Skocz do zawartości
IGNORED

11 Listopad - Święto Niepodległości czy podłości i nienawiści?

Chicago

Rekomendowane odpowiedzi

Zaraz potem zaśpiewa dla Michaiła.

Gość zna pojęcie Mądrości Etapu. :)

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Gdy Polską rządzili zwolennicy Sprawy Narodowej to świat nas szanował.

Oto zdjęcie z uroczystości żałobnej po śmierci Józefa Piłsudskiego – 18 maja 1935, katedra św. Jadwigi w Berlinie. W centrum symboliczna trumna z Polską flagą. A kto to tam czuwa przy trumnie? :)

Choinski-Europa2.jpg

Na pogrzeb Lecha Kaczyńskiego nie pofatygował się nawet pies z kulawą nogą. Nikt poważny nie przybył.

Widzisz różnicę?

Mój drogi, nie powołuj się na Marszałka. On nie był antysemitą tak jak ty.

Już nie ma powodów do zadymy.

Jeśli ktokolwiek będzie dymił to tylko prowokatorzy pełowscy.

Ale peło już nie ma szmalu na to więc jestem dobrej myśli.

Zamiast zadym - będzie święto bo znów w Polsce rządzą Polacy.

Głupi socjaliści ale szczerzy patrioci a to już jest coś.

12187881_911251598950878_4097240210954477070_n.jpg?oh=f7541bbb557e10bfcfae8b07e94624b8&oe=56F1AB2C

"Proszę państwa. Ja nie jestem przeciwny zebraniom, wręcz przeciwnie, nie mam nic naprzeciwko, ale..."

43.gif

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

"... Mój pogląd na islam jest taki, że NIE jest to tak naprawdę religia. Według mnie jest to totalitarna ideologia polityczna z elementami religii..." ---- WWW.EUROISLAM.PL

Napisano dziś, 18:12

Wytęp za pleya z LTE.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

"Wspaniały naród - przepił, przechulał, sprzedał swoją ojczyznę, płakał potem po jej utracie na wszystkich targowiskach Europy, zalewał się łzami, żebrał litości, dostał nawet bajeczną jałomużnę w postaci gremialnego protestu, podpisanego przez kilkadziesiąt tysięcy Anglików"

"U kobiet cnota, u Polaków rozum nie popłaca"

"Jesteśmy czymś w rodzaju przedmurza, ale przedmurza obrotowego. Od Wschodu, albo Zachodu. Zależnie od koniunktury"

"Polska to jest wspaniały obraz..., gdzie Matka Boska miesza się z bigosem i barszczem z uszkami, Mickiewiczem i grą w Brydża..., katolicyzmem i Towiańskim, przedmurzem i bizantyjskim archaizmem... i absolutnym obowiązkiem umierania za ojczyznę nie tylko wtedy gdy potrzeba, ale przede wszystkim, gdy nie potrzeba".

Parker's Mood

Cytaty zawsze się znajdą dla podtrzymania swojej racji.

Jakiej i czyjej racji? To są myśli. Mówią, a raczej piszą, że 'złote'.

Np. to: Polak z natury swojej jest Polakiem. Wobec czego, im bardziej będzie Polak będzie sobą, tym bardziej będzie Polakiem. Jeśli Polska nie pozwala mu na swobodne myślenie i czucie, to znaczy, że Polska nie pozwala mu być w pełni sobą, czyli w pełni Polakiem.

Kto to powiedział? Gombrowicz.

Albo to: U nas - poświęcenie to jest dopiero, ażeby umieć stracić wszystko dla sprawy - zacna precepta i konieczna, powtarzam, Starego Zakonu precepta, ale u nas jeszcze nie pojmuje się jako zależące na tym, ażeby wszystko zyskać dla sprawy. I dlatego jest popiół.

Kto? Cyprian Kamil Norwid.

Albo: Jakby cierpienie uczyło, to Polska byłaby jednym z największych krajów.

Kto? Maria Dąbrowska.

Pamiętaj, że Polska pośród narodów jest dużą myszą, nie małym słoniem.

Kto? Tadeusz Kotarbiński

Czyż te myśli nie są złote i adekwatne do tego co mamy, reprezentujemy i w końcu jacy jesteśmy?

Byłem na wyprzedaży polskich i nie tylko polskich książek, na wyprzedaży w polskiej księgarni rzekłbym, i właśnie m.in. nabyłem Księgę Złotych Myśli - ten zbiór myśli jest całkiem dobry...

Parker's Mood

a może czas na samodzielne myślenie?

A może byś tak zaczął od siebie?

Jestem Europejczykiem.

