi mnie, jakie aspekty soniczne zwróciły twoją uwagę, ze podniosłeś je do rangi "nr 1"?

Byłbym wdzięczny za parę słów:)

PS. A swUj chcesz może zmienić?

szanowny panie redaktoże,

Bynajmniej - treść i ortografia zamierzona, natomiast brak zorientowania się w tej kwestii raczej mnie nie dziwi :). W natomiast ósuwaniu niewygodnych wpisów nie ja jestem akurat szpecem ;). Swuj zostaf, prześlicznie merytoryczny przecież był :).

I pamiętamy, nie czytamy PW, bo to się źle w końcu skończy :). Sporo już mamy takich przykładów, po co powiększać listę.

P.s. Przy okazji, mam nadzieję, iż będziecie mieli odrobinę zdrowego rozsądku i nie wytniecie chociaż tego wpisu, no wiem sfoje zostajom :).

Pozdrowienia serdeczne,

la Klakier

Maciej,

Byłbym wdzięczny za parę słów:)

Maciej,

Korzystając z okazji, że się akurat tu pojawiliśmy. Zdrowych, pogodnych i Wesołych Świąt oraz wszelkiej pomyślności w Nowym Roku, dla Ciebie i całej rodziny!!! :-]

Maciej,

Korzystając z okazji, że się akurat tu pojawiliśmy. Zdrowych, pogodnych i Wesołych Świąt oraz wszelkiej pomyślności w Nowym Roku, dla Ciebie i całej rodziny!!! :-]

Zdziwko, ale miłe:)

Z wzajemnością!:))

Miłego popołudnia, M. :)

Zdziwko, ale miłe:)

Nie wiem o co kaman, ale ok.

Aaaa, że pewnie z powodu nagłego usunięcia mnie przez Ciebie z grona Towich znajomych na AS, bo się znam ze SA, to miałem się nie odzywać? Ja tam się w babki z piasku nie bawię, więc nie ma żadnego offence, spokojnie hehehe, dobre :-P.

Jeszcze raz all de best!

w skarpetach

O skarpetach, to masz w wątku "Spotkanie w Krakowie - lista obecności", gdzie mnie jakiś zły duszek był zbanował :). Typowe. Pewnikiem coś jest na rzeczy z tymi soxami :).

Panowie, Wracajac do tematu show. Niestety nie bylem, zaluje bardzo, a interesuje mnie jak gral system oparty o Ayona, bo w przyszlosci chce kupic lampowy odtwarzacz CD. Sprzeczne czytam opinie na forum o tych i nie wiem co robic :-(. Druga rzecz, czy ktos juz kupil i ma w domu kolumnu Boenicke i gral z nim na Heglu? Podobno spektakurany dzwiek, tylko drogo.

Mam nadzieje, ze mojego wpisu nikt nie usunie, skoro tak tutaj bywa - smutek.

Pozdrawiam wszystkich true audiomaniakow!

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.