To są myśli. Mówią, a raczej piszą, że 'złote'.

Każdą cudzą myśl można wykorzystać odpowiednio do okoliczności lub dla zwykłej manipulacji.

M.in. dlatego są "złote".

Wszytko zależy od intencji - nie autora lecz cytującego.

Czyż te myśli nie są złote i adekwatne do tego co mamy, reprezentujemy i w końcu jacy jesteśmy?

Byłem na wyprzedaży polskich i nie tylko polskich książek, na wyprzedaży w polskiej księgarni rzekłbym, i właśnie m.in. nabyłem Księgę Złotych Myśli - ten zbiór myśli jest całkiem dobry...

Wygłaszasz bardzo duzo złotych mysli....

Szkoda tylko, że wśród nich nie zamieściłeś żadnej własnej. ... Księgi zabrakło.

A może byś tak zaczął od siebie?

Jarciu, dziękuję za troskę, mój Europejczyku otwarty i tolerancyjny. Wy, Europejczycy, jesteście w myślach swych daleko, daleko od jakiejkolwiek rozsądnej oraz bliżej określonej rzeczywiśtości...

Wsiowa filozofia + kompleksy.

Jak tam Areczku walka z systemem? Ograniczasz sie to tych popierdółek na forum?

Jestem Europejczykiem.

Niestety , musze potwierdzic , ze w Stanach tez pelno faszystow -na wielu domach caly rok wisi amerykanska flaga niezaleznie czy swieto czy nie . Biedacy mieszkajacy w rozwalajacych sie domkach kempingowych sa przekonani, ze USA to najlepszy kraj na swiecie a na ciezarowkach (TIR) wciaz spotykam napisy "Nie ma litosci dla wrogow USA , wspomagamy naszych zolnierzy gdziekolwiek sa "

Och i jeszcze "America , love it or leave it! "

Niestety , musze potwierdzic , ze w Stanach tez pelno faszystow -na wielu domach caly rok wisi amerykanska flaga niezaleznie czy swieto czy nie . Biedacy mieszkajacy w rozwalajacych sie domkach kempingowych sa przekonani, ze USA to najlepszy kraj na swiecie a na ciezarowkach (TIR) wciaz spotykam napisy "Nie ma litosci dla wrogow USA , wspomagamy naszych zolnierzy gdziekolwiek sa "

Ja jeszcze bym dodał śpiewanie hymnu przy każdej okazji. Choćby przed meczem szkolnej koszykówki. Wyobrażacie sobie coś takiego w Polsce? Toż to czysty faszyzm i nacjonalizm by był. Bo przecież "wir sind alle Europäer".

Kuzyn murzyna

Ja jeszcze bym dodał śpiewanie hymnu przy każdej okazji. Choćby przed meczem szkolnej koszykówki. Wyobrażacie sobie coś takiego w Polsce? Toż to czysty faszyzm i nacjonalizm by był. Bo przecież "wir sind alle Europäer".

Pieprzysz takie brednie, że aż żal dupę ściska.

Jestem Europejczykiem.

Pieprzysz takie brednie, że aż żal dupę ściska.

Czyżby Włodzimierz dostał bana, że szukasz kogoś innego do obrażania?

Kuzyn murzyna

Czyżby Włodzimierz dostał bana, że szukasz kogoś innego do obrażania?

Wielokrotnie śpiewałem hymn w szkole podstawowej, w liceum, na studiach, w różnych sytuacjach i zawsze traktowane to było bardzo serio, nigdy nie było z tym jakiegokolwiek problemu. Więc kiedy czytam takie brednie, to piszę co o tym myślę.

Gdybyś był choć troszkę inteligentniejszy zauważyłbyś, że nie obrażam ciebie tylko odnoszę się do bredni które wypisujesz.

Jestem Europejczykiem.

Wieloktotnie śpiewałem hymn w szkole podstawowej, w liceum, na studiach, w różnych sytuacjach

A konkretnie to w jakich? Bo na pewno nie przed rozgrywkami sportowymi. Jak byś był choć trochę inteligentniejszy i znacznie mniej zacietrzewiony to zauważyłbyś, że o tym piszę.

Kuzyn murzyna

W żadnej sytuacji gdy hymn był śpiewany. Mam się odnosić do sytuacji gtórych nie było???

Poza tym USA nie są reprezentatywnym przykładem. Kraj w którym 99% ludności to imigranci i ich potomkowie? Muszą mieś spoiwo, którego kraje narodowe nie potrzebują aż tak bardzo (obawiam się, że to dla ciebie za trudne).

Jestem Europejczykiem.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